fbpx
WTN Glutation krémWTN Glutation krém
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Glutation krém

100ml
6.580 Ft
Futárszolgálat ikon

22.500 Ft felett
ingyenes kiszállítás

Aktuális ajándékaink ikon

Vásárlás értékhatár
szerinti ajándékaink

A törzsvásárlói program
a következő kedvezményre jogosít fel,

ha vásárlásaid összege 2022.01.01.-től:

120e-240e Ft között van - 10% kedvezmény

240e-360e Ft között van - 15% kedvezmény

360e Ft felett van - 20% kedvezmény

Tehát mindig az előző 2 év, és az idei évi
vásárlásaid összegéből számolódik a
törzsvásárlói státuszod.

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

Rengeteg vásárlónk jelezte vissza, hogy a korábbi glutation krémnek nehezen volt befogadható az illata ezért …

Megújult a WTN Glutation krém! Egy speciális, stabilabb glutation formának köszönhetően most már illatmentes!

A máj működésének támogatása krémbe zárva, mert krémben jobban hasznosul, mint kapszulában.

A glutation a szervezetünk fő antioxidánsának tekinthető! Minden egyes sejtünk termeli! – s ez esszenciális is, hogy így legyen, hiszen a glutation központi szerepet tölt be a folyamatosan zajló méregtelenítési folyamatokban. Az egyik fő "glutation raktár" a májban található (májra kenve, ezért is kitünő választás).

{/mooblock}

Miért fontos ez az elsőre hallásra ismeretlen nevű hatóanyag?

 • kiemelkedő immunrendszer erősítő lehet, hiszen nagymértékben semlegesítheti a toxinokat
 • érezhetően lassíthatja az öregedést, és ez a bőrön is meglátszik
 • növelheti a szervezet ellenálló képességét az oxidatív stresszel szemben

A fentieket tekintve nem véletlen, hogy a károsodott glutationtermelődés, diszfunkció vagy csökkent glutation szint minden egyes krónikus megbetegedés esélyét megnövelheti, sőt a rosszindulatú elváltozások folyamának is kedvezhet.

Például egy este folyamán, amikor hosszabb ideig nem fogyasztunk ételt (vagy böjtölés hatására) is már jelentősen csökkenhet a szervezet glutation szintje. Az alkoholfogyasztás, nehézfém terheltség, méreganyagok és gyógyszerek fogyasztása is jelentősen feléli ezt a létfontosságú anyagot.

Az optimális glutation szinthez nélkülözhetetlen egyes aminosavak jelenléte (L-glutamát, L-cisztein), mangán, magnézium, C és E- vitamin, kén és még számos komponens. Ezen anyagok hiányában, a glutation metabolizmus számos helyen megakadhat, és akkor még nem is említettük pl. a genetikai tényezőket, a pszichés terheket, a környezeti toxinokat vagy a stresszhatást, amiknek nap, mint nap ki vagyunk téve.

Két konkrét, nagyon gyakori előfordulású példán is tudjuk szemléltetni a károsodott glutation metabolizmust, vagyis azokat az állapotokat, ahol a glutation pótlása kiemelkedően fontos lehet:

 • Pajzsmirigy alulműködés,
 • MTHFR mutáció (a folsav hasznosításának a zavara), aminek ellensúlyozása kismamák esetében kiemelt fontosságú. Ez a rendellenesség a kutatások* szerint Magyarország populációjának több mint 50%-át érintheti.

 

Hogy mikor lehet szükség glutation krémre?

Nos, talán egyszerűbb megválaszolni mikor nem.

Amikor az immunrendszer alapvetően is krónikus gyulladással néz szembe, és amúgy is könnyen túlstimulálható. Viszont glutation pótlása kis dózisban még ekkor is jótékony hatással bírhat!

  

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

Szakirodalom lista

[Brown 2015] – Brown, H., R., Reynolds, C., Brooker, A., et al.: Sulforaphane improves the bronchoprotective response in asthmatics through Nrf2-mediated gene pathways, Respir Res, 15, 09, 2015.

[Egner 2011] - Egner, A., P., Chen, G., J., Wang, B., J., et al.: Bioavailability of sulforaphane from two broccoli sprout beverages: Results of a short term, cross-over clinical trial in Qidong, China, Cancer Prev Res, 03, 2011.

[Foyer 2011] - Foyer, H., C., Noctor, G.: Ascorbate and Glutathione: The Heart of the Redox Hub, Plant Physiol, 01, 2011.

[Han 2011] - Han, D., Row, H., K.: Separation and Purification of Sulforaphane from Broccoli by Solid Phase Extraction, Int J Mol Sci, 2011.

[Johnson 2012] - Johnson, M., W., Wilson-Delfosse, L., A., Mieyal, J., J.: Dysregulation of glutathione homeostasis in neurodegenerative diseases, Nutrients, 09, 10, 2012.

[Labsch 2014] - Labsch, S., Liu, L., Bauer, N., et al.: Sulforaphane and TRAIL induce a synergistic elimination of advanced prostate cancer stem-like cells, Int J Oncol, 10, 03, 2014.

[Li 2014] - Li, J., Zhang, D., Jefferson, A., P., et al.: A bioactive probe for glutathione-dependent antioxidant capacity in breast cancer patients: Implications in measuring biological effects of arsenic compounds, J Pharmacol Toxicol Methods, 01-02, 2014.

[Mannervik 2012] – Mannervik, B.: Five Decades with Glutathione and the GSTome, J Biol Chem, 13, 01, 2012.

[Mudalel 2015] - Mudalel, L., M., Dave, P., K., Hummel, P., J., et al: N-acetylcysteine treats intravenous amiodarone induced liver injury, World J Gastroenterol, 07, 03, 2015.

[Sekhar 2001] – Sekhar, V., R., Patel, G., S., Guthikonda, P., A., et al.: Deficient synthesis of glutathione underlies oxidative stress in aging and can be corrected by dietary cysteine and glycine supplementation, Am J Clin Nutr, 09, 2011.

[Sinha-Hikim 2010] - Sinha-Hikim, I., Shen, R., Lee, P., N., N., W., et al.: Effects of a novel cystine-based glutathione precursor on oxidative stress in vascular smooth muscle cells, Am J Physiol Cell Physiol, 09, 2010.

[Thong-Ngam 2007] - Thong-Ngam, D., Samuhasaneeto, S., Kulaputana, O., et al.: N-acetylcysteine attenuates oxidative stress and liver pathology in rats with non-alcoholic steatohepatitis, World J Gastroenterol, 14, 10, 2007.

[Venugopal 2008] - Venugopal, D., Zahid, M., Mailander, C., P., et al.: Reduction of estrogen-induced transformation of mouse mammary epithelial cells by N-acetylcysteine, J Steroid Biochem Mol Biol, 03, 2008.

 

 • Használhatóak-e egyszerre a speciális krémek?

A speciális krémek alkalmazása esetében általános javaslat, hogy 2 óra teljen el két különböző termék használata között.

 • Mi a különbség a WTN Glutation krém és a WTN GlutaRegTM immunvédő komplex között?

A WTN Glutation krém már a kész redukált glutationt juttatja a szervezetbe, míg a WTN GlutaRegTM immunvédő komplex a szervezetben zajló glutation szintézist, és glutation újrahasznosítási ciklust támogatja, vagyis a szervezet saját glutation termelési folyamataira fókuszál.

Mikor melyiket használjuk?

Komoly sérülés vagy súlyos, krónikus egészségügyi állapot (pl. krónikusan kimerült szervezet, súlyos májkárosodás, 2-es típusú cukorbetegség, sokízületi gyulladás, stb.) esetén, valamint mikor gyors regenerálódásra van szükség, jobb, ha a szervezet készen megkapja a glutationt, ami egyben kiváló gyulladáscsökkentő is, tehát akkor a WTN Glutation krém használatát javasoljuk. Az állapotjavulás megindulása után viszont célszerű elkezdeni a szervezet saját glutationtermelésének a helyreállítását a WTN GlutaRegTM használata által.

Autoimmun folyamatoknál (pl. Hashimoto), áteresztő bél szindróma esetében vagy rosszindulatú folyamatok terápiájának kiegészítő kísérőjeként kiemelkedően fontos lehet a szervezet saját glutation termelő folyamatainak a megtámogatása is, vagyis ebben az esetekben a WTN GlutaRegTM immunvédő komplex alkalmazása segíthet.

 • Hiába pumpálom, nem jön ki a krém az airless flakonból, mi a teendő?
airless flakon 1 2 1600x1600

1. A flakon alját pattintsd le.

airless flakon 2 2 1600x1600

2. Láthatsz egy kiálló kis műanyag részt (pirossal bekarikázott rész) pontosan középen.

airless flakon 3 2 1600x1600

3. Ezt a hüvelyk vagy mutatóujjad segítségével nyomd le, amíg egy cuppanó hangot nem hallasz. Ezt azt jelzi, hogy kinyomtad a levegőt és működni fog a pumpa.

airless flakon 4 2 1600x1600

4. Kezdd el pumpálni. Lehet, hogy kell hozzá néhány pumpálás, mire a vékony műanyag csövön feljut a krém.

Glutation krém tapasztalat - Zsuzsanna, Sárospatak

 

 

WTN Glutation krém

Összetevők (INCI): Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Berberis Vulgaris Bark Extract, Glyceryl Stearate Citrate, S-Acetyl-L-Glutathione, Brassica Oleracea Extract, Sambucus Nigra Flower Extract, Dimethylsulfone, Schizandra Chinensis Extract, Glyceryl Caprylate, Thioctic Acid, Tocopherol, Vitis Vinifera Seed Extract, Ethylhexylglycerin, Xanthan Gum, Sodium Phytate.

Összetevők részletesen

Víz / Aqua

Dihidrogén oxid. :)

Aloe vera kivonat / Aloe Barbadensis Leaf Juice

Kifejezetten hatékony hidratáló, regeneráló és bőrnyugtató összetevő. Felerősíti a kollagén szintézist, így késlelteti az öregedést, a bőr kiszáradását, növeli annak rugalmasságát. Segít fenntartani a bőr természetes hidratáltságát; feszesebbé, fiatalabbá varázsolja a bőrt. Segíti a bőr saját regeneráló képességét, emellett csökkenti a napégés okozta bőrpírt és egyéb bőrirritációkat.

Jojoba olaj / Simmondsia Chinensis Seed Oil

A jojoba olaj értékes tápláló és hidratáló összetevő, megakadályozza a bőr transzdermális vízvesztését. Csökkenti a ráncok képződését, puhítja, lágyítja a bőrt. A bőr felületén nem képez olajréteget, így hagyja lélegezni azt. Védelmet biztosít az UV sugarakkal szemben.

Sóskaborbolya kérgének kivonata / Berberis Vulgaris Bark Extract

A növényi kivonat fő összetevője egy alkaloid vegyület, a berberin, melynek antioxidáns és bőrpuhító tulajdonsága is van.

Cetil-sztearil alkohol / Cetearyl Alcohol

Cetil és sztearil zsíralkoholok keveréke, melyet a segédemulgeálószerként, bőrpuhító és sűrítoanyagként használunk. A zsíralkoholok az egyéb, közismert alkoholokkal (pl. etil-alkohol) ellentétben nem szárítják vagy irritálják a bőrt.

Glicerin / Glycerin

Háromértékű alkohol, mely a növényi zsírok elszappanosítási reakciójában keletkezik. A bőr vízháztartásának szabályozására, egyensúlyának megőrzésére használják. Emulgeátorként alkalmazva biztosítja a krém lágy állagát, könnyű felvitelét a bőrre.

Glyceril-Sztearát-Citrát / Glyceryl Stearate Citrate

Hatékony emulgeátor, természetes úton növényi olajok és citromsav észterezésével állítják elő. Segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében. PEG (polietilén-glikol) és PPG (polipropilén-glikol) mentes. Rendkívül hőstabil. ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik (100%-ban természetes).

Édes mandula olaj / Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Az édes mandula olaj A, B és E vitaminban gazdag, így remek bőrtápláló hatású lehet. Segítheti a bőr nedvességtartalmának megőrzését, használata nem tömíti el a pórusokat. Egészségesen fénylő arcbőrt biztosíthat, mélyen hidratálhat, csökkentheti a gyulladást, megnyugtathatja a száraz, irritált bőrt, puhíthatja és ápolhatja azt, valamint repedezett ajkakra és bőrkiütésekre is kiváló lehet. Rendkívül hatékony lehet a szem alatti sötét karikák és szarkalábak megszüntetésében, melyhez ajánlott néhány héten át lefekvés előtt alkalmazni. Kiváló lehet az öregedés jeleinek csökkentésében, illetve az öregedés folyamatának visszafordításában, megújíthatja és erősítheti a bőrt, így biztosíthatja a fiatalos, sugárzó kinézetet.

Glutathione / Glutation

A glutationt az antioxidánsok királyának is nevezik. Az emberi szervezetben termelődik és annak minden sejtje használja, ezért számos, tudományosan bizonyított, egészségre gyakorolt pozitív hatása van. A glutation véd a mérgező xenobiotikumok ellen. A fokozott glutation bevitel az oxidatív stressz csökkentését is segítheti.

Brokkoli kivonat / Brassica Oleracea Extract

A brokkoli antioxidánsokban gazdag, védi a bőrt és a hajat az UV-sugaraktól és a szabadgyököktől. A-vitamin forrás is, így segíti a bőr sejtjeinek regenerálódását a tisztább, egyenletesebb bőr elérése érdekében.

Fekete bodza kivonat / Sambucus Nigra Flower Extract

A fekete bodza kivonat serkenti a hyaluronsav termelődését, így segíti a bőr optimális hidratáltságának fenntartását és regenerációját. Jelentős mértékben gátolja a gyulladásos folyamatokat. Nyugtatja a bőrt, csökkenti a bőrpírt és az irritációt. Jelentős a flavonoid, kvercitin és triterpén, valamint zsírsav, klorogénsav és cukortartalma.

Metil-szulfonil-metán / MSM / Dimethylsulfone

Az MSM - Metil-szulfonil-metán - egy tiszta, organikus kénvegyület, mely DMSO2 - dimetil-szulfon – néven is ismert. Minden növényben és szövetben megtalálható. Erősíti a kollagénrostokat, javítja a bőr szerkezetét. A kollagén-és keratintermelésnek elengedhetetlen szereplője, a bőrt puhává és fiatalossá, a hajat fényessé varázsolja. A táplálkozástudomány a kollagén és a kötőszövetek építőanyagaként tartja számon, az öregedésgátló hatása így garantált. Az MSM elősegíti a hatóanyagok felszívódását, így azok eljuthatnak a szövetekig, ahol bőrfiatalító hatást váltanak ki.

Kínai kúszómagnólia kivonat / Schizandra Chinensis Extract

Védi a bőrt, segíti megújulását. Hatékony a dermatitis kezelésében és megelőzésében, de megakadályozza az egyéb gyulladásos bőrbetegségek kialakulását is.

Gliceril-kaprilát / Glyceryl Caprylate

Multifunkcionális kozmetikai nyersanyag, mely táplál, hidratál és segédemulgeátorként is használatos. Rendkívül bőrbarát összetevő, továbbá a termék biológiai stabilitásának megőrzését is segíti.

Alfa liponsav / Thioctic Acid

Kiemelkedő antioxidáns tulajdonságokkal bír, gyulladáscsökkentő hatású, melynek köszönhetően mérsékli a bőr öregedési folyamatait, az apró ráncok képződését és a pigmentációs bőrhibák kialakulását. Csökkenti a napégés okozta bőrpírt, valamint szabadgyök semlegesítő és karcinogenezis gátló hatással rendelkezik.

E-vitamin (kevert tokoferolok) / Tocopherol

A leghatékonyabb antioxidánsok között tartják számon. Védi az epidermiszt az UV sugarakkal szemben, növeli a fényvédő krémek hatékonyságát, csökkenti a szabadgyökök képződését, gátolja a lipid-peroxidációt, csökkenti a transzepidermális vízvesztést és segíti a bőr természetes védekező mechanizmusait, óvja a bőr természetes védőrétegét.

Szőlőmag kivonat / Vitis Vinifera Seed Extract

A szőlőmag kivonat kiváló antioxidáns tulajdonsággal bír, védi a kollagént, segít helyreállítani a bőr és a vérerek szerkezetét.

Etilhexilglicerin / Ethylhexylglycerin

Multifunkcionális kozmetikai összetevő, mely javítja a bőrérzetet, fokozza az eltarthatóságot növelő komponensek hatékonyságát, valamint antimikrobiális stabilizátorként viselkedik a kozmetikumokban.

Xantán gumi / Xanthan Gum

A xantán gumi egy kiváló, cukor alapú természetes sűrítőanyag. A szacharóz vagy glükóz biofermentációjával előállított poliszacharid. Kis mennyiségben alkalmazva is rendkívül jó konzisztencianövelő. Vízzel gélt képez, így a krémek felvitelének könnyítésén, állaguk javításán túl bizonyos mértékben emulgeátorként is viselkedik.

Nátrium-fitát / Sodium Phytate

A gabonából nyert fitinsav sója, melyet komplexképző komponensként használunk azért, hogy „megvédjen” bizonyos értékes, de érzékeny alkotóelemeket.

A májvédő glutation - a szervezet egyik legerősebb antioxidánsa

Az egészség fenntartása, helyreállítása kapcsán sok szó esik a rosszindulatú szabad gyökök elleni védelemről, a máj méregtelenítéséről. Az egészségmegőrző étrendek és terápiák kapcsán is előkerül a méregtelenítés kérdésköre.

Szinte mindenki hallott már az antioxidánsok fontos szerepéről, mégis kevesen ismerik a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsát – a glutationt. Mire jó a glutation? Pontosan mik azok az antioxidánsok? Miért ártalmasak a szabad gyökök és egyáltalán, hogyan kerülnek a szervezetbe? Mikor szükséges valójában a máj méregtelenítése és milyen májvédő készítmények segíthetik a máj működését?

Tudj meg többet a májvédő glutationról, a máj méregtelenítése kapcsán felmerülő kérdésekről, a sejtkárosító szabad gyökökről és az antioxidánsok sejtvédő szerepéről az alábbi cikkből!

A máj méregtelenítése – és a máj szerepe a méregtelenítésben

A máj méregteleníti a szervezetet vagy a máj méregtelenítése révén ürülnek a méreganyagok a szervezetből? A májméregtelenítés gyakran használt fogalom, de nem mindig derül ki, miért is van erre a szükség.

Mikor szükséges tehát a máj méregtelenítése?

A máj megfelelő működése biztosítja a szervezet anyagcsere folyamatainak fenntartását és a szervezetbe kerülő méreganyagok lebontását. A gyógyszerek, az alkohol és a különböző méreganyagok (pl. gombamérgezés vagy vegyszeres mérgezés következtében a szervezetbe jutó mérgek) lebontásáért is a máj a felelős. A vegyszerek lebontása, a mérgezések, az alkoholizmus, az intenzív gyógyszeres terápiák vagy a gyógyszer túladagolás olyan mértékben dolgoztatja meg a májat, hogy maguk a májsejtek is károsodhatnak. Tökéletes példa erre az alkoholizmus következtében kialakuló májkárosodás. Az alkohol lebontásának folyamatában aktív szerepet betöltő máj folyamatos túlterheltsége a májsejtek károsodásához, a máj szövetének átalakulásához és a máj működésének csökkenéséhez, ennek révén pedig akár az érintettek halálához is vezethet. A máj vírusos eredetű gyulladásos elváltozásai is májkárosodást okozhatnak.

A máj túlterheltségéből vagy gyulladásos megbetegedéséből eredő működésének zavarai az anyagcsere folyamatokban betöltött fontos szerepe miatt számos betegség kialakulásához is hozzájárulhatnak. A táplálkozás révén a szervezetbe kerülő tápanyagok, fehérjék, zsírok, szénhidrátok feldolgozásában, az A-vitamin, a D-vitamin és a vas tárolásában, bizonyos hormonok lebontásában a májnak kulcsszerepe van. A májfunkciók csökkenése ezért fokozhatja a

 • a cukorbetegség,
 • a magas koleszterinszint,
 • a különböző emésztési problémák,
 • az ételallergiák,
 • a hormonháztartási zavarok kialakulásának esélyét is.

A máj méregtelenítése tehát a szervezet fokozott méregtelenítő munkájának támogatásához, a májsejtek megfelelő működéséhez, az anyagcsere folyamatok egyensúlyának megőrzéséhez szükséges elsősorban. A májsejtek regenerációs képességét az alkoholbetegek, intenzív gyógyszeres terápián átesett betegek esetében különböző májvédő készítményekkel támogatják. A természetes májvédő anyagok közé tartozik a máriatövis és a glutation.

Mi is az a glutation?

A fontos szerepe ellenére kevesek által ismert glutation a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsa. A glutation az antioxidáns enzimek egyik lényeges alkotóeleme, a szervezet összes sejtjében megtalálható, legnagyobb mennyiségben a májsejtekben. Májvédő, a máj működését támogató anyag. A sejteket károsító méreganyagok lebontásában legfontosabb szerepet betöltő máj túlterheltsége a glutation szint jelentős csökkenését eredményezheti.

A glutation a májműködés támogatása és erős antioxidáns tulajdonságai révén hozzájárul

 • a máj méregtelenítő munkájához,
 • a szervezetbe kerülő méreganyagok (gyógyszerek, alkohol, vegyi vagy növényi toxinok) semlegesítéséhez,
 • a májsejtek regenerációjához
 • a sejtek megfelelő anyagcsere folyamatainak fenntartásához,
 • az öregedés folyamatának lassításához,
 • az immunrendszer megfelelő működéséhez,
 • illetve a szervezet védekezéséhez a káros környezeti hatások és a fokozódó stressz következtében termelődő szabad gyökökkel szemben.

A sejtek glutation tartalma az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken. Egészséges termelődéséhez a szervezetnek megfelelő mennyiségű fehérjére, vitaminokra és nyomelemekre is szüksége van. Az egyoldalú, fehérjében szegény táplálkozás, a tartósan fennálló emésztési problémák, a szigorú fogyókúra, böjt vagy éhezés a sejtek glutation szintjének gyors csökkenéséhez vezet.

A keresztesvirágú zöldségekben, így a káposztafélékben, a brokkoliban, avokádóban, spárgában, a húsok közül különösen a nyers marhahúsban és a marhamájban van jelentősebb mennyiségű glutation. Hőkezelés hatására minden élelem jelentősen veszít a glutation tartalmából. A glutation termeléshez a szervezetnek a fehérjékben található aminosavakra van szüksége, melyek a pl., tojásban, belsőségekben találhatóak meg nagyobb mennyiségben. A C-vitaminban, E-vitaminban, béta-karotinban és szelénben gazdag táplálkozás a szervezet egészséges szabad gyök-antioxidáns egyensúlyának megőrzésén keresztül is támogatja a glutation szint fenntartását.

A máj méregtelenítése – és a máj szerepe a méregtelenítésben

A szabad gyökök olyan molekulák, melyek egy párosítatlan elektront tartalmaznak, így nagy a reakciókészségük, gyorsan kötődnek a különböző sejtek molekuláihoz, hogy azoktól elektront szerezzenek. Ez a kémiai reakció egyes esetekben megváltoztathatja, roncsolhatja a sejtek szerkezetét, káros folyamatokat indítva el ezzel.

A szabad gyökök a szervezetben a természetes anyagcsere folyamatok révén állandóan termelődnek, de bizonyos külső hatások is fokozzák mennyiségüket. Ezek közé tartozik az UV-sugárzás, a radioaktív sugárzás, a szervezetbe kerülő méreganyagok (pl. cigarettafüst, túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás, vegyszerek, szmog, üzemanyagok által kibocsátott légszennyezés), vagy a stressz is. A természetes módon termelődő szabad gyökök többek között a sejtek működésének, élettartamának, kommunikációjának szabályozásához, a szervezetbe kerülő egyes kórokozók elleni védekezéshez is szükségesek. Ugyanakkor a kutatások szerint számos betegség fennállásakor kimutatható a szervezetben a szabad gyök- antioxidáns egyensúly felbomlása, eltolódása a szabad gyökök túlsúlyának irányába, melynek kialakulását általában az egészségtelen életmód, a fokozódó stressz és a környezetszennyezés révén a szervezetbe kerülő méreganyagok együttes eredményének tulajdonítják.

A szabad gyök- antioxidáns egyensúly a sejtek pusztulásának folyamatán keresztül befolyásolja az öregedési folyamatokat is. A káros környezeti hatások következtében termelődő szabad gyökök gyorsítják az öregedés folyamatát, melynek során a szervezet sejtregeneráló funkciói gyengülnek, ami előbb-utóbb a különböző szervek, az immunrendszer, az agyi funkciók működésének zavaraihoz vezet.

Mi is az a glutation?

A káros szabad gyökök jelentős részét a szervezetben található antioxidánsok semlegesítik. Az antioxidáns molekulák nagy reakciókészségük révén képesek a szabad gyökök megkötésére még azelőtt, hogy azok a sejtek molekuláihoz kapcsolódnának. A szabad gyökök semlegesítését a szervezetben termelődő antioxidáns enzimek, illetve a táplálkozás révén a szervezetbe kerülő antioxidáns anyagok végzik.

A mindennapi élelmiszerek révén a szervezetbe kerülő antioxidánsok: C-vitamin, E-vitamin, karotinoidok (béta-karotin, likopin), flavonoidok, szelén.

A szervezetben termelődő glutation, melyet a szervezet a fehérjében, zöldségekben, gyümölcsökben gazdag táplálkozás során bevitt tápanyagokból állít elő.

A szabad gyökök és az antioxidánsok egyensúlyának felborulása, illetve eltolódása a szabad gyök túlsúly irányába nemcsak a káros környezeti hatások miatt fokozódó szabad gyök képződésnek köszönhető. Nem ritkán fordulnak elő olyan élethelyzetek, állapotok, melyek során a szervezetbe kerülő antioxidánsok mennyisége nem elegendő ahhoz, hogy ellensúlyozza a szabad gyökök működését. Ezek közé tartoznak a tartós érzelmi stressz, a megerőltető fizikai munka vagy intenzív sport, edzés, a fogyókúra, a böjt, illetve az egyoldalú táplálkozás is. Aki nem eszik zöldségeket, gyümölcsöket, nem juttat a szervezetébe elegendő természetes béta-karotint és C-vitamint. Az E-vitamin a szokásosan fogyasztott tápanyagok közül legnagyobb mennyiségben például a magvakban, tojásban, avokádóban található meg. A glutation előállításához a szervezetnek aminosavakra van szüksége, melyekhez a fehérjéket tartalmazó élelmiszerekből jut hozzá. Mivel a megterhelő fizikai erőfeszítés nagy mértékben felhasználja a szervezet antioxidáns készleteit, edzés vagy nehéz kétkezi munka után fokozottabb figyelmet kellene szentelni a felhasznált anyagok pótlásának.

A szervezetbe jutó környezetszennyező vegyi anyagok mennyisége az iparosodás mértékének növekedésével egyre nő. Mivel a rossz városi levegő, a vegyszerekkel terhelt élelmiszerek fogyasztása, a növekvő számú lehetőségek, feladatok és elvárások miatt állandósuló stressz csak kevesek számára elkerülhető, az egészséges szabad gyök-antioxidáns egyensúly fenntartásához az ember szervezete egyre több antioxidáns hatású vitamint és glutationt használhat fel. Ezek pótlásáról a kiegyensúlyozott táplálkozás révén, vagy szükség esetén étrend-kiegészítő készítmények szedésével gondoskodni kell.

WTN Glutation krém használati javaslat:

 • A glutation krémet javasolt a délelőtt, de legkésőbb a kora délutáni órákban, étkezést követően használni (pl. ebéd után).
 • Alacsonyabb dózissal (0,5 pumpányival) kezdjük, a jobb bordaív alatti területre masszírozzuk. (A gyorsabb felszívódás érdekében a napi dózist eloszthatjuk két részre és így az egyik részt a máj, a másikat pedig a talp területére kenjük.)
 • A napi adagot maximum 1-2 pumpálásnyira növelhetjük.

Figyelmeztetés

 • Hosszú távú, nagyon intenzív használata világosíthatja a bőrt.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl. Használat előtt a bőrt érdemes megtisztítani (lemosni) az esetleg rajta maradt testápolók vagy olajak maradványaitól, melyek a felszívódást gátolhatják.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Laktáció és terhesség alatt alkalmazása nem javasolt.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket! A krémek használata előtt érdemes bőrpróbát végezni az összetevőkkel szembeni érzékenység kizárása végett. A fül mögötti terület erre kiválóan alkalmas, mert ott nagyon vékony és érzékeny a bőr.
 • A glutation krém alkalmazásakor ügyelj rá, hogy szembe és nyálkahártyára ne kerüljön.

Nem tudom kinyerni a krémet az airless flakonból, mi a teendő?

 • Az airless flakonoknál sajnos előfordulhat ez a probléma. A megoldás az, hogy a flakon alját, ha lepattintod, láthatsz egy kiálló kis műanyag részt pontosan középen. Ezt kellene a hüvelyk, vagy mutatóujjad segítségével felnyomni addig, amíg egy cuppanó hangot nem hallasz. Ez azt jelzi, hogy kinyomtad a levegőt és működni fog a pumpa. Ezt követően helyezd vissza az alját és kezdd el pumpálni. Lehet, hogy kell hozzá néhány pumpálás, mire a vékony műanyag csövön feljut a krém.
 • Ezt a műveletet tanácsoljuk akkor is, amikor már érezhetően kevés krém van a termékben.

Tipp:

 • Alkalmazás előtt tesztelheted, hogy nem vagy érzékeny a krém valamelyik komponensére! A fül mögötti terület erre kiválóan alkalmas. A vékony és érzékeny bőrfelszínen gyorsan megjelenhet az esetleges irritáció. Ha irritáció jelentkezik, ne használd a készítményt.

Ez a termék vegán!

 

 

6.580 Ft

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket