fbpx
WTN I3KWTN I3K
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN I3K

60 kapszula
9.415 Ft
Futárszolgálat ikon

22.500 Ft felett
ingyenes kiszállítás

Aktuális ajándékaink ikon

Vásárlás értékhatár
szerinti ajándékaink

A törzsvásárlói program
a következő kedvezményre jogosít fel,

ha vásárlásaid összege 2022.01.01.-től:

120e-240e Ft között van - 10% kedvezmény

240e-360e Ft között van - 15% kedvezmény

360e Ft felett van - 20% kedvezmény

Tehát mindig az előző 2 év, és az idei évi
vásárlásaid összegéből számolódik a
törzsvásárlói státuszod.

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

Hatékonyabb ösztrogén- és toxinbontás

Segítségedre lehet az ösztrogének és méreganyagok lebontásában.

 

Milyen esetekben használd?

Hasznos lehet számodra, ha egészségügyi problémáid vannak a túlzott ösztrogéntöbblet miatt. A mióma, az endometriózis állapota vagy a premenstruációs szindróma (PMS) mind az ösztrogén túlzott jelenlétére utalhat.

Ha igazoltan magas az ösztrogénszinted és emiatt támogatnád a májad méregtelenítő munkáját, akkor a WTN I3K a jó választás, ugyanis összetevői hozzájárulhatnak a szervezeted számára káros anyagok, illetve a többletösztrogén lebontásához. Emellett kiegészül olyan hatóanyagokkal is, amelyek a lebontott toxinok kiürítését segítik elő a májon és a vesén keresztül.

 

Miben előremutató a WTN I3K, más, hasonló célú termékekhez képest?

 • Jóval szélesebb hatásspektrummal rendelkezik, mint pl. az azonos problémafókuszú, monokomponensű, csak indol-3-karbinolt tartalmazó készítmények.
 • Hatóanyagai együttesen csökkenthetik a vérben keringő ösztrogén szintjét az ösztrogénlebontó folyamatok támogatása révén.
 • Összetevői különböző módon óvhatják az ösztrogénérzékeny szöveteket, antiösztrogén-szerű hatást gyakorolhatnak.
 • Erős antioxidáns tartalmával védhet a gyulladásos folyamatok káros hatásai és a szabadgyökök ellen.
 • Csökkentheti a vér koleszterinszintjét, ezzel nemcsak a szív- és érrendszerre lehet jótékony hatású, de hozzájárulhat a máj és hormonrendszer egészségének megőrzéséhez is.
 • Erősítheti a vese kiválasztó funkcióit, ezáltal a bomlástermékek kivezetését is elősegítheti.

 

Miért és hogyan működik a termék?

A szervezet méregtelenítő anyagcseréjének egyik legfontosabb helye a máj, ahol a semlegesítő, illetve méregtelenítő folyamat 3 fő szakaszra oszlik:

 • előkészítés (főleg ebben vesz részt a WTN I3K),
 • semlegesítés,
 • transzport.

Az egész folyamat lényege pedig, hogy egy adott vegyület oldékonysága megváltozik (zsíroldékony vegyületek vízoldékonnyá alakulnak), így ez a vízoldékony vegyület már könnyen távozni tud a szervezetből (az epe-bélcsatorna-széklet vagy a vérpálya-vese-vizelet útvonalon).

Az ösztrogén kiürítéséhez is ugyanezen folyamatok egészséges működésére van szükség, emiatt például az ösztrogéndominancia állapota a méregtelenítő és a kiválasztó rendszer komplex munkájának támogatását igényli, akár életmódról akár étrend-kiegészítő választásról van szó.

A WTN I3K összetevői a legtöbb olyan hatásmechanizmust támogathatják, amelyek segítik csökkenteni az ösztrogénszintet, illetve annak káros hatásait:

1. Az ösztrogénlebontás megfelelő irányba terelése
Az ösztrogénlebontás során 3 féle metabolit keletkezik az I. típusú méregtelenítési fázisban (a májban). A 16 L-OH) és a 4-OH metabolitok károsak lehetnek, a 2-OH viszont ártalmatlan, ezért az egész lebontási folyamatot ebbe az irányba érdemes vinni (1. ábra). Ebben a fejeskáposzta-kivonat segíthet (1. ábra – zölddel jelölve).

2. Oxidációs folyamatok csökkentése
A zöldtea-kivonat és a japánakác virágból kivont kvercetin csökkentheti az oxidációval keletkező káros, ún. kinon vegyületek képződését (1. ábra – zölddel jelölve).

3. Veseműködés támogatása
A bomlástermékek kivezetésében fontos szerep jut a veséknek is, amelyek működésének az apigeninre standardizált zellerlevél-kivonat támogatja (1. ábra – zölddel jelölve).

I3C osztrogen maj abra 1 x1133 v1

1. ábra Ösztrogének és környezeti ösztrogének egyszerűsített lebontási folyamata.

 
4. Az aktív ösztrogének koncentrációjának csökkentése
A lenmagból kivont lignánok csökkenthetik a szabad ösztrogénszintet a keringésben – úgy, hogy növelik az SHBG [nemi hormont kötő globulin] nevű fehérje termelődését, ami megköti a szabad ösztrogéneket.

5. Az ösztrogénszintézis gátlása
Az ösztrogén szintézisének kulcsfontosságú enzime az ún. aromatáz enzim. A lenmagból kivont lignánok és a kvercetin gátolják / lassítják ennek az enzimnek a működését, így kevesebb ösztrogén keletkezik.

6. Antiösztrogén-hatás elősegítése a receptorokon
A fejeskáposzta-kivonat és a lenmag lignánok gátolják az ösztrogének receptorkötődését, ezzel védik az ösztrogénérzékeny szöveteket. Enyhe antiösztrogénként működnek.

Egyéb ösztrogéncsökkentő stratégiák

 1. Az ösztrogének és környezeti ösztrogének lebontásában az ún. metilációs folyamatok támogatása kiemelt fontosságú. A COMT nevű enzim végzi ezt a folyamatot, amit a WTN Metil Spektrumban lévő hatóanyagok támogatnak (2. ábra).
 2. A WTN HormoTOXTM-ban lévő hatóanyagok blokkolják az egyes baktériumok által termelt ún. béta-glükuronidáz enzimet, így biztosítják, hogy a toxinok valóban kiürüljenek, és a szervezet ne szívja vissza ezeket szabad ösztrogénként (2. ábra). Ez ugyanis tovább növelné az ösztrogéndominanciás állapotot.

i3k osztrogen maj abra 2 x1133 v6

2. ábra Ösztrogének és környezeti ösztrogének egyszerűsített lebontási folyamata,
illetve a területek, ahol a WTN termékek hatást fejthetnek ki.

 
Az ösztrogénbontó, illetve méregtelenítő folyamatok támogatásához, mikor melyik termékre lehet szükségem?

Ez egyéni helyzettől függ, de kiindulópontnak a javaslatunk a következő:

 1. Alapesetben a metilációs folyamatokat érdemes először támogatni pl. a WTN Metil Spektrummal.
 2. Amennyiben ez nem hoz elég javulást, akkor érdemes bekapcsolni mellé az ösztrogén- toxinkivezetést elősegítő WTN HormoTOXTM-ot.
 3. Komoly ösztrogéndominanciás állapotok esetén az ösztrogén- és toxinbontást támogató WTN I3K használata együtt javasolt a WTN Metil Spektrummal és a WTN HormoTOXTM-al.

 

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

 • Szedhető-e fogamzásgátló mellett?
  A fejeskáposzta-kivonat fokozhatja bizonyos, a máj által feldolgozott gyógyszerek és hormonok kiürítését a szervezetből. Ezért a WTN I3K fogyasztása esetén a fogamzásgátlók alternatív formáját érdemes használni, konzultálj szakemberrel.
 • Szedhető-e alacsony ösztrogénszint esetén?
  Alacsony ösztrogénszint esetén alkalmazása nem ajánlott, sőt kimondottan csak vérből igazolt magas ösztrogénszint esetén javasolt a használata. Relatív ösztrogéndominancia állapotában sem feltétlenül ez a termék a megoldás. Ilyen esetben konzultálj szakemberrel.
 • Toxinkivezetésre használnám egészséges ösztrogénszint mellett, lehet-e negatív hatása a hormonszintemre?
  Amennyiben megfelelő a hormonszinted, úgy válassz másfajta toxinkivezető módokat: pl. étrendváltoztatás, olyan készítmények, mint a WTN MikrobaTOXTM stb.
 • Mi a különbség a WTN I3K és a WTN HormoTOXTM között?
  A WTN I3K főként a hormonok, méreganyagok lebontását segítheti a májban pl.: ösztrogéneket “jó”, azaz gyenge hatású ösztrogénné bontja, míg a WTN HormoTOXTM a kivezetési fázisban nyújthat segítséget, megakadályozza a már bontott ösztrogének újraaktivizálódását és ezáltal csökkentheti az ismételt keringésbe jutásuk mértékét.

WTN I3K

Összetevők (1. táblázat): fejeskáposzta-kivonat, zselatin (kapszula), gamma oryzanol, zellerlevél-kivonat, brokkolimag-kivonat, lenmag-kivonat, kvercetin, zöldtea-kivonat, rizskivonat, L-leucin (aminosav).

 

A WTN I3K-át felépítő természetes növényi kivonatok:

Fejeskáposzta kivonat

 • A keresztesvirágúak (pl. fejeskáposzta) kivonata támogatja a sejt anyagcsere folyamatait, hozzájárul a megfelelő immunvédelem kialakításához és a regenerációhoz.*
 • A reprodukciós szervek mellett a gyomor, a vastagbél egészséges működését is segíti.*
 • Igen jelentős szerepe van a szervezet ösztrogén túlsúly csökkentő, ösztrogén blokkoló folyamatainak támogatásában, a felesleges ösztrogén metabolizmusában, kivezetésében a szervezetből.*

Rizskorpakivonat (Rice Bran Extract)

 • A rizskorpakivonat egyik komponense a gamma oryzanol, mely hatékonynak bizonyulhat koleszterinszint csökkentésében.*
 • A pajzsmirigy működését is optimalizálhatja, különösen azoknak a személyeknek, akik pajzsmirigy alulműködésben érintettek.*
 • Igen erős antioxidáns aktivitással is rendelkezik, amely a szabadgyökök ellen lehet kiváló fegyver.*

Zellerlevél kivonat (Apium Graveolens Extract), 100:1

 • A zellerlevél kivonat nemcsak antioxidáns tulajdonságú anyagokban bővelkedik, de vitaminokban és ásványi anyagokban is.*
 • Mérsékli a stresszt és hozzájárul a fiatalság megőrzéséhez.*
 • A különböző szervrendszerek kiválasztó működését segíti.*
 • A vese működését a vízkiválasztó funkció támogatásán keresztül erősíti.*

Brokkoli mag kivonat (Brassica Oleracea Var. Italica Extract), 100:1

 • A brokkoli antioxidáns hatású anyagokban bővelkedik, a sejtek oxidatív stresszel szembeni károsodásától véd a szabadgyökök semlegesítése következtében.*
 • A brokkoliban levő szulforafán a méregtelenítési folyamatok támogatásában rendkívüli hatékonyságú.*

Lenmag kivonat (Flaxseed Lignans), SDG 40%

 • A lenmag lignánok hozzájárulhatnak a mell szöveteinek egészségéhez.*,
 • A hangulati ingadozások ellen igen hatékonynak bizonyult, így a mentális állapotot és teljesítményt is pozitívan befolyásolja.*
 • A szervezet hormonháztartására is hatással lehet az optimális egyensúly kialakítását támogatva. Akár a menopauza állapában használata jótékonynak bizonyulhat.*

Kvercetin (Quercetin) (Japánakác virág kivonatból - Sophora Japonica)

 • A kvercetin kiváló antioxidáns hatású. A máj és a vese egészségéhez hozzájárul, optimális működésüket elősegítve.*
 • A szív és érrendszer egészségmegőrzésén túl, a szervezet védelmi rendszerét erősíti és az egészséges öregedési folyamatokat.*

Zöld tea kivonat (Camellia Sinensis Extract), 98% polifenol, 50% EGCG

 • A zöld tea kivonat a sejtek és a szövetek épségének megtartásával nyújt védelmet az oxidatív stressz okozta károsodással szemben.
 • Az optimális és stabil cukorszint megtartását segíti, hozzájárul a zsírok oxidációjának serkentéséhez, így az életmódváltás és a súlykontroll szerves részét képezheti.*
 • A mozgás kiegészítéseként a zöld tea kivonat fenntartja a szív és érrendszer egészségét is.*

WTN I3K használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 1 kapszula, lehetőség szerint étkezések között. Érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben.
 • Egészségügyi probléma, rosszindulatú folyamat esetén, az ösztrogénszint és májfunkciók folyamatos figyelése és ellenőrzése mellett napi 2 kapszula fogyasztása is javasolható 3 hónapon keresztül.
 • Esetenként puffadás, gázképződés is felléphet, de pár napon belül megszűnik, ha mégsem a használatát mellőzd!

Figyelmeztetés

 • Laktáció és terhesség alatt fogyasztása nem javasolt.
 • Alacsony ösztrogénszint esetén fokozhatja a tünetek súlyosságát, így ebben az esetben alkalmazása nem ajánlott!
 • Csökkentheti a gyógyszerek hatékonyságát vagy interakcióba léphet velük, ezért gyógyszerszedés esetén konzultálj orvosoddal.
 • Ha fogamzásgátló tablettát vagy hormonhatású gyógyszereket szedsz a termékhasználatról konzultálj szakemberrel.
 • Epeprobléma és májfunkciós zavarok esetén használata nem ajánlott!
 • Amennyiben a WTN I3K hasmenést vagy egyéb kellemetlen, napokig tartó rosszullétet okoz, a további használatát függeszd fel!
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl!
 • A készítmény gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen tartandó.
 • Gyermekek nem használhatják.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését jól elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt, vagy fogyasztás után min. 2 óra elteltével célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel.
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.

Ez a termék nem vegán:

 • Mert a kapszula alapanyaga nagytisztaságú marhazselatin.
9.415 Ft

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket