fbpx
A kosár üres!
WTN Máriatövis komplex cseppWTN Máriatövis komplex csepp
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Máriatövis komplex csepp

50 ml

3.780 Ft

kb. 2-4 havi adag

15.000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN INGYENES A KISZÁLLÍTÁS!

VÁSÁRLÁSI ÉRTÉKHATÁR SZERINTI AJÁNDÉKAINK

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

Májműködés és májvédelem támogatása liposzómába zárt szilibinnel és szilimarinokkal!

A máriatövismag kivonatokból készült termékek minősége igen eltérő tud lenni. Vannak teljesen hatástalanok is, mert a jó minőség biztosításához több dologra érdemes figyelni:

I. A májműködés szempontjából nem a szilimarinok, hanem a szilibinek a fő hatóanyagok.

II. Az egészség szempontjából nem mindegy, hogy milyen oldószerrel készül a kivonatolás.

III. Alapból a szilimarinok, így a szilibinek is gyenge biohasznosulással rendelkeznek, így ha ezeket a hatóanyagokat, valamilyen biohasznosulás-növelő technológia is kíséri, az mindenképpen javítja a hatóanyagok hasznosulását és így a termék minőségét.

I. Ezt érdemes tudni a hatóanyagok minőségéről

A különböző minőségi szintek a következők:

1. A legkisebb hatékonyságúak a máriatövis őrletek. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat.

2. A standardizált kivonatok, ahol 10-80% szilimarin koncentráció a garantált. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat, 80% szilimarin.

FONTOS: A szilimarint 13 különböző flavonolignán alkotja, amelyek közül a szilibin a legfontosabb a májműködés szempontjából. A szilibin koncentrációja viszont igen széles tartományokban változik, akkor is, ha az adott kivonatban garantált a 80%-os szilimarin koncentráció. Ez a széles tartomány azt jelenti, hogy vannak olyan kivonatok, amelyekben 0% szilibin van (helyette vannak más szilimarinok) és olyanok is, ahol a 80% szilimarinból 61% a szilibin. Nyilván ez utóbbi kivonat lesz a leghatékonyabb.

3. Olyan standardizált kivonatok, ahol a szilimarinok mellett a szilibinek koncentrációja is garantált. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat, 80% szilimarin, 30% szilibin.

4. Olyan termékek, amelyekben a szilibinek koncentrációja a legnagyobb, hiszen a májtámogatást illetően szilibin A és B a fő hatóanyagok, nem pedig az egyéb szilimarinok. Ez esetben tehát a szilimarinok csak egy stabilizáló mátrixot adnak a szilibinek köré.

II. Ezért egészségtelen a máriatövist tartalmazó termékek legjelentősebb része

A jó minőségűnek tekinthető, standardizált máriatövismag kivonatok esetében fontos kérdés, hogy a kivonatolási eljárás során milyen oldószert használnak. Az oldószer ugyebár azt határozza meg, hogy milyen hatóanyagok oldódnak ki az adott növényi részből.

A máriatövisnél ez vagy aceton, vagy etil-alkohol lehet. A végén mindkettőből marad egy kicsi a standardizált kivonatban.

Az aceton nem túl egészséges, ezért sokkal érdemesebb az etanolos kivonatolással készült kivonatot választani. Ez rendszerint nincs feltüntetve a címkén, ezért célszerű a gyártót megkérdezni.

III. Biohasznosulás javítása, hogy még hatékonyabb legyen a termék

Mind a szilibinek, mind a szilimarinok biohasznosulása kicsi, amit úgy lehet valamelyest megnövelni, hogy nagyobb koncentrációban alkalmazzák őket. Ez a gyártónak extra költséget, a vásárlónak drágább terméket jelent.

A liposzómák alkalmazása sokkal jobb műszaki megoldásnak tekinthető a biohasznosulás javításában, ami viszont csak zsíroldékony hatóanyagokra alkalmazható jó hatásfokkal.

A WTN liposzómás technológia segítségével a szilibint és a szilimarinokat, ezért először „zsíroldékonnyá” tettük, majd liposzómába zártuk őket. Így jelentősen sikerült megnövelni a biohasznosulást.

Összességében tehát a WTN máriatövismag komplex:

 • Garantáltan nagy szilibin koncentrációval rendelkezik (az I/4. pontban leírtak szerint).
 • Etil-alkohollal lett kivonatolva, mert ez esetben nem maradnak az anyagban egészségkárosító oldószermaradványok.
 • A biohasznosulás növelése végett a hatóanyagokat liposzómába zártuk.
 • Az összes használt technológiai segédanyag növényi alapú, kiváló minőségű, sokszor bio növényekből készült kivonat.
 • Tartósítószer-mentes! A termék eltarthatóságát lizin aminosavval és kevert tokoferolokkal biztosítjuk.
 • Vegán termék!

Mit érdemes tudni a máriatövismag olajokról?

A máriatövis magjának májra gyakorolt gyógyító hatása közismert, ugyanakkor érdemes tudni, hogy a fő hatóanyagok nem zsíroldékonyak. Tehát a máriatövismag-olajban sokkal kisebb koncentrációban vannak jelen az ebből a szempontból legfontosabb hatóanyagok (szilimarin/szilibin), mint pl. egy alkoholos vagy acetonos kivonatban.

Mire jó a máriatövis és melyek a hatóanyagai?

A máriatövis támogatja az epe- és májműködést, csökkentheti a koleszterinszintet, valamint részt vesz a májsejtek regenerációjában is. Ezen kívül a fő hatóanyagának erőteljes antioxidáns, gyulladáscsökkentő és -gátló, immunmoduláns és daganatmegelőző hatást is tulajdonítanak. A legtöbb ember, a máriatövis fő hatóanyagaként a szilimarint ismeri. Az már kevésbé köztudott, hogy a szilimarin, nem egy hatóanyag, hanem egy flavonolignán-komplex (13 különböző flavonolignán típust foglal magába), amelynek a máj tekintetében a fő aktív alkotóeleme a szilibin (szilibin A és szilibin B keveréke).

A máriatövis szilimarin vagy flavonolignán-komplex koncentrációja rendkívül széles skálán változhat. Befolyásolhatja a talaj minősége, a csapadék mennyisége, valamint a földrajzi-, éghajlati- és mezőgazdasági tényezők is. Utóbbi esetében lényeges szempont például az is, hogy a magokat mikor vetették el, mikor voltak öntözve és a betakarítás a növény mely fejlődési szakaszában történt. Különböző fejlődési szakaszokban ugyanis megfigyelték, hogy változik a szilibin koncentráció, például virágzáskor betakarított növény esetében csökkent értéket azonosítottak. Ezen változók hatásának a kiküszöbölése miatt célszerű, minden esetben olyan készítményt választani, ami standardizált kivonatként tartalmazza a szilimarint és a szilibint.

Mi az a liposzóma és mire jó?

A liposzóma egy kettős foszfolipid réteggel körülhatárolt gömb, ami kifelé és befelé hidrofil tulajdonságokkal rendelkezik. A zsíroldékony hatóanyagok csakis a két foszfolipid réteg között, a vízoldékonyak pedig csak a belső burokban helyezkedhetnek el.

A gyártástechnológia sajátosságai és korlátai miatt a liposzómák nem alkalmasak arra, hogy a vízoldékony hatóanyagok biohasznosulását érdemben megnöveljék (maximum 10%-kal). A liposzómás technológia csak zsíroldékony hatóanyagokra használható és ott is technológiai korlát, hogy a zsíroldékony hatóanyagok alkalmazott koncentrációnak kicsinek kell lennie.

 • Mivel lett ízesítve a termék?

A termék semmilyen aromát nem tartalmaz. Az édes ízt bio glicerin biztosítja.

 • Mennyi alkoholt (etil-alkohol) tartalmaz a termék?

Az alkohol technológiai segédanyag. Adagonként kevesebb, mint 0.04 ml alkoholt tartalmaz, ami kevesebb, mint 1 csepp víz térfogata.

 • Miből van előállítva a termékben található lecitin?

A lecitin GMO-mentes napraforgóból lett kinyerve.

 • Miért kell felrázni a terméket?

A termék ugyan homogén, de a liposzómák a sűrűségkülönbség miatt idővel szétválhatnak a zsírfázistól. Ez természetszerűleg így zajlik. A felrázás csak elővigyázatosság, hogy biztosan homogén legyen az elegy.

WTN Máriatövis komplex csepp

Összetevők: tisztított víz, organikus glicerin, máriatövismag kivonat, gliceril/citrát/laktát/linoleát/oleát, lecitin, etil-alkohol, máriatövismag-olaj, kevert tokoferolok, xantángumi, lizin aminosav, citromsav.

Összetevők részletesen

 

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Máriatövis komplex csepp).

Aktív komponens:

1 adagban (3 pumpányi)

Szilibin A és B (Máriatövismag kivonatból)

26,2 mg

Egyéb szilimarinok (Máriatövismag kivonatból)

16,8 mg

WTN Máriatövis komplex csepp használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 3 pumpányi folyadék nyelv alá fújva.
 • Lehetőség szerint az első főétkezés előtt fél órával, érzékeny emésztőrendszer esetén étkezéssel vagy étkezés után.
 • Minden esetben határozott mozdulattal kell lenyomni a pumpát!
 • Használat előtt felrázandó!
 • A máriatövis enyhén ösztrogénes hatású gyógynövény, éppen ezért mi a női ciklushoz igazított alkalmazását javasoljuk - a ciklus első felében, a menstruáció első napjától az ovuláció bekövetkeztéig (kb.14-16. ciklusnap).

Figyelmeztetés

 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Laktáció és terhesség alatt fogyasztása nem javasolt.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • A folyadék alapú étrend-kiegészítők használata előtt érdemes bőrpróbát végezni az összetevőkkel szembeni érzékenység kizárása végett. A fül mögötti terület erre kiválóan alkalmas, mert ott nagyon vékony és érzékeny a bőr.
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.
 • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.
3.780 Ft
A terméket az alábbi termékcsomagok részeként is megtalálod:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket