fbpx

A menopauza és a pajzsmirigy alulműködés tünetei

Minden nő életében eljön az az időszak, ami a menopauza megjelenéséhez vezet. Sok esetben viszont a menopauzát a pajzsmirigy alulműködés tüneteivel is hajlamosak vagyunk összekeverni, mivel a panaszok elég széles skálán fedik egymást. A két tünet megkülönböztetését olykor nehezíti a tény, hogy mindkettő a 45-50 éves kor környékén jelentkezik.

Hajhullás, elhízás, menstruációs panaszok, depresszió, ödéma, hirtelen hangulatváltozások? Ugye, hogy lehetnének akár a menopauza tünetei is?

Fontos a pajzsmirigy alulműködés tüneteinek pontos feltérképezése

Elsősorban azért, mert amennyiben valóban pajzsmirigy alulműködésről van szó, a tévesen klimaxra szedett ösztrogén tartalmú hormonkészítmények alkalmazása nem hoz javulást, hisz a fel nem fedett alapbetegségre teljesen más kezelésre van szükség.

Sok esetben előfordul, hogy mindkét probléma fennáll, így a menopuaza és a pajzsmirigy alulműködés tünetei egymást felerősítik, sőt súlyosbítják is.

Milyen teszttel mutatható ki a pajzsmirigy alulműködés?

A pajzsmirigy alulműködés tünetei alapján nem állapítható meg pontosan a  betegség, egy egyszerű vérvétellel egyértelműen ki lehet mutatni, hogy valóban pajzsmirigy problémával állsz-e szemben.
A vérben jelenlévő TSH szint (Thyreoidea-stimuláló hormon) magas vagy alacsony értéke utal arra, hogy a pajzsmirigy alul -vagy túlműködik. A magas érték azt jelzi, hogy a T3, T4 pajzsmirigy hormonoknak a termelődése csökkent, vagyis a pajzsmirigy alulműködik. Az aprócska szerv működésében beálló hiba azonban komoly hatással van az egész szervezetre.

Megoldás a pajzsmirigy alulműködés tüneteire

A pajzsmirigy alulműködés tüneteinek kezelése, a pajzsmirigy hormon termelésének fokozása nem csak gyógyszeripari termékekkel érhető el.

Ha fontos számodra az egészséges életmód mellett a természetes készítmények előtérbe helyezése, akkor sikerrel alkalmazhatod a yam gyökér kivonatból készített progeszteron krémet. Használata egyszerű, kellemes, mindennemű kényelmetlen mellékhatások nélküli. Amellett, hogy természetes összetevői serkentig a pajzsmirigy hormonok termelését, az olyan kellemetlen tüneteket is enyhíti, mint a depresszió, hangulatváltozások, ödéma vagy enyhe súlygyarapodás.

Legyenek ezek a pajzsmirigy alulműködés tünetei vagy a változókorral járó klimaxhoz köthető "várt" tünetek, a mexikói Yam gyökér kivonatból készült krém segítségével nem szükséges előre készülnöd a kellemetlenségek kérlelhetetlen átélésére.

Ebben az időszakban se feledkezz meg a stressz csökkentéséről, mivel a változókor hormonális változása önmagában is igénybe veszi a szervezet energiakészleteit, nem is beszélve a külső hatásokról. Sajnos a stressz jelenléte még megfelelő életvitel mellett is könnyen megbetegíthet.

A magnézium az idegrendszer az izmok működését támogatja és a pihentető alvást is elősegíti. A belső nyugtalanság, feszültség is sikeresen mérsékelhető használatával. (pl. magnézium komplex krém)

Adaptogének használata pedig (pl. Rózsagyökér komplex) javíthat a szervezet stressztűrő képességén, az immunrendszer állapotán is.

A természetes összetevőkből álló készítmények használatával bátran nő tudsz maradni a változókor környékén is, átélve minden egyes fantasztikus percét, a fokozódó és kellemetlen tünetek nélkül.

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket