fbpx

Bőrápolás harmincasoknak

Bőrápolás harmincasoknak Bőrápolás harmincasoknak

Akárhány évesek legyünk is, a bőrünkről való gondoskodás ott kezdődik, hogy megpróbáljuk a bőrkárosító dolgokat kerülni, mint pl a napfény, és megpróbálunk egy, a bőrtípusunknak megfelelő napi rutint bevezetni. Tovább javíthatunk a helyzeten, ha figyelembe vesszük a 30 éves kor fiziológiáját.

A 30-as éveink azok az évek, amikor az öregedés jelei kezdenek megmutatkozni. Sok hormon szintje lecsökken, hanyatlani kezdenek a növekedési faktorok, néhány gyorsabban, mint mások, az anyagcsere és sejtmegújulás lelassul. Lehet, hogy az időközben a bőrödet ért káros hatásoknak köszönhetően a bőr állaga durvább lesz, finom ráncok, elszíneződések jelennek meg. Itt az ideje átfogóbb kezelést alkalmazni.

Hidratáld a bőröd

A bőrszárazság szintén egy olyan jelenség, ami 30 éves kor körül jelentkezik. Habár önmagában a hidratálás nem elegendő az öregedés jeleinek kordában tartására, szükség van rá, hogy a többi alkalmazott módszer hatékonyan működjön.

Bőrradirozás - ha szükséges

30 éves kor körül az epidermis-bőrünk felső, azaz hám rétege kezd hajlamossá válni a kiszáradásra, megvastagodásra és a sejtek sem cserélődnek olyan gyorsan, mint tették azt tizen-, huszonéves korunkban. Ennek következtében bőrünk szürkébbé, szárazabbá, akár egyenetlen felszínűvé válhat. Ilyenkor, ha időnként leradírozzuk a bőrünket, segíthetünk helyreállítani bőrünk fiatalosságát, mivel ezáltal eltávolítjuk a feleslegessé vált, elhalt hámsejteket bőrünk felszínéről. Hangsúlyozzuk, hogy nem szabad ezt sem túlzásba vinni.

Ha krónikus bőrérzékenységet idézünk elő, inkább cask felgyorsítjuk az öregedés folyamatát.

Kezdhetnéd egy gyengéd arcradírral (mint pl. sima cukor). Ha nem megfelelő, vagy a bőröd még mindíg szürkének néz ki, próbálj ki egy nem túl erős mesterséges anyagot, mint alfa, illetve beta hidroxil savat.

Kezeld a kezdődő ráncaidat, finom vonalakat

Sok 30 feletti ember vesz észre magán elmélyülő vonásokat, kezdődő ráncokat. Ez talán a megfelelő idő, hogy elkezdj ránctalanító krémeket használni. A különböző hatóanyagoknak se szeri se száma. Mi a gyógynövényekre, vitaminokkra és egyéb természetes összetevőkre szavazunk, de mindenki válasszon vérmérséklete szerint. Van már a kobra mérgét is mimikriző szintetikus adalék a ráncok ellen.

Minden anyagnak, kompozitnak megvan az előnye és hátránya is, beválhatnak egyeseknek, míg másoknak nem. Ezzel érdemes próbálkozni.

Amit érdemes tudni, hogy a gyógynövény alapú, natúrkozmetikumok esetén az allergia kockázata kisebb.

Bírkózz meg a nehezebb problémákkal, ha szükséges

30 fölött néhányan más problémákkal is szembesülnek, mint a száraz, durva bőr, vagy elmélyülő ráncok.

Nagyobb problémát szokott jelenteni a mimikai ráncok megjelenése. Ezek meglehetősen hangsúlyos ráncok azokon a helyeken, ahol a bőr meggyűrődik az arcizmok mozgása következtében.

Évek múlásával a bőr ismételt meggyűrődése az írha réteg (dermis) károsodásához vezet, ami ráncokban jelentkezik. A mimikai ráncok kinézetén sokat lehet javítani az ok megszüntetésével, azaz a bőr mozgásának megállításával. Ennek egyik legelterjedtebb módja a botulinum toxin, azaz botox injekció alkalmazása.

A botox jelentősen lecsökkenti a homlok vízszintes ráncait, a szemöldökök közötti ráncokat, szarkalábat, és a száj mellett húzódó ráncokat. Kérdéses a hatékonysága a mosolygó ráncok tekintetében. A botox nem hatásos azon ráncokkal szemben, melyet nem az izmok mozgása idézett elő.

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket