fbpx
WTN Ásványi anyag és nyomelem komplexWTN Ásványi anyag és nyomelem komplex
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Ásványi anyag és nyomelem komplex

Cink komplex csepp - 50ml
Nyomelem komplex - 60 kapszula
Magnézium + B6 komplex - 120 kapszula
13.460 Ft
Futárszolgálat ikon

22.500 Ft felett
ingyenes kiszállítás

Aktuális ajándékaink ikon

Vásárlás értékhatár
szerinti ajándékaink

A törzsvásárlói program
a következő kedvezményre jogosít fel,

ha vásárlásaid összege 2022.01.01.-től:

120e-240e Ft között van - 10% kedvezmény

240e-360e Ft között van - 15% kedvezmény

360e Ft felett van - 20% kedvezmény

Tehát mindig az előző 2 év, és az idei évi
vásárlásaid összegéből számolódik a
törzsvásárlói státuszod.

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

WTN Ásványi anyag és nyomelem komplex

Hormonális-, ideg-, immun- vagy emésztőrendszeri problémák hátterében gyakran állhat a szervezet makro-, mikroelem és nyomelem hiánya is. Ilyenkor kiemelkedően fontos, hogy az egészséges életmódbeli szokásokon túl megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminnal, ásványianyaggal, valamint nyomelemmel lássuk el a testünket.

A makroelemek közül a magnézium az egyik legesszenciálisabb, hiszen fontos eleme az ideg-, izom- és enzim működésnek, emellett megfelelő mennyiségű magnézium jelenlétében csökken a fáradékonyság, az alvás zavar, az intenzív sportolás alatt bekövetkező lábikra görcs, de a terhesség során jelentkező hasfal feszülés is. Az egészséges csontfejlődésben - a D-vitamin és kálcium mellett- is kiemelkedő szerepe van, így pótlása kortól, nemtől függetlenül elengedhetetlen.

A magnézium felszívódását segíti az idegrendszer fő támogatója, az aktív B6-vitamin is, így ennek a vitaminnak a beviteléről is gondoskodnunk kell, ha igazán hatékony megoldást keresünk a fent említett problémáinkra. A magnézium hasznosulás támogatása mellett, a B6-vitamin feladatai közé tartozik még az alvásminőség javítása, a PMS tünetek csökkentése, és a szervezet stressztűrő képességének erősítése.

A mikroelemek és nyomelemek hiánya a már fennálló hormonális egyensúlytalanságot súlyosbíthatja, késleltetheti a regenerációs folyamatok végbemenetelét és – akár az ajánlott 8 órás alvási idő mellett is - folyamatos fáradtságot idézhet elő. A hiány megszüntetése ezért prioritást kellene, hogy élvezzen!

Mik azok a nyomelemek?

Az ásványi anyagokkal szemben nagyon kis (nyomnyi) mennyiségben találhatóak meg az emberi szervezetben. Élettani hatásaik azonban rendkívül fontosak: rengeteg enzimatikus és egyéb kémiai folyamatok végbemeneteléhez járulnak hozzá. Jelentős szerepük van a hormonegyensúly és az immunfunkciók fenntartásában, sőt az elővitaminok átalakulásához is nélkülözhetetlenek.

Egyetlen mikroelem hiányát sem tudja a szervezet más nyomelemmel pótolni, helyettesíteni.

Miben előremutatóak a WTN termékei?

Külön tartalmazza az egymás felszívódását és hasznosulását gátló komponenseket (pl. cink és réz), ezáltal lehetővé teszi ezen nyomelemek külön, időben egymástól eltérő alkalmazását a jobb hasznosulás érdekében. Ennek megfelelően a WTN Cink komplex cseppet reggel, a WTN Nyomelem komplexet délben javasoljuk használni (részletesebb információ a „Használat” fül alatt található).

Fontos kiemelni még, hogy a felhasznált nyomelemek a törvényi szabályozásokat figyelembe véve, a lehető legjobban hasznosuló formában, vannak a komplexben, hogy azok élettani szerepüket azonnal be tudják tölteni:

WTN Cink komplex csepp:

 • A WTN cink cseppje teljesen elreagáltatott cink-biszglicinátot tartalmaz. A teljesen elreagáltatott forma előnye, hogy nem tartalmaz káros oxidokat, amelyek a szervezet antioxidáns rendszerét leterhelnék.
 • Cseppentő formában a nyálkahártyán keresztül gyorsabban és hatékonyabban szívódik fel, mint kapszula formában a bélrendszerből. A cseppentő kétféleképpen is alkalmazható: közvetlenül nyelv alá csepegtetve, valamint vízben feloldva.
 • Cink felszívódást segítő L-lizin is került a termékbe. A lizin egy esszenciális aminosav, amelyet a szervezet elégtelen mennyiségben vagy egyáltalán nem tud előállítani, ezért pótlásra szorul. Ez a fehérjealkotó szerepet játszik a kollagén képzésben, az izom regenerációban és az immunrendszer védelmében. Hatékony megoldást nyújthat a baktériumokkal és vírusokkal szemben (pl. herpesz vírus, EBV) is.
 • Tartósítószer-mentes termék! 
 • Fitomátrix formulával is kiegészült a csepp! A fitomátrix alapját képező guava levél kivonat arról gondoskodik, hogy a hatóanyagok, olyan a környezetben legyenek, ahogyan a természetben is megtalálhatóak.

WTN Nyomelem komplex:

 • Egyes étrend-kiegészítő gyártók gyakran nem veszik figyelembe, hogy az alapanyagok leggyakrabban oxidokat is tartalmaznak. A WTN Nyomelem komplexben azonban a nyomelemek teljesen elreagáltatott formában vannak jelen a termékben. Ez azt jelenti, hogy a végtermék (pl. réz-biszglicinát) egy végső „tisztítási eljáráson” is átesik, így a végeredmény garantáltan oxidoktól mentes. Ez azért is fontos, mert így nem terheli az antioxidáns rendszerünket.
 • Organikus barnamoszatból kivont jódot tartalmaz, ami kitűnően hasznosuló, szerves és tiszta (bio) jódforrás.
 • Krómos élesztőből származó króm került a termékbe, amely biológiai hasznosulása kb. tízszerese a szervetlen krómformákhoz képest.
 • A komplex fitomátrixal is kiegészül, - petrezselyemlevél kivonat, spenót kivonat, moringa levél kivonat, guava levél kivonat, mustármag kivonat – amely a mikroelemek stabilitását, felszívódását növeli, így olyan formában lehetnek a hatóanyagok, ahogyan a természetben is megtalálhatóak.

WTN Magnézium+B6 komplex:

 • A magnézium teljesen elreagáltatott magnézium-biszglicinát formában van jelen a kapszulában,

Fontos tudni: a piacon megvásárolható nem teljesen elreagáltatott magnézium glicinát is! Ezekben a termékekben nagy százalékban lehet jelen a káros magnézium oxid!

 • B6-vitamin bioaktív molekulaformáját - piridoxál-5-foszfát (P5P) – alkalmaztuk a komplexben, annak érdekében, hogy segítsük a magnézium hasznosulását,

A piacon elérhető termékekben rendszerint az inaktív, piridoxin-hidroklorid (piridoxin-HCl) forma van jelen (B6-vitaminforma). Sok esetben az átalakító folyamatok nem működnek megfelelően, vagyis a nem aktív formák egyáltalán nem, vagy kevésé hasznosulnak. Célszerű a szervezet által azonnal hasznosítható B6-vitamin formát, a bioaktív piridoxál-5-foszfátot használni.

 • A két fő komponens (magnézium-biszglicinát és a bioaktív B6-vitamin) mellé került a WTN FitomátrixTM, ami magnéziumban gazdag növények elegye, így a magnézium biológiai hasznosulása teljesebb.

 

 

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

Szakirodalom lista

[Avery 2018] – Avery, Joseph C. and Peter, R. Hoffmann: Selenium, Selenoproteins, and Immunity, Nutrients vol. 10, 01, 09, 2018.

[Jugdaohsingh 2007] – Jugdaohsingh, R.: Silicon and bone health, The journal of nutrition, health & aging vol. 11, 2007.

[Kieliszek 2016] – Kieliszek, Marek and Stanislaw, Blazejak: Current Knowledge on the Importance of Selenium in Food for Living Organisms: A Review, Molecules (Basel, Switzerland) vol. 21, 10, 05, 2016.

[Krishnamoorthy 2016] – Krishnamoorthy, Lakshmi et al.: Copper regulates cyclic-AMP-dependent lipolysis, Nature chemical biology vol. 12, 2016.

[Lorraine 2008] – Lorraine, Gambling, Henriette, S. Andersen, Harry, J. McArdle.: Iron and copper, and their interactions during development, Biochem Soc Trans, 01, 12, 2008.

[Newnham 1994] – Newnham, R. E.: Essentiality of boron for healthy bones and joints, Environmental health perspectives vol. 102, 1994.

[Ngala 2018] – Ngala, Robert Amadu et al.: The effects of plasma chromium on lipid profile, glucose metabolism and cardiovascular risk in type 2 diabetes mellitus. A case - control study, PloS one vol. 13, 05, 04, 2018.

[Nielsen 1994] – Nielsen, F. H.: Biochemical and physiologic consequences of boron deprivation in humans, Environmental health perspectives vol. 102, 1994.

[O’Neal 2015] – O’Neal, S. L., & Zheng, W.: Manganese Toxicity Upon Overexposure: a Decade in Review, Current environmental health reports, 2015.

[Piotrowska 2019] – Piotrowska, Anna et al.: The Possibilities of Using Chromium Salts as an Agent Supporting Treatment of Polycystic Ovary Syndrome, Biological trace element research vol. 192, 2019.

[Wang 2017] – Wang, Ning et al.: Supplementation of Micronutrient Selenium in Metabolic Diseases: Its Role as an Antioxidant, Oxidative medicine and cellular longevity vol. 2017, 2017.

WTN Ásványi anyag és nyomelem komplex összetevők:

WTN Cink komplex csepp

Összetevők (1. táblázat): tisztított víz, organikus glicerin, cink-biszglicinát, L-lizin aminosav, guava levél kivonat, természetes bodza kivonat.

Összetevők részletesen

 

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Cink komplex csepp).

Aktív komponensek

3 pumpányi (1 adag)

NRV%*

Cink (teljesen elreagáltatott cink-biszglicinát)

15 mg

150 %

*Felnőttek számára javasolt napi adag.


WTN Nyomelem komplex - 60db

Összetevők (1. táblázat): krómos élesztő, organikus barnamoszat, teljesen elreagáltatott réz-biszglicinát, nátrium-borát, mezei zsurló kivonat, petrezselyemlevél kivonat, szelenometionin, spenót kivonat, moringa levél kivonat, guava levél kivonat, mustármag kivonat, nátrium-molibdát.

 

Összetevők részletesen

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Nyomelem komplex - 60db).

Aktív komponensek

1 kapszulában

NRV%*

Bór (nátrium-borátból)

3 mg

-

Jód (organikus barnamoszatból)

150 mcg

100%

Króm (inaktív krómos élesztőből)

200 mcg

500%

Molibdén (nátrium-molibdátból)

75 mcg

150%

Réz (réz-biszglicinátból)

3 mg

300%

Szelén (szelenometioninból)

100 mcg

182%

Szilícium (mezei zsurló kivonatból)

10 mg

-

 

*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.


WTN Magnézium + B6 komplex - 120db

Összetevők (1. táblázat): magnézium-glicinát, zselatin (kapszula), sétányrózsa virág kivonat, spenót kivonat, fodroskel kivonat, articsóka kivonat, okra kivonat, rizskivonat, L-leucin (aminosav), piridoxál-5'-foszfát.

Összetevők részletesen

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Magnézium + B6 komplex - 120db).

Aktív komponensek

2 kapszulában

3 kapszulában

Magnézium (teljesen elreagáltatott magnézium-glicinátból)

176 mg (NRV* 46%)

264 mg(NRV* 69%)

B6-vitamin (piridoxál-5’-foszfát [P5P])

2,5 mg (NRV* 179%)

3,75 mg (NRV* 268%)

WTN FitomátrixTM: sétányrózsa virág (Lantana Camara) kivonat, spenót levél (Spinacia Oleracea) kivonat, fodroskel levél (Brassica Oleracea Acephala) kivonat, articsóka levél (Cynara Scolymus) kivonat, okra gyümölcs (Abelmoschus Esculentus) kivonat

200 mg

300 mg

 

*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

WTN Ásványi anyag és nyomelem komplex használati javaslat:

WTN Cink komplex csepp használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 3 pumpányi folyadék, vízben elkeverve. Lehetőség szerint az első főétkezés előtt fél órával, érzékeny emésztőrendszer esetén étkezéssel együtt vagy étkezés után.
 • Nyelv alá cseppentve is alkalmazható, így hatékonyabb lesz a felszívódása, mint vízben feloldva.
 • Érdemes közvetlenül a tervezett étkezés előtt használni és nyelv alatt tartani a folyadékot legalább 20 másodpercig.
 • Nyelv alatt alkalmazva enyhe csípős érzést érezhetünk, amit a bio glicerin okoz.
 • A használatot követően minél hamarabb javasolt enni, mert éhgyomri – közvetlenül nyelv alatti - alkalmazás során esetlegesen felléphet émelygés és hányinger. Amennyiben ezt tapasztaljuk, mindenképpen érdemes változtatni a bevételi módon.
 • Fontos: figyeljünk arra, hogy az étrend-kiegészítő előtt/ után közvetlenül ne fogyasszunk olyan élelmet, ami gátolhatja a cink felszívódását.
 • Amennyiben réz tartalmú étrend-kiegészítőt (pl. Nyomelem komplex) is szedsz, fontos, hogy ettől időben elkülönítve (1-2 óra különbséggel) alkalmazd!

Figyelmeztetés

 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Gyermekek nem használhatják.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.
 • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.
 • A túlzott cinkfogyasztás rézhiányhoz vezethet!

Szedhetem-e/használhatom-e folyamatosan a termékeket, vagy tartsak szünetet?

 • Minden termék esetében javasolt a kúraszerű alkalmazás.
 • A legtöbb esetben 2-3 hónapos használatot majd 1 hónap szünetet javaslunk, ha a kezelőorvos vagy természetgyógyász nem javasolta másképpen. Időnként fontos visszaellenőriztetni vérvizsgálattal, hogy jelenleg milyen a vitamin/hormon/ásványianyag, stb szintünk. Javasolt rendszeresen 3-4, de legkésőbb 6 havonta megnézetni az értékeket.
 • Amennyiben az eredmények azt mutatják, a kezelőorvosunk vagy természetgyógyászunk is azt javasolja és mi magunk is azt érezzük, hogy jól vagyunk, el lehet hagyni a termékeket.
 • Amennyiben azt látjuk és érezzük, hogy még van létjogosultsága a termékek használatának, mindenképpen folytassuk tovább.

Ez a termék vegán!


WTN Nyomelem komplex - 60db használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 1 kapszula, lehetőség szerint étkezések között, vagy érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben.
 • Amennyiben cink tartalmú étrend-kiegészítőt (pl. Cink komplex csepp) is szedsz, fontos, hogy ettől időben elkülönítve (1-2 óra különbséggel) alkalmazd!
 • Kúraszerűen alkalmazzuk: két-három hónapos kúrák után tartsunk 1 (vagy akár több) hónap szünetet!

Figyelmeztetés

 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Gyermekek nem használhatják.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.
 • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.

Szedhetem-e/használhatom-e folyamatosan a termékeket, vagy tartsak szünetet?

 • Minden termék esetében javasolt a kúraszerű alkalmazás.
 • A legtöbb esetben 2-3 hónapos használatot, majd 1 hónap szünetet javaslunk, ha a kezelőorvos vagy természetgyógyász nem javasolta másképpen. Időnként fontos visszaellenőriztetni vérvizsgálattal, hogy jelenleg milyen a vitamin/hormon/ásványianyag, stb szintünk. Javasolt rendszeresen 3-4, de legkésőbb 6 havonta megnézetni az értékeket.
 • Amennyiben az eredmények azt mutatják, a kezelőorvosunk vagy természetgyógyászunk is azt javasolja és mi magunk is azt érezzük, hogy jól vagyunk, el lehet hagyni a termékeket.
 • Amennyiben azt látjuk és érezzük, hogy még van létjogosultsága a termékek használatának, mindenképpen folytassuk tovább.

Ez a termék nem vegán:

 • Mert a kapszula alapanyaga nagytisztaságú marhazselatin.

WTN Magnézium + B6 komplex - 120db használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 2-3 kapszula. Lehetőség szerint 1 kapszula napközben étkezéssel és 1-2 kapszula lefekvés előtt.
 • Indokolt esetben (pl. időskor, krónikus vagy akut stressz, nehézfém kivezetés, fertőzések, hormonális problémák, intenzív sport, stb.) a napi javasolt adagnál nagyobb mennyiségű magnézium alkalmazása javasolt lehet.

Figyelmeztetés

 • Amennyiben kalcium tartalmú terméket is szedsz a WTN Magnézium + B6 komplexet mindenképpen időben elkülönítve, egy másik napszakban szedd!
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.

Ez a termék nem vegán:

 • Mert a kapszula alapanyaga nagytisztaságú marhazselatin.


13.460 Ft

Fokozd a hatást termékeinket kombinálva!

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket