fbpx

Bőrápolás huszonéves korban

Bőrápolás huszonéves korban Bőrápolás huszonéves korban

Akárhány évesek legyünk is, a bőrünkről való gondoskodás ott kezdődik, hogy megpróbáljuk a bőrkárosító dolgokat kerülni, mint pl. a napfény, és megpróbálunk egy, a bőrtípusunknak megfelelő napi rutint bevezetni. Tovább javíthatunk a helyzeten, ha figyelembe vesszük a fiatal felnőttkor fiziológiáját.

A 20-as éveinkben a bőr felszínén a sejtmegújulás még aktív. Ennek eredményeképpen a legtöbb huszonévesnek nincs szüksége hámlasztásra, sőt, ronthat a helyzeten, ha túl gyakran alkalmazza. Ha feltétlen szükségét érzed a hámlasztásnak, használj sima cukrot, ez elegendő. Azok, akinek aknés az arcbőre, gyakran találják úgy, hogy kevesebb tünetük van, ha bizonyos mesterséges hámlasztót használnak, különösen béta-hidroxi és alfa-hidroxi savat. Ebben az esetben a vegyi hámlasztás értelmet nyerhet.

A 20-as éveinkben szinte ismeretlen a bőrszárazság, mivel magas a hormonszint és a faggyúmirigyek működése is nagyrészt sértetlen. Ebben a korban ezért nincs is szükség rendszeres hidratálásra.

Ha zsíros a bőröd, talán egyáltalán nem szükséges hidratálni. De akárhogy is, hacsak nincsen száraz bőröd, kerüld a zsíos krémeket és ragaszkodj az olaj nélküli, vagy kevés olajat tartalmazó krémekhez. Másrészről, a bőr olajtartaléka véges annak ellenérre, hogy tiniként ezt másként gondoltad. Inkább védd a bőröd természetes olajkészletét. Kerüld a durva szappanokat, alkohol tartalmú tonikokat és egyéb bőrszárazságot okozó terméket.

Sok 20-as éveiben járó találja aknésnak a bőrét, de a legtöbb eset nem súlyos. A legjobb olajat nem tartalmazó, vagy alacsony olajtartalmú, nem mitesszerképző bőrápolási terméket választani. Ha ez nem lenne elegendő és szükség van rendszeres kezelésre, próbálj meg valami gyengédebb módszert alkalmazni, mint tetted ezt tinédzserként.

A 20-as éveinkben legtöbb esetben nincs szükség erős ránckezelésekre, melyek módosítanák a bőr fiziológiáját. Túl korai a sejtnövekedés javítása, vagy agresszív kollagén szintézis előidézése, ezért az olyan kezelések, mint pl. retionid-, hormonkezelés, növekedési faktorok és hasonlók alkalmazása általában alkalmatlanok.

Másrészről viszont kifizetődőnek tűnhet extra lépéseket tenni bőrünk megóvása érdekében, hogy megelőzhessük a ráncok kialakulásást. Kiegészítheted a kezelésed olyan termékek használatával, melyek antioxidánsokban, gyulladáscsökkentő anyagokban gazdagok. Ilyenek lehetnek pl a zöld teát, gránátalma kivonatot, E-vitamint (tokoferol és tokotrienol), valamint likopint tartalmazó termékek.

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kapcsolódó elemek

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket