fbpx
WTN AllergeNIX™WTN AllergeNIX™
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN AllergeNIX™

30 kapszula
7.800 Ft
Futárszolgálat ikon

22.500 Ft felett
ingyenes kiszállítás

Aktuális ajándékaink ikon

Vásárlás értékhatár
szerinti ajándékaink

A törzsvásárlói program
a következő kedvezményre jogosít fel,

ha vásárlásaid összege 2021.01.01.-től:

120e-240e Ft között van - 10% kedvezmény

240e-360e Ft között van - 15% kedvezmény

360e Ft felett van - 20% kedvezmény

Tehát mindig az előző 2 év, és az idei évi
vásárlásaid összegéből számolódik a
törzsvásárlói státuszod.

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

Antioxidáns flavonoidokkal az allergia ellen

Allergén anyagokkal történő érintkezés hatására a szervezetünk olyan erős immunválaszt adhat, amely hisztaminfelszabadulással* járó, komplex gyulladásos folyamatokat indít el. Ezek pedig a legkülönbözőbb tünetekben nyilvánulhatnak meg, például:

 • légúti reakciók (pl. orrdugulás, köhögés, tüsszögés stb.),
 • minden bőrön látható allergiás reakció, úgy, mint bőrkiütés, bőrviszketés, bőrpír, ekcéma, rosacea stb.,
 • szem- és nyálkahártya-gyulladás,
 • emésztőrendszeri panaszok úgy, mint reflux, hasi puffadás, hasmenés stb.,
 • szív- és érrendszeri tünetek, mint pl. szapora szívverés, magas vérnyomás, anafilaxia (túlérzékenységi reakció) stb.,
 • idegrendszeri tünetek, úgy, mint szédülés, migrén, fejfájás, szorongás,

…és a lista messze nem teljes!

Ezért, ha az allergiás reakciók visszaszorításáról van szó, akkor átfogóbban érdemes kezelni a helyzetet.

* Mi a hisztamin?
A hisztamin egy fontos hormon / jelzőmolekula a szervezetünkben, amely hatással van az emésztésünktől kezdve, a központi idegrendszerünkig egy sor dologra. Hatását jellemzően a légutakban, a bőrön, a szív- és érrendszerben, a méhben/petefészekben, az agyban és a bélrendszerben fejti ki.

 

Miben egyedülálló a WTN AllergeNIXTM terméke?

A WTN AllergeNIXTM jelentősen szélesebb működési hatásspektrummal rendelkezik, mint a legtöbb hasonló célú termék a piacon. Többek között annak is köszönhetően, hogy az allergiás tünetekre igazán ható, hatékony ám drága összetevők is benne vannak a termékben (pl. szulforafán, rutin stb).

 • Kiemelten nagy koncentrációban (1000 mcg/kapszula) tartalmazza a biológiailag aktív szulforafán nevű hatóanyagot, amely biztosan kifejti hatását (szemben az olcsóbb glükorafanin nevű szulforafán elővegyülettel szemben). A szulforafán gyulladáscsökkentő tulajdonságain túl, segítheti a hisztaminlebontás során keletkező káros melléktermékek (ammónia és hidrogén-peroxid) semlegesítését.
 • A gyulladáscsökkentő hatást kiegészítik az antihisztamin tulajdonsággal rendelkező kvercetin, rutin és nagy csalán koncentrátum, amelyek nem csak a gyulladást kiváltó enzimeket gátolhatják, de az allergiás tüneteket okozó hisztamin felszabadulását is blokkolják.
 • Bromelain hozzájárulhat az allergén, gyulladáskeltő fehérjék lebontásához, illetve növelheti a kvercetin felszívódását.
 • A szem allergiás tüneteinek enyhítését segítheti a luteolin, ami a rutin közreműködésével válik aktívvá és biológiailag jól hasznosítható formává.
 • A rutin csökkentheti, a hisztamin által kiváltott, hajszálerek áteresztő képességét, ezzel is enyhítheti az allergiás tüneteket.
 • A nagy csalán koncentrátum segíthet a hurutoldásban, csökkentheti a könnyezést és az orrfolyást.

 

Hogyan csökkenthetik az allergiás tüneteket a WTN AllergeNIXTM hatóanyagai?

Az allergiás reakciók hisztaminfelszabadulással járó folyamatok. Hisztamin szabadul fel a gyulladás akut fázisában (java részt a hízósejtekből), és a túlérzékenységi (allergiás) reakciókban is.
A szervezetben megbújó krónikus gyulladások már önmagukban is emelik a szervezet hisztamin szintjét, ami például pollenszenzonban, pollenérzékenyeknél csak olaj lehet a tűzre.

Emiatt nagyon fontosnak tartottuk, hogy a gyulladást mérséklő antioxidánsok mellett, a hisztamin felszabadulást gátló és a hisztamin bontás melléktermékeinek kivezetését támogató hatóanyagok, együtt kerüljenek a termékbe, ezzel támogatva az immunrendszert.

A tünetek mérséklésének és a hatékony helyzetkezelésnek több támpillére van:

1. Hisztaminlebontás során keletkező káros anyagok semlegesítése

A legtöbb allergia tüneteinek enyhítésére létrehozott termékben elhanyagolt alterület, de a szervezetünk tehermentesítése szempontjából igen fontos, hogy a hisztaminlebontás során képződő káros vegyületeket (hidrogén-peroxid és ammónia) semlegesítsük! Erre az általunk ismert anyagok közül a brokkoliból kivont szulforafán a leghatékonyabb.

Szulforafán (brokkoliból)

 • Széles spektrumú antimikrobiális hatással bírhat,
 • támogathatja a méregtelenítési folyamatokat,
 • hozzájárulhat a hisztamin bontásból származó melléktermékek kivezetéséhez,
 • enyhítheti a felső légúti gyulladást,
 • csökkentheti az oxidatív stresszt.
A szervezet elsőszámú hisztaminlebontó enzime az ún. DAO enzim, ami természetes működése során hulladékként ammóniát és hidrogén-peroxidot termel. Ezek számunkra károsak és semlegesítésük fontos, különben megterhelik a szervezetünk antioxidáns rendszerét.


2. Hisztaminfelszabadulás csökkentése

Kvercetin (japánakác virágzatból)

 • Stabilizálhatja a hízósejteket, ezáltal lassítja a hisztaminfelszabadulást,
 • megakadályozhatja a gyulladáskeltő anyagok túlzott aktivitását,
 • már a gyulladást előidéző enzimeket is leszabályozhatja.


3. Gyulladásszint és irritációcsökkentés

Nagy csalán koncentrátum 5:1

 • Gátolhatja a szervezet hisztamin termelését és a kapcsolódó gyulladást,
 • csökkentheti a vizes orrfolyást, könnyezést,
 • hurutoldó és légzéskönnyítő lehet.

A csalánkoncentrátum esetében minél szélesebb spektrumú kivonatot érdemes használni, ezért a nagyon koncentrált termékek hatásfoka elmarad a kevésbé koncentráltaknál (pl. 5:1 hatékonyabb, mint a 100:1).

Luteolin

 • Elsősorban a bőrben és a szemben halmozódik fel, így csökkentheti például a szem irritációját,
 • lassíthatja a légúti nyálkaképződést,
 • a termékben ugyancsak megtalálható rutinnal hasznosul és válik biológiailag aktívvá.

Rutin (japánakác virágzatból)

 • Erőteljes antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bírhat,
 • az érfalak erősítése révén csökkentheti az erek áteresztőképességét (hisztamin hatására ugyanis fokozódik a hajszálerek áteresztő képessége, ami ödémák kialakulásához vezethet).


4. Gyulladásos fehérjék lebontása

Bromelain enzim (ananászból)

 • Segítheti a fehérjék aminosavakra bontását, ezzel támogathatja a fehérje természetű, allergiás reakciót kiváltó anyagok elleni védekezést,
 • enyhítheti az orrdugulást, segítheti a nyákoldást,
 • csökkentheti az allergia okozta duzzanatot,
 • segítheti a kvercetin felszívódását.

 

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

Szakirodalom lista

[Baral 2022] - Baral, A., Panth, N., Adhikari-Devkota, A., et al.: Stinging Nettle (Urtica dioica L.): Nutritional Composition, Bioactive Compounds, and Food Functional Properties, Molecules, 14, 07, 2022.

[Kim 2015] – Kim, H., Y., Nam, S., Y., Hong, S., W., et al.: Protective effects of rutin through regulation of vascular endothelial growth factor in allergic rhinitis, Am J Rhinol Allergy., 05-06, 2015.

[Kimata 2000] - Kimata, M., Inagaki, N., Nagai, H.: Effects of luteolin and other flavonoids on IgE-mediated allergic reactions, Planta Med., 02, 2000.

[Mlcek 2016] – Mlcek, J., Jurikova, T., Skrovankova, S., et al.: Quercetin and Its Anti-Allergic Immune Response, Molecules, 12, 05, 2016.

[Pavan 2012] - Pavan, R., Jain, S., Shraddha, et al.: Properties and Therapeutic Application of Bromelain: A Review, Biotechnol Res Int., 10, 12, 2012.

[Rakha 2022] – Rakha, A., Umar, N., Rabail, R., et al.: Anti-inflammatory and anti-allergic potential of dietary flavonoids: A review, Biomedicine & Pharmacotherapy, 12, 2022.

[Royce 2022] – Royce, S., G., Licciardi, P., V., Beh, R., C., et al.: Sulforaphane prevents and reverses allergic airways disease in mice via anti-inflammatory, antioxidant, and epigenetic mechanisms, Cell Mol Life Sci., 01, 11, 2022.

[Secor 2013] - Secor, Jr., E., R., Szczepanek, S., M., Castater, C., A., et al.: Bromelain Inhibits Allergic Sensitization and Murine Asthma via Modulation of Dendritic Cells, Evid Based Complement Alternat Med., 05, 12, 2013.

Mi a különbség az allergia és hisztaminintolerancia között?

Az allergia mindig IgE (immunglobulin E) antitest által közvetített túlérzékenységi reakció, amely hisztamin felszabadulással jár, amikor az allergiás egyén kapcsolatba kerül a számára allergén anyaggal.

Ezzel szemben a hisztamin intolerancia vagy másnéven hisztaminózis nem IgE antitest által kiváltott reakció.

A hisztaminintoleranciát (ami gyakran okozhat allergia szerű tüneteket is) sokszor csupán annyira egyszerűsítik, hogy az adott személy szervezetében felgyűlt a hisztamin a túl sok magas hisztamin tartalmú étel bevitelétől, vagy kevés az illető hisztamin bontó enzimje, pedig ettől jóval többről van szó és megoldása is jóval összetettebb, mint hisztamin szegényen étkezni és hisztamin bontó enzimet szedni.

A hisztamin önmagában nem ellenség, a hisztamin nem káros, élettanilag szükség van rá, túlzott jelenléte az, ami gondot okoz (ez a hisztaminózis).

Alkalmas e az AllergeNIXTM a hisztamin intolerancia tüneteinek csökkentésére?

A hisztamin intolerancia nem IgE antitest által kiváltott hisztamin felszabadulás, hanem egy összetett kórkép, mely hisztamin többlettel jár, így fontos, hogy kezelésére megtaláld a kiváltó okot.

Az AllergeNIXTM-ben megtalálható kvercetin (is) ugyan egy gyakran antihisztaminként emlegetett antioxidáns, ráadásul sokszor állhatnak gyulladásos folyamatok a hisztaminózis hátterében, melyre az antioxidánsok jó hatással lehetnek, így az AllergeNIXTM csökkentheti a tüneteket, de önmagában nem nyújt megoldást a hisztamin intoleranciára, nem hisztamin bontó, hanem hisztamin felszabadulást gátló lehet.

Csökkentheti e az ételallergia tüneteit az AllergeNIXTM?

Elsősorban nagyon fontos különbséget tenni ételallergia és ételintolerancia között, mert a kettő koránt sem ugyanaz.

Ételallergia esetén, allergia specifikus ellenanyag (IgE) termelődik azért, hogy az immunrendszer semlegesíteni tudja a szervezetbe került, számára veszélyesnek vélt allergén anyagot. Az ételallergiás tünetek szinte rögtön vagy maximum két órán belül jelentkeznek az allergén anyag elfogyasztását követően. Az allergiás reakció enyhétől, az extrém súlyosig különböző erősségű lehet.

Szervezeted számára a leghasznosabb, ha elkerülöd ezeket az allergéneket.

Pollenszezonban előfordulhat, hogy bizonyos keresztallergének fogyasztása felerősíti az allergiás tüneteket (pl.: parlagfű-dinnye, paradicsom, uborka, cukkini, sárgadinnye). Pollenszezonban vagy enyhe ételallergia esetén, az AllergeNIXTM, mint antioxidáns és természetes antihisztamin, segíthet a tünetek enyhítésében.

Ételintollerancia esetén, bár ez is okozhat allergia szerű tüneteket, szemben az ételallergiával IgG alapú antitestek termelődnek, a tünetek nem feltétlen jelentkeznek az étel elfogyasztása után közvetlen, inkább lassan alakulnak ki, viszont az allergiával ellentétben az enyhébb intoleranciák még akár vissza is fordíthatóak, mert gyakran a kiváltó ok maga a bélrendszer elégtelen működése (áteresztő bél, enzim hiány stb.).
Mivel az ételintollerancia mellé gyakran társulhat maga a hisztamin intolerancia vagy emelkedett hisztamin felszabadulás is, így ezekben az esetekben az AllergeNIXTM segíthet az allergiás jellegű tünetek enyhítésében, de önmagában az ételintoleranciát nem orvosolja.

WTN AllergeNIXTM

Összetevők (1. táblázat): kvercetin, nagy csalán koncentrátum, luteolin, zselatin (kapszulahéj), bromelain enzim (2000 GDU/g), rutin, aszkorbil-palmitát, standardizált brokkoli kivonat (10% szulforafán).

Összetevők részletesen

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN AllergeNIXTM).

Aktív komponensek

1 kapszulában

Szulforafán (brokkoli kivonat)

1000 mcg

Kvercetin, nagy csalán koncentrátum, luteolin, bromelain
enzim (2000 GDU1/g), rutin

670 mg

 

1Enzim aktivitás.

WTN AllergeNIXTM használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 1 kapszula, lehetőség szerint étkezések között, vagy érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben.

Figyelmeztetés

 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.

Ez a termék nem vegán:

 • Mert a kapszula alapanyaga nagytisztaságú marhazselatin.
7.800 Ft

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket