A kosár üres!

Az ösztrogén dominancia kezelése egyszerű is lehet

A női szervezetben főképp két nemi hormon felelős a menstruációs ciklus kialakításáért. Az ösztrogén és a progeszteron összhangja a hormonális egyensúly kialakítását teszi lehetővé.

Az első számú női hormon az ösztrogén, amely rendkívül sok folyamatban vesz részt. Ennek az ellensúlyozó nemi hormonja a progeszteron. A női szervezet akkor működik megfelelően, ha ez a két nemi hormon egyensúlyban van egymással. Ha az egyensúly megbomlik és az ösztrogén nagyobb mennyiségben van jelen, ösztrogén dominanciáról beszélünk.

Az ösztrogén dominancia kezelése előtt tekintsük át az állapotra jellemző tüneteket.

Az ösztrogén dominancia sajnos számos kellemetlen tünet formájában jelentkezhet. Jellemző a premenstruációs szindróma (PMS), amely az esetek jelentős hányadában depresszióval, hangulatváltozással, kimerültséggel, ingerlékenységgel, alvászavarral és memória problémákkal párosulhat. A tünetek között gyakran megjelenik a krónikus fejfájás és a migrén is. Az ösztrogén dominancia akár meddőséghez és tüszőrepedés nélküli ciklusokhoz is vezethet.

Az ösztrogén dominancia kezelés elmaradás esetén a nemi életre is rányomhatja a bélyegét; alacsony libidót idézhet elő, hüvelyszárazság jelentkezik, erős menstruációs vérzés léphet fel, a ciklusok szabálytalanná válhatnak. Nem ritkák a pajzsmirigy betegségek és a korai menopauza sem. Az ösztrogén dominancia tünetei között gyakran jelentkezik a magas vérnyomás, a lassú anyagcsere, a jelentősen megnövekedett hasi zsírpárna, a hajhullás, valamint a szem- és szájszárazság.

Milyen alternatív módszerek léteznek az ösztrogén dominancia kezelésére?

Az ösztrogén dominancia kezelése a hormonszint helyreállításával lehetséges; ehhez rendszerint természetes progeszteron készítményeket használunk, amelyek képesek pozitívan befolyásolni a női nemi hormonok szintjét, illetve egyensúlyát.

Fontos tudni, hogy a növényi progeszteron hatékonyabban szívódik be a bőrön keresztül, mint az emésztőrendszerben, így ösztrogén dominancia kezelésére tökéletes megoldás. A WTN természetes progeszteron krém számos gyógynövény felhasználásával bővül, a hatékonyság maximalizálásának érdekében. Így az ösztrogén dominancia kezelése ezek segítségével minden kellemetlen beavatkozás nélkül lehetséges. A természetes progeszteron krém, a Yam gyökér kivonatát használva kínálja a nők számára az ideális megoldást e gyakran fennálló nőgyógyászati problémára.

Hormonális egyensúly esetén a lelki és mentális egyensúly is megvalósul!

 

 

 

 

Wise Tree Naturals

Ügyfélszolgálat:
+36 20 348 4027
Munkanapokon 8:00-16:00 között.

Termékekkel kapcsolatos kérdésekben:
+36 20 429 3129
Munkanapokon 11:00-12:00 között.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Barion card payment

×

Oldalainkon HTTP-sütiket (cookie) használunk a jobb működésért. További információk