fbpx

A petefészek ciszta tünetei és kezelése

A petefészek ciszta tünetei és kezelése A petefészek ciszta tünetei és kezelése

A statisztikák szerint minden második nő életében egyszer diagnosztizálnak petefészek cisztát. A petefészek ciszta tünetei ellenére, fiatal, termékeny korú nők esetében jóindulatú, míg a változókor után megjelenő elváltozás rendszerint rosszindulatú.

A petefészek ciszta tünetei egyértelműek, ám annak ellenére, hogy nem minden ilyen jellegű elváltozás feltételezi a betegséget, mindenképp javasolt a tünetek mélyebb kivizsgálása.

A petefészek ciszta tünetei lehetnek:

  • a menstruáció késése vagy kimaradása
  • semmihez nem köthető gyomorpanaszok
  • alhasban érződő feszülés, vagy oda kisugárzó fájdalom
  • a ciszta méretéből adódóan nyomhat egyéb szerveket is, így a petefészek ciszta tünetei között szerepelhet bizonytalan eredetű medencetájéki, sugárzó fájdalom is

Hogyan alakulhat ki a petefészek ciszta?

A petefészek a méh két oldalán helyezkedik el, és a pubertás kortól a menopauzáig tölt be fontos szerepet.

 Feladata:

  • az ösztrogén és progeszteron női nemi hormonok kiválasztása
  • havonta egy petesejt termelése

A petefészekben minden hónapban több tüsző indul fejlődésnek, ezekben a tüszőkben egy petesejt megérve a ciklus 14. napján kilökődik a méh felé, ám amennyiben nem történik meg a megtermékenyítés, a tüsző elsorvad, majd felszívódik.

A jóindulatú petefészek ciszta abban az esetben alakulhat ki, ha a tüszőrepedés nem történik meg valamilyen oknál fogva, vagy megreped, de el is záródhat, így a petesejt képtelen kilökődni, ekkor a tüsző nem zsugorodik össze, hanem tömlőt formálva megtelik folyadékkal. Amennyiben nagy mennyiségű hormont is tartalmaz a gyulladásos folyadék, akkor ez a női test ciklusos működésében okozhat zavarokat, egyértelmű jelét adva a petefészek ciszta tüneteinek.

A rosszindulatú petefészek ciszta tünetei hasonlóak, kialakulása a menopauza beállta utánra tehető, okai között pedig megtaláljuk az örökölhető genetikai tényezőket, a helytelen életmóddal járó káros hatásokat, vagy a petefészket még stimuláló hormonokat.

Hogyan előzhetők meg és kezelhetők a petefészek ciszta tünetei?

Szerencsére a jóindulatú petefészek ciszták sokkal gyakoribbak, és a legtöbb esetben nem is igényelnek semmilyen beavatkozást vagy orvosi kezelést. Az általában 5 cm-nél kisebb, egyrekeszű ciszták egy idő után önmaguktól is felszívódnak.

A tudatosan természetes megoldásokat kereső nők számára nem feltétlen az orvosi kezelés, beavatkozás az egyetlen számításba jöhető alternatíva.

A változó kor küszöbén a kellemetlen tünetek megjelenése mellett, a petefészek ciszta gondolata is elborzaszthat, ám ha prevenciós megoldást keresel, akkor a Wise Tree Naturals ciklusbarát készítményei ideális választás lehet számodra. Az optimális hormonális ciklus kialakítása érdekében a WTN ciklusbarát étrend-kiegészítő és a természetes növényi forrásból származó progeszteron, ciklusbarát krém remek választás lehet. Míg az étrend-kiegészítő az ösztrogén optimális szintjének elérést támogatja, addig a krém a progeszteron szintjét alakítja. Az étrend-kiegészítők ciklikus használata harmonizálhatja a hormonok működését, ezáltal csökkenthető a petefészek ciszta kialakulásának esélye, és rendezheti a hormonális egyensúlytalanságot.

Amellett, hogy segít fizikailag és mentálisan is a nyugodt és kényelmes változókort megélni, a petefészek degeneratív megbetegedésének kezelésére is alkalmas, mint amilyen a petefészek ciszta.

A ciszta jelenléte esetén fokozott gyulladáshajlammal is számolnunk kell. Ebben az állapotban különösen fontos, hogy a szervezet támogatása átfogóan megvalósuljon, ezért a gyulladáscsökkentésre is érdemes hangsúlyt helyezi. A glutation krém egy remek mód lehet ennek a folyamatnak a megvalósításában. A glutation krém használatával  jóval hatékonyabban valósulhat meg a gyulladás mérséklése. Az étrend-kiegészítő összetételének és a gyógynövények harmóniájának köszönhetően hasznosulása kiemelkedő, így a hatása, már igen hamar megmutatkozhat. 

 

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket