fbpx
WTN Nyomelem komplex - 60dbWTN Nyomelem komplex - 60db
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Nyomelem komplex - 60db

60 kapszula
3.980 Ft
Futárszolgálat ikon

22.500 Ft felett
ingyenes kiszállítás

Aktuális ajándékaink ikon

Vásárlás értékhatár
szerinti ajándékaink

A törzsvásárlói program
a következő kedvezményre jogosít fel,

ha vásárlásaid összege 2022.01.01.-től:

120e-240e Ft között van - 10% kedvezmény

240e-360e Ft között van - 15% kedvezmény

360e Ft felett van - 20% kedvezmény

Tehát mindig az előző 2 év, és az idei évi
vásárlásaid összegéből számolódik a
törzsvásárlói státuszod.

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

Mik azok a nyomelemek?

Az ásványi anyagokkal szemben nagyon kis (nyomnyi) mennyiségben találhatóak meg az emberi szervezetben. Élettani hatásaik azonban rendkívül fontosak: hozzájárulnak az enzimatikus és egyéb kémiai folyamatok végbemeneteléhez, a hormonegyensúly és az immunfunkciók fenntartásához, sőt elővitaminok átalakulásához is nélkülözhetetlenek. Egyetlen mikroelem hiányát sem tudja a szervezet más nyomelemmel pótolni, helyettesíteni.

Miben teljesen előremutató a WTN terméke?

A felhasznált nyomelemek a törvényi szabályozásokat figyelembe véve, a lehető legjobban hasznosuló formában, vannak a komplexben, hogy azok élettani szerepüket azonnal be tudják tölteni.

A nyomelemeknél szintén fontos nézőpont, hogy ne tartalmazzon oxidokat, amelyek a szervezet antioxidáns rendszerét terhelnék. A WTN nyomelem komplex megalkotásánál erre nagy hangsúlyt helyeztünk, a teljesen elreagáltatott molekulaformák használatával. A teljesen elreagáltatott forma azt jelenti, hogy a végtermék (pl. réz-biszglicinát) egy végső „tisztítási eljáráson” is átesik, a végeredmény garantáltan oxidoktól mentes és így kiváló minőségű.

Egyes étrend-kiegészítő gyártók ezt gyakran nem veszik figyelembe, pedig az alapanyagok leggyakrabban oxidokat is tartalmaznak.

Szeretném megérteni a teljesen elreagáltatott vegyületek lényegét

Napjainkban a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek döntő része üzemekben készül különböző vegyipari eljárások segítségével. Ezzel nincs is semmi baj.

Nagyon sok esetben különböző szervetlen oxidokat használnak alapanyagként, amelyek valamilyen százalékban a végtermékben is benne maradhatnak. Mivel ezek káros biológiai hatásokat is kifejtenek, ezért azokat a formákat célszerű előnyben részesíteni, amelyek teljesen oxidmentesek. Ezeket hívjuk teljesen elreagáltatott formáknak (angolul: fully reacted). A teljesen elreagáltatott anyagok ára természetesen jóval többe kerül, mint az oxidokat tartalmazó, kvázi szennyezett anyagoké.

A Nyomelem komplex mellett célszerű használni a WTN Cink komplex cseppet, de a megfelelő hasznosulás érdekében javasolt időben elkülönítve alkalmazni.

A WTN Nyomelem komplexben:

 • Organikus barnamoszatból kivont jódot használunk, ami kitűnően hasznosuló, szerves és tiszta (bio) jódforrás.
 • Krómos élesztőből származó krómot használunk, amely biológiai hasznosulása kb. tízszerese a szervetlen krómformákhoz képest.
 • A komplex nem tartalmaz cinket, mert megzavarhatja a réz felszívódását, ezért a cinket külön érdemes pótolni.
 • A fitomátrix különösen fontos a nyomelem komplexben. A petrezselyemlevél kivonat, spenót kivonat, moringa levél kivonat, guava levél kivonat, mustármag kivonat a fitomátrix kiemelt összetevői, épp azért kerültek a kapszulába, hogy a mikroelemek stabilitását, felszívódását növeljük, így olyan formában legyenek a hatóanyagok, amelyben a természetben is jelen lennének. A fitomátrix jelenlétének fontosságát nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, úgy véljük ez egy igazi áttörés a valóban hatékony, minőségi termék létrehozásánál.

A fitomátrixról bővebben: https://wisetreenaturals.hu/fitomatrix

 

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

Szakirodalom lista

[Avery 2018] – Avery, Joseph C. and Peter, R. Hoffmann: Selenium, Selenoproteins, and Immunity, Nutrients vol. 10, 01, 09, 2018.

[Jugdaohsingh 2007] – Jugdaohsingh, R.: Silicon and bone health, The journal of nutrition, health & aging vol. 11, 2007.

[Kieliszek 2016] – Kieliszek, Marek and Stanislaw, Blazejak: Current Knowledge on the Importance of Selenium in Food for Living Organisms: A Review, Molecules (Basel, Switzerland) vol. 21, 10, 05, 2016.

[Krishnamoorthy 2016] – Krishnamoorthy, Lakshmi et al.: Copper regulates cyclic-AMP-dependent lipolysis, Nature chemical biology vol. 12, 2016.

[Lorraine 2008] – Lorraine, Gambling, Henriette, S. Andersen, Harry, J. McArdle.: Iron and copper, and their interactions during development, Biochem Soc Trans, 01, 12, 2008.

[Newnham 1994] – Newnham, R. E.: Essentiality of boron for healthy bones and joints, Environmental health perspectives vol. 102, 1994.

[Ngala 2018] – Ngala, Robert Amadu et al.: The effects of plasma chromium on lipid profile, glucose metabolism and cardiovascular risk in type 2 diabetes mellitus. A case - control study, PloS one vol. 13, 05, 04, 2018.

[Nielsen 1994] – Nielsen, F. H.: Biochemical and physiologic consequences of boron deprivation in humans, Environmental health perspectives vol. 102, 1994.

[O’Neal 2015] – O’Neal, S. L., & Zheng, W.: Manganese Toxicity Upon Overexposure: a Decade in Review, Current environmental health reports, 2015.

[Piotrowska 2019] – Piotrowska, Anna et al.: The Possibilities of Using Chromium Salts as an Agent Supporting Treatment of Polycystic Ovary Syndrome, Biological trace element research vol. 192, 2019.

[Wang 2017] – Wang, Ning et al.: Supplementation of Micronutrient Selenium in Metabolic Diseases: Its Role as an Antioxidant, Oxidative medicine and cellular longevity vol. 2017, 2017.

 • Hashimotóval diagnosztizáltak, ebben az esetben is szedhetem a jód tartalmú WTN Nyomelem komplexet?
  A WTN Nyomelem komplex magas jódtartalma miatt, az alkalmazása előtt konzultálj a kezelőorvosoddal!
 • Már szedem a WTN Jód-Szelén komplexet, szedhetem mellette a WTN Nyomelem komplexet?
  Az WTN Nyomelem komplexben lévő nagy mennyiségű jód miatt a két terméket egyszerre nem javasolt alkalmazni kivéve, ha az orvosod vagy természetgyógyászod - az állapotod monitorozása mellett - mást nem tanácsol. Ha szeded a WTN Jód-Szelén komplexet, akkor mellette az új WTN Bór króm molibdén réz szilícium étrend-kiegészítőt ajánljuk, ha további nyomelemeket pótolnál.
 • Milyen zselatint használunk a kapszulás termékek esetében?
  Kizárólag nagy tisztaságú marha zselatinból készült kapszulákat használunk.
 • Ha valakinek az IgG ételintolerancia teszteken magas az élesztő IgG-je az fogyaszthatja-e a WTN Nyomelem komplexet?
  A krómos élesztőben a króm glutaminsav, glicin, cisztein aminosavakkal és nikotinsavval (B3-vitamin) alkotott vegyületei találhatóak meg az inaktív élesztő (mint hordozó) mellett. Az inaktív élesztőt a WTN egy saját, szelektív extrakciós + abszorpciós eljárásával elkülönítjük a szervezet számára hasznos krómvegyületektől, így az élesztőre érzékenyek is problémamentesen használhatják a terméket.

WTN Nyomelem komplex - 60db

Összetevők (1. táblázat): krómos élesztő, organikus barnamoszat, teljesen elreagáltatott réz-biszglicinát, nátrium-borát, mezei zsurló kivonat, petrezselyemlevél kivonat, szelenometionin, spenót kivonat, moringa levél kivonat, guava levél kivonat, mustármag kivonat, nátrium-molibdát.

 

Összetevők részletesen

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Nyomelem komplex - 60db).

Aktív komponensek

1 kapszulában

NRV%*

Bór (nátrium-borátból)

3 mg

-

Jód (organikus barnamoszatból)

150 mcg

100%

Króm (inaktív krómos élesztőből)

200 mcg

500%

Molibdén (nátrium-molibdátból)

75 mcg

150%

Réz (réz-biszglicinátból)

3 mg

300%

Szelén (szelenometioninból)

100 mcg

182%

Szilícium (mezei zsurló kivonatból)

10 mg

-

 

*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

WTN Nyomelem komplex - 60db használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 1 kapszula, lehetőség szerint étkezések között, vagy érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben.
 • Amennyiben cink tartalmú étrend-kiegészítőt (pl. Cink komplex csepp) is szedsz, fontos, hogy ettől időben elkülönítve (1-2 óra különbséggel) alkalmazd!
 • Kúraszerűen alkalmazzuk: két-három hónapos kúrák után tartsunk 1 (vagy akár több) hónap szünetet!

Figyelmeztetés

 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Gyermekek nem használhatják.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.
 • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.

Szedhetem-e/használhatom-e folyamatosan a termékeket, vagy tartsak szünetet?

 • Minden termék esetében javasolt a kúraszerű alkalmazás.
 • A legtöbb esetben 2-3 hónapos használatot, majd 1 hónap szünetet javaslunk, ha a kezelőorvos vagy természetgyógyász nem javasolta másképpen. Időnként fontos visszaellenőriztetni vérvizsgálattal, hogy jelenleg milyen a vitamin/hormon/ásványianyag, stb szintünk. Javasolt rendszeresen 3-4, de legkésőbb 6 havonta megnézetni az értékeket.
 • Amennyiben az eredmények azt mutatják, a kezelőorvosunk vagy természetgyógyászunk is azt javasolja és mi magunk is azt érezzük, hogy jól vagyunk, el lehet hagyni a termékeket.
 • Amennyiben azt látjuk és érezzük, hogy még van létjogosultsága a termékek használatának, mindenképpen folytassuk tovább.

Ez a termék nem vegán:

 • Mert a kapszula alapanyaga nagytisztaságú marhazselatin.
3.980 Ft
A terméket az alábbi termékcsomagok részeként is megtalálod:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket