fbpx

Az ösztrogén dominancia kezelése egyszerű is lehet

A női szervezetben főképp két nemi hormon felelős a menstruációs ciklus kialakításáért. Az ösztrogén és a progeszteron összhangja a hormonális egyensúly kialakítását teszi lehetővé.

Az első számú női hormon az ösztrogén, amely rendkívül sok folyamatban vesz részt. Ennek az ellensúlyozó nemi hormonja a progeszteron. A női szervezet akkor működik megfelelően, ha ez a két nemi hormon egyensúlyban van egymással. Ha az egyensúly megbomlik és az ösztrogén nagyobb mennyiségben van jelen, ösztrogén dominanciáról beszélünk.

Az ösztrogén dominancia kezelése előtt tekintsük át az állapotra jellemző tüneteket.

Az ösztrogén dominancia sajnos számos kellemetlen tünet formájában jelentkezhet. Jellemző a premenstruációs szindróma (PMS), amely az esetek jelentős hányadában depresszióval, hangulatváltozással, kimerültséggel, ingerlékenységgel, alvászavarral és memória problémákkal párosulhat. A tünetek között gyakran megjelenik a krónikus fejfájás és a migrén is. Az ösztrogén dominancia nehezítheti a fogantatást, meddőséghez is vezethet.  

Az ösztrogén dominancia kezelésének elmaradása esetén a nemi életet is negatívan érintheti, alacsony libidót idézhet elő, hüvelyszárazság jelentkezhet, ezen kívül erős menstruációs vérzés léphet is felléphet, a ciklusok szabálytalanná válhatnak. Nem ritkák a pajzsmirigy betegségek és a korai menopauza sem. Az ösztrogén dominancia tünetei között gyakran jelentkezik a magas vérnyomás, a lassú anyagcsere, a jelentősen megnövekedett hasi zsírpárna, a hajhullás, vízvisszatartás, fejájás vagy migrén.

Milyen alternatív módszerek léteznek az ösztrogén dominancia kezelésére?

Az ösztrogén dominancia kezelése a hormonszint helyreállításával lehetséges; ehhez rendszerint természetes progeszteron készítményeket használunk, amelyek képesek pozitívan befolyásolni a női nemi hormonok szintjét, illetve egyensúlyát.

Fontos tudni, hogy a növényi progeszteron hatékonyabban szívódik be a bőrön keresztül, mint az emésztőrendszerben, így ösztrogén dominancia kezelésére tökéletes megoldás. A WTN természetes progeszteron krém számos gyógynövény felhasználásával bővül, a hatékonyság maximalizálásának érdekében. Így az ösztrogén dominancia kezelése ezek segítségével minden kellemetlen beavatkozás nélkül lehetséges. A természetes progeszteron krém, a Yam gyökér kivonatát használva kínálja a nők számára az ideális megoldást e gyakran fennálló nőgyógyászati problémára.

Hormonális egészség esetén a lelki és mentális egyensúly is könnyedebben valósul meg!

 

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

 

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket