fbpx
WTN Ferfil ForteWTN Ferfil Forte
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Fertil Forte

60 kapszula
10.800 Ft
Futárszolgálat ikon

22.500 Ft felett
ingyenes kiszállítás

Aktuális ajándékaink ikon

Vásárlás értékhatár
szerinti ajándékaink

A törzsvásárlói program
a következő kedvezményre jogosít fel,

ha vásárlásaid összege 2021.01.01.-től:

120e-240e Ft között van - 10% kedvezmény

240e-360e Ft között van - 15% kedvezmény

360e Ft felett van - 20% kedvezmény

Tehát mindig az előző 2 év, és az idei évi
vásárlásaid összegéből számolódik a
törzsvásárlói státuszod.

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

Egy sikeres fogantatás megvalósulásához szükséges, hogy a nő egészsége mellett a férfi fogamzóképessége is megfelelő legyen. Nem csak a spermák minősége és mennyisége, de azok mozgékonysága és élettartama is jelentősen befolyásolja a termékenységet.

Ha a férfi szervezetéből hiányoznak bizonyos mikrotápanyagok, akkor az okozhat a férfiak esetében terméketlenséget is. Ezeket a hiányokat hivatottak pótolni a különböző férfitermékenység-támogató készítmények.

Miben jobb a WTN Fertil Forte, mint más férfitermékenység-támogató termékek?

Röviden abban, hogy nem spóroltuk ki a hatóanyagokat a termékből, sem a minőséget, sem pedig a koncentrációt illetően.

 • Aktív, azonnal hasznosuló hatóanyagokat tartalmaz (pl. glükózamin folát só, metil-kobalamin, szelenometionin, stb.), a piacon található hasonló termékek inaktív, időnként káros összetevőivel szemben.

 • Folsav helyett glükózamin folát só van benne, hiszen a szintetikus folsav már kis koncentrációban is káros (viszont nagyon olcsó – ezért kedvelt a gyártók körében). Tehát hiába szerepel nagyobb koncentrációban egy termékben a B9-vitamin folsav formában, az inkább többet árt, mint használ. A metil-folát, szemben más hasonló termékekben előforduló folsavval (1. táblázat második sor – B9-vitamin), egy mindenki számára kiválóan és biztosan hasznosuló aktív forma.

 • A B12-vitamin metil-kobalamin formában van benne, ami a B12-vitamin aktív, koenzim formája, mondhatni, a csúcsminőséget képviseli. Ráadásul fontos, hogy ha egy termékben B9-vitamin van, akkor legyen B12-vitamin is benne, mert az egyik túlzott jelenléte képes „elrejteni” a másik hiányát. (1.táblázat második, harmadik sor – B9-vitamin, B12 vitamin) Ráadásul ez a két vitamin különösen sok helyzetben működik együtt.

 • Természetes, biológiailag aktív, kevert tokoferolokat tartalmaz, amelyek közül a gamma és a delta tokoferolok nagyon értékesek a szervezetnek. A piacon lévő termékek legtöbbje DL-alfa-tokoferol-acetátot tartalmaz, amely esetében az „L” betű inaktív formát jelöl. Ezt a szervezet nem, vagy nagyon kismértékben tudja hasznosítani. (1. táblázat, negyedik sor – E-vitamin).

 • A teljesen elreagáltatott, szerves és kovalens kötésű cink-glicinát, az ionos formákkal ellentétben, nem irritálja a gyomrot, sokkal jobb felszívódású, jobb biohasznosulású, mint a piacon jelenlévő hasonló termékekben használt cink-citrát molekulaforma (1. táblázat, kilencedik sor - cink). A WTN Fertil Forte összetevői között lévő N-acetil-L-cisztein (NAC) ráadásul növelheti a cink bélrendszeren keresztüli felszívódását.

 • Szerves szelént (szelenometionin) tartalmaz, ami könnyen felszívódik, és nem csak jobban növelheti a vérplazma és a szövetek szelénkoncentrációját, de felezési ideje is 2,5x nagyobb, mint a más gyártók által használt szervetlen formáknak (nátrium-szelenát), így sokkal tovább képes a szervezetben maradni (1. táblázat, tizedik sor - szelén).

 • Acetil-L-karnitin van benne. Ez az L-karnitin-nek egy ecetsavval alkotott vegyülete, így könnyebben felszívódik és képes átjutni a vér-agy gáton szemben a L-karnitin más formáival (1. táblázat, tizenegyedik sor - Acetil-L-karnitin).

 • A WTN Fertil Forte kiegészül citrullinnal is, ami az arginin előanyaga. Ez a molekula nem bomlik le a gyomorban, ezért hatékonyabban növelheti a szervezet arginin szintjét, mint maga az arginin kiegészítő, ráadásul hatása hosszabb ideig is tarthat (1.táblázat, tizenkettedik sor – citrullin).

 • Az orálisan gyengén hasznosuló glutation helyett a glutation-termeléshez és újrahasznosítási ciklushoz szükséges hatóanyagok vannak benne: pl. NAC (N-Acetil-L-Cisztein), folát (glükózamin folát só), B12-vitamin (metilkobalamin), szelén (szelenometionin).
  Megjegyzés: egyes férfitermékenységet támogató termékek tartalmaznak glutationt, de ennek hasznosulása orális pótlás esetén mindössze 10-15%-ra tehető, mert a peptidáz nevű emésztőenzim lebontja a glutationt a gyomorban (1. táblázat, tizenharmadik sor – N-Acetil-L-Cisztein).

 • A legtöbb férfitermékenységet segítő termékben a Q10 szilárd halmazállapotban (kapszula, tabletta stb.) található meg, ami igen gyenge biohasznosulást eredményez. Ezért helyette a nagyon hasonló hatást kifejtő pirrolokinolin-kinont (PQQ) alkalmaztuk, aminek kiváló a biohasznosulása porkapszulákban is (1. táblázat, tizennegyedik sor – PQQ [Pirrolokinolin-kinon nátriumsó]).

 • A WTN Fertil Forte több antioxidáns hatású összetevőt tartalmaz (pl. NAC, szőlőmag kivonat 95% OPC, stb.) amelyek az oxidatív stressz csökkentése által javíthatják a spermák termelődését, minőségét, mozgékonyságát. Ez fontos, hiszen meddő férfiakon végzett vizsgálatok alacsonyabb antioxidánsszintet mutattak, mint a termékeny férfiak esetében (1. táblázat, tizenötödik sor – Szőlőmag kivonat).

 

1. táblázat Hatóanyagok és azok koncentrációi férfitermékenység-támogató étrend-kiegészítőkben.

Összetevők

Fertil Forte     1 adagban

Összetevők

Termék A           1 adagban

Termék B             1 adagban

Termék C             1 adagban

B9-vitamin (L-5-MTHF,
glükózamin folát só)

625 mcg

B9 vitamin (folsav)

800 mcg

400 mcg

400 mcg

B12-vitamin (metil-kobalamin)

100 mcg

-

-

-

-

E-vitamin (kevert tokoferolok)

75 mg

E vitamin (DL-alfa-tokoferil-acetát)

120 mg

100,67 mg

88,26 mg

D-alfa-tokoferol

10,0 mg

-

-

-

-

D-béta-tokoferol

1,6 mg

-

-

-

-

D-gamma-tokoferol

47,2 mg

-

-

-

-

D-delta-tokoferol

16,3 mg

-

-

-

-

Cink (teljesen elreagáltatott cink-glicinát)

16 mg

Cink (cink-citrát)

40 mg

14 mg

15 mg

Szelén (szelenometionin)

56 mcg

Szelén (nátrium-szelenát)

60 µg

35 µg

70 µg

Acetil-L-Karnitin

400 mg

L-karnitin-tartarát

440 mg

200 mg

350 mg

Citrullin

350 mg

L-arginin-hidroklorid

250 mg

150 mg

-

N-Acetil-L-Cisztein (NAC)

100 mg

Glutation

80 mg

-

-

PQQ (Pirrolokinolin-kinon nátriumsó)

12 mg

Koenzim Q10

15 mg

10 mg

-

Szőlőmag kivonat, 95% oligomerikus proantocianidinek (OPC)

60 mg

-

-

-

-

-

-

Taurin

-

250 mg

-

 

A FÉRFI TERMÉKETLENSÉG FŐBB OKAI:

A férfi terméketlenség kialakulása mögött számos tényező állhat:

 • dohányzás
 • alkoholfogyasztás
 • krónikus stressz
 • gyulladások, immunológiai okok
 • táplálkozási hiányosságok
 • prosztatagyulladás
 • hormonális zavarok
 • xenobiotikumok (a szervezet számára idegen anyagok, pl. gyógyszerek, toxinok, stb.)
 • inzulinrezisztencia
 • zsírmáj
 • drogok
 • ülésfűtés túlzott használata stb.

Ezeknek következménye lehet pedig:

 • az alacsony spermiumszám,
 • a spermiumok nem megfelelő minősége,
 • a spermiumok elégtelen mozgékonysága (motilitás),
 • a spermiumok morfológiai rendellenességei, illetve
 • oxidatív stressz okozta károsodás.

Már a felsorolásból is kitűnik, hogy az életmód és a környezeti tényezők mekkora jelentőséggel bírnak.

A here termeli a tesztoszteront, mely feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az ondósejtek keletkezése és kifejlődése (spermiogenesis) meginduljon és megfelelő intenzitással fennmaradjon.

A tesztoszterontermelés zavart szenvedhet olyan külső hatásoktól, mint pl.:

Ezeknek következménye lehet pedig:

 1. A növénytermesztésben felhasznált vegyszerek, gyomírtók maradékai pl.: atrazin sokkolja az aromatáz enzimet, ezzel fokozza (a férfi szervezeteben is megtalálható) ösztrogén termelést, ami elnyomja a tesztoszteron szintet.
  Bár használatát idehaza betiltották, jelenléte az import útján (is) továbbra is fennálló probléma.
 2. De egyéb toxinok, illetve környezeti ösztrogének / hormonmodulánsok (amelyek a szervezetbe jutva hormonként azonosítódnak, felborítva ezzel a kényes egyensúlyt). Ezek az anyagok durván képesek beleavatkozni a hormonháztartásba és ezzel együtt a spermiumok képződésébe. Ilyen idegen anyagok pl alkilfenolok és származékaik, ftalátok, biszfenol-A (BPA) és hasonló fenolok, PCB (poliklórozott-bifenilek) vegyületcsoport, lángfogók, PBDE-k, halogénezett többgyűrűs égetési melléktermékek (dioxinok), peszticidek, rovarírtók, gyógyszerek, stb. Ezek az anyagok könnyen belekerülhetnek az élelmiszereinkbe, de a mosogató szerekbe éppen úgy megtalálhatóak, mint a samponokban, dezodorokban, arckrémekben stb.
  Az ilyen anyagok azért is rendkívül károsak, mert nem, vagy nagyon lassan bomlanak le, a zsírszövetben raktározódnak és a testsúlycsökkentés (fogyás) során kikerülnek a keringésbe.
 3. A stressz közvetve és közvetlenül is hatást gyakorol a férfi nemzőképességre. Mivel a szervezet neuroendokrin beidegzés alatt áll, az idegrendszer állapota hatással van a hormontermelésre is. Amennyiben a stressz krónikussá válik az magával vonzza a mellékvese érintettségét is, ilyen lehet a mellékvese kifáradás, aminek következtében a tesztoszteron termelés csökken.
 4. Inzulinrezisztencia esetén az állandóan magas vércukorszint csökkenti a tesztoszteron szintet a here és a mellékvese funkcióinak érintettsége révén, ugyanakkor az alacsony tesztoszteron szint rontja az inzulin iránti érzékenységet, emeli a vércukor szintjét a vérben, rontja a szénhidrát anyagcsere állapotát, így valamilyen szintű elhízást is okoz.
 5. Mikrotápanyag (vitamin, nyomelem, ásványianyag) hiány, ami eredhet táplálkozási hiányosságból, fokozott igényből, felszívódási zavarokból ronthat a spermiumok számán, mozgékonyságán és minőségén.

 

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

Szakirodalom lista

[Adewoyin 2017] – Adewoyin, M., Ibrahim, M., Roszaman, R., et al.: Male Infertility: The Effect of Natural Antioxidants and Phytocompounds on Seminal Oxidative Stress, Diseases., 01, 03, 2017.

[Alahmar 2021] – Alahmar, T., A., Calogero, E., A., Singh, R.: Coenzyme Q10, oxidative stress, and male infertility: A review, Clin Exp Reprod Med., 25, 05, 2021.

[da Cunha 2021] – da Cunha, P., C., d., S., M., L., Teixeira, P., Y., M., Daltro, S., C., F., A., et al.: Unbalance of Se and nutritional status in male infertility, JBRA Assist Reprod., 27, 04, 2021.

[Fallah 2018] – Fallah, A., Mohammad-Hasani, A., and Colagar, H., A.: Zinc is an Essential Element for Male Fertility: A Review of Zn Roles in Men’s Health, Germination, Sperm Quality, and Fertilization, J Reprod Infertil., 04-06, 2018.

[Khaw 2020] – Khaw, C., S., Wong, Z., Z., Anderson, R., et al.: L-carnitine and L-acetylcarnitine supplementation for idiopathic male infertility, Reprod Fertil., 07, 2020.

[Lenzi 1992] – Lenzi, A., Lombardo, F., Gandini, L., et al.: Glutathione therapy for male infertility, Arch Androl., 07-08, 1992.

[Safarinejad 2009] – Safarinejad, R., M.: Efficacy of coenzyme Q10 on semen parameters, sperm function and reproductive hormones in infertile men, J Urol., 17, 05, 2009.

[Salvio 2021] – Salvio, G., Cutini, M., Ciarloni, A., et al.: Coenzyme Q10 and Male Infertility: A Systematic Review, Antioxidants (Basel)., 30, 05, 2021.

[Steinberg 2003] – Steinberg, F., Stites, E., T., Anderson, P., et al.: Pyrroloquinoline quinone improves growth and reproductive performance in mice fed chemically defined diets, Exp Biol Med (Maywood)., 02, 2003.

[Tang 2013] – Tang, K., F., Xing, J., P., Sun, F.: [Glutathione S-transferase polymorphisms and male infertility], Zhonghua Nan Ke Xue., 03, 2013.

Mi lehet a férfi terméketlenség leggyakoribb oka?

A spermiumok hibás működését a meddőség leggyakoribb okaként azonosították, aminek nagy mértékben kiváltója az oxidatív stressz.

Hogyan támogatják az antioxidánsok a spermiumok minőségét?

Normál esetben az ondóplazma antioxidáns enzimmechanizmust tartalmaz, ami védi a spermiumokat minden lehetséges károsodástól, amennyiben ez a mechanizmus zavart szenved, sérül (gyulladásos folyamatok, tápanyaghiány, elhízás, stressz, inzulinrezisztencia (IR), hormonmodulánsok stb.) csökken az oxidatív stressz elleni védekezés, ami jelentősen károsítja a spermiumok mozgékonyságát és minőségét.

Az oxidatív stressz a spermiumok lipidperoxidációjához és DNS-károsodásához vezethet. Az oxidatív stressz pozitív korrelációt mutat a spermium DNS-károsodásával és a spermium megtermékenyítési kapacitásának csökkenésével. A terméketlen férfiak spermájának magasabb a reaktív oxigéngyök szintje, mint a termékeny társaikénak.

Milyen antioxidánsokat tartalmaz a WTN Fertil Forte?

A WTN Fertil Forte étrend-kiegészítő (a hatóanyagok nagy koncentrációja mellett) kiváló hasznosulású antioxidánsokkal is támogathatja az oxidatív stresszel való megküzdést, ezáltal a spermiumok minőségét.

A szervezet egyik ilyen fő antioxidánsa a glutation, azonban orális pótlásáról igen ellentmondásosak a megfigyelések. A kapszula, tabletta vagy akár liposzómás folyadék-formában, orálisan bevitt glutationnak mindössze kb. 10-15%-a hasznosul. Ennek az az oka, hogy a gyomorban lévő peptidáz nevű emésztőenzim gyorsan elbontja a glutation molekulát.

Ezért kerültek a WTN Fertil Forte kapszulába a szervezet saját glutationtermelődési folyamataihoz szükséges anyagok, mint amilyen a

 • NAC (N-Acetil-L-Cisztein), a glutationaktivitás legfőbb eleme
 • B9-vitamin azonnal hasznosuló, aktív formája (L-5-MTHF, glükózamin folát só)
 • B12-vitamin jótékony formája (metil-kobalamin), valamint a
 • Szelén (szelenometionin- könnyen felszívódó szerves szelén forma), amely a glutation újrahasznosítási ciklus működésének egyik kulcseleme.
 • E-vitamin (kevert tokoferolok, természetes, nagy bioaktivitású tokoferolok mind a négy izomerje)
 • Cink (teljes elreagáltatott cink glicinát)
 • Szőlőmagkivonat (95% oligomerikus proantocianidinek (OPC)

Hogyan hathatnak a WTN Fetril Forte antioxidánsai a sperma minőségére?

NAC (N-acetil-L-cisztein, a cisztein aminosav stabil formája),

 • Az emberi testben található legerősebb antioxidáns, vagyis a glutation optimális szinten tartásáért felel.
 • Azáltal, hogy gyorsan képes átalakulni sejten belüli (intracelluláris) glutationná, a glutation aktivitás legfőbb eleme.
 • Egyes férfitermékenységet támogató termékek tartalmazhatnak glutationt, de ennek orális pótlás esetén a hasznosulása mindössze 10-15%-ra tehető a peptidáz nevű emésztőenzim miatt.
 • Közvetve, a glutationképződés támogatásán keresztül segíthet az ondófolyadékban az oxidatív stressz csökkentésében, ezáltal a spermiumok károsodásának megelőzésében.
 • Amennyiben az oxidatív stressz a terméketlenség oka, akkor a N-acetil-cisztein pozitív hatást gyakorolhat a termékenységre.
 • Támogathatja az inzulinrezisztencia javulását, ami a férfi meddőség egyik lehetséges oka.

B9-vitamin azonnal hasznosuló, aktív formája (L-5-MTHF, glükózamin folát só)

 • A folát hiánya (és nem a folsavhiány!!) férfiaknál terméketlenséget, meddőséget okozhat.
 • A legújabb kutatások szerint az inzulinrezisztencia miatt termékenységi nehézségekkel, illetve hormonális problémákkal küzdő férfiaknál a myo-inozitol és (aktív) folát (nem folsav!) együttes szedése lehet jótékony hatással a hormonháztartás működésére, a spermiumok minőségére és ezáltal a termékenységre is.
 • A folát (helyesebben: metil-folát) fontos szerepet tölt be a metilációban, ami olyan folyamatokat optimalizál a szervezetben, mint pl.: a DNS termelés, hormonanyagcsere, méregtelenítés, olyan vegyületek hatástalanítása, mint akár a nehézfémek, gyógyszerek, ösztrogénszármazékok.

B12-vitamin (metil-kobalamin)

 • Az elégtelen mennyiségű B12-vitamin növelheti a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.
 • Szükséges a sejtek többszörözéséhez, másolásához.
 • Létfontosságú az RNS és DNS szintézishez.
 • Hiányában a spermiumok száma és mozgékonysága csökken.
 • A B9-vitamin kiegészítők szedése növeli a B12-vitamin igényét és fordítva, szoros kölcsönhatásban állnak egymással, továbbá mindkét vitamin fontos szerepet játszik a metilációs folyamatokban.
 • Cukorbetegség kezelésére szolgáló metformin nevű gyógyszer gátolja a B12--vitamin felszívódását alkalmazott dózistól függően.
 • Az életkor előrehaladtával a szervezet B12-vitamin szintje csökkenhet.

Szelén (szelenometionin- könnyen felszívódó szerves szelén forma)

 • A glutation újrahasznosítási ciklus működésének egy kulcseleme.
 • A szelén azoknak a fehérjéknek az egyik összetevője, amelyek megakadályozzák a spermiumok gyors pusztulását.
 • Növeli a spermiumok élettartalmát.
 • Nélkülözhetetlen a spermiumok egészséges fejlődésében.
 • Ha huzamosabb ideig nem jut elegendő mennyiségű szelén a spermiumba, akkor a férfinál kialakulhat a krónikus meddőség.
 • A WTN Fertil Forte-ban lévő szelén a metionin aminosavval alkotott komplex formája, ami könnyen felszívódik, nem csak jobban növeli a vérplazma és a szövetek szelénkoncentrációját, de felezési ideje is 2,5x több, mint a szervetlen formáknak, így sokkal tovább képes a szervezetben maradni.

E-vitamin (kevert tokoferolok, természetes, aktív, D tokoferolok mind a négy izomerje)

 • A prosztataváladék egyik fő összetevője.
 • Hiányában károsodhatnak a herecsatornák hámszövetei.
 • Csökkentheti a szervezetre ható oxidatív stresszt, ami negatív hatással lehet a spermiumok termelődésére és mozgékonyságára.
 • Segítheti a férfi hímivarsejtek fejlődését.
 • A szintetikus E-vitamin bioaktivitása kevesebb, mint a fele a természetes E vitaminénak, ezért a Fertil Forte természetes, biológiailag aktív D formájú tokoferolokat tartalmaz.

Cink (teljes elreagáltatott cink glicinát)

 • Mint hormonkiegyenlítő segíti a tesztoszteront.
 • Részt vesz a spermiumok oxidatív anyagcseréjében, segítheti mozgékonyságuk megőrzését.
 • Hiánya gátolja a sperma képződést.
 • A prosztataváladékban a spermiumok fej és farok szétválasztási folyamata és a spermium cink-koncentrációja között több tanulmány korrelációt mutatott ki.
 • A cinkhiány összefüggésben állhat a herék térfogatának csökkenésével, ivarmirigy működési zavarokkal, ondó tubulusok zsugorodásával.
 • A prosztata más szövetekhez és testnedvekhez képest magas cink-koncentrációval rendelkezik. Valójában a cink a prosztata működésének egyik markere.
 • Komplex vegyületet képez az N-Acetil-ciszteinnel (NAC), ezáltal növelheti a cink bélrendszeren keresztüli felszívódását.
 • A teljesen elreagáltatott cink glicinát, szemben a szervetlen, ionos formákkal, sokkal jobb felszívódású, jobb biohasznosulású, másrészt nem irritálja a gyomrot.

Szőlőmagkivonat (95% oligomerikus proantocianidinek (OPC)

 • Segíthet megvédeni a herét olyan gyógyszerek toxikus hatásaitól is, mint a dexametazon, amely egy immunszuppresszív és gyulladáscsökkentő glükokortikoid gyógyszer.
 • Magas potenciálú szabadgyökmegkötő és lipidperoxidáció gátló, ami különösen fontos (a többi antioxidáns esetében is), hiszen meddő férfiakon végzett vizsgálatok alacsonyabb antioxidánsszintet mutattak, mint a termékeny férfiaknál.
 • Hipokoleszterinémiás és herevédő hatással rendelkezhet.
 • Csökkentheti a gyulladást elősegítő citokineket, mérsékli a gyulladást.

Hogyan fokozható a spermium termelés?

A sejtek energiaellátása nitrogén-monoxid függő, hatására tágulnak az erek, nő a véráram, ezáltal több tápanyag juthat el a sejtekhez. A férfi terméketlenség gyakori oka a szív- és érrendszert érintő károsodások, a rossz vérellátás következtében kialakuló gyenge tápanyag ellátás, csökkent spermaképződés (spermatogenezis).

A WTN Fertil Forte, citrullin tartalma, nitrogén-monoxid serkentő hatása révén javíthat a herék vérellátásán és ezáltal a spermatogenezisen (spremaképződésen) és a sperma minőségen.

Milyen pozitív hatással van a citrulin a férfi termékenységre?

A spermiumok érési folyamata arginin függő, ugyanis arginin hiányában a spermatozoonok (önálló mozgásra és megtermékenyítésre képes spermiumok) száma csökken, a spermatogenesis (a spermiumok képzésének folyamata) üteme jelentősen lassul.

Az L-arginin esszenciális aminosav szubsztrátként járul hozzá a szervezet nitrogénmonoxid termeléséhez. Azonban az étrend-kiegészítőként szedett L-arginin nagy része ornitinná valamint vizeletté alakul át.

A citrullin viszont nem bomlik le a gyomorban, így hatékonyabban növelheti a szervezet arginin szintjét, mint maga az arginin étrend-kiegészítő, ráadásul hatása hosszabb ideig is tart.

Hogyan javítható a spermium mozgékonysága?

A sejtek gyenge tápanyagellátásán túl a csökkent energiatermelés is hozzájárulhat a férfi terméketlenséghez. Előbbi eset a spermaminőségére és magára a sperma termelésre van negatív hatással, utóbbi eset a spermiumok mozgékonyságát (motilitását) hátráltathatja.

Az ondófolyadék alacsony L-karnitin és Q10 szintje a spermiumok lassú mozgását eredményezheti.

A WTN Fertil Forte a férfitermékenységet támogató piaci termékekkel ellentétben a por formában gyengén hasznosuló Q10 helyett, az ún. PQQ -t tartalmazza. A PQQ nagyon hasonló hatást eredményez, mint a Q10, csak mivel vízoldékony (a Q10 zsíroldékony), azért sokkal jobb a biohasznosulása.

Hogyan járulhat hozzá az L-Karnitin és a PQQ a férfi termékenységhez?

Az Acetil-L-karnitin

 • A vérplazmából származó, de a mellékhere csatornáiban koncentrálódó Acetil-L-karnitin egy olyan aminosav-származék, amely szerepet játszik a sejtek energiatermelésében ezért összefüggésben áll a spermiumok mozgékonyságának javításával.
 • A külsőleges Acetil- L-karnitin pótlás serkentheti az ondósejtek működését, mivel fontos szerepe van a spermiumok energiaellátásában így fokozhatja azok gyorsaságát.
 • És mivel az Acetil-L-karnitin koncentrációja a spermiumok számával is arányos, így ennek pótlása, nem csak az életképes és célirányos mozgásra képes spermiumok számát, hanem az ondó mennyiségét is növelheti.
 • Az acetil-L-karnitin az L karnitin-nek egy acetilált észtere, így képes átjutni a vér-agy gáton, emelheti a dopamin szintet, amely hatással van a tesztoszteronra.

PQQ

 • Az ondófolyadék alacsony Q10 szintje a spermiumok lassú mozgását eredményezheti. Az antioxidáns tulajdonságú Q10 koenzim részt vesz a mitokondriális energiatermelésben és elengedhetetlen a spermiumok hatékony energiarendszerének fenntartásához és a membránjuk védelméhez.
 • A Q10 fontos szerepet játszik a sperma minőségének fenntartásában és javításában.
 • Mivel a Q10 egy zsírban oldódó anyag, ezért egy férfi termékenységre fejlesztett kapszulában por formában nem lesz hatékony. Ennek kiküszöbölésére tettük bele a WTN Fertil Forte-ba a Pirrolokinolin-kinon nátriumsót (PQQ), amivel hasonló eredményt lehet elérni, mint a Q10-el.
 • A PQQ erős antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, fokozhatja a mitokondriumok működését és ezáltal pozitív hatással lehet a spermiumok fejlődésére.
 • A PQQ segíthet csökkenteni az oxidatív stresszt és javíthatja a fogamzási esélyeket.

Hogyan támogatható a spermium élettartama?

A spermiumok termelésén, minőségén, gyorsaságán túlmenően a spermiumok élettartalma is a férfi termékenység egyik kulcs eleme.
Utóbbit támogathatja a WTN Fertil Forte készítményben található szelén (szelenometionin), ami azoknak a fehérjéknek az egyik összetevője, amelyek megakadályozzák a spermiumok gyors pusztulását. Lényegi hatást gyakorolhat a spermiumok működésére. Egyszerűen nélkülözhetetlen a spermiumok egészséges fejlődéséhez.

Miért szelenometionint alkalmazunk?

Ez a szerves szelénvegyület, a szelénnek egy aminosavval (metionin) alkotott komplex formája, ami könnyen felszívódik, nem csak jobban növelheti a vérplazma és a szövetek szelénkoncentrációját, de felezési ideje is 2,5x több, mint a szervetlen formáknak, így sokkal tovább képes a szervezetben maradni, hiszen a metionin aminosavhoz hasonlóan képes beépülni a fehérjékbe.

WTN Fertil Forte

Összetevők (1. táblázat): acetil-L-karnitin, citrullin, kevert tokoferolok, zselatin (kapszulahéj), N-acetil-L-cisztein, cink-glicinát, szőlőmag kivonat (95% OPC), pirrolokinolin-kinon nátriumsó (PQQ), glükózamin folát só (L-5-MTHF), szelenometionin, metil-kobalamin.

Összetevők részletesen

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Fertil Forte).

Aktív komponensek

2 kapszulában

B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só)

625 mcg (NRV* 313%)

B12-vitamin (metil-kobalamin)

100 mcg (NRV* 4000%)

E-vitamin (kevert tokoferolok)

75 mg (NRV* 128%)

Cink (teljesen elreagáltatott cink-glicinát)

16 mg (NRV* 160%)

Szelén (szelenometionin)

56 mcg (NRV* 102%)

Acetil-L-Karnitin

400 mg

Citrullin

350 mg

N-Acetil-L-Cisztein (NAC)

100 mg

PQQ (Pirrolokinolin-kinon nátriumsó)

12 mg

Szőlőmag kivonat, 95% oligomerikus proantocianidinek
(OPC)

60 mg

* Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

WTN Fertil Forte használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 2 kapszula (1 adag), lehetőség szerint étkezések között, vagy érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben.

Figyelmeztetés

 • Nehézfémterheltség esetén konzultálj szakemberrel, mert az N-Acetil-L-Cisztein (NAC), mint nehézfém-kivezető (is) működhet.
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Gyermekek nem használhatják.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.

Ez a termék nem vegán:

 • Mert a kapszula alapanyaga nagytisztaságú marhazselatin.
10.800 Ft

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket