fbpx
A kosár üres!

Magnézium kiegészítő szedésével csökkenthető a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata a cukorbetegeknél?

Forrás: Examine.com Research Digest November 2017.

Elemzésekből kiderült, hogy magnéziumpótlással erőteljesen csökkenthető a 2-es típusú cukorbetegség, szívelégtelenség, és stroke kockázata. Ennek hatására kezdték feltárni a kapcsolatot a cukorbetegség, a magnézium bevitel és a szív- és érrendszeri betegségek között.

Mit vizsgáltak?

Jelen analízis arra kereste a választ, hogy a pótlólagos magnézium bevitelnek milyen hatása van a szív- és érrendszeri betegségek kialakulására azoknál, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. A szerzők szigorú kutatási kritériumokat felállítva készítették el tanulmányukat, olyan páciensek bevonásával, akiknél a diabétesz (cukorbetegség) már kialakult vagy a veszélyeztetettek körébe tartoznak (pl. inzulinrezisztencia illetőleg elhízás miatt). A vizsgálatban részvevők többségük középkorú vagy idős. A magnézium átlagos dózisa 384mg/nap, átlagos kezelési idő pedig 12 hét volt.

Az eredmények

A magnéziumpótlás csökkentette az éhgyomri plazma glükóz, LDL koleszterin, triglicerid és szisztolés vérnyomás szintjét, egyidejűleg növelte a HDL koleszterin („jó koleszterin”) szintjét. Az elemzések azt is kimutatták, hogy jelentősebb a javulás azoknál, akik már cukorbetegek, mint a veszélyeztetettek körében.

Milyen következtetéseket vonhatunk le?

A magnézium számtalan egyéb biológiai folyamattal együtt szabályozza a sejtek inzulin érzékenységét. A cukorbetegeknél ráadásul gyakran alacsonyabb a vér magnézium szintje, mint egészséges társaiknál. A vizsgálat kimutatta, hogy a magnézium pótlás sokat javít azokon az értékeken, amelyek befolyásolják a szív- és érrendszeri megbetegedésre való hajlamot, mint éhgyomri plazma glükóz, HDL és LDL koleszterin, triglicerid és szisztolés vérnyomás.

Túl az eddig kifejtett jótékony hatásokon a magnézium segíti a mentális egészséget, hiszen támogatja az idegsejtek működését is. Így előmozdítja a 2-es típusú cukorbetegek körében előforduló depresszió kezelését.

Habár önmagában a magnézium szedése nem helyettesíti a hagyományos gyógykezelést, de azt kiegészítve, hozzájárulhat a cukorbetegség hosszú távú szövődményinek mérsékléséhez.

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket