fbpx
A kosár üres!

A „biztonságosnak” tartott kristály deo-k

Forrás: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/02/16/aluminum-lurks-in-crystal-deodorants.aspx

A kristály deo-k egy népszerű alternatívát jelentenek azon egészségtudatos vásárlók körében, akik el szeretnék kerülni az alumíniumot, és az izzadásgátlókban és dezodorokban gyakorta előforduló többi kemikália használatát.

Azonban fontos tudni, hogy amennyiben az alumíniumot szeretnénk elkerülni, a kristály deo-k nem bizonyulnak a legjobb választásnak.

Bár ezek közül több alumínium mentesnek van titulálva, ez valójában annyit jelent, hogy nem tartalmaznak alumínium-klorohidrátot, alumínium-kloridot, alumínium-hidroxi-bromidot, vagy az alumínium-cirkóniumot. Ezek az alumínium vegyületek széles körben előfordulnak az izzadásgátlókban, melyekben a pórusok elzárásával az izzadás megelőzéséért felelnek. Ennek káros hatásairól az alumínium felszívódásán keresztül a fentiekben már beszámoltunk.

A kristály deo-k az alumíniumnak egy másik formáját, a timsót tartalmazzák, legtöbb esetben káli-timsót, azaz kálium-alumínium-szulfátot.

A káli-timsó és az ammónium-timsó természetes ásványi sók, melyek túl nagy méretűek ahhoz, hogy a szervezetben felszívódhassanak a bőr pórusain keresztül. Ehelyett egy védőréteget képeznek a bőrön, mely megakadályozza a kellemetlen szagot okozó baktériumok elszaporodását. Sok rákgyógyító központ is ezeket a kristály deo-kat ajánlja.

Meglehet, hogy bár a kristály deo-k jó alternatívát jelenthetnek a jelenlegi piacon előforduló legtöbb izzadásgátlóval és dezodorral szemben, azonban mégsem teljesen alumínium mentesek. (Különösen az izzadásgátlókkal szemben, mivel azok szinte minden esetben alumíniumot vagy alumíniumsókat tartalmaznak, hogy biztosítsák az izzadás megelőzését.)

Könnyen beláthatjuk a fentiek alapján, hogy a legjobb lesz, ha magunkat és családunkat is távol tartjuk a hagyományos alumínium alapú izzadásgátlóktól.

A biztonságosnak tartott kristály deo-k gyártói gyakran azzal érvelnek, hogy az azokban lévő ásványi alumíniumsók mérete túl nagy a bőrön keresztül történő felszívódáshoz, így azok nem jelentenek veszélyt. Erre az állításra azonban bizonyítékot nem találtunk, ezért nem árt óvakodni ezektől a termékektől sem. Bár valószínűleg jobbak, mint a hagyományos izzadásgátlók, nem teljesen alumínium mentesek, így az Alzheimer-kór kockázatát és szervezetünk háttér-toxicitását növelik.

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket