fbpx
A kosár üres!

Antociánok, antocianinok

Az antociánok nagyon erős antioxidáns flavonoidok és egyebek mellett természetes napfényvédők*. Ezek a fényvédő pigmentek adják a zöldségek, gyümölcsök, és néhány mag lilás, kékes, pirosas, feketés színét. Gondoljunk cask a padlizsánra, cseresznyére, áfonyára, gránátalmára vagy vadrizsre (vagy ott van akár a lila kukorica, répa is) A természetben több, mint 300 féle antocianin található.

Az ősi és hagyományos táplálkozás gazdag volt gyümölcsökben vagy más, antocianin tartalmú élelmiszerekben de a modern nyugati étrend elég keveset tartalmaz ezekből.

Egy német tanulmány szerint azoknál a cukorbetetegeknél, akik napi 600mg antocianin tartalmú étrend-kiegészítőt szedtek két hónapon keresztül, megfigyelhető volt a káros kollagén termelődés csökkenése [Boniface 1996].

 

Szóval az antocianinok:
  • erős antioxidánsok, védik az ereket az oxidáció káros hatásaival szemben,
  • cukorbetegeknél csökkenti a magas vércukorszintet,
  • hatástalanítja azokat az enzimeket, amelyek a kötőszövetet károsítják,
  • helyrehozza az érfalban lévő hibás fehérjéket, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően aktivizálódik a II típusú kollagén termelése,
  • gátolja a metalloproteázokat (MMP-1, MMP-9), melyek a kollagén és az elasztikus, rostok lebontásáért felelősek, és nagy szerepet játszanak a bőr öregedésében,
  • gyengéden véd az UV sugárzással szemben,
  • rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és a lila színű növények, mint pl. a padlizsán hatásos lehet azok számára, akik rákellenes kezelésen, kemoterápián esnek át,
  • gyulladáscsökkentő hatásúak, védenek a glikáció ellen (cukrok fehérjékhez való kötődése).

 

* A honlapunkon nem csak kozmetikumokkal, hanem a bőrre hatással lévő egyéb területekről is beszámolunk. Úgy mint pl. a táplálkozás.

[Boniface 1996] - Boniface, R., Robert, A.M.: Effect of anthocyanins on human connective tissue metabolism in the human, KlinMonblAugenheilkd, 209, 6, 368–72, 1996.

Kapcsolódó elemek

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket