fbpx

A mióma tünete és hétköznapjaink

A mióma tünete és hétköznapjaink A mióma tünete és hétköznapjaink

A nő akkor érzi magát nőnek, ha minden rendben működik a szervezetében, mind testileg, mind lelkileg, ha egységben van önmagával. Viszont, ha valahol zavar támad, akkor jelez, eleinte lelkileg, mikor nem vesszük észre a lelki jeleket, akkor jelentkezik a testi tünet.

Mi a mióma?

A  méh jóindulatú daganatának is szoktak nevezni, ami többnyire a 35 - 50 éves fogamzóképes nők mintegy negyedének az életét keseríti meg. Jobb esetben egyet fedez fel a nőgyógyászunk, de egyszerre több mióma ismegjelenhet. Méretét tekintve egészen picike rizsszemtől a teniszlabdáig, mindenfajta nagyságot is elérhet. 
Elhelyezkedését tekintve:
● méhen kívüli,
● a méh felszínén is elhelyzkedhet, illetve
● a méhnyálkahártya alatt is.

Melyek a mióma tünetei?

A mióma tünetei is sokfélék lehetnek.A mióma tünete, mely különféle panaszokat okozhat, többek között:
● elhúzódó vagy különösen erős havi vérzés. A legrosszabb esetben folyamatossá válik a menstruáció. Az elhúzódó vérzés miatt az egyén vérszegénnyé válhat, ami sápadtságot, levertséget, koncentrációs zavarokat okozhat. Ez természetesen a hangulatra is kihatással van, illetve  életviteli problémákat is jelenthet.Sokan emiatt le is mondják a megbeszélt találkozóikat, és inkább a négy fal között maradnak.
● a hosszú vérzés mellett alhasi fájdalmakra és hátpanaszokra is figyelmesek lehetünk, mely a munkánkat erőteljesen hátráltatják.
● A fentiek mellett a mióma tünete között szerepel a szorulás és / vagy hólyaggyengeség, ami akár a munkahelyi-, akár a magánéletünkre kihatással van. A magánéletüket beárnyékolja a mióma tünete, mely a szex teljes elmaradásához és párkapcsolati problémákhoz vezet. Ilyenkor a nyílt és őszinte beszélgetés nagyon fontos mindkét fél részéről.
● Azok a nők, akik egy vagy esetlegesen több miómától szenvednek, nehezebben eshetnek terherbe, a mióma mérete megnehezítheti a magzat kihordását is.

Mit lehet tenni a mióma tünete ellen?

A mióma ellen Te is tehetsz! Természetesen, attól függően, hogy okoz-e problémát vagy sem, illetve a mióma jellegéből adódóan hol található, hány darab és milyen nagyságú.
A panaszmentes miómát sok esetben nem szükséges kezelni, elég ha rendszeresen ultrahanggal ellenőrzik a méretét
Ha a mióma már problémát is okoz, akkor az operáció az, amelyet az orvosod előnybe fog részesíteni. Természetesen az operáció mellett lehet használni természetes kiegészítőket, melyekkel akár a műtétet, akár a gyógyulást elő tudod segíteni.
Az ösztrogén-dominancia következtében kialakult miómát bizonyos keretek között megelőzhetőek. A már meglévő mióma csökkenthető,  ha elegendő, természetes alapú progeszteron jut a szervezetbe, ezáltal egyensúlyba kerül az ösztrogén és a progeszteron aránya, így az ösztrogén-dominanciát is megszűnik. Azáltal, hogy a mióma mérete lecsökken, azzal egyidejűleg a panaszok is csökkennek, akár el is múlhatnak.

 

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket