fbpx
A kosár üres!
WTN Echinacea komplexWTN Echinacea komplex
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Echinacea komplex

60 kapszula
4.380 Ft
Futárszolgálat ikon

22.500 Ft felett
ingyenes kiszállítás

Aktuális ajándékaink ikon

Vásárlás értékhatár
szerinti ajándékaink

A törzsvásárlói program
a következő kedvezményre jogosít fel,

ha vásárlásaid összege 2021.01.01.-től:

120e-240e Ft között van - 10% kedvezmény

240e-360e Ft között van - 15% kedvezmény

360e Ft felett van - 20% kedvezmény

Tehát mindig az előző 2 év, és az idei évi
vásárlásaid összegéből számolódik a
törzsvásárlói státuszod.

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

Az immunrendszernek létfontosságú szerepe van a szervezet működésében.

Fő feladatai:

 • a betegségeket okozó kórokozók (baktériumok, vírusok, paraziták, gombák stb.) túlszaporodásának a leküzdése és eltávolítása a szervezetből
 • a környezetből származó káros anyagok felismerése és semlegesítése
 • a szervezetben létrejövő változások felismerése és helyreállítása

Amint a szervezet egy számára idegen, káros anyaggal találkozik, rögtön riadót fúj és reakciók sorozatát indítja el, hogy megvédje magát az „idegen betolakodóval” szemben. Ez a folyamat optimális esetben automatikusan működik, de gyakran előfordul, hogy különböző érzelmi, idegrendszeri vagy akár környezeti (pl. új közeg megélése, időjárás-változás) stressz esetén a védekező rendszerünk nem tudja megfelelően ellátni a feladatát és külső segítségre van szüksége.

Fontos, hogy időről-időre, szelíd módszerekkel megtámogassuk az immunrendszerünket, főleg, ha már olyan nemű tünetek is megjelennek, amelyek leggyengült szervezetre utalnak.

Kitűnő választás lehet ehhez a WTN Echinacea komplex, ami olyan gyógynövények kombinációját tartalmazza, melyek egymás hatását fokozva hatékony immunrendszer erősítőek és kitűnő gyógyírt nyújthatnak egy tüneteket is produkáló, legyengült szervezet számára!

Miben más a WTN megoldása, mint a piacon található többi, hasonló termék?

 • A termékben nem sima őrletek, vagy ezekből készült tinktúrák stb, hanem hatóanyagokra standardizált kivonatok vannak, amelyek jelentősen növelik a hatékonyságot.
 • További hatékonyságnövelő tényező, hogy a hatóanyagokra standardizált kivonatok mellett koncentrátumokat is tartalmaz (ugyanazokból a növényi részekből), ami kiszélesíti a működési spektrumot , illetve kofaktorként funkcionál.
 • A növényi kivonatok mellett, az immunrendszer működésének szempontjából fontos mikrotápanyagokat (is) tartalmaz.

 

Echinacea

Az echinacea purpurea, más néven bíborlevelű kasvirág régóta használatos a népi gyógyászatban. Főleg az immunrendszer megerősítésére, megfázás, felső légúti tünetek, influenza, gombás-, húgyúti és más fertőzések, hüvely-, fülgyulladás, sebek kezelésére használják.

A növény a hatóanyagok (alkilamidok, koffeinsav-származékok poliszacharidok, stb.) összetett keverékét tartalmazza. Némelyikről úgy tartják, hogy antimikrobiális, vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, míg mások más módon pl. gyulladáscsökkentéssel, antioxidáns hatással támogathatják az immunrendszert. Az echinacea fenolokat is tartalmaz, amelyek számos enzim és sejtreceptor működését szabályozzák.

A fehérvérsejtek stimulálása által erősítheti az immunrendszert, immunmoduláló hatása van.

Megfázásra gyakorolt hatásával kapcsolatban ellentmondó információk állnak rendelkezésre, de több tanulmányból a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az echinacea szedése csökkentheti a megfázás kockázatát, és lerövidítheti a megfázás időtartamát.

Előnyös hatással rendelkezik a légúti fertőzések kezelésében, valamint vírusellenes hatása is feltételezhető (herpesz, rhinovírusok, légzőszervi vírusok, influenza, coxsackie vírusok, stb.). Sok esetben bizonyos tünetek pl. (tüsszentés, orrdugulás, nyálkahártya irritáció, nyálkahártya túltermelés, arcüreggyulladás, köhögés, torokfájás, rossz közérzet, láz, hörghurut, stb.) vírusok által kiváltott gyulladásos válaszreakciók közvetett következménye. Az echinacea csökkentheti a vírus mennyiségét és a szervezeten belüli terjedését, valamint a tünetek enyhüléséhez is vezethet.

 

A-vitamin

Az A-vitamin döntő szerepet játszik az emberi immunrendszer kialakításában és fenntartásában, fokozhatja a szervezet immunfunkcióit és fokozott védelmet nyújthat több fertőző betegség ellen. Az Echinacea komplexbe jól hasznosuló retinil-palmitát, valamint fermentált (nem pedig gyengén hasznosuló szintetikus) béta-karotenoidok kerültek. Ez utóbbi A-vitamin forma hasznosulását a szervezet az igényekhez mérten szabályozza.

 

B5-vitamin (pantetin)

A B5-vitamin fontos szerepet játszik a máj, a mellékvesék, az idegrendszer és a csecsemőmirigy működésében, valamint az egészséges fehérvérsejtek szintjének a támogatásában. Hiánya esetén jelentősen gyengülhet az immunrendszer. Ez mellett, a többi B-vitaminhoz hasonlóan, a B5-vitamin (pantoténsav) is szerepet játszik a szervezet energiatermelő anyagcsere folyamataiban, a hormonháztartás működésében és a bőr hámképző funkciójának az erősítésében.

 

B12-vitamin (metil-kobalamin)

A B12 vitamin számos szervezetben lezajló folyamatban részt vesz. Fontos a vörösvérsejtek képződéséhez. Hiánya vérszegénységet okozhat, melynek vezető tünetei közé a fáradékonyság, sápadt bőr, szorongás, szédülés, koncentrációs zavarok tartozhatnak. Pótlására szükség lehet: hosszú betegségek, kimerültség, különösen nagy fizikai vagy érzelmi igénybevétel, táplálkozási zavarok, vészes fogyás, étvágytalanság esetén is, mert az egész szervezetet erősítő hatása is van. A szervezet számára jól hasznosuló metil-kobalamint használtunk. A B12-vitamin mellé B9-vitamint (glükózamin folát só formában) is tettünk, mert együtt vesznek részt a vérképzésben (a vörösvértest képzésben) - és a korai agyfejlődésében. Ugyanakkor a B12-vitamint minden esetben célszerű B9-vitaminnal együtt pótolni, mert a B12 hiánya ún. relatív B9-vitamin hiányhoz vezethet.

 

C-vitamin

A fehérvérsejtek termelődésének és működésének támogatásával segíti az immunrendszer hatékony működését. C-vitamin nemcsak a kiválóan hasznosuló, teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból származik, hanem citrus bioflavonoidok is kerültek mellé, hogy a természetben előforduló valódi C-vitamin összetételét minél jobban leképezhessük.

 

Pecsétviaszgomba kivonat

A ganoderma gombát széles körben használják a hagyományos kínai gyógyászatban az egészség, a hosszú élet és a szellemi növekedés elősegítésére. Több mint 400 bioaktív vegyületet tartalmaz, amelyeknek daganatellenes, antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, cukorbetegség elleni, antioxidáns, öregedésgátló, gomba- és vírusellenes (különösen herpesz és HIV), valamint immunmoduláló hatást is tulajdonítanak. A gombában lévő poliszacharidok védőhatást fejthetnek ki a szabad gyökökkel szemben és csökkenthetik a sejtkárosodást.

 

Fekete bodza gyümölcs kivonat

Jótékony hatással van az immunválasz stimulálására, valamint hatékonynak bizonyul a vírusfertőzés megelőzésében is. Csökkentheti az influenza okozta tünetek (pl. láz, fejfájás, orrdugulás, váladék képződés) hosszát és súlyosságát, valamint segíthet enyhíteni a köhögéses tüneteket. A fekete bodza gazdag antocianin és flavonoid tartalma antioxidáns aktivitást eredményez. A növényben található flavonoidok és fenolsavak antibakteriális aktivitást mutatnak, így gátolhatják bizonyos baktériumok növekedését.

 

Királykeserűfű-levél kivonat

Az ájurvéda egyik nagyra értékelt gyógynövénye. Immunrendszer támogatására, fertőzések legyőzésére, légzőszervi gyulladások kezelésére, hurutos megbetegedésekre, lázcsillapításra, emésztés javítására, a máj toxicitásának csökkentésére, a máj védelmére, gyulladások csökkentésére, baktériumok elleni kezelésre használják. Segítségünkre lehet a megfázás tüneteinek kezelésében (fáradtság, álmatlanság, torokfájás és orrváladék képződése) is, valamint csökkentheti a májban és a veseszövetben lévő toxicitást.

Kutatások bizonyították, hogy a növényben lévő vegyületek gomba- és baktérium ellenes hatással rendelkeznek, gátolják a gyulladást elősegítő citokinek termelődését, megakadályozhatják az allergiás reakció kialakulását, növelik a szervezetben az antioxidáns hatást, megkötik a szabad gyököket, stimulálják a szervezet immunválaszát.

 

Csüdfűgyökér kivonat

Széles körben használják a hagyományos kínai orvoslásban vírusos és bakteriális fertőzések, gyulladások kezelésére, valamint a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség növelésére. Fő összetevői a poliszacharidok, a flavonoidok és a szaponinok, melyek immunmoduláló, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. A csüdfűgyökér növelheti a szervezet fehérvérsejt-termelését, ezáltal támogatva az immunrendszer hatékonyságát.

 

L-lizin aminosav

Egy esszenciális aminosav, mely gátolja a vírusok (pl. Herpesz Simplex) szaporodását is, ezáltal lerövidíti a fertőzés lefolyását és időtartamát.

 

Miért használunk standardizált kivonatokat az Echinacea komplexben?

Nézd meg az erről szóló videónkat!

 

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

Szakirodalom lista

[Block 2003] – Block, I., K., Mead, N., M.: Immune system effects of echinacea, ginseng, and astragalus: a review, Integr Cancer Ther, 09, 2003.

[Cör 2018] – Cör, D., Knez, Ž., Hrnčič, K., M.: Antitumour, Antimicrobial, Antioxidant and Antiacetylcholinesterase Effect of Ganoderma Lucidum Terpenoids and Polysaccharides: A Review, Molecules, 13, 03, 2018.

[Huang 2018] – Huang, Z., Liu, Y., Qi, G., et al.: Role of Vitamin A in the Immune System, J Clin Med, 06, 09, 2018.

[Hudson 2011] – Hudson, J., Vimalanathan, S.: Echinacea—A Source of Potent Antivirals for Respiratory Virus Infections, Pharmaceuticals (Basel), 07, 2011.

[Hussain 2017] – Hussain, M., R., Razak, A., R., N., Z., Saad, M., M., W., et al.: Mechanism of antagonistic effects of Andrographis paniculata methanolic extract against Staphylococcus aureus, Asian Pac J Trop Med, 07, 2017.

[Jin 2014] – Jin, M., Zhao, K., Huang, Q., et al.: Structural features and biological activities of the polysaccharides from Astragalus membranaceus, Int J Biol Macromol, 03, 2014.

[Kinoshita 2012] – Kinoshita, E., Hayashi, K., Katayama, H., et al.: Anti-influenza virus effects ofelderberry juice and its fractions, Biosci Biotechnol Biochem, 2012.

[Liu 2017] – Liu, P., Zhao, H., Luo, Y.: Anti-Aging Implications of Astragalus Membranaceus (Huangqi): A Well-Known Chinese Tonic, Aging Dis, 01, 12, 2017.

[Mahboob 1976] – Mahboob, S.: Thymic weight in pantothenic acid deficiency, Nutr Metab, 1976.

[Melampy 1951] – Melampy, M., R., Cheng, W., D., Northrop, C., L.: Effect of pantothenic acid deficiency upon adrenal cortex, thymus, spleen, and circulating lymphocytes in mice, Proc Soc Exp Biol Med, 1951.

[Okhuarobo 2014] – Okhuarobo, A., Falodun, E., J., Erharuyi, O., et al.: Harnessing the medicinal properties of Andrographis paniculata for diseases and beyond: a review of its phytochemistry and pharmacology, Asian Pac J Trop Dis, 06, 2014.

[Przybylska-Balcerek 2021] – Przybylska-Balcerek, A., Szablewski, T., Szwajkowska-Michałek, L, et al.: Sambucus Nigra Extracts–Natural Antioxidants and Antimicrobial Compounds, Molecules, 05, 2021.

[Shah 2007] – Shah, A., S., Sander, S., White, M., C., et al.: Evaluation of echinacea for the prevention and treatment of the common cold: a meta-analysis, Lancet Infect Dis, 07, 2007.

[Singh 2005] – Singh, B., B., Udani, J., Vinjamury, P., S., et al.: Safety and effectiveness of an L-lysine, zinc, and herbal-based product on the treatment of facial and circumoral herpes, Altern Med Rev, 06, 2005.

[Zhai 2007] – Zhai, Z., Liu, Y., Wu, L., et al.: Enhancement of innate and adaptive immune functions by multiple Echinacea species, J Med Food, 09, 2007.

[Zielińska-Wasielica 2019] – Zielińska-Wasielica, J., Olejnik, A., Kowalska, K., et al.: Elderberry (Sambucus nigra L.) Fruit Extract Alleviates Oxidative Stress, Insulin Resistance, and Inflammation in Hypertrophied 3T3-L1 Adipocytes and Activated RAW 264.7 Macrophages, Foods, 08, 08, 2019.

 • A termék vegánbarát?
  Nem. A zselatin kapszula nagy tisztaságú marha zselatinból készült.
 • Gyógyszerek mellet szedhető?
  Ha bármilyen gyógyszert szedsz az Echinacea komplex alkalmazásával kapcsolatban kérd ki kezelőorvosod véleményét! Az echinacea megváltoztathatja egyes gyógyszerek, pl. vérhígítók, vérnyomásra szedett gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, immunszupresszánsok, antidepresszánsok, nyugatók, antibiotikumok, emésztésre ható szerek, fertőzésekre-, szívre ható gyógyszerek, stb. hatását.

WTN Echinacea komplex

Összetevők (1. táblázat): pecsétviaszgomba kivonat, zselatin (kapszulahéj), acerola kivonat, teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbát, fekete bodza gyümölcs kivonat, bíborlevelű kasvirág kivonat, királykeserűfű kivonat, csüdfű kivonat, L-lizin, retinil-palmitát, pantetin, béta- karotenoidok, glükózamin folát só (L-5-MTHF), metil-kobalamin.

Összetevők részletesen

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Echinacea komplex).

Aktív összetevők

1 kapszulában

2 kapszulában

A-vitamin

3667 NE / 1104 mcg RE

7334 NE / 2208 mcg RE

   retinil-palmitát

2000 NE / 605 mcg RE

4000 NE / 1210 mcg RE

   béta-karotenoidok (fermentált)

1667 NE / 499 mcg RE

3334 NE / 998 mcg RE

B5-vitamin (pantetin)

5,5 mg (NRV* 92%)

11 mg (NRV* 184%)

B12-vitamin (metil-kobalamin)

6,25 mcg (NRV* 250%)

12,5 mcg (NRV* 500%)

C-vitamin

121 mg (NRV* 151%)

242 mg (NRV* 303%)

   acerola cseresznye kivonatból

29 mg (NRV* 36%)

58 mg (NRV* 73%)

   magnézium-aszkorbátból

92 mg (NRV* 115%)

184 mg (NRV* 230%)

Pecsétviaszgomba kivonat (Ganoderma Lucidum), 50% poliszacharidok és 50:1 koncentrátum

135 mg

270 mg

Fekete bodza gyümölcs kivonat (Sambucus Nigra), 20% antocianinok

80 mg

160 mg

Bíborlevelű kasvirág (Echinacea Purpurea), 4% fenolok és 50:1 koncentrátum

60 mg

120 mg

Királykeserűfű-levél kivonat (Andrographidis Paniculatae), 30% andrografolidok

50 mg

100 mg

Csüdfűgyökér kivonat (Astragalus Membranaceus), 70% poliszacharidok

35 mg

70 mg

L-lizin aminosav

15 mg

30 mg

*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

WTN Echinacea komplex használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 1-2 kapszula lehetőség szerint étkezés közben vagy után.
 • Amennyiben más étrend-kiegészítőt is szedsz, akkor azoktól elkülönítve, étkezések között alkalmazd.

Figyelmeztetés

 • Ha bármilyen gyógyszert szedsz az Echinacea komplex alkalmazásával kapcsolatban kérd ki kezelőorvosod véleményét! Az echinacea megváltoztathatja egyes gyógyszerek, pl. vérhígítók, vérnyomásra szedett gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, immunszupresszánsok, antidepresszánsok, nyugatók, antibiotikumok, emésztésre ható szerek, fertőzésekre-, szívre ható gyógyszerek, stb. hatását.
 • Autoimmun betegségek esetén alkalmazásával kapcsolatban kérd ki kezelőorvosod véleményét!
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Laktáció és terhesség alatt fogyasztása nem javasolt.
 • Gyermekek nem használhatják.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.
 • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.

Szedhetem-e/használhatom-e folyamatosan a termékeket, vagy tartsak szünetet?

 • Kizárólag kúraszerűen alkalmazd az Echinacea komplex készítményt! Immunrendszered szinten tartására használva, amennyiben nincsenek tünetek, 1-1,5 hónap használat után tarts szünetet.
 • Amennyiben immungyengeségre utaló tünetek is megjelentek az Echinacea komplexet használhatod hosszabb időtartamú kúrák szerint, de itt is fontos, hogy a tünetek megszűnésével, valamint az immunrendszered egyensúlyának visszaállása után tarts szünetet!

Ez a termék nem vegán:

 • Mert a kapszula alapanyaga nagytisztaságú marhazselatin.
4.380 Ft
A terméket az alábbi termékcsomagok részeként is megtalálod:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket