fbpx
A kosár üres!

A változókori menstruációs zavarok különös odafigyelést igényelnek!

A változókori menstruációs zavarok különös odafigyelést igényelnek! A változókori menstruációs zavarok különös odafigyelést igényelnek!

A menstruációs ciklussal összefüggésben levő tünetekkel minden nő tisztában van. Vannak akik a normálisnál erőteljesebben élik meg a görcsöket, a derékfájást, vagy éppen az ingerültséget és vannak olyanok, akiknek a ciklusa rendszertelen, vérzése az átlagosnál erőteljesebb, vagy éppen gyengébb. Ezekre minden életkorban célszerű odafigyelni, hiszen akár nőgyógyászati vagy hormonális betegségekre is felhívhatják a figyelmet.

A változókori menstruációs zavarok különös odafigyelést igényelnek, hiszen ebben az időszakban a  női szervek jelentős hormonális változásokon mennek keresztül és ha nem sikerül a szervezet megváltozott igényeinek megfelelően karbantartani, táplálni és regenerálni, akkor mindezek  következtében megnőhet akár a rosszindulatú folyamatok előfordulásának esélye is.

Változókori menstruációs zavarok: fontos a problémák korai felismerése!

Először is tisztázni kell, hogy a változókor és a menopauza nem ugyanaz. Még orvosi cikkekben sem mindenütt egységesek a megfogalmazások ezzel kapcsolatban. Valószínűleg a legközelebb van a pontos meghatározáshoz az a nézőpont, hogy a menopauza az utolsó menstruációs vérzést és az azt követő  rövidebb időszakot jelenti, mely idő alatt egyértelművé válik, hogy lezajlott az utolsó menzesz (hiszen a vérzés idején még nem tudhatja senki, hogy az-e az utolsó, éppen ezért nem időpontról hanem időszakról kell, hogy beszéljünk). Ez két részre osztja a változókort (premenopauzára és postmenopauzára). A menopauza általában 50 éves kor körül történik meg. Ilyenkor megváltozik a petefészek működése, a szabályos menstruációs ciklus felborul, majd egyre ritkábbá válik a tüszőérés. Ez a folyamat akár évekig is fennálhat a kísérő tünetekkel együtt, melyek igencsak megkeseríthetik a nők életét.  Bár a rendszertelenség némileg normálisnak is tekinthető, de ennek ellenére érdemes kiszűrni az esetleges megbetegedéseket, melyek a változókori menstruációs zavarok hátterében állhatnak. Ebben az időszakban szenteljünk különös figyelmet a pajzsmirigyünk állapotának és a vércukorszintünk megfelelő szinten tartásának. A vércukorszint mellett az inzulinrezisztencia megelőzésére is helyezzünk hangsúlyt. A táplálkozásnak és a mozgásnak itt óriási szerepe van. A napi szinten végzett mozgás, a zöldségek és rostban gazadag ételek fogyasztása, a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje fogyasztása segíthet a hormonális változások könnyedebbé tételében.

A változókori menstruációs zavarok és a rák

Bár kétségtelen, hogy a változókori menstruációs zavarok hátterében általában valamilyen teljesen természetes ok áll, de a biztonság érdekében jobb meggyőződni szakember segítségével erről. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sajnos a változókori menstruációs zavarok előrevetíthetnek súlyosabb kórképek előfordulásának kockázatát. A tapasztalt tünetek, a kórelőzmény, a páciens állapota és az ultrahangos vizsgálat segíthetnek eldönteni, hogy van-e ok aggodalomra. Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni az odafigyelés fontosságát, és ha a menstruáció elmaradását követően bármilyen vérzés vagy egyéb nem várt probléma jelentkezik, ajánlott azonnal szakemberhez fordulni.

A változókori menstruációs zavarok természetes kezelése

A változókori menstruációs zavarok még akkor is kellemetlen tünetekkel járhatnak, ha semmilyen komoly betegség nem áll a háttérben. A természetes hatóanyagokat tartalmazó készítmények mindazok számára ajánlottak, akik a hormonális egyensúly megőrzése érdekében szeretnének tenni az  egészségükért. Ezen a területen kiváló eredményeket lehet elérni a természetes WTN Ciklusbarát krémmel (fitoprogeszteron tartalma miatt), amely hozzájárulhat számos olyan probléma megoldásához, amelyek sajnos megnehezíthetik a nők életét a változással teli időszakokban.

A fennálló tünetek súlyosságától függően, vagy szakorvosi vizsgálatok alapján indokolttá válhat a fitoösztrogének bevitele is a szervezetbe a fitoprogeszteronokkal együtt, a csökkenő ösztrogénszint, vagy a magas xenoösztrogénszint ellensúlyozása miatt. Ehhez kiváló segítség a WTN ciklusbarát étrend-kiegészítő, mely természetes módon támogatja a szervezetet a felborult hormonháztartás kiegyensúlyozása érdekében.

Szabadulj meg a kínzó problémáktól természetes módon!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket