fbpx
WTN Máriatövis komplex cseppWTN Máriatövis komplex csepp
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Máriatövis komplex csepp

50ml
4.158 Ft
Futárszolgálat ikon

22.500 Ft felett
ingyenes kiszállítás

Aktuális ajándékaink ikon

Vásárlás értékhatár
szerinti ajándékaink

A törzsvásárlói program
a következő kedvezményre jogosít fel,

ha vásárlásaid összege 2022.01.01.-től:

120e-240e Ft között van - 10% kedvezmény

240e-360e Ft között van - 15% kedvezmény

360e Ft felett van - 20% kedvezmény

Tehát mindig az előző 2 év, és az idei évi
vásárlásaid összegéből számolódik a
törzsvásárlói státuszod.

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

Májműködés és májvédelem támogatása liposzómába zárt szilibinnel és szilimarinokkal!

A máriatövismag kivonatokból készült termékek minősége igen eltérő tud lenni. Vannak teljesen hatástalanok is, mert a jó minőség biztosításához több dologra érdemes figyelni:

I. A májműködés szempontjából nem a szilimarinok, hanem a szilibinek a fő hatóanyagok.

II. Az egészség szempontjából nem mindegy, hogy milyen oldószerrel készül a kivonatolás.

III. Alapból a szilimarinok, így a szilibinek is gyenge biohasznosulással rendelkeznek, így ha ezeket a hatóanyagokat, valamilyen biohasznosulás-növelő technológia is kíséri, az mindenképpen javítja a hatóanyagok hasznosulását és így a termék minőségét.

I. Ezt érdemes tudni a hatóanyagok minőségéről

A különböző minőségi szintek a következők:

1. A legkisebb hatékonyságúak a máriatövis őrletek. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat.

2. A standardizált kivonatok, ahol 10-80% szilimarin koncentráció a garantált. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat, 80% szilimarin.

FONTOS: A szilimarint 13 különböző flavonolignán alkotja, amelyek közül a szilibin a legfontosabb a májműködés szempontjából. A szilibin koncentrációja viszont igen széles tartományokban változik, akkor is, ha az adott kivonatban garantált a 80%-os szilimarin koncentráció. Ez a széles tartomány azt jelenti, hogy vannak olyan kivonatok, amelyekben 0% szilibin van (helyette vannak más szilimarinok) és olyanok is, ahol a 80% szilimarinból 61% a szilibin. Nyilván ez utóbbi kivonat lesz a leghatékonyabb.

3. Olyan standardizált kivonatok, ahol a szilimarinok mellett a szilibinek koncentrációja is garantált. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat, 80% szilimarin, 30% szilibin.

4. Olyan termékek, amelyekben a szilibinek koncentrációja a legnagyobb, hiszen a májtámogatást illetően szilibin A és B a fő hatóanyagok, nem pedig az egyéb szilimarinok. Ez esetben tehát a szilimarinok csak egy stabilizáló mátrixot adnak a szilibinek köré.

II. Ezért egészségtelen a máriatövist tartalmazó termékek legjelentősebb része

A jó minőségűnek tekinthető, standardizált máriatövismag kivonatok esetében fontos kérdés, hogy a kivonatolási eljárás során milyen oldószert használnak. Az oldószer ugyebár azt határozza meg, hogy milyen hatóanyagok oldódnak ki az adott növényi részből.

A máriatövisnél ez vagy aceton, vagy etil-alkohol lehet. A végén mindkettőből marad egy kicsi a standardizált kivonatban.

Az aceton nem túl egészséges, ezért sokkal érdemesebb az etanolos kivonatolással készült kivonatot választani. Ez rendszerint nincs feltüntetve a címkén, ezért célszerű a gyártót megkérdezni.

III. Biohasznosulás javítása, hogy még hatékonyabb legyen a termék

Mind a szilibinek, mind a szilimarinok biohasznosulása kicsi, amit úgy lehet valamelyest megnövelni, hogy nagyobb koncentrációban alkalmazzák őket. Ez a gyártónak extra költséget, a vásárlónak drágább terméket jelent.

A liposzómák alkalmazása sokkal jobb műszaki megoldásnak tekinthető a biohasznosulás javításában, ami viszont csak zsíroldékony hatóanyagokra alkalmazható jó hatásfokkal.

A WTN liposzómás technológia segítségével a szilibint és a szilimarinokat, ezért először „zsíroldékonnyá” tettük, majd liposzómába zártuk őket. Így jelentősen sikerült megnövelni a biohasznosulást.

Összességében tehát a WTN máriatövismag komplex:

 • Garantáltan nagy szilibin koncentrációval rendelkezik (az I/4. pontban leírtak szerint).
 • Etil-alkohollal lett kivonatolva, mert ez esetben nem maradnak az anyagban egészségkárosító oldószermaradványok.
 • A biohasznosulás növelése végett a hatóanyagokat liposzómába zártuk.
 • Az összes használt technológiai segédanyag növényi alapú, kiváló minőségű, sokszor bio növényekből készült kivonat.
 • Tartósítószer-mentes! A termék eltarthatóságát lizin aminosavval és kevert tokoferolokkal biztosítjuk.
 • Vegán termék!

Mit érdemes tudni a máriatövismag olajokról?

A máriatövis magjának májra gyakorolt gyógyító hatása közismert, ugyanakkor érdemes tudni, hogy a fő hatóanyagok nem zsíroldékonyak. Tehát a máriatövismag-olajban sokkal kisebb koncentrációban vannak jelen az ebből a szempontból legfontosabb hatóanyagok (szilimarin/szilibin), mint pl. egy alkoholos vagy acetonos kivonatban.

Mire jó a máriatövis és melyek a hatóanyagai?

A máriatövis támogatja az epe- és májműködést, csökkentheti a koleszterinszintet, valamint részt vesz a májsejtek regenerációjában is. Ezen kívül a fő hatóanyagának erőteljes antioxidáns, gyulladáscsökkentő és -gátló, immunmoduláns és daganatmegelőző hatást is tulajdonítanak. A legtöbb ember, a máriatövis fő hatóanyagaként a szilimarint ismeri. Az már kevésbé köztudott, hogy a szilimarin, nem egy hatóanyag, hanem egy flavonolignán-komplex (13 különböző flavonolignán típust foglal magába), amelynek a máj tekintetében a fő aktív alkotóeleme a szilibin (szilibin A és szilibin B keveréke).

A máriatövis szilimarin vagy flavonolignán-komplex koncentrációja rendkívül széles skálán változhat. Befolyásolhatja a talaj minősége, a csapadék mennyisége, valamint a földrajzi-, éghajlati- és mezőgazdasági tényezők is. Utóbbi esetében lényeges szempont például az is, hogy a magokat mikor vetették el, mikor voltak öntözve és a betakarítás a növény mely fejlődési szakaszában történt. Különböző fejlődési szakaszokban ugyanis megfigyelték, hogy változik a szilibin koncentráció, például virágzáskor betakarított növény esetében csökkent értéket azonosítottak. Ezen változók hatásának a kiküszöbölése miatt célszerű, minden esetben olyan készítményt választani, ami standardizált kivonatként tartalmazza a szilimarint és a szilibint.

Mi az a liposzóma és mire jó?

A liposzóma egy kettős foszfolipid réteggel körülhatárolt gömb, ami kifelé és befelé hidrofil tulajdonságokkal rendelkezik. A zsíroldékony hatóanyagok csakis a két foszfolipid réteg között, a vízoldékonyak pedig csak a belső burokban helyezkedhetnek el.

A gyártástechnológia sajátosságai és korlátai miatt a liposzómák nem alkalmasak arra, hogy a vízoldékony hatóanyagok biohasznosulását érdemben megnöveljék (maximum 10%-kal). A liposzómás technológia csak zsíroldékony hatóanyagokra használható és ott is technológiai korlát, hogy a zsíroldékony hatóanyagok alkalmazott koncentrációnak kicsinek kell lennie.

 • Mivel lett ízesítve a termék?

A termék semmilyen aromát nem tartalmaz. Az édes ízt bio glicerin biztosítja.

 • Mennyi alkoholt (etil-alkohol) tartalmaz a termék?

Az alkohol technológiai segédanyag. Adagonként kevesebb, mint 0.04 ml alkoholt tartalmaz, ami kevesebb, mint 1 csepp víz térfogata.

 • Miből van előállítva a termékben található lecitin?

A lecitin GMO-mentes napraforgóból lett kinyerve.

 • Miért kell felrázni a terméket?

A termék ugyan homogén, de a liposzómák a sűrűségkülönbség miatt idővel szétválhatnak a zsírfázistól. Ez természetszerűleg így zajlik. A felrázás csak elővigyázatosság, hogy biztosan homogén legyen az elegy.

WTN Máriatövis komplex csepp

Összetevők (1. táblázat): tisztított víz, organikus glicerin, máriatövismag kivonat, gliceril/citrát/laktát/linoleát/oleát, lecitin, etil-alkohol, máriatövismag-olaj, kevert tokoferolok, xantángumi, lizin aminosav, citromsav.

Összetevők részletesen

 

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Máriatövis komplex csepp).

Aktív komponensek

1 adagban (3 pumpányi)

Szilibin A és B (Máriatövismag kivonatból)

26,2 mg

Egyéb szilimarinok (Máriatövismag kivonatból)

16,8 mg

WTN Máriatövis komplex csepp használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 3 pumpányi folyadék nyelv alá fújva. 30 másodpercig tartsd a nyelv alatt!
 • Lehetőség szerint az első főétkezés előtt fél órával, érzékeny emésztőrendszer esetén étkezéssel vagy étkezés után.
 • Minden esetben határozott mozdulattal kell lenyomni a pumpát!
 • Használat előtt felrázandó!
 • A máriatövis enyhén ösztrogénes hatású gyógynövény, éppen ezért mi a női ciklushoz igazított alkalmazását javasoljuk - a ciklus első felében, a menstruáció első napjától az ovuláció bekövetkeztéig (kb.14-16. ciklusnap).

Figyelmeztetés

 • Májcirrozis (májzsugor) esetén a termék szedésének megkezdése előtt mindenképpen egyeztess a kezelőorvosoddal!
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • A folyadék alapú étrend-kiegészítők használata előtt érdemes bőrpróbát végezni az összetevőkkel szembeni érzékenység kizárása végett. A fül mögötti terület erre kiválóan alkalmas, mert ott nagyon vékony és érzékeny a bőr.
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.
 • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.

Ez a termék vegán!

4.158 Ft
A terméket az alábbi termékcsomagok részeként is megtalálod:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket