fbpx

3+1 ok, ami az állandó fáradtság hátterében állhat

3+1 ok, ami az állandó fáradtság hátterében állhat 3+1 ok, ami az állandó fáradtság hátterében állhat

Előfordult már veled, hogy már ébredés után úgy érezted: most kellene lefeküdnöd? Hiába iszol meg 3-4 kávét, akkor is állandó fáradtság gyötör, képtelen vagy fókuszálni, hatékonyan dolgozni?

Eleinte talán te is csak legyintettél, mikor úgy érezted fáradtság gyötör, de egy idő után már a legátlagosabb napi teendők elvégzése is komoly gondot jelenthet.

Ha állandó fáradtsággal küzdesz, az életed sokkal nehezebb, mint az energikus embertársaidnak. Talán irigykedsz rájuk, és elfogadod, hogy: „Én ilyen fáradékony vagyok”.

Az állandó fáradtság okai lehetnek olyan egyszerű életmódbéli megszokások, mint az időhiány, a túlzott koffein bevitel, túl kevés alvás. Lehet lelki eredetű, eredhet depresszióból. Ez egyre gyakoribb jelenség napjainkban, hatása szintén kimerültségben, enerváltságban jelentkezik.

Ám sok esetben az állandó fáradtság mögött komoly egészségügyi problémák is húzódhatnak, ami mellett egyáltalán nem szabad elmenni szó nélkül.

Nézzük meg mi az állandó fáradtság hátterében álló 4 leggyakoribb ok:

1. Vérszegénység az állandó fáradtság mögött

Vérszegénység esetén (szaknyelven : anémiás állapotban) a szövetek és a szervek nem kapnak megfelelő minőségű és mennyiségű oxigént, ez pedig szinte törvényszerűen maga után vonja a tünetek között megjelenő erős, állandó fáradtságot is. Szerencsére a vérszegénység kezelése megoldható a különféle étrend-kiegészítők és vasban dús élelmiszerek fogyasztásával.

2. Alvási apnoé is okoz állandó fáradtságot

Előfordulhat annak ellenére, hogy az ember időben elegendő mennyiséget alszik, mégis állandó fáradtságot érez napközben. Az alvásnak ugyanis nem csak a mennyisége, de a minősége is nagyban számít. Az alvási apnoéban szenvedő emberek légzése alvás közben néhány másodpercre, de akár hosszú percekre is leállhat, amit a felső légutak pillanatnyi elzáródása okoz. Az ebből fakadó rossz minőségű alvás pedig másnap fáradtságot, és rosszkedvet eredményez. Az ebben a betegségben szenvedők többnyire dohányosok és elhízottak, így a dohányzásról való leszokás, ill. a fogyás kezdeti lépés lehet az alvási apnoé megszüntetéséhez.

3. Szívbetegségre is utalhat az állandó fáradtság

Leginkább akkor gyanakodhatunk, ha az egyszerű, ház körül végzett munka, vagy cipekedés, lépcsőzés után is szinte holt fáradtan esünk össze. Könnyen meglehet, hogy szívünk így akar üzenni, hogy valami nincs rendben. Ha hirtelen olyan tevékenységek után érzünk erős fáradtságot, ami előtte nem jelentkezett, akkor érdemes felkeresni orvosunkat csupán az óvatosság kedvéért.

4. Az állandó fáradtság pajzsmirigy-alulműködésre is utalhat

Az állandó fáradtsággal kapcsolatban a legutolsó helyen gondolnak a nők a pajzsmirigy-alulműködés okozta problémára. Holott a levertség, az erős fáradtság, a depresszív jellegű kimerültség mögött a nők esetének a közel 20%-ában a pajzsmirigy-alulműködés áll.

Az állandó fáradtság érzet, a levertség abból fakad, hogy a pajzsmirigy által termelt hormonok óriási hatással vannak a test összes szövetére és funkciójára, így hiányuk hasonlóképpen negatívan befolyásolja az egész szervezetet.

Megoldás a pajzsmirigy-alulműködés okozta fáradtságra

Szerencsére nem kell rögtön a mesterséges készítmények felé orientálódni. Egyes mikroelemek és aminosavak pótlása jelentősen javíthatja a pajzsmirigy működését ( pl. jód és szelén komplex), életmódbeli változások pedig a krónikus fáradtság teljes megszünését is eredményezhetik.

A ciklusbarát krém bár a menstruációs ciklust támogatja, a pajzsmirigy működésére is pozitív hatással van. A progeszteron és a pajzsmirigy hormonok egymás hatását erősítik, így az egészséges hormonrendszer pillérei.. A mexikói vad Yam gyökér kivonattal készült krém a teljesen természetes kozmetikum követelményeinek is megfelel, tökéletesen hidratál és a benne található gyógynövények értékes hatóanyagai még a bőrt is táplálják.

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket