fbpx

Az inzulinrezisztencia tünetei, felismerése és kezelése

Napjainkban igen „felkapott” téma a tudatos életmódváltás és ennek a szervezetre gyakorolt jótékony hatása, mégis rohanó világunkban egyre többen küzdenek különböző egészségi problémákkal. Léteznek olyan betegségek, amelyek jóval nagyobb arányban érintik egyik vagy másik nemet. Ebbe a kategóriába sorolható az inzulinrezisztencia is, amelynek előfordulása sokkal gyakoribb a szebbik nem körében.

Mit jelent az inzulinrezisztencia és mik lehetnek a tünetei?

Röviden úgy fogalmazhatnánk, hogy az inzulinrezisztencia a szervezet energia-háztartásának a zavara. A 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának veszélyét hordozza magában, amennyiben nem sikerül időben felismerni. Gyakori jelenségről van szó, mégis sok esetben nem derül azonnal fény a probléma valódi okára.

Az inzulinrezisztencia tünetei és azok felismerése

Íme néhány ismertetőjel, amely az inzulinrezisztencia tünetei közé sorolható:

   • Súlyproblémák, folyamatos hízás, az úszógumiszerű zsírpárnák megjelenése
   • Menstruációs zavar, fogamzási probléma, meddőség
   • Váratlanul megjelenő erőteljes nassolási vágy
   • Belső nyugtalanság, rossz közérzet
   • Folytonos fáradtság, depresszió
   • Koncentrációképesség csökkenése, tanulási nehézségek
   • A bőr felületén jelentkező elváltozások, pattanások megjelenése
   • Fokozott hajhullás

Természetesen az inzulinrezisztencia tünetei nem mind egyszerre jelentkeznek, azonban, ha bármelyik állapot, vagy tünetegyüttes hosszabb ideig fennáll, szakember segítségét kell kérni, mert csak egy alapos kivizsgálás segítségével lehet felfedni a szimptómák valódi okát.

Az inzulinrezisztencia kezelése

Abban az esetben, ha az inzulinrezisztencia tünetei egyértelműek és a labor vizsgálat is igazolta a gyanút, el lehet kezdeni a terápiát. Ma már számtalan megoldás közül lehet választani és a megfelelő életmód kialakítása (az étrend megváltoztatása, a rendszeres testmozgás bevezetése) mellett, érdemes kiemelt figyelmet fordítani a minőségi, természetes összetevőket tartalmazó étrend-kiegészítőkre az egyensúly visszaállítása érdekében.

Az értékes komponensekből készült, magas hatóanyag tartalommal rendelkező készítmények, nagyszerű partnerek lehetnek a kezelésben mindazok számára, akiknek egészségük mellett fontos, a környezetük és a minőség.

A Wise Tree Naturals kutatói megtalálták a megoldást a probléma orvoslására:

Az inzulinrezisztencia egyik velejárója a szénhidrát éhség, a többlet energiabevitel elhízáshoz, kezelés nélkül pedig a későbbiekben, akár komolyabb betegségekhez is vezethet. Ennek megelőzésére jelenthet megoldást a WTN myo-inositol komplex, vagy a WTN myo inositol por és folát krém, melyek hatóanyagai növelhetik a sejtek inzulin érzékenységét így kevesebb inzulinra lesz szüksége az inzulinérzékeny szöveteknek a megfelelő működéshez. Ezzel egyenes arányban csökkenhet az ételek iránti vágy. A szervezet zsírtöbbletének csökkenésével pedig a közérzeted és az önbizalmad is növekedhet. 

Légy résen! Teremts egyensúlyt magadban!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket