A kosár üres!

Az Alzheimer-kór nem az egyetlen érv amellett, hogy alumínium tartalmú dezodorunkat kihajítsuk. Az alumíniumot a rákos megbetegedésekkel is kapcsolatba hozták már.

Egy 2006-os tanulmányban kimutatták, hogy az alumíniumsók az ösztrogén nevezetű hormonnal egyezően viselkednek szervezetünkben.

Az ilyen, hormonok hatását utánzó vegyületekről pedig köztudott, hogy növelik a mellrák előfordulásának kockázatát. Az alumínium rákkeltő hatását állatkísérletekkel is igazolták.

Kategória: Kozmetikumokról

A kristály deo-k egy népszerű alternatívát jelentenek azon egészségtudatos vásárlók körében, akik el szeretnék kerülni az alumíniumot, és az izzadásgátlókban és dezodorokban gyakorta előforduló többi kemikália használatát.

Azonban fontos tudni, hogy amennyiben az alumíniumot szeretnénk elkerülni, a kristály deo-k nem bizonyulnak a legjobb választásnak.

Bár ezek közül több alumínium mentesnek van titulálva, ez valójában annyit jelent, hogy nem tartalmaznak alumínium-klorohidrátot, alumínium-kloridot, alumínium-hidroxi-bromidot, vagy az alumínium-cirkóniumot. Ezek az alumínium vegyületek széles körben előfordulnak az izzadásgátlókban, melyekben a pórusok elzárásával az izzadás megelőzéséért felelnek. Ennek káros hatásairól az alumínium felszívódásán keresztül a fentiekben már beszámoltunk.

Kategória: Kozmetikumokról

Napjainkban a természetes dezodorok között az egyik legnépszerűbb kategóriát jelentik a sókristály dezodorok és spray-k (kristály deo-k). Nagyon sokan nem tudják azonban, hogy ezek a termékek (is) alumíniumot tartalmaznak.

A kristály deo-k timsóból (alum) készülnek. Ez egy gyűjtőnév, melynek a kozmetikai iparban leggyakrabban használt formája a káli-timsó, ami egy kálium-alumínium-szulfát vegyületet jelöl.  

Kategória: Kozmetikumokról

Wise Tree Naturals

Ügyfélszolgálat:
+36 20 348 4027
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wisetreenaturals.com

Elérhetőség viszonteladók számára: 
+36 20 259 5398
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Termékekkel kapcsolatos kérdésekben:
+36 20 429 3129
Munkanapokon 11:00-12:00 között.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Barion card payment

×

Oldalainkon HTTP-sütiket (cookie) használunk a jobb működésért. További információk