fbpx

A fitoösztrogén hatása a női szervezetben

A fitoösztrogén hatása a női szervezetben A fitoösztrogén hatása a női szervezetben

A fitoösztrogén a természetben előforduló növényi anyag, amely a női nemi hormonhoz hasonló szerepet betöltve kapcsolódik a szervezet ösztrogén receptoraihoz.

Milyen hatással van ránk a fitoösztrogén?

A fitoösztrogén számos jótékony élettani hatással rendelkezik; nagy szerepe van a menstruációs ciklus szabályozásában, a menopauza tüneteinek enyhítésében, a csontritkulás, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Az anyagcsere folyamatokban betöltött szerepének köszönhetően több súlyos betegség megelőzésével hozható kapcsolatba. Többek között egyes daganatos megbetegedések megelőzésében is fontos szerepet játszhat.

A megfelelő mennyiségben rendszeresen bevitt fitoösztrogén elsősorban a 40 évnél idősebb nők számára jelent kiváló segítséget; összetételüknek köszönhetően segítenek megelőzni a női betegségként számon tartott csontritkulást.

Fontos tudni, hogy csak abban az esetben fejtheti ki jótékony élettani hatását, ha rendelkezésre állnak a megfelelő bélbaktériumok, amelyek az inaktív vegyületeket aktív fitoösztrogénné alakítják. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az antibiotikumos kezelések épp ezt a hatást csökkenhetik, vagyis a növényi ösztrogének kevésbé lesznek hasznosíthatók válnak az emberi szervezet számára.

Az emberi táplálkozásban is szerepet játszó fitoösztrogének a legnagyobb mennyiségben a szójában és a lenmagban találhatók. A gyümölcsök, a magvak és a hüvelyesek is mind tartalmaznak ilyen vegyületeket, de a többségük csak olyan kis mennyiségben, hogy azoknak gyakorlatilag nincs semmilyen hatásuk az emberi szervezetre.

Megoldás a fitoösztrogén pótlására

A negyven, illetve ötven éven felüli nők számára a fitoösztrogén tartalmú minőségi étrend-kiegészítők jelentenek megfelelő megoldást. Az ilyen készítmények bizonyítottan jótékony hatást gyakorolnak számos nőgyógyászati problémára. Mivel kiválóan segítik az ösztrogén és a hormonszint szabályozását, ezért eredményesen alkalmazhatók a változó kori hőhullámok kezelésére, valamint a közérzet javítására.

Rendkívül fontos szerepet játszik a menstruációs ciklus szabályozásában, csökkenti a görcsöket és a rendellenes vérzést. A hormonális egyensúly megteremtése mellett fokozza a szervezet természetes védekezőrendszerének hatékonyságát, valamint elősegíti az anyagcsere folyamatokat. A kínai angyalgyökér kivonatot tartalmazó készítmények használatát több száz lektorált szakirodalmi forrás támasztja alá.

Ha szeretne bővebb információt a kínai angyalgyökér, vörös málnalevél, vöröshere, maca gyökér és lenmag kivonatot tartalmazó ciklusbarát étrend-kiegészítő kapszulánkról, kattintson ide!

A fitoösztrogén a szervezet segítségére van ugyan, de nem szabad elfeledkezni a növényi progeszteron ellensúlyozó hatásáról. A fitoösztrogén és a növényi természetes progeszteron együttes hatásával érhetőek el leglátványosabb eredmények. A ciklusbarát kapszula kiegészítőjéről, a WTN természetes progeszteron krémről ide kattintva talál bővebb információt.

A ciklusbarát étrend-kiegészítő és a természetes progeszteron krémet együtt is megvásárolhatja. A WTN problémás ciklus minicsomagról ide kattintva talál bővebb információt.

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket