fbpx
A kosár üres!

Hogyan előzheted meg a megfázást?

Egyik nap még jól vagy, majd a másik már nap kapar a torkod, könnyes a szemed és egyfolytában fújod az orrod? Valami irritálja a garatodat és a megszokott magas energiaszintednek se híre, se hamva?

Igen, ezek a korai jelei annak, hogy valamilyen betegség le fog dönteni a lábadról. DE! nem kell egyből ágyban maradni egy doboz papírzsebkendővel – vannak más lehetőségek is arra, hogy még az elején megcsípjük és csírájában elfojtsuk a megfázást.

Pihenj és csökkentsd a stresszt!

Estores szerint van egy mély "elme-test" kapcsolat, amikor a megfázásról és az az elleni küzdelemről beszélünk. Amikor fáradtnak, túlhajszoltnak, szomorúnak vagy éppen dühösnek érzed magad, az rányomja az általános hangulatodra a bélyegét. Az említett érzelmek mind stressz hatások, amelyek lelassítják az immunrendszer működését éppen akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne rá, hogy teljes erőbedobással harcoljon a vírusok ellen.

Hallgass a testedre, amikor érzed a megfázás jeleit. Aludj, pihenj amennyit csak tudsz és igyekezz nyugodt környezetet biztosítani magad körül. A legyengült szervezetben a kezeletlen stressz egy szempillantás alatt nagy sebességfokozatra kapcsolja a betegség kialakulását. "Amikor stresszelsz, sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy lebetegszel." - mondja Estores.

Amikor még biztosan nem tudod, de azt érzed, hogy a küszöbödön áll a megfázás, az immunrendszered rögtön reagál és megkezdi a harcot a vírusok ellen. Azonban hiába dolgozik az immunrendszer keményen, ha a túl sok stressz lecsökkenti azoknak a sejteknek a számát, amelyek az első védelmirendszert biztosítják. A stressz az említettek mellett megemeli a kortizol szintet is a szervezetben, amely hormon tovább csökkenti a védekezőrendszer működését.

Ahhoz, hogy az immunrendszeredet megerősítsd, olyan tevékenységeket kell végezned, amelyek pihentetők számodra: hallgass zenét, meditálj vagy végezz könnyed testmozgást és közben ne felejts el valóban pihenni is, mondja Estores.

Igyál sok folyadékot!

Az állandó orrdugulás és orrfújás nem tartozik a kellemes érzések közé, amennyiben ezt te is tapasztaltad már, és tudod milyen nehezen lehet megszabadulni tőle, akkor fogadj meg egy jó tanácsot és igyál minél több folyadékot a megfázás időszakában. A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztás segít fellazítani az orrban, garatban letapadt nyákot, hogy ki tudd fújni vagy köhögni azt, mondja Jean Carstensen MD., aki az Ann Arbori Michigani egyetemen oktat felnőtt és gyermekgyógyászatot. Bármilyen folyadék - az alkohol kivételével – beleszámít a hidratációba, azonban a legjobb, ha natúr, buborékmentes ásványvizet iszol, mondja Carstensen.

Igyál meleg teát és használj mézet!

A meleg folyadék fogyasztása segít abban, hogy az orrunkon keresztül könnyebben kapjunk levegőt, mert kitisztítja az orrjáratokat és enyhíti a torokfájást is. Egy bögre meleg tea és egy adag méz segíthet az megfázás okozta tünetek csökkentésében. Azonban légy körültekintő, mert 1 éves kor alatt mézet nem szabad gyermekeknek adni, mert a gyermekeknek még fejletlen az immunrendszere és a mézben természetesen előforduló baktériumok komoly betegséget is okozhatnak a kicsiknél.

Reagálj gyorsan!

Ha nem kapod el időben a megfázást, akár 5-7 napba is beletelik, mire javulást érzékelsz magadon, mondja Carstensen. Mielőbb fellépsz a tünetek ellen, annál könnyebben és gyorsabban tudod irányítani az állapotod alakulását. Az említett fájdalmak, tünetek megjelenésekor, először próbáld meg vény nélkül kapható készítményekkel kiegészíteni a korábban javasolt természetes módszereket, majd amennyiben nem múlnak a panaszok vagy súlyosbodnak, úgy mindenféleképpen keresd fel az orvosodat, aki segíthet megállapítani a probléma valódi okát.

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket