fbpx
Lurkó Multivitamin Gyerekeknek - minikapszulásLurkó Multivitamin Gyerekeknek - minikapszulás
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Lurkó Multivitamin Gyerekeknek - minikapszulás

Meddig elég?
4-12
 éves kor között 1,5 hónap - 45 adag
13-16
éves kor között 1 hónap - 30 adag


Az akció csak a végfelhasználókat érinti!

10.880 Ft
Futárszolgálat ikon

22.500 Ft felett
ingyenes kiszállítás

Aktuális ajándékaink ikon

Vásárlás értékhatár
szerinti ajándékaink

A törzsvásárlói program
a következő kedvezményre jogosít fel,

ha vásárlásaid összege 2021.01.01.-től:

120e-240e Ft között van - 10% kedvezmény

240e-360e Ft között van - 15% kedvezmény

360e Ft felett van - 20% kedvezmény

Tehát mindig az előző 2 év, és az idei évi
vásárlásaid összegéből számolódik a
törzsvásárlói státuszod.

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

A minikapszulás verzió kiküszöböli a folyadékos forma ízére érzékeny gyerekek élményét, valamint könnyebb gyakorlati alkalmazhatóságot tesz lehetővé. A WTN Lurkó multivitamin pumpás, folyadékokat tartalmazó verziója biohasznosulás szempontjából némileg jobb, mint a minikapszulás termékvariánsé, mert ebben a kapszulás verzióban a mikrotápanyagok összevonása miatt jobban érvényesülnek az antagonista hatások, de még így is a leghatékonyabb az általunk ismert piacon lévő gyerekeknek készült multivitaminok között.

Aktív vitaminok, kitűnő biohasznosulású ásványi anyagok és nyomelemek egyben – minden, amire a gyerekeknek naponta szükségük lehet!

Minden étrend-kiegészítő gyártó tisztában van azzal, hogy a fogyasztók kényelmének a kiszolgálása nagy prioritású szempont termékválasztáskor. Sokan szeretik azt, ha valamit a legkevesebb macerával lehet megtenni. A gyerek-multivitaminok esetében sincs ez másként, ezért olyan népszerűek pl. a gumimaci alakú, vitaminnak álcázott cukorbombák, amelyekkel gyorsan le lehet tudni a vitaminpótlást. Ha biológiai szempontból megvizsgálnánk ezeket a termékeket, akkor gyorsan kiderülne, hogy „mindenből a legrosszabbat, azt is minimális koncentrációban” típusú készítmények. Ha ugyanis minden szükséges mikrotápanyagot (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) szeretnénk megadni a gyermekeinknek, akkor egy nagy maréknyi gumimaci-édesség is kevés lenne, egyszerűen azért, mert a szükséges anyagok fizikai mérete is jelentős. A helyzet egyébként nem jobb a különböző túlédesített szörpöknek és üdítőitaloknak álcázott készítmények esetében sem.

A hasznosulás szempontjából lényeges az is, hogy nagyon sok mikrotápanyag gátolja egymás felszívódását és későbbi biohasznosulását (ezt hívjuk antagonizmusnak). Így, ha a mikrotápanyagok egymás mellett egy termékben (pl. folyadék) vannak, akkor nem, vagy nagyon kis hatásfokkal fognak hasznosulni!

 

Miben abszolút előremutató a WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitaminja?

A termék fejlesztésénél a biológiai hasznosulás és a termék hatékonysága mellett a gyakorlatban való használat megkönnyítése és az ízélmény kiküszöbölése is szempont volt! A következőket alkalmaztuk a termék megalkotásánál:

1. Nagy biohasznosulású, aktív molekulaformák kiválasztása és használata

Az esetek többségében ennél a pontnál már elvérzik a piaci termékek 99%-a, mert mindenből az elérhető legrosszabb minőség kerül bele, jellemzően minimális koncentrációban.

Vitaminok

Ha egy vitamint aktív és koenzimformában pótlunk, akkor a hasznosulás gyakorlatilag biztos. Ha a vitamin inaktív formában van, akkor azt a szervezetnek konvertálnia kell, amihez további anyagok egyidejű jelenlétére van jellemzően szükség. A végeredmény megjósolhatatlan, hiszen, ha a konverzióhoz szükséges bármely enzim, ásványi anyag, nyomelem stb. hiányzik a szervezetünkből (vagy a szervezetünk máshogy priorizál, és nem ehhez, hanem egy másik folyamathoz használja fel a nyomelemkészletét), akkor ez a vitaminkonverziós folyamat nem fog megvalósulni. Egy amerikai orvos szavaival élve, ilyen esetben pl. az inaktív B-vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő csak a fogyasztójának a vizeletét drágítja.

Összességében elmondható, hogy a szervezetünket tehermentesíthetjük azáltal, hogy aktív vitaminokat biztosítunk számára. Az inaktív vitaminok aktívvá alakításának kritériumai mellett a felszívódás minőségét is szükséges figyelembe vennünk. Pl. egy gyulladt bélrendszer esetén csökkenhet a felszívódása a makro- és mikrotápanyagoknak, ezáltal csökkenhet az inaktív formában szedett vitaminkészítmények alapvetően alacsony hasznosulása is. Mindenképpen érdemes aktív formájú anyagokat bevinni kiváltképp akkor, ha már valamilyen egészségügyi probléma fennáll.

A vitaminok esetében a nagy biohasznosulást a biológiailag aktív formák használatával biztosítottuk. A példaként említett anyagok korunk legkiválóbb minőségét képviselik:

B-vitaminok: a B-vitaminok bioaktív formái, amelyek remekül hasznosulnak, de szinte mindig kimaradnak a hagyományos multivitaminokból borsos áruk miatt. Pl.

 • tiamin pirofoszfát klorid (B1-vitamin),
 • riboflavin 5 foszfát (B2-vitamin),
 • pantetin (B5-vitamin),
 • glükózamin folát só (B9-vitamin) (ez jelenleg a legjobb biohasznosulást eredményező molekulaforma, nem pedig a kalcium folát só),
 • adenozilkobalamin és metilkobalamin (B12-vitamin).

C-vitamin: talán érdemes megemlíteni azt is, hogy C-vitaminból nemcsak kiválóan hasznosuló, teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból került felhasználásra, hanem a C-vitaminnak egy zsíroldékony formája is, amelynek egyik előnye, hogy bejut az idegszövetekbe, illetve keresztüljut a sejtmembránon is ellentétben a vízoldékony C-vitaminokkal.

E-vitamin: az E-vitamin esetében a kevert tokoferolok és tokotrienolok elegye, hogy a szervezet számára a leghasznosabb gamma és delta tokoferolok és tokotrienolok kerüljenek nagy koncentrációban a termékbe, ne pl. az izolált alfa tokoferol, ami önmagában káros is. Nem beszélve a szintetikus E-vitamin származékokról.

K-vitamin: a különböző K-vitaminformák önköltségei igen eltérőek, a K1-vitamin nagyon olcsó, a csontanyagcsere szempontjából igazán fontos transz formájú K2-vitamin pedig nagyon drága. Ezért jellemzően a multivitaminok egyáltalán nem, vagy kis koncentrációban tartalmaznak K2-vitamint. A K2-vitamin kulcsfontosságú összetevője a WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitaminnak.

Néhány fontos tudnivaló a valóban hatékony vitaminok elnevezéseiről!

Egy vitamin neve mögött többféle molekula áll, de mindegyik molekulára összefoglaló névként használatos az adott vitamin neve.

Pl. ezek mindegyikét E-vitaminnak hívjuk: Dl-alfa-tokoferil-acetát, Dl-alfa-tokoferil-szukcinát, D-alfa-tokoferil-acetát, Dl-alfa-tokoferol, D-alfa-tokoferol, alfa-tokoferol, béta-tokoferol, gamma-tokoferol, delta-tokoferol, alfa-tokotrienol, béta-tokotrienol, gamma-tokotrienol, delta-tokotrienol stb. A különböző molekulák persze eltérő biológiai hatásokat fejtenek ki, és ezek egy része teljesen hatástalan és időnként káros is.

Látszólag tehát az azonos összetétel mögött (pl. E-vitamint tartalmazó termékek), biológiailag (és kémiailag) nagyon is különböző molekulaformákat tartalmazó vitaminformákat lehet felhasználni.

 

Ásványi anyagok és nyomelemek

Az ásványi anyag és nyomelempótláshoz sokféle jól hasznosuló molekulaforma közül lehet választani. Mi olyan formákat választottunk, amelyek többségében aminosavakkal (főleg a glicinnel) alkotott vegyületek, így a felszívódás után, amikor a molekula kettéhasad, a szervezetre jótékony hatással vannak ezek a molekularészek is, ráadásul ezek az aminosav komplexek a feszívódás során fehérjeként azonosítódnak és többek között ezért sem versenyeznek más mikrotápanyagokkal.

Természetesen kerültük a gyengén hasznosuló szervetlen vegyületeket, de az olyanokat is, amelyek ugyan népszerűek, de már közepes koncentrációban is hasmenést okozhatnak (pl. citrátok). Nem használtunk glükonátokat, pikolinátokat sem, mivel ezek nagyon stabil molekulák, ezért a szervezet gyengén tudja csak hasznosítani őket!

Megjegyzés: a biohasznosulás kémiailag megközelítve szoros kapcsolatban van a kötési energiákkal. Az se hasznos, ha egy molekula „túl könnyen hasad szét és az se, ha túl nehezen”, a jó választás valahol középen van.

Néhány példa nagy biohasznosulású molekulaformákra:

Magnézium: szerintünk nincs multivitamin magnézium nélkül, mert ez az egyik legfontosabb anyag, amit pótolnia érdemes a modern kor emberének. A teljesen elreagáltatott molekulaformák (pl. magnézium-biszglicinát), amelyikben a magnézium molekula mellett két glicin aminosav molekula található.

Szelén: kitűnő biohasznosulású és felszívódású szerves szelén forma, szelenometionin, ami jobban növeli a vérplazma és a szövetek szelénkoncentrációját, 2,5x nagyobb felezési ideje miatt pedig sokkal tovább is képes a szervezetben maradni, szemben a szervetlen formákkal.

Króm: a multivitaminokban megszokott nagyon gyengén hasznosuló króm pikolinát helyett krómos élesztőt használtunk, amely a króm glutaminsav, glicin, cisztein aminosavakkal és nikotinsavval (B3-vitamin) alkotott vegyületeinek a keveréke és amelyhez inaktív élesztőt is kevernek.

 

2. Hasznosulásgátló (antagonista) hatások kiküszöbölése - a WTN Hatástöbbszöröző Eljárás™

A különböző mikrotápanyagok között gyakran igen erős verseny folyik a felszívódásért és a későbbi hasznosulásért. A legtöbb gyártó csak a szinergiákat hangsúlyozza, de a gyakorlatban meghatározóak az egymást gátló (ún. antagonista) hatások is!

A gyógyszerek leírásaiban ez már régen testet öltött, hiszen konkrét állítások szerepelnek arról, hogy bizonyos mikrotápanyagok felszívódását (és akár későbbi biohasznosulását is) tekintve milyen egymást gátló hatások érvényesülnek. Erre egy konkrét példa:

A gyártója szerint a Magnerot nevű, magnéziumpótlásra ajánlott gyógyszer egyidejű alkalmazása nem ajánlott:

 • „foszfát-, kalcium-tartalmú készítményekkel (gátolják a magnézium felszívódását a bélből)
 • vas(II)-ion tartalmú készítményekkel (a magnézium gátolja a vas felszívódását)”

Természetesen, ha valaki étrend-kiegészítőből pótol magnéziumot, ott szintén ugyanez a helyzet, illetve egyéb mikrotápanyagok is számtalan esetben gátolják egymás felszívódását, biohasznosulását. Ráadásul a gyermekeknek több magnéziumra is lenne szüksége, mint a felnőtteknek.

A kölcsönhatásoknak komoly szakirodalma van, csak ez eddig az étrend-kiegészítők gyártásának gyakorlatába nem integrálódott! Ezért tehát erősen megkérdőjelezhető azoknak a gyerek (és felnőtt) multivitaminoknak a valódi hatékonysága, ahol az antagonista hatású mikrotápanyagok egymás mellé vannak csomagolva.

Szeretnék több konkrétumot az egymást kizáró, gátló antagonista hatásokról

A mikrotápanyagok esetében a gyakorlatiasságot szem előtt tartva négy fő kölcsönhatást célszerű megkülönböztetni:

 1. Felszívódási szinergista: segíti egymás felszívódását a tápcsatornából;
 2. Felszívódási antagonista: gátolja egymás felszívódását a tápcsatornából;
 3. Biohasznosulás (metabolikus) szinergista: a felszívódás után, egymás biohasznosulását segítik, felerősítik;
 4. Biohasznosulás (metabolikus) antagonista: a felszívódás után, egymás biohasznosulását gátolják, megakadályozzák.

A fenti kölcsönhatásokat alapul véve, vannak olyan vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, amelyek felszívódási antagonisták. Néhány kiragadott példa a tudományosan feltárt kölcsönhatásokból:

 • A kalcium és a magnézium egymás versenytársai a felszívódás során, ahol rendszerint a kalcium nyer.
 • A cink megzavarja a rézfelszívódást. A hosszútávon, nagy dózisban szedett cink súlyos rézhiányt idézhet elő.
 • A vas megzavarja az E-vitamin felszívódását és annak néhány biokémiai hatását is.
 • A folsav / folát (B9-vitamin) csökkenti a cinkfelszívódást.
 • A nitril funkciós csoport gátolja a jódfeszívódást, ezért aki cianokobalamin formájú B12-vitamint pótol (ez van a gyerekvitaminok 99,9%-ban) az figyeljen erre.

A rendszer bonyolultsága továbbá az, hogy a felszívódási antagonisták lehetnek metabolikus antagonisták is (pl. magnézium és kalcium gátolják egymás felszívódását és ezt követően a már felszívódott magnézium és kalcium a biohasznosulás során is versenyzik egymással), de lehetnek metabolikus szinergisták is (pl. cink és a C-vitamin gátolják egymás felszívódását, de a cink és C-vitamin segíti egymás biohasznosulását, ha egyszerre vannak már jelen a szervezetben).

Ezen a nyomvonalon elindulva, a WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitamin olyan szempontból is áttörés, hogy más, „hagyományos” gyerek-multivitaminokkal ellentétben figyel ezekre az antagonista hatásokra! A fejlesztésénél közel ezer tudományosan feltárt kölcsönhatást vettünk figyelembe.

WTN Hatástöbbszöröző Eljárás™-nak neveztük el ezt a módszert, amely értelmében, időben elkülönítve jut a szervezet az egymáshoz képest antagonista hatású mikrotápanyagokhoz, így minimalizálva a felszívódás és a biohasznosulás során fellépő gátló hatásokat. Ez pedig nagymértékben megnöveli az összetevők hasznosulását.

Összességében ez a magyarázat arra, hogy a WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitamin miért különböző termékekből tevődik össze, ezen termékek összetétele miért különböző, és miért kell ezeket időben elkülönítve bevenni (a mi javaslatunk, hogy reggel és este).

 

3. Bomlási folyamatok a multivitaminokban – gyakoribb, mint gondolnád!

Érdemes tudni, hogy amikor egy termékben (legyen az por, folyadék vagy vmilyen édességnek álcázott „vitamincukor”) együtt van több anyag, és ezek nem elég stabilak, akkor tárolás során bomlási reakciók játszódnak le, amelyek végeredményeképpen a vitaminok egy része jellemzően elbomlik. A bomlási reakciókhoz vízre és oxigénre van szükség, illetve valamilyen fémre, mint katalizátorra. A nyomelemek, ásványi anyagok pedig tökéletes katalizátorok lehetnek.

Konkrét példa erre, hogy az aszkorbinsav formájú C-vitamin, ami ilyen bomlási reakciókat indít el. Az ok, amiért a multivitaminok többségében mégis aszkorbinsav található, az az olcsó árban keresendő.

A WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitaminban mi nem használtunk semmilyen reakcióképes formát, pl. aszkorbinsav helyett teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátot tettünk.

Összességében tehát ebből a szempontból erősen megkérdőjelezhető azoknak a gyerekvitaminoknak a minősége, amelyek pl. aszkorbinsav formában tartalmazzák a C-vitamint, pláne, ha a gyártástól számítva több hónap, vagy akár év is eltelt.

 

4. A hatóanyagokat illetően nincs ködösítés! Nincsenek elrejtve gyenge minőségű komponens a jó minőségű alapanyagok mögé

Jó és gyenge minőség összekeverése

A gyártók esetében bevett szokás, hogy a gyenge minőségű molekulaformákat összekeverik a jó minőségűekkel és csak a teljes keverék koncentrációját tűntetik fel a címkén. Így a vásárlónak nem lesz pontos információja arról, hogy ténylegesen mennyi is a jó minőségű, ill. a kevésbé jó minőségű alapanyag a termékben. Mivel jellemzően a gazdasági érdekek diktálnak, az aktív vagy jó minőségű molekulaformákból általában csak annyi van, hogy azt rá lehessen írni.

 • Pl. B6-vitamin (piridoxin-hidrokloridból és piridoxál-5’-foszfátból) - 10 mg, vagy
 • B9-vitamin (folsavból és kalcium folátból) – 100 mcg.

Bio összetevők – elrejtett koncentrációban

Ugyanez érvényes azokra az esetekre, amikor különböző termékekben bio/organikus növényi összetevőket használnak, csak éppen elfelejtik megmondani, hogy mennyi van belőlük az adott termékben. A nagy önköltség miatt a legtöbb esetben ezek csak marketingcélokból vannak jelen és a koncentrációjuk annyira kicsi, hogy teljesen hatástalanok.

Jó példa erre az organikus acerola, camu-camu vagy indiai egres/amla, amelyekből nagyon sokat kellene adni ahhoz, hogy a szervezet nagy C-vitamin igényét valóban kielégítsék. Ilyen esetekben ezeket a bio kivonatokat szintén összekeverik olcsó anyagokkal és csak a teljes keverék koncentrációját adják meg. A C-vitamin példánál maradva: C-vitamin (bio acerola kivonatból és L-aszkorbinsavból – 200 mg).

A WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitamin esetében a fogyasztó pontosan látja, hogy melyik molekulaformából mennyi található a multivitaminban.

 

5. Gyerekbarát ízvilág

A Lurkó gyerek-multivitamin esti porkeverékének az ízvilágát kóstolták már gyerekek is. És nagyon szerették!

 

6. Mit nem tartalmaz a termék?

Klasszikus gyártói csúsztatás, hogy fontos anyagokat egyszerűen kihagynak a multivitaminokból annak ellenére, hogy azok nagyon fontosak lennének (és erre nem is hívják fel a figyelmet). Klasszikus példa erre a magnéziummentes felnőtt- és gyerek-multivitaminok, amelyekre ez nincs ráírva, és a sok összetevő közül nehéz kiszúrni, hogy pont ez hiányzik.

A termékfejlesztésnél az átláthatóságra törekedtünk és semmi olyat nem hagytunk ki a termékből, ami esszenciális. Ugyanakkor kétségtelen, hogy minden, ami elképzelhető nem kerülhetett bele. Kellett húzni egy, még ésszerű határvonalat. Pl. magnéziumból is nagyon jó lenne még többet adni, de egyszerűen ennél nem fért több bele.

Néhány anyag viszont szándékosan kimaradt a következő okok miatt:

Kalcium: nagyon sokszor a kalciumhiány D-vitaminhiányra utal! Több kutatás szól arról, hogy a szervezet a kalciumszükségletét táplálékkal, élelmiszerekből fedezni tudja. A hiányállapotok megakadályozása végett viszont a kalcium felszívódását célszerű segíteni (kalciumpótlás helyett) D3-, K2-, A-vitamin, magnézium pótlásával, a megfelelő mennyiségű gyomorsav biztosításával, illetve kellő mennyiségű és minőségű testmozgással.

Természetesen vannak olyan esetek is, amikor szükséges lehet a kalciumpótlás (pl. tejfehérje allergia). Ilyen esetekben kiemelten figyelni kell, hogy jó minőségű, tényleg szerves formájú kalciumot válasszunk. (A piacon a legtöbb kalcium tartalmú termékben az ásványi anyag szervetlen kalcium karbonát formában van jelen. Ezt a molekulaformát különböző néven, különböző jelzőkkel ellátva árusítják, például: „osztrigakagylóból”, „tengeri kalcium”, „korall kalcium”, „Aquamin” stb.)

FONTOS: A WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitamin mellett, ha valaki mégis kalciumot is szeretne adni a gyermekének, akkor a multivitamin termékeitől időben elkülönítve tegye!

Vas: a vaspótlást nem ajánljuk mindenkinek, mivel egyetértünk azokkal az általános ajánlásokkal is, miszerint az egészséges gyerekek/tinédzserek esetében csak a várandós és menstruáló tinédzserek pótoljanak vasat, de ezekben az esetekben is csak akkor, ha bizonyítottan fennáll a vashiány állapota!

Figyelmünket felkeltették azok a kutatások is, amelyek a vastöbblet káros hatásairól szóltak. Ezek szerint a vastöbblet károsan befolyásolhatja a mitokondriumok egészségét, előmozdíthatja a kórokozók növekedését, szaporodását, összefüggésben lehet az elhízással, szerepe lehet a szív- és érrendszeri betegségekben, hozzájárulhat az érszűkület kialakulásához, azáltal, hogy részt vesz az LDL oxidációjában és károsíthatja a bél hámsejtjeit, stb.

Mangán: osztjuk azt a véleményt, miszerint a természetes és változatos étrend mellett ritkán vagy egyáltalán nem alakul ki mangánhiány. A növényi élelmiszerek, halak, különböző magok stb. fogyasztásával nagyon könnyen fedezhető a szervezet napi mangán szükséglete. A mangán túladagolás, toxicitás viszont kellemetlen állapotokat, főleg idegrendszeri tünetek, megbetegedések előfordulását eredményezheti. Ezek miatt véleményünk szerint, ha egy multivitamin tartalmaz mangánt is, az inkább kockázati tényező, mint előnyös tulajdonság.

 

7. Technológiai segédanyagok

Mivel az volt a célunk, hogy a lehető leghatékonyabb terméket állítsuk elő, ezért kiemelt prioritással kezeltük a segédanyagok kérdéskörét is. Elvégre, ha egy termék hatékonyan szívódik fel, akkor a segédanyagok is fel fognak szívódni, nem csak a szervezet számára hasznos mikrotápanyagok. Sajnos a segédanyagok nagyon sok esetben lehetnek károsak és így biológiailag is megterhelik a szervezetet.

A WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitamin összetételét illetően nem tartalmaz semmilyen felesleges és káros technológiai segédanyagot.

A porkeverékben sztívia és citromsav elegye adja a limonádés ízű végeredményt.

A WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitamin minden terméke tartósítószer-mentes.

 • Mikor válasszam a Lurkó gyerek-multivitamin folyadékos, és mikor a minikapszulás verzióját?
  A minikapszulás verzió kiküszöböli a folyadékos forma ízére érzékeny gyerekek élményét, valamint könnyebb gyakorlati alkalmazhatóságot tesz lehetővé. A WTN Lurkó multivitamin pumpás, folyadékokat tartalmazó verziója biohasznosulás szempontjából némileg jobb, mint a minikapszulás termékvariánsé, mert a kapszulás verzióban a mikrotápanyagok összevonása miatt jobban érvényesülnek az antagonista hatások, de még így is a leghatékonyabb az általunk ismert piacon lévő gyerekeknek készült multivitaminok között.
  A folyadékos verzió alkalmazható 1-4 éves gyerekek számára is, míg a minikapszulás verzió 4-16 éves korú gyerekeknek javasolt.
 • A minikapszulás Lurkó gyerek-multivitaminban milyen ízesítés van?
  Fontos célkitűzésünk volt, hogy ne használjunk semmilyen szintetikus, de még természetes/természetazonos ízesítést sem.
  A természetes ízekkel az az egyik gond, hogy az ízek hangsúlyozására maltodextrint használnak, amit viszont jellemzően nem tüntetnek fel. Ezt szerettük volna elkerülni (a maltodextrin ugyanis nagyon gyorsan megemeli a vércukorszintet, ezért érdemesebb mindenkinek elkerülni).
  A porkeverékben sztívia és citromsav elegye adja a limonádés ízű végeredményt.
 • Mennyi ideig javasolt a minikapszulás Lurkó gyerek-multivitamin szedése? Folyamatos használat javasolt, vagy érdemesebb szüneteket beiktatni?
  Sok tényező befolyásolhatja, hogy mennyi ideig szedjünk egy terméket. pl. különbség van egy változatos étrendet folytató gyerek és egy válogatós, kevés ételt elfogadó gyerek között. A multivitamin kúraszerű alkalmazását javasoljuk, 2-3 hónapos használat után tartsunk 1 hónap szünetet, kivéve, ha a kezelőorvos vagy természetgyógyász nem javasolta másképpen.
 • Ha valakinek az IgG ételintolerancia teszteken magas az élesztő IgG-je az fogyaszthatja-e a minikapszulás WTN Lurkó gyerek-multivitamint?
  A krómos élesztőben a króm glutaminsav, glicin, cisztein aminosavakkal és nikotinsavval (B3-vitamin) alkotott vegyületei találhatóak meg az inaktív élesztő (mint hordozó) mellett. Az inaktív élesztőt a WTN egy saját, szelektív extrakciós + abszorpciós eljárásával elkülönítjük a szervezet számára hasznos krómvegyületektől, így az élesztőre érzékenyek is problémamentesen használhatják a terméket.
 • Feloldottam a porkeveréket és nem itta meg aznap a gyerek. Odaadható-e neki másnap is?
  Amennyiben valaki feloldotta és nem itta meg a gyerek, másnapra már ne adja oda neki, mert a tartósítószer hiánya miatt minőségbeli változás jöhet létre a vízben + porból készült italban.
 • Az E-vitaminoknál a tokotrienolok esetében az szerepel, hogy 0 % NRV. Ez miért van így?
  Biológiai értelemben akkor járunk igazán jól, ha minél több gamma és delta tokotrienolt (és tokoferolt) juttatunk a szervezetünkbe. A jelenleg érvényes szabályozás viszont, az E-vitamin minőségének a meghatározásánál egyelőre nem veszi figyelembe a legújabb tudományos ismereteket és olyan mutatók használatát írja elő, amelyek egyszerűen figyelmen kívül hagyják az E-vitaminok közötti minőségkülönbséget. Mivel minden E-vitamint át kell számolni egy ún. alfa-tokoferol ekvivalens értékre (alfa-TE), ezért annak a keveréknek a legattraktívabbak a számai, amelyekben sok alfa-tokoferol van, biológiailag pedig az a legjobb, amiben sok gamma és delta tokotrienol/tokoferol. A napi javasolt dózist (NRV%) pedig az alfa-tokoferol ekvivalensből kell számítani szabályszerűen.
  Összegezve, az E-vitaminok minősége nem igazán értékelhető a napi javasolt dózis (NRV%), nemzetközi egység (NE), vagy az alfa-TE (alfa-tokoferol-ekvivalens) alapján. Célszerű inkább megnézni, hogy mennyi gamma, delta tokoferolt és tokotrienolt tartalmaznak.
  A lényeg tehát, hogy E-vitamin esetében, ha jó minőséget szeretnél, akkor a gamma és delta tokoferolok koncentrációját nézd. Ha azt nem adták meg, és az E-vitamin eredetét sem, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy a legolcsóbbat kapod.
 • A gyermekem nem szeretné időben elkülönítve használni a WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitaminban lévő különböző termékeket. Mit érdemes erről tudni?
  Ha egyszerre szed be mindent a gyermeked, vélhetőleg akkor is hatékonyabb a termék, mint más gyerekvitaminok. Ez az összetevők minőségéből következik.
  Viszont tudnod kell, hogy így nem használjátok ki a termékben lévő teljes potenciált! Ha időben elkülönítve szedi, akkor sokkal hatékonyabb, az egyes komponensek kioltó hatásainak a kiküszöbölése révén.
  Ha mégis egyszerre veszi be az összeset, ezt semmiképpen ne este tegye!
 • Mi van, ha elfelejti a gyerek bevenni az egyik napszakban az adott terméket?
  Semmi baj, kihagyhatod az adott napszakot, vagy akár beveheti együtt más napszakban javasolt termékkel. Arra érdemes azért figyelni, hogy ne este vegyen be egyszerre mindent, mert az megzavarhatja az éjszakai pihenést.
 • Miért van Betain csepp a WTN minikapszulás Lurkó gyerek-multivitaminban? Mindenképpen szükséges alkalmazni?
  A betain cseppeket azért adjuk a termékhez, mert ugyan a termék nem okoz hasfájást, de a benne lévő jó minőségű hatóanyagok, amelyek nagy hatásfokkal szívódnak fel és hasznosulnak, fejletlenebb bélrendszer esetén okozhatnak diszkomfort érzetet. Már a gyerekek esetében is rendkívül sokan küzdenek a gyomorsav hiányával, ami szükséges az egyes hatóanyagok felszívódásához. A betain cseppek az esetleges gyomorsav hiányát próbálják ellensúlyozni.
 • Ez a termék vegánbarát?
  A D3-vitamin juhgyapjúból kerül kivonásra, valamint a kapszulák zselatinból készülnek, így a termék vegánok számára nem alkalmas.

WTN Lurkó multivitamin gyerekeknek - minikapszulás

Összetevők részletesen

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Lurkó gyerek-multivitamin - minikapszulás).

Összetevők

4-12 év között1,

napi adagban (NRV%*)

13-16 év között2,

napi adagban (NRV%*)

A-vitamin

769 NE / 231 mcg RE (28%)

1153 NE / 347 mcg RE (43%)

     Retinil-palmitát

417 NE / 126 mcg RE (15%)

625 NE / 189 mcg RE (23%)

     Karotinoidok (organikus vöröspálma gyümölcsből)

352 NE / 105 mcg RE (13%)

528 NE / 158 mcg RE (20%)

B1-vitamin (tiamin-pirofoszfát-klorid)

1,1 mg (100%)

2,2 mg (200%)

B2-vitamin (riboflavin-5’ nátriumfoszfát)

1,5 mg (109%)

2,3 mg (164%)

B3-vitamin

17 mg (105%)

25 mg (157%)

     Niacin

7 mg (42%)

10 mg (63%)

     Inozitol-hexanikotinátból

10 mg (63%)

15 mg (94%)

B5-vitamin (pantetin)

13 mg (222%)

20 mg (334%)

B6-vitamin (piridoxál-5-foszfátból)

1,7 mg (119%)

2,5 mg (179%)

B7-vitamin (D-biotin)

233 mcg (467%)

350 mcg (700%)

B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só)

267 mcg (133%)

400 mcg (200%)

B12-vitamin

17 mcg (453%)

25 mcg (667%)

     Metil-kobalaminból

13 mcg (355%)

20 mcg (533%)

     Adenozil-kobalaminból

3 mcg (89%)

5 mcg (133%)

Bór (nátrium-borát)

0,7 mg (-)

1 mg (-)

 C-vitamin (teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból)

167 mg (208%)

250 mg (313%)

D3-vitamin (kolecalciferol)

1333 NE (667%)

2000 NE (1000%)

E-vitamin

16,7 mg / 2,7 mg Alfa-TE** (22%)

25 mg / 4,1 mg Alfa-TE** (33%)

     Tokoferolok

8,3 mg / 1,7 mg Alfa-TE** (14%)

12,5 mg / 2,6 mg Alfa-TE** (21%)

          D-alfa-tokoferol

1,1 mg / 1,1 mg Alfa-TE** (9%)

1,6 mg / 1,6 mg Alfa-TE** (13%)

          D-béta-tokoferol

0,2 mg / 0,1 mg Alfa-TE** (0,7%)

0,3 mg / 0,1 mg Alfa-TE** (1%)

          D-gamma-tokoferol

4,9 mg / 0,5 mg Alfa-TE** (4%)

7,3 mg / 0,7 mg Alfa-TE** (6%)

          D-delta-tokoferol

2,2 mg / 0,1 mg Alfa-TE** (0,7%)

3,3 mg / 0,1 mg Alfa-TE** (1%)

     Tokotrienolok

8,3 mg / 1,0 mg Alfa-TE** (8%)

12,5 mg / 1,5 mg Alfa-TE** (12%)

          D-alfa-tokotrienol

3,2 mg / 1,0 mg Alfa-TE** (8%)

4,8 mg / 1,5 mg Alfa-TE** (12%)

          D-béta-tokotrienol

0,3 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

0,5 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

          D-gamma-tokotrienol

3,7 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

5,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

          D-delta-tokotrienol

1,1 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

1,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

K2-vitamin (100% transz menakinon-7, MK-7)

50 mcg (67%)

75 mcg (101%)

Cink (teljesen elreagáltatott cink-glicinátból)

6,7 mg (67%)

10 mg (100%)

Jód (kálium-jodid)

100 mcg (67%)

150 mcg (100%)

Króm (inaktivált krómos élesztő)

33 mcg (83%)

50 mcg (125%)

Magnézium

167 mg (45%)

250 mg (67%)

     Teljesen elreagáltatott magnézium-biszglicinát

155 mg (42%)

233 mg (80%)

     Teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbát

11 mg (3%)

17 mg (5%)

Molibdén (nátrium-molibdát)

27 mcg (53%)

40 mcg (80%)

Réz (teljesen elreagáltatott réz-biszglicinát)

0.2 mg (20%)

0.3 mg (30%)

Szelén (szelenometionin)

67 mcg (121%)

100 mcg (182%)

Lutein (körömvirág kivonatból)

4 mg (-)

6 mg (-)

Kolin (kolin-bitartarát)

233 mg (-)

350 mg (-)

Myo-inozitol

67 mg (-)

100 mg (-)

Zeaxanthin (körömvirág kivonatból)

0,83 mg (-)

1,25 mg (-)

 

1 4-12 év között: reggel 2 minikapszula, az esti porkeverékből 2 mérőkanál (=két teáskanál=10ml)

2 13-16 év között: reggel 3 minikapszula, az esti porkeverékből 3 mérőkanál (=három teáskanál=15ml)

*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

**Alfa-tokoferol ekvivalens.

Összetevők (reggeli minikapszula): magnézium-aszkorbát, kevert tokoferolok, kevert tokotrienolok, K2-vitamin (100% transz menakinon-7), lutein, kolekalciferol, pantetin, magnézium-glicinát, kolin-bitartarát, inozitol hexanikotinát, zeaxantin, niacin, réz-glicinát, retinil-palmitát, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, tiamin-pirofoszfát-klorid, myo-inozitol, nátrium borát, glükózamin folát só (L-5-MTHF), fermentált karotinoidok, D-biotin, szelenometionin, cink-glicinát, piridoxál-5-foszfát, kálium-jodid, krómos élesztő, adenozil-kobalamin, metil-kobalamin, nátrium-molibdát.

Összetevők (esti porkeverék): magnézium-glicinát, citromsav, kolin-bitartarát, sztívia, krómos élesztő, cink-glicinát, myo-inozitol, kálium-jodid, nátrium-borát, piridoxál-5-foszfát, inozitol hexanikotinát, niacin, pantetin, magnézium-aszkorbát, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, réz-glicinát, nátrium-molibdát, szelenometionin, D-biotin, glükózamin folát só (L-5-MTHF), metil-kobalamin, adenozil-kobalamin.

Összetevők (betain csepp): tisztított víz, betain-HCl (5 mg/3 csepp).

WTN Lurkó gyerek-multivitamin - minikapszulás használati javaslat:

Mint minden vitamin, multivitamin esetében, kúraszerű használat javasolt. Néhány hónapos használat után érdemes szünetet beiktatni.

Adagolás - 4-12 év között

Reggel: 2 minikapszula, lehetőség szerint reggeli közben.

Este: 2 mérőkanálnyi porkeverék 1-2 dl vízalapú folyadékban elkeverve, lehetőség szerint vacsora közben vagy után. A porkeverék használat előtt felrázandó!

FIGYELMEZTETÉS: egyik terméket se keverje forró italba, mert a hatóanyagok érzékenyek a hőre!

FONTOS: amennyiben nincs lehetőség a használati útmutató szoros követésére, akkor a multivitamint alkotó termékeket egymástól időben elkülönítve, min. 30 perc eltéréssel célszerű bevenni. Amennyiben erre sincs lehetőség az egész napi adag egyszerre is bevehető.

Betain csepp: a Lurkó multivitamin szedése után esetlegesen fellépő emésztőrendszeri diszkomfort (pl. hasfájás), vagy émelygés esetén 3-6 csepp fél dl vízben elkeverve, étkezés előtt közvetlenül. Csak vízben elkeverve használható! Amennyiben nem jelentkezik diszkomfort vagy egyéb kellemetlen érzés, úgy a betain cseppet nem kell használnia.

Adagolás - 13-16 év között

Reggel: 3 minikapszula, lehetőség szerint reggeli közben.

Este: 3 mérőkanálnyi porkeverék 1-2 dl vízalapú folyadékban elkeverve, lehetőség szerint vacsora közben vagy után. A porkeverék használat előtt felrázandó!

FIGYELMEZTETÉS: egyik terméket se keverje forró italba, mert a hatóanyagok érzékenyek a hőre!

FONTOS:  amennyiben nincs lehetőség a használati útmutató szoros követésére, akkor a multivitamint alkotó termékeket egymástól időben elkülönítve, min. 30 perc eltéréssel célszerű bevenni. Amennyiben erre sincs lehetőség az egész napi adag egyszerre is bevehető.

Betain csepp: a Lurkó multivitamin szedése után esetlegesen fellépő emésztőrendszeri diszkomfort (pl. hasfájás), vagy émelygés esetén 3-6 csepp fél dl vízben elkeverve, étkezés előtt közvetlenül. Csak vízben elkeverve használható! Amennyiben nem jelentkezik diszkomfort vagy egyéb kellemetlen érzés, úgy a betain cseppet nem kell használnia.

 

Figyelmeztetés

 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.
 • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.

 

Használati útmutató az Esti porkeverék adagolásához:

10.880 Ft
Ajánlott termékeink

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket