fbpx
A kosár üres!

Bőrápolás a valódi korodnak megfelelően

Bőrápolás a valódi korodnak megfelelően Bőrápolás a valódi korodnak megfelelően

Hogyan ápold a korodnak megfelelően a bőröd? Ez a kérdés nem csak érdeklődésnek, hanem félreértésnek is teret enged. Számos kutató szerint elhanyagolható annak szükségessége, hogy a bőrápolást koronként változtassuk, mivel a bőr fiziológiája nem változik annyit az évek során. Mások azt a nézetet képviselik, miszerint bőrünk ápolásának követnie kell szervezetünk hormonális változásait, különös tekintettel azokra, melyek összefüggésbe hozhatók az öregedéssel.

Az igazság valahol a kettő között van. A bőr fiziológiája lényegét tekintve nem változik az évek során, mégis, vannak olyan dolgok, amelyek igen. Ilyenek például az anyagcsere folyamatok, sejtmegújulási folyamatok, molekuláris szemét és gyulladások előfordulása, stb.

Előnyünkre válhat, ha számolunk ezekkel.

Biológiai vs. kronológikus kor

Bőrünk korának megállapítása inkább a biológiai faktorok figyelembevételével kell, hogy történjen, mint pusztán születési dátumunk ismeretében. Ugyan a biológiai és kronológiai korunk sosem tér el jelentősen egymástól, a kettő mégsem ugyanaz. Az emberek öregedése változhat úgy genetikai, mint életmódbeli különbségek miatt is. Az bőr öregedésének sebességében megfigyelhető eltérések annak köszönhetőek, hogy az összes szövet küzül a bőr van leginkább kitéve a környezet ártalmainak.

Amikor a megfelelő kezelést szeretnénk kiválasztani, jó kiindulópont lehet a kronológiai korunk, de ne hagyjuk fiigyelmen kívül a biológiai korunkat sem, amely az öregedés sebességére van hatással.

Vegyük például, hogy most huszonéves vagy, de sokat napoztál. Ekkor hasznodra válhat a ránctalanító kezelés, amit jobb esetben elegendő lenne később alkalmazni. Vagy ha túl korán ér utol a változó kor a késői harmincas éveidben, ösztrogén, illetve progeszteron helyi alkalmazása lehet megfelelő, holott ezt általában a negyvenes éveid második felében elég lenne elkezdeni.

Jó alapokra mindig szükség van

Néhány alapvető praktika nélkülözhetetlen a megfelelő bőrápoláshoz, kortól függetlenül.
Ha ezeket figyelmen kívül hagyod, csökken a hatékonyság. Óvd a bőröd a káros hatásoktól, különösen a nap káros sugaraitól. Vezess be a bőrtípusodnak megfelelő napi rutint bőröd ápolása érdekében. Ezután döntsd el, vajon van-e szükség további, a korodnak megfelelő kezelésre.

Korodnak megfelelő lépések, tudnivalók

A következő cikkeink foglalkoznak a különböző korosztályra vonatkozó bőrápolásról. Válaszd a neked megfelelőt.

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket