fbpx
A kosár üres!

Ásványi anyagok (és fémek) az egészség szolgálatában

Miért fontos, hogy étrended megfelelő mennyiségű ásványi anyagokat is tartalmazzon?

Arany, ezüst, platina - mind nemesfémek, melyek napi szinten a figyelem középpontjában állnak ugyan, gazdasági jelentőségük mégis elhalványul az egyéb fémek biológiai jelentősége mellett. Az egyéb fémek és ásványi anyagok (a fémek az ásványi anyagok családjába tartoznak) sokkal fontosabbak egészségünk szempontjából, mint a nemesfémek. Ezeket a fémeket azért nevezzük létfontosságúnak, mert nélkülük a szervezet nem lenne életképes. Ahogyan Dr. Bruce Bistrian, a Beth Israel Deaconess Medical Center Táplálkozástudományi Osztályának vezetője fogalmaz, "Mindegyik (fém) a szervezet több száz folyamatában vesz részt. Meglehet, hogy csak nagyon kis mennyiségű ásványi anyagra van szükség, de még a legcsekélyebb mennyiségi eltérés is felboríthatja a szervezet kényes egyensúlyát."

A létfontosságú fémek hatása a szervezetre

Mindennapi életünkben számos strapabíró és tartós használati tárgy készül valamilyen fémből, legyen szó rézcsövekről vagy öntöttvas serpenyőről, azonban a szervezetünkben nem ilyen formában vannak jelen a fémek. Az enzimek (a szervezetben létfontosságú feladatokat ellátó molekulák) aktiválódásához számos esszenciális fémvegyületre van szükség, de közreműködésük számos egyéb területen is elengedhetetlen, például:

  • A kalcium a csontképződésben és a fogak megfelelő felépítésében játszik szerepet. Számos enzimet aktivál a szervezetben, támogatja a rendezett vérnyomást, valamint segíti az izmok összehúzódását, az idegimpulzusok továbbítását és a véralvadást.
  • A króm segít fenntartani a normál vércukorszintet, és segíti a sejteket a vércukorból történő energia-felvételben.
  • A réz elősegíti a tápanyagcserét, a vörösvérsejtek előállítását, az ingerületátvivő anyagok szabályozását és a szabad gyökök semlegesítését.
  • A vas segíti a hemoglobinképzést (a szervezet vörösvérsejtjeiben található, az oxigén szállításért felelős alkotóelem) és a mioglobinképzést (az izomsejtekben található fehérje). A vas elengedhetetlen bizonyos enzimek aktiválásához, valamint jelentős szerepet játszik az aminosavak és a kollagén létrehozásában, valamint az ingerületátvivő anyagok és bizonyos hormonok képződésében.
  • A magnézium, akárcsak a kalcium, a csontképződésben és a fogak megfelelő felépítésében játszik szerepet. Segít a vérnyomás és a vércukorszint szabályozásában, segíti az izmok összehúzódását, az idegimpulzusok továbbítását, a véralvadást és a megfelelő enzimműködést.
  • A mangán elősegíti a csontképződést, valamint az aminosavak, a koleszterin és szénhidrátok lebontását.
  • A molibdén számos olyan enzimet aktivál, melyek a méreganyagokat bontják le, valamint megakadályozza a szervezetben a káros szulfitok felhalmozódását.
  • A kálium egyensúlyba hozza a szervezet folyadékháztartását, hozzájárul az egyenletes szívverés fenntartásához és az izmok összehúzódásához, valamint jó hatással lehet a csontokra és a vérnyomásra.
  • A nátrium egyensúlyba hozza a szervezet folyadékháztartását, segíti az idegimpulzusok továbbítását és az izmok összehúzódását.
  • A cink elősegíti a véralvadást, a fehérjék és a DNS előállítását, erősíti az immunrendszert, valamint támogatja a sebgyógyulást és a sejtosztódást.

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket