fbpx
A kosár üres!
WTN Nyomelem komplex - 60dbWTN Nyomelem komplex - 60db
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Nyomelem komplex - 60db

60 kapszula

4.980 Ft

kb. 2 havi adag, ami havonta mindössze kb. 2490 Ft

12800 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN INGYENES A KISZÁLLÍTÁS!

VÁSÁRLÁSI ÉRTÉKHATÁR SZERINTI AJÁNDÉKAINK

2021.03.03-tól megújult a Nyomelem komplex! Megnövelt hatóanyagtartalommal, 60 darabos kiszerelésben, változatlan áron!

Miben más az új WTN Nyomelem komplex?

 • megnöveltük a termékben a jódkoncentrációt: a korábbi 50 mcg helyett 150 mcg,
 • a korábbi tengeri moszat helyett most bio barnamoszatból kinyert jódot alkalmazunk,
 • megnöveltük a termékben a króm koncentrációját: a korábbi 40 mcg helyett most 200 mcg,
 • a 30 darabos kiszerelést 60 darabosra váltottuk, változatlan ár mellett!

A korábbi króm-pikolinát helyett most a jobban hasznosuló inaktív krómos élesztőt használtunk. Az új nyomelem komplex továbbra is cinkmentes!

A Nyomelem komplex mellett célszerű használni a WTN Cink komplex cseppet, de a megfelelő hasznosulás érdekében javasolt időben elkülönítve alkalmazni.

Mik azok a nyomelemek?

Az ásványi anyagokkal szemben nagyon kis (nyomnyi) mennyiségben találhatóak meg az emberi szervezetben. Élettani hatásaik azonban rendkívül fontosak: hozzájárulnak az enzimatikus és egyéb kémiai folyamatok végbemeneteléhez, a hormonegyensúly és az immunfunkciók fenntartásához, sőt elővitaminok átalakulásához is nélkülözhetetlenek. Egyetlen mikroelem hiányát sem tudja a szervezet más nyomelemmel pótolni, helyettesíteni.

Ez a termék vegánbarát?

A kapszulás termékek zselatin kapszulában vannak, így a kapszulás termékek nem vegán barátok.

Miben teljesen előremutató a WTN terméke?

A felhasznált nyomelemek a törvényi szabályozásokat figyelembe véve, a lehető legjobban hasznosuló formában, vannak a komplexben, hogy azok élettani szerepüket azonnal be tudják tölteni.

A nyomelemeknél szintén fontos nézőpont, hogy ne tartalmazzon oxidokat, amelyek a szervezet antioxidáns rendszerét terhelnék. A WTN nyomelem komplex megalkotásánál erre nagy hangsúlyt helyeztünk, a teljesen elreagáltatott molekulaformák használatával. A teljesen elreagáltatott forma azt jelenti, hogy a végtermék (pl. réz-biszglicinát) egy végső „tisztítási eljáráson” is átesik, a végeredmény garantáltan oxidoktól mentes és így kiváló minőségű.

Egyes étrend-kiegészítő gyártók ezt gyakran nem veszik figyelembe, pedig az alapanyagok leggyakrabban oxidokat is tartalmaznak.

Szeretném megérteni a teljesen elreagáltatott vegyületek lényegét

Napjainkban a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek döntő része üzemekben készül különböző vegyipari eljárások segítségével. Ezzel nincs is semmi baj.

Nagyon sok esetben különböző szervetlen oxidokat használnak alapanyagként, amelyek valamilyen százalékban a végtermékben is benne maradhatnak. Mivel ezek káros biológiai hatásokat is kifejtenek, ezért azokat a formákat célszerű előnyben részesíteni, amelyek teljesen oxidmentesek. Ezeket hívjuk teljesen elreagáltatott formáknak (angolul: fully reacted). A teljesen elreagáltatott anyagok ára természetesen jóval többe kerül, mint az oxidokat tartalmazó, kvázi szennyezett anyagoké.

Az új nyomelem komplexben megemeltük a jód és a króm mennyiségét és változtattunk az összetevőkön is:

 • A korábbi 50 mcg tengeri moszatból kivont jód helyett, most 150 mcg organikus barnamoszatból kivont jódot használunk.
 • A korábbi 40 mcg króm-pikolinátból származó króm helyett, most 200 mcg krómos élesztőből származó krómot használunk.

A komplex továbbra sem tartalmaz cinket, ellenben cink felszívódását segítő L-lizin aminosavat igen.

A fitomátrix különösen fontos az új nyomelem komplexben is. A petrezselyemlevél kivonat, spenót kivonat, moringa levél kivonat, guava levél kivonat, mustármag kivonat a fitomátrix kiemelt összetevői, épp azért kerültek a kapszulába, hogy a mikroelemek stabilitását, felszívódását növeljük, így olyan formában legyenek a hatóanyagok, amelyben a természetben is jelen lennének. A fitomátrix jelenlétének fontosságát nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, úgy véljük ez egy igazi áttörés a valóban hatékony, minőségi termék létrehozásánál.

A fitomátrixról bővebben: https://wisetreenaturals.hu/fitomatrix

 

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

Szakirodalom lista

[Avery 2018] – Avery, Joseph C. and Peter, R. Hoffmann: Selenium, Selenoproteins, and Immunity, Nutrients vol. 10, 01, 09, 2018.

[Jugdaohsingh 2007] – Jugdaohsingh, R.: Silicon and bone health, The journal of nutrition, health & aging vol. 11, 2007.

[Kieliszek 2016] – Kieliszek, Marek and Stanislaw, Blazejak: Current Knowledge on the Importance of Selenium in Food for Living Organisms: A Review, Molecules (Basel, Switzerland) vol. 21, 10, 05, 2016.

[Krishnamoorthy 2016] – Krishnamoorthy, Lakshmi et al.: Copper regulates cyclic-AMP-dependent lipolysis, Nature chemical biology vol. 12, 2016.

[Lorraine 2008] – Lorraine, Gambling, Henriette, S. Andersen, Harry, J. McArdle.: Iron and copper, and their interactions during development, Biochem Soc Trans, 01, 12, 2008.

[Newnham 1994] – Newnham, R. E.: Essentiality of boron for healthy bones and joints, Environmental health perspectives vol. 102, 1994.

[Ngala 2018] – Ngala, Robert Amadu et al.: The effects of plasma chromium on lipid profile, glucose metabolism and cardiovascular risk in type 2 diabetes mellitus. A case - control study, PloS one vol. 13, 05, 04, 2018.

[Nielsen 1994] – Nielsen, F. H.: Biochemical and physiologic consequences of boron deprivation in humans, Environmental health perspectives vol. 102, 1994.

[O’Neal 2015] – O’Neal, S. L., & Zheng, W.: Manganese Toxicity Upon Overexposure: a Decade in Review, Current environmental health reports, 2015.

[Piotrowska 2019] – Piotrowska, Anna et al.: The Possibilities of Using Chromium Salts as an Agent Supporting Treatment of Polycystic Ovary Syndrome, Biological trace element research vol. 192, 2019.

[Wang 2017] – Wang, Ning et al.: Supplementation of Micronutrient Selenium in Metabolic Diseases: Its Role as an Antioxidant, Oxidative medicine and cellular longevity vol. 2017, 2017.

 • Hashimotóval diagnosztizáltak, ebben az esetben is szedhetem a jód tartalmú WTN Nyomelem komplexet?

A WTN Nyomelem komplex magas jódtartalma miatt, az alkalmazása előtt konzultálj a kezelőorvosoddal!

 • Már szedem a WTN Jód-Szelén komplexet, szedhetem mellette a WTN Nyomelem komplexet?

Az WTN Nyomelem komplexben lévő nagy mennyiségű jód miatt a két terméket egyszerre nem javasolt alkalmazni kivéve, ha az orvosod vagy természetgyógyászod - az állapotod monitorozása mellett - mást nem tanácsol. Ha szeded a WTN Jód-Szelén komplexet, akkor mellette az új WTN Bór króm molibdén réz szilícium étrendkiegészítőt ajánljuk, ha további nyomelemeket pótolnál.

 • Milyen zselatint használunk a kapszulás termékek esetében?

Kizárólag nagy tisztaságú marha zselatinból készült kapszulákat használunk.

 • Ételintolerancia teszt szerint érzékeny vagyok az élesztőre. Szedhetem a terméket?

Igen, azok is nyugodtan szedhetik a terméket, akiknél az ételintolerancia teszt érzékenységet mutat az élesztőre! A krómos élesztő, a króm, aminosavakkal (glutaminsav, glicin, cisztein) és nikotinsavval (B3-vitamin) alkotott vegyületeinek a keveréke, illetve inaktív élesztő.

WTN Nyomelem komplex - 60db

Összetevők: krómos élesztő, organikus barnamoszat, szelénes élesztő, teljesen elreagáltatott réz-biszglicinát, nátrium-borát, mezei zsurló kivonat, petrezselyemlevél kivonat, spenót kivonat, moringa levél kivonat, guava levél kivonat, mustármag kivonat, L-lizin aminosav, nátrium-molibdát.

 

Összetevők részletesen

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Nyomelem komplex - 60db).

Aktív összetevők

1 kapszulában

NRV%*

Bór (nátrium-borátból)

3 mg

-

Jód (organikus barnamoszatból)

150 mcg

100%

Króm (inaktív krómos élesztőből)

200 mcg

500%

Molibdén (nátrium-molibdátból)

75 mcg

150%

Réz (réz-biszglicinátból)

3 mg

300%

Szelén (inaktív szelénes élesztőből)

100 mcg

182%

Szilícium (mezei zsurló kivonatból)

10 mg

-

 

*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

WTN Nyomelem komplex - 60db használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 1 kapszula, lehetőség szerint étkezések között, vagy érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben.
 • Kúraszerűen alkalmazzuk: két-három hónapos kúrák után tartsunk 1 (vagy akár több) hónap szünetet!

Figyelmeztetés

 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl!
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.

Szedhetem-e/használhatom-e folyamatosan a termékeket, vagy tartsak szünetet?

 • Minden termék esetében javasolt a kúraszerű alkalmazás.
 • A legtöbb esetben 2-3 hónapos használatot, majd 1 hónap szünetet javaslunk, ha a kezelőorvos vagy természetgyógyász nem javasolta másképpen. Időnként fontos visszaellenőriztetni vérvizsgálattal, hogy jelenleg milyen a vitamin/hormon/ásványianyag, stb szintünk. Javasolt rendszeresen 3-4, de legkésőbb 6 havonta megnézetni az értékeket.
 • Amennyiben az eredmények azt mutatják, a kezelőorvosunk vagy természetgyógyászunk is azt javasolja és mi magunk is azt érezzük, hogy jól vagyunk, el lehet hagyni a termékeket.
 • Amennyiben azt látjuk és érezzük, hogy még van létjogosultsága a termékek használatának, mindenképpen folytassuk tovább.
4.980 Ft

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket

Oldalainkon HTTP-sütiket (cookie) használunk a jobb működésért. További információk

Megértettem