fbpx
A kosár üres!

A migrén tünetei és kezelése természetes módszerekkel

Annak ellenére, hogy mai napig kutatják a migrén okait, egységes álláspont nincs a témában, ahogyan egységes megoldás sem létezik, hiszen egyéni érzékenységtől függ a fájdalom erőssége, fajtája, hossza, stb. Vajon hol az a határ, amikor már nem egy egyszerű, múló fejfájásról beszélhetünk, hanem migrénről?

Először is tisztázzuk, hogy mi is az a migrén és melyek a migrén tünetei?

A migrén talán legegyszerűbb, ugyanakkor találó és egyszerű megfogalmazása, hogy egy erős, rohamszerű, görcsös fejfájás, melynek sokféle változata ismert. 

Nem az a célunk, hogy az orvosi szakkönyvek pontos definícióit ismertessük meg az emberekkel a migrénnel kapcsolatban, sokkal inkább az, hogy fel tudják ismerni és képesek legyenek természetes módon kezelni azt.

Lássuk a teljesség igénye nélkül a leggyakoribb tüneteket, melyek alapján gyanakodhatunk, hogy migrénnel állunk szemben:

 • lüktető, görcsös fejfájás, mely gyakran féloldalas
 • mozgásra erősödő fájdalom

A migrént kísérő tünetek:

 • külvilági ingerekre fokozottabb érzékenység (fény, hang, zaj)
 • sötét, csendes szobába vágyni a roham lezajlásáig
 • egyensúly zavar
 • hányinger, hányás
 • szédülés
 • látászavar, migrénaura (részleges látáskimaradás, csőlátás, különböző foltok, pontok jelennek meg a látótérben)
 • beszédzavar

A rohamot megelőzheti és figyelmeztető jelként utalhatnak rá:

 • aluszékonyság,
 • szokatlan fáradtság,
 • fokozott étvágy
 • édesség kívánása

Mi válthatja ki a migrént?

Van, hogy látszólag minden különösebb ok nélkül jelentkeznek a migrén tünetei, máskor a következő okok valamelyikével köthető össze:

 • stresszhatások  (hirtelen vagy folyamatos)
 • ijedtség
 • tápanyaghiány
 • külső tényezők: időjárás- és frontérzékenység, holdfázis érzékenység, stb.
 • agyi érbetegségek (pl. érszűkület)
 • ciklusváltozás a testben (növekedési időszak, változókor), stb

Amit még érdemes tudni a migrénről

A migrén tünetei többnyire a homlok, halánték tájékán jelentkező hasogató fájdalom formájában jelentkeznek, de előfordul gyakran, hogy tarkótájból induló egész fejre kiterjedő, akár féloldalas, de mindenképpen erőteljes görcsös hatású fájdalommal állunk szemben.

A migrén tünetei megfigyelhetők a nőknél és a férfiaknál egyaránt, sőt gyermekkorban sem ritkaság találkozni velük.

Akár évente 1-2 alkalommal, akár heti szinten keseríti meg az életünket, mindenképpen érdemes orvosi segítséget kérni a pontos diagnózis felállításához!

A nyugati orvoslás ma már számtalan kémiai vegyületet  használ  a migrén tünetei ellen.  Fontos azonban kizárni, hogy nincs-e valamilyen komolyabb probléma, betegség a fájdalom hátterében, mivel a migrén tünetei gyakran jelentkeznek  kísérő tünetként  valamilyen komolyabb agyi problémánál (pl. agyi érszűkület, agydaganat, stb.)

Amikor már rendelkezünk pontos diagnózissal és kizárták a komolyabb szervi problémákat a migrén tüneteinek hátteréből, akkor érdemes megfontolni, hogy kiegészítésként olyan természetes szereket  alkalmazzunk, melyek  nemcsak tünetileg fogják megoldani a problémáinkat, hanem az okot is kezelik

A migrén tünetei gyakran csak kísérő tünetként vannak jelen valamely betegségnél. Ennek felismerésével még hatékonyabban tudunk megoldást találni a kezelésére, hiszen oki kezeléssel maguk a kísérő jelenségek (tünetek) is megoldódhatnak.

Lássunk néhány példát!

Milyen problémák esetén jelentkezhetnek a migrén tünetei?

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy szinte majdnem minden betegségnél szerepelhet kísérő tünetként fejfájás vagy migrén.

Most nézzük meg, hogy mit tehetünk a minden nő életében igen jelentős változást jelentő menopauza idején (azt megelőzően és utána is) jelentkező fejfájásokkal, melyek az arra érzékenyeknél bizony erőteljes görcsös formában nyilvánulnak meg.  A változókor idejére már kellő tapasztalattal rendelkezünk, hogy meg tudjuk ítélni, a fejfájás kapcsolódását valamely élethelyzethez, napszakhoz, időszakhoz, történéshez. Amennyiben a menstruációs ciklushoz köthetően jelentkeznek a tünetek és ezek a változókor előrehaladtával egyre erősödő tendenciát mutatnak, akkor nagy valószínűséggel hormonális jellegű okra vezethetők vissza a migrén tünetei. Mindamellett természetesen az agyi erekben kialakuló feszültség az alapvető ok, melyet ebben az esetben a hormonháztartás „felborulása” még inkább felerősíthet.

A természetes formában bevitt fitoprogeszteron – a szervezetben lévő xenoösztrogének ellensúlyozásaként – segíthet visszaállítani az erek normál tónusát, ellensúlyozva a vérerek tágulását, ami a kínzó fejfájást okozza. Ez esetben kiváló választás a WTN ciklusbarát krém, mely hatóanyagaival hozzájárulhat a felborult ciklus visszaállításához a hormonrendszer normalizálásához. Mindezt kiegészíthetjük kiváló minőségű adaptogén gyógynövénytartalmú WTN Rózsagyökér komplex-szel, mely a szervezet antioxidáns védelmi rendszerén keresztül erőteljesen támogathatja a sejtek védelmi funkcióját. A hormonális egyensúly helyreállításában a fitoprogeszteron mellett kíváló segítség lehet a xenoösztrogének ellensúlyozására bevitt WTN Indol-3-karbinol. A fejfájás hátterében esetlegesen meghúzódó idegrendszeri diszharmónia esetén pedig megfelelő védelmet biztosíthat, a magas hatóanyagtartalmú WTN Magnézium komplex krém.

 

A migrén kezelésének egyéb terápiás lehetőségei:

 • magnézium
 • B-vitaminok (különösen B2-vitamin)
 • adaptogén növények
 • Q-10 koenzim
 • glutation

 

Használd a természet adta lehetőségeket, hogy elejét vedd a fájdalomnak!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket