fbpx

Mi a baj a dezodorokban alkalmazott alumínium sókkal?

Mi a baj a dezodorokban alkalmazott alumínium sókkal? Mi a baj a dezodorokban alkalmazott alumínium sókkal?

Forrás: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/02/16/aluminum-lurks-in-crystal-deodorants.aspx

Napjainkban a természetes dezodorok között az egyik legnépszerűbb kategóriát jelentik a sókristály dezodorok és spray-k (kristály deo-k). Nagyon sokan nem tudják azonban, hogy ezek a termékek (is) alumíniumot tartalmaznak.

A kristály deo-k timsóból (alum) készülnek. Ez egy gyűjtőnév, melynek a kozmetikai iparban leggyakrabban használt formája a káli-timsó, ami egy kálium-alumínium-szulfát vegyületet jelöl.  

A legtöbben az alumíniumnak az Alzheimer-kórral való lehetséges összefüggése miatt próbálják elkerülni az alumínium tartalmú dezodorok használatát. Ezt az összefüggést támasztja alá az alábbi eset: 1988-ban egy baleset során 20 tonna alumínium-szulfát került egy város ivóvízébe, ahol 20 évvel később jelentőssé vált az Alzheimer-kórban szenvedők aránya. Több szakértő szintén az alumínium tartalmú dezodorok használatának elkerülését tanácsolja.

Az egyik legismertebb amerikai életmód szakértő, Dr. Mercola például a következőket nyilatkozta:

Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Bár az alumínium a földkéregben széles körben előforduló elem, az emberi szervezetnek semmilyen formában nincsen rá szüksége. Széles körben bizonyították, hogy az alumínium egy idegméreg, melyet az Alzheimer-kórban szenvedők agyában megnövekedett koncentrációban mértek.

Sajnálatos módon az alumínium tartalmú izzadásgátlók és dezodorok használatával nagyobb valószínűséggel tesszük ki magunkat az alumínium káros hatásainak. Egyes izzadásgátlóknak akár 25 térfogat%-át is alkothatják az alumíniumsók.

Egy, az emberek alumínium-expozíciójával foglalkozó tanulmány arra mutatott rá, hogy az izzadásgátlók használata jelentős mértékben növeli az emberi testben felszívódó alumínium mennyiségét. A tanulmányban bemutatott eredmények alapján egyszeri használat esetén az alumíniumnak 0.12 %-a szívódhat fel. Amennyiben ezt megszorozzuk azzal, hogy egy nap alatt, vagy életünk során hány alkalommal használunk izzadásgátlót, beláthatjuk, hogy jelentős mértékben tesszük ki magunkat az alumínium káros hatásainak – melynek nem lenne semmi keresnivalója a szervezetünkben.

Az izzadásgátlók működési elvük szerint elzárják a pórusainkat a hónaljban, melyeken keresztül az izzadság távozhat a testből. Ezek aktív hatóanyaga az alumínium. Ez nem csupán abból a szempontból problémás, hogy ezzel megszűnik szervezetünk egyik lehetősége az izzadással való méregtelenítésre, de mindemellett felmerül a kérdés, vajon hová kerülnek a hónalj területére juttatott fémek?

A fent említett, 1988-as baleset alapján nyilvánvaló, hogy az emberi agyra milyen hatással van az alumínium. Camelford város mintegy 20 000 lakója volt kitéve több héten át az ivóvízbe jutott alumínium-szulfátnak. Az Alzheimer-kór rövid idő alatt megnövekedő előfordulásán túl az emberek szöveteiben is nagy mennyiségben volt kimutatható az alumínium.

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket