fbpx

Dezodorok és izzadásgátlók kapcsolata a rákos megbetegedésekkel

Dezodorok és izzadásgátlók kapcsolata a rákos megbetegedésekkel Dezodorok és izzadásgátlók kapcsolata a rákos megbetegedésekkel

Forrás: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/02/16/aluminum-lurks-in-crystal-deodorants.aspx

Az Alzheimer-kór nem az egyetlen érv amellett, hogy alumínium tartalmú dezodorunkat kihajítsuk. Az alumíniumot a rákos megbetegedésekkel is kapcsolatba hozták már.

Egy 2006-os tanulmányban kimutatták, hogy az alumíniumsók az ösztrogén nevezetű hormonnal egyezően viselkednek szervezetünkben.

Az ilyen, hormonok hatását utánzó vegyületekről pedig köztudott, hogy növelik a mellrák előfordulásának kockázatát. Az alumínium rákkeltő hatását állatkísérletekkel is igazolták.

Mivel az izzadásgátlókat a hónaljunkon használjuk, az alumíniumsók koncentrációja mellszövetünk közelében a legnagyobb. Sőt, azzal, hogy a nők borotválják a hónalj területét, csak tovább növelik az alumíniumsók felszívódási valószínűségét a sérült bőrfelületen.

Egy 2007-ben, a Journal of Inorganic Biochemistry című folyóiratban megjelent tanulmányban 17, mastectómián átesett mellrákos betegből vett mellszövet mintákat vizsgáltak. Azon nők külső mellszövetében, akik izzadásgátlót használtak, kimutatható volt az alumínium. A koncentráció a hónalj körüli területeken jóval nagyobb volt, mint a belső mellszövetben.

Mivel az alumínium az emberi szervezetben normál esetben nincs jelen, ez a tanulmány egyértelműen bizonyította, hogy az izzadásgátlók használata során szívódik fel.

Fontos megjegyezni, hogy az izzadásgátlók és a dezodorok nem ugyanazt jelentik. A dezodorok jórészt kevésbé jelentenek problémát, mint az izzadásgátlók, mivel működésük során az izzadásgátlókkal szemben nem magát az izzadást akadályozzák meg, hanem az izzadságszag kialakulását akadályozzák meg olyan vegyületekkel, melyek nem engedik a kellemetlen szag kialakulásáért felelős baktériumok elszaporodását.

Ennek ellenére számos dezodor szintén tartalmaz alumíniumot, olyan egyéb vegyületek társaságában mint például a parabének, melyeket szintén összefüggésbe hoztak a mellrákkal. Így a védekezés egyetlen biztos módja mind a dezodorok, mind az izzadásgátlók használatának kerülése.

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket