fbpx
A kosár üres!

A zsírszövet eloszlása a menopauza körüli időszakban

A kiegyensúlyozott hormonális működés mellett kontroll alatt tarthatjuk a testzsírunkat, megelőzhetjük egyes krónikus betegségek kialakulását, amelynek köszönhetően egészséges öregedést érhetünk el.

Az öregedés során természetes módon növekszik a testzsír vagy zsírszövet mennyisége. A túlzott mennyiségű zsírszövet - különösen a hasi területen - a szervezetben lévő gyulladásos folyamatokat erősíti, amely a következő betegségek kialakulásához vezethet:

  • 2-es típusú cukorbetegség
  • Metabolikus szindróma
  • Érelmeszesedés
  • Szív- és érrendszeri betegségek

A zsírszövet mennyiségében történő kóros változások részben visszafordíthatóak a menopauza körüli és utáni időszak alatt alkalmazott hormonpótló terápiákkal (HRT).

A menopauza alatt csökkenő ösztrogénszint a comb és csípőtájékról a hasi részre rendezi át a zsírszövetet. Egyes tanulmányok szerint az ösztrogénnek gyulladásgátló hatása is van, emiatt is lehetséges, hogy a fentebb említett betegségek rizikója alacsonyabb menopauza előtt. Ahogy csökken az ösztrogénszint és növekszik a zsírszövet mennyisége, úgy számos gyulladásos folyamatokat elősegítő anyag (pl.: citokinek és adipokinek) mennyisége is nagyobb lesz.

A „Női Egészségért Kezdeményezés” (WHI) elemzése szerint a hormonpótló terápiák „szignifikánsan csökkentik a zsírmentes testszövetvesztést és a derék-comb zsírszövetarányt menopauza időszakában lévő nők körében.” Más szóval a hormonpótló kezelés alatt álló nők csípőkörfogata kisebb volt a combkörfogatukhoz képest a hormonpótló terápiában nem részesülő egyénekkel összehasonlítva. Ezekben a tanulmányokban szintetikus ösztrogént és progeszteront alkalmaztak, de nem lenne ésszerűtlen kibővíteni ezt a következtetést a természetes hormonpótló terápiákra is.

A menopauza alatt jelentkező hormonális egyensúlyzavar hozzájárulhat számos öregedéshez köthető egészségügyi állapothoz. Ezen élettani változások között a zsírszövet felhalmozódása a gyulladásos folyamatok miatt kialakuló komoly egészségügyi problémák okozója ehet. A hormonpótló kezelés a potenciális zsírszövet elrendeződést szabályozó hatásával szerepet játszhat az öregedéshez köthető krónikus betegségek kialakulásának lassításában.

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket