fbpx
WTN Indol-3-Karbinol KomplexWTN Indol-3-Karbinol Komplex
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Indol-3-karbinol komplex

60 kapszula
9.415 Ft
Futárszolgálat ikon

22.500 Ft felett
ingyenes kiszállítás

Aktuális ajándékaink ikon

Vásárlás értékhatár
szerinti ajándékaink

A törzsvásárlói program
a következő kedvezményre jogosít fel,

ha vásárlásaid összege 2022.01.01.-től:

120e-240e Ft között van - 10% kedvezmény

240e-360e Ft között van - 15% kedvezmény

360e Ft felett van - 20% kedvezmény

Tehát mindig az előző 2 év, és az idei évi
vásárlásaid összegéből számolódik a
törzsvásárlói státuszod.

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

Hatékonyabb ösztrogén- és toxinbontás

Segítségedre lehet az ösztrogének és méreganyagok lebontásában.

Milyen esetekben használd?

Hasznos lehet számodra, ha egészségügyi problémáid vannak a túlzott ösztrogéntöbblet miatt. A mióma, az endometriózis állapota vagy a premenstruációs szindróma (PMS) mind az ösztrogén túlzott jelenlétére utalhat.

Ha igazoltan magas az ösztrogénszinted és emiatt támogatnád a májad méregtelenítő munkáját, akkor a WTN Indol-3-karbinol komplex jó választás lehet, ugyanis egyik fő hatóanyaga az indol-3-karbinol, ami hozzájárulhat a szervezeted számára káros anyagok lebontásához. Emellett, kiegészül olyan hatóanyagokkal is, amelyek a lebontott toxinok kiürítését segítik elő a májon és a vesén keresztül.

Miben előremutató a WTN Indol-3-karbinol komplex, más, hasonló célú termékekhez képest?

 • Jóval szélesebb hatásspektrummal rendelkezik, mint egy monokomponensű, csak indol-3-karbinolt tartalmazó készítmények.
 • Hatóanyagai együttesen csökkenthetik a vérben keringő ösztrogénszintjét az ösztrogén lebontó folyamatok támogatása révén.
 • Összetevői különböző módon óvhatják az ösztrogénérzékeny szöveteket, antiösztrogénszerű hatást gyakorolhatnak.
 • Erős antioxidáns tartalmával védhet a szabadgyökök és gyulladásos folyamatok káros hatásai ellen.
 • Csökkentheti a vér koleszterinszintjét, ezzel nem csak a szív- és érrendszerre lehet jótékony hatású, de hozzájárulhat a máj és hormonrendszer egészségének megőrzéséhez is.
 • Erősítheti a vese kiválasztó funkcióit, ezáltal a bomlástermékek kivezetését is elősegítheti.

Miért és hogyan működik a termék?

A szervezet méregtelenítő anyagcseréjének egyik legfontosabb helye a máj, ahol a semlegesítő, illetve méregtelenítő folyamat 3 fő szakaszra oszlik:

 • előkészítés (főleg ebben vesz részt a WTN Indol-3-karbinol komplex),
 • semlegesítés,
 • transzport.

Az egész folyamat lényege pedig, hogy egy adott vegyület oldékonysága megváltozik, (zsíroldékony vegyületek vízoldékonnyá alakulnak), így ez a vízoldékony vegyület már könnyen távozni tud a szervezetből (a vérpálya-vese-vizelet vagy az epe-bélcsatorna-széklet útvonalon).

Az ösztrogén kiürítéséhez is ugyanezen folyamatok egészséges működésére van szükség, emiatt például az ösztrogéndominancia állapota a méregtelenítő és a kiválasztó rendszer komplex munkájának támogatását igényli, akár életmódról akár étrend-kiegészítő választásról van szó.

A WTN Indol-3-karbinol komplex összetevői a legtöbb olyan hatásmechanizmust támogathatják, amelyek segítik csökkenteni az ösztrogénszintet, illetve annak káros hatásait:

1. Az ösztrogénlebontás megfelelő irányba terelése
Az ösztrogénlebontás során 3 féle metabolit keletkezik az I. típusú méregtelenítési fázisban (a májban). A 16 alfa-OH és a 4-OH metabolitok károsak lehetnek, a 2-OH viszont ártalmatlan, ezért az egész lebontási folyamatot ebbe az irányba érdemes vinni (1. ábra). Ebben a brokkoliból kivont indol-3-karbinol segíthet (1. ábra – zölddel jelölve).

2. Oxidációs folyamatok csökkentése
A zöld tea kivonat és a japánakác virágból kivont kvercetin csökkentheti az oxidációval keletkező káros ún. kinon vegyületek képződését (1. ábra – zölddel jelölve).

3. Veseműködés támogatása
A bomlástermékek kivezetésében fontos szerep jut a veséknek is, amelyek működésének az apigeninre standardizált zellerlevél kivonat támogatja ((1. ábra – zölddel jelölve).

I3C osztrogen maj abra 1 x1133 v1

1. ábra Ösztrogének és környezeti ösztrogének egyszerűsített lebontási folyamata.

 
4. Az aktív ösztrogének koncentrációjának csökkentése
A lenmagból kivont lignánok csökkentik a szabad ösztrogénszintjét a keringésben (úgy, hogy növelik az SHBG [nemi hormont kötő globulin] nevű fehérje termelődését, ami megköti a szabad ösztrogéneket).

5. Az ösztrogénszintézis gátlása
Az ösztrogén szintézisének kulcsfontosságú enzime az ún. aromatáz enzim. A lenmagból kivont lignánok és a kvercetin gátolják / lassítják ennek az enzimnek a működését, így kevesebb ösztrogén keletkezik.

6. Antiösztrogén hatás elősegítése a receptorokon
A karfiolból kivont indol-3-karbinol és a lenmag lignánok gátolják az ösztrogének receptorkötődését, ezzel védik az ösztrogénérzékeny szöveteket. Enyhe antiösztrogénként működnek.

Egyéb ösztrogéncsökkentő stratégiák

 1. Az ösztrogének és környezeti ösztrogének lebontásában az ún. metilációs folyamatok támogatása kiemelt fontosságú. A COMT nevű enzim végzi ezt a folyamatot, amit a WTN Metil Spektrumban lévő hatóanyagok támogatnak (2. ábra).
 2. A WTN HormoTOXTM-ban lévő hatóanyagok blokkolják az egyes baktériumok által termelt ún. béta-glükuronidáz enzimet, így biztosítják, hogy a toxinok valóban kiürüljenek, és a szervezet ne szívja vissza ezeket szabad ösztrogénként (2. ábra). Ez ugyanis tovább növelné az ösztrogéndominanciás állapotot.

I3C osztrogen maj abra 2 x1133 v5

2. ábra Ösztrogének és környezeti ösztrogének egyszerűsített lebontási folyamata,
illetve a területek, ahol a WTN termékek hatást fejtenek ki.

 
Az ösztrogénbontó, illetve méregtelenítő folyamatok támogatásához, mikor melyik termékre lehet szükségem?

Ez egyéni helyzettől függ, de kiindulópontnak a javaslatunk a következő:

 1. Alapesetben a metilációs folyamatokat érdemes először támogatni pl. a WTN Metil Spektrum-mal.
 2. Amennyiben ez nem hoz elég javulást, akkor érdemes bekapcsolni mellé az ösztrogén- toxinkivezetést elősegítő WTN HormoTOXTM-ot.
 3. Komoly ösztrogéndominanciás állapotok esetén az ösztrogén-, toxinbontást támogató WTN Indol-3-karbinol komplex használata együtt javasolt a WTN Metil Spektrummal és a WTN HormoTOXTM-al.

 

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

Szakirodalom lista

[Adlercreutz 1986] – Adlercreutz, H., Fotsis, T., Bannwart, C., et al.: Determination of urinary lignans and phytoestrogen metabolites, potential antiestrogens and anticarcinogens, in urine of women on various habitual diets, Journal of Steroid Biochemistry, 11, 1986.

[Adlercreutz 1987] – Adlercreutz, H., Höckerstedt, K., Bannwart, C., et al.: Effect of dietary components, including lignans and phytoestrogens, on enterohepatic circulation and liver metabolites of estrogens and in sex hormone binding globulin (SHBG), JSteroid Biochem., 1987.

[Ádám 2006] – Ádám Veronika: Orvosi biokémia, Medicina, 2006.

[Anderson 1974] – Anderson, D., C.: Sex-hormone-binding globulin, Clin Endocrinol (Oxf)., 01, 1974.

[Bradlow 1996] – Bradlow, H., L., Telang, N., T., Sepkovic, D., W., et al.: 2-Hydroxyestrone: the ‘good’ estrogen, J Endocrinol., 09, 1996.

[El-Kersh 2021] – El-Kersh, D., M., Ezzat, S., M., Salama, M., M., et al.: Anti-estrogenic and anti-aromatase activities of citrus peels major compounds in breast cancer, Sci Rep., 29, 03, 2021.

[Phipps 1993] – Phipps, W., R., Martini, M., C., Lampe, J., W., et al.: Effect of flax seed ingestion on the menstrual cycle, J Clin Endocrinol Metab., 11, 1993.

[Ursin 1999] – Ursin, G., London, S., Stanczyk, F., Z., et al.: Urinary 2-hydroxyestrone/16a-hydroxyestrone ratio and risk of breast cancer in postmenopausal women, J Natl Cancer Inst., 16, 06, 1999.

[Wang 1994] – Wang, C., Makela, T., Hase, T., et al.: Lignans and flavonoids inhibit aromatase enzyme in human preadipocytes, J Steroid Biochem Molec Biol., 08, 1994.

[Wang 2011] – Wang, T., T., Y., Schoene, N., W., Milner, J., A., et al.: Broccoli-derived phytochemicals indole-3-carbinol and 3,3'-diindolylmethane exerts concentration-dependent pleiotropic effects on prostate cancer cells: comparison with other cancer preventive phytochemicals, Mol Carcinog., 22, 04, 2011.

[Yager 1996] – Yager, J., D., Liehr, J., G.: Molecular mechanisms of estrogen carcinogenesis, Annu Rev Pharmacol Toxicol, 1996.

[Zieger 2015] – Ziegler, R., G., Fuhrman, B., J., Moore, S., C., et al.: Epidemiologic Studies of Estrogen Metabolism and Breast Cancer, Steroids., 07, 2015.

 • Szedhető e fogamzásgátló mellett?
  Az indol-3-karbinol fokozhatja bizonyos, a máj által feldolgozott, gyógyszerek és hormonok kiürítését a szervezetből. Ezért indol-3-karbinol fogyasztása esetén a fogamzásgátlók alternatív formáját érdemes használni, konzultálj szakemberrel.
 • Szedhető e alacsony ösztrogénszint esetén?
  Alacsony ösztrogénszint esetén alkalmazása nem ajánlott, sőt kimondottan csak vérből igazolt magas ösztrogénszint esetén javasolt a használata. Relatív ösztrogéndominancia állapotában sem feltétlenül ez a termék a megoldás. Ilyen esetben konzultálj szakemberrel.
 • Toxinkivezetésre használnám, egészséges ösztrogénszint mellett, lehet-e negatív hatása a hormonszintemre?
  Amennyiben megfelelő a hormonszinted, úgy válassz másfajta toxinkivezető módokat: pl. étrendváltoztatás, olyan készítmények, mint a WTN MikrobaTOXTM stb.
 • Mi a különbség a WTN Indol-3-karbinol komplex és a WTN HormoTOXTM között?
  A WTN Indol-3-karbinol komplex főként a hormonok, méreganyagok lebontását segíti a májban pl.: ösztrogéneket “jó”, azaz gyenge hatású ösztrogénné bontja, addig a WTN HormoTOXTM a kivezetési fázisban nyújt segítséget, megakadályozza a már bontott ösztrogének újraaktivizálódását és ezáltal csökkenti az ismételt keringésbe jutásuk mértékét.

Indol-3-karbinol komplex tapasztalat - Zsuzsanna, Sárospatak

 

 

WTN Indol-3-karbinol komplex

Összetevők (1. táblázat): indol-3-karbinol, zselatin (kapszula), gamma oryzanol, zeller levél kivonat, brokkoli mag kivonat, lenmag kivonat, kvercetin, zöld tea kivonat, rizskivonat, L-leucin (aminosav).

Összetevők részletesen

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Indol-3-karbinol komplex).

Aktív komponensek

1 kapszulában

Indol-3-Karbinol (I3C) (Fejeskáposzta kivonatból -
Brassica Oleracea)

200 mg

Gamma Oryzanol (Rizskorpa olajból -
Oryza Sativa Bran Oil)

100 mg

Zeller levél kivonat (Apium Graveolens Extract),
100:1, 10% apigenin

100 mg

Brokkoli mag kivonat (Brassica Oleracea Var. Italica
Extract), 100:1

100 mg

Lenmag kivonat (Flaxseed Lignans), SDG 40%

50 mg

Kvercetin (Quercetin) (Japánakác virág kivonatból -
Sophora Japonica)

25 mg

Zöld tea kivonat (Camellia Sinensis Extract), 98%
polifenol, 50% EGCG

25 mg

 

A WTN indol-3-karbinol komplexet felépítő természetes növényi kivonatok:

Indol-3-Karbinol(Indole-3-carbinol) (Fejeskáposzta kivonatból)

 • Az indol 3 carbinol – melyet a szakirodalomban indol3c, I3C, illetve angolul indole 3 carbinol néven is említenek – a káposztafélékben, tehát a fejeskáposztában, a brokkoliban, a kelbimbóban, a kelkáposztában vagy a karfiolban is megtalálható természetes anyag.
 • Az I3C támogatja a sejt anyagcsere folyamatait, hozzájárul a megfelelő immunvédelem kialakításához és a regenerációhoz.*
 • A reprodukciós szervek mellett a gyomor, a vastagbél egészséges működését is segíti.*
 • Igen jelentős szerepe van a szervezet ösztrogén túlsúly csökkentő, ösztrogén blokkoló folyamatainak támogatásában, a felesleges ösztrogén metabolizmusában, kivezetésében a szervezetből.*

Rizskorpakivonat (Rice Bran Extract)

 • A rizskorpakivonat egyik komponense a gamma oryzanol, mely hatékonynak bizonyulhat koleszterinszint csökkentésében.*
 • A pajzsmirigy működését is optimalizálhatja, különösen azoknak a személyeknek, akik pajzsmirigy alulműködésben érintettek.*
 • Igen erős antioxidáns aktivitással is rendelkezik, amely a szabadgyökök ellen lehet kiváló fegyver.*

Zellerlevél kivonat (Apium Graveolens Extract), 100:1

 • A zellerlevél kivonat nemcsak antioxidáns tulajdonságú anyagokban bővelkedik, de vitaminokban és ásványi anyagokban is.*
 • Mérsékli a stresszt és hozzájárul a fiatalság megőrzéséhez.*
 • A különböző szervrendszerek kiválasztó működését segíti.*
 • A vese működését a vízkiválasztó funkció támogatásán keresztül erősíti.*

Brokkoli mag kivonat (Brassica Oleracea Var. Italica Extract), 100:1

 • A brokkoli antioxidáns hatású anyagokban bővelkedik, a sejtek oxidatív stresszel szembeni károsodásától véd a szabadgyökök semlegesítése következtében.*
 • A brokkoliban levő szulforafán a méregtelenítési folyamatok támogatásában rendkívüli hatékonyságú.*

Lenmag kivonat (Flaxseed Lignans), SDG 40%

 • A lenmag lignánok hozzájárulhatnak a mell szöveteinek egészségéhez.*,
 • A hangulati ingadozások ellen igen hatékonynak bizonyult, így a mentális állapotot és teljesítményt is pozitívan befolyásolja.*
 • A szervezet hormonháztartására is hatással lehet az optimális egyensúly kialakítását támogatva. Akár a menopauza állapában használata jótékonynak bizonyulhat.*

Kvercetin (Quercetin) (Japánakác virág kivonatból - Sophora Japonica)

 • A kvercetin kiváló antioxidáns hatású. A máj és a vese egészségéhez hozzájárul, optimális működésüket elősegítve.*
 • A szív és érrendszer egészségmegőrzésén túl, a szervezet védelmi rendszerét erősíti és az egészséges öregedési folyamatokat.*

Zöld tea kivonat (Camellia Sinensis Extract), 98% polifenol, 50% EGCG

 • A zöld tea kivonat a sejtek és a szövetek épségének megtartásával nyújt védelmet az oxidatív stressz okozta károsodással szemben.
 • Az optimális és stabil cukorszint megtartását segíti, hozzájárul a zsírok oxidációjának serkentéséhez, így az életmódváltás és a súlykontroll szerves részét képezheti.*
 • A mozgás kiegészítéseként a zöld tea kivonat fenntartja a szív és érrendszer egészségét is.*

Csak az átfogó megoldás lehet valóban hatékony.

A szervezet munkájának megtámogatása, különösen már fennálló panaszok és betegségek esetén kiemelkedő. Rengeteg káros hatás éri napi szinten a szervezetet. Ha az alapvető méregtelenítési funkciók csökkennek sajnos betegségek megjelenésével is számolni kell. Fokozódó igény esetén még nagyobb a teher nemcsak a méregtelenítő szerveken, de az immunrendszeren is. Ezért is fontos számunkra, hogy a szervezet fokozódó igényének teljeskörűen megfeleljen a termék és ne csak egyetlen komponenst tartalmazzon, hanem jóval több hatóanyagot. Az indol-3-karbinol is megfelel ennek az elvárásnak. Az egymást segítő hatóanyagok, valódi hatékonyságot biztosítanak. 

Az I3C a szervezet méregtelenítő folyamatait támogatja, amely nem nélkülözheti a brokkoli mag kivonat alkalmazását. A máj munkájának támogatása rendkívül fontos! Mivel a felesleges hormonok lebontását a máj látja el.

A méregtelenítő és kiválasztó szervrendszer másik jelentős tagja a vese! A zeller levél kivonat segítheti a vese munkáját. A zöld tea, a kvercetin antioxidáns hatású komponensek, amelyek a szervezet védelmi rendszerének hasznos tagjai. A hormonális egyensúly támogatását pedig a lenmag lignánok teszik teljessé.

A termék valódi megoldást nyújthat, hogy a szervezet csak a gyógyulásra koncentrálhasson.

WTN Indol-3-karbinol komplex használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 1 kapszula, lehetőség szerint étkezések között. Érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben.
 • Egészségügyi probléma, rosszindulatú folyamat esetén, az ösztrogénszint és májfunkciók folyamatos figyelése és ellenőrzése mellett napi 2 kapszula fogyasztása is javasolható 3 hónapon keresztül.
 • Esetenként puffadás, gázképződés is felléphet, de pár napon belül megszűnik, ha mégsem a használatát mellőzd!

Figyelmeztetés

 • Laktáció és terhesség alatt fogyasztása nem javasolt.
 • Alacsony ösztrogénszint esetén fokozhatja a tünetek súlyosságát, így ebben az esetben alkalmazása nem ajánlott!
 • Csökkentheti a gyógyszerek hatékonyságát vagy interakcióba léphet velük, ezért gyógyszerszedés esetén konzultálj orvosoddal.
 • Ha fogamzásgátló tablettát vagy hormonhatású gyógyszereket szedsz a termékhasználatról konzultálj szakemberrel.
 • Epeprobléma és májfunkciós zavarok esetén használata nem ajánlott!
 • Amennyiben az indol-3-karbinol hasmenést vagy egyéb kellemetlen, napokig tartó rosszullétet okoz, a további használatát függeszd fel.
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Gyermekek nem használhatják.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.

Ez a termék nem vegán:

 • Mert a kapszula alapanyaga nagytisztaságú marhazselatin.

 

9.415 Ft
A terméket az alábbi termékcsomagok részeként is megtalálod:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket