fbpx
A kosár üres!

Minden, amit nőként tudnod kell az időszakos böjtről

Sokan úgy vélik, hogy az időszakos böjtölés (intermittent fasting - IF) problémákat okozhat, és ez a hagyományos időszakos koplalás szabályait betartva akár még igaz is lehet. A Bulletproof Diet időszakos böjttel azonban a nők testben és lélekben is megújulnak és fantasztikusan érzik magukat.

Számos nő azért tért át a hagyományos időszakos böjtről a Bulletproof Diet étrendre, mert a hagyományos időszakos böjt során rengeteg problémás tünetet tapasztaltak, mint például:

 • álmatlanság
 • idegesség
 • rendszertelen menstruációs ciklus
 • a hormonműködés zavara
 • lelassult agyműködés

Személyes tapasztalataim is ezt támasztják alá. A csökkentett kalória-bevitel a férfiaknál és a nőknél egyaránt alacsony energiaszinttel, stresszel és hormonzavarokkal jár, de a tünetek a nőknél hamarabb jelentkeznek. Ez az egyik oka annak, hogy a kalóriamennyiség csökkentését nagy általánosságban nem tartom egészségesnek.

Ebben a cikkben az időszakos böjt, a zsírszegény diéta és a csökkentett kalória-bevitel által okozott problémákról olvashatsz, illetve azt is megtudhatod, hogy ezeket a negatívumokat hogyan kerülheted el a Bulletproof böjtprogram segítségével.

Mielőtt még folytatjuk, leszögezném, hogy a várandósság esetén teljesen más szabályok érvényesek! Terhesség során bárminemű böjtölés vagy ketogén étrend nem alkalmazható (hacsak az orvos úgy nem írja elő).

Miért terheli meg annyira az időszakos böjt a nők szervezetét?

A bevitt kalóriamennyiség csökkenése esetén, vagy a csökkentett zsírfogyasztás hatására a termékenység férfiaknál és nőknél egyaránt gyengül, mivel az alacsony kalória/zsírtartalmú étrendet a szerezet éhínséges időszakként értelmezi, így a nők szervezete ilyenkor stresszállapotba kerül, és egészen addig terméketlen marad, amíg az élelmiszer-ellátás ismét megfelelő nem lesz egy esetleges terhesség kihordásához.

Ha egy nő a várandóssága vagy a szoptatási időszak során éhezik, akkor megnő a súlyos tápanyaghiány vagy akár a halálozás kockázata is, mivel ez hihetetlenül erős stresszhatással van az anya szervezetére.

A nők szervezete - különféle tünetek formájában - számos termékenységi problémáról, hormonzavarról és tápanyaghiányról is árulkodhat az apajelölt számára. Ezek között szerepelhet:

 • hajhullás
 • hízás
 • aknés bőr
 • megnövekedett testszőrzet
 • sápadt bőr
 • libidócsökkenés
 • energiahiány

Ezeket a külső vonásokat nem esztétikai vagy hiúsági okokból kell komolyan vennünk, ugyanis a fenti tünetek nagyban jellemzik az általános egészségi állapotunkat is.

A férfiaknál ez inkább kényelmi kérdés. Számukra éhezés során gyermeket vállalni kényelmetlenséggel jár persze, de nem nekik kell kihordani, megszülni és szoptatni az utódot, hanem a nőknek. Ez az oka annak, hogy a nők biológiailag érzékenyebbek ezekre a hatásokra, mint a férfiak és a problémák is a nőknél jelentkeznek először.

Így kezdj bele a Bulletproof időszakos böjtprogramba

A Bulletproof böjtprogramba azért emeltem be néhány különleges elemet, mert így könnyebb elérni a célunkat, mint a hagyományos időszakos böjtöléssel, illetve így nem éri a szervezetet további felesleges stressz a böjt során.

A Bulletproof böjtprogram segítségével a nők és férfiak könnyedén, az egészségi kockázatok kizárásával élvezhetik az időszakos böjtölés jótékony hatását.

A 18 órás élelemmegvonás helyett főzz le reggel egy adag Bulletproof kávébabot, turmixold össze egy nagyobb darab, legeltetett marhától származó vajjal és némi Brain Octane olajjal*, és fogyaszd ezt reggeli gyanánt szénhidrát és fehérje hozzáadása nélkül. A garantáltan gombamentes Bulletproof kávébabból főzött kávé toxintartalma alacsony, a többi kávéval ellentétben nem irritálja a mellékvesét, és nem utolsó sorban mennyei, tejszínes-krémes latte íze van.

Ha ebéd előtt megéheznél, készíts el egy újabb adagot. Ha nem akarsz több koffeint fogyasztani, akkor használhatsz koffeinmentes Bulletproof kávébabot vagy matcha teát is.

Miért ilyen hatásos a Bulletproof böjt a nőknél?

A zsír fenntartja a ketózist, így érvényesülhet az időszakos böjt sejtmegújító hatása, továbbá a zsír elegendő mennyiségű energiával látja el az agyat, ezáltal nem váltódik ki stresszválasz.

Így a normál reggeli által biztosított energiamennyiséghez (sőt, az amerikai típusú édes reggelihez képest még több energiához) jut hozzá a szervezeted, és a hormontermelés is megfelelően folytatódik. Ha reggelire Bulletproof kávét fogyasztottál, az étkezés egészen délután közepéig az eszedbe sem fog jutni.

A Bulletproof időszakos böjtprogram hatására a női szervezetben megindulnak a sejtek öntisztító folyamatai, az energiát pedig a zsír elégetése fedezi. A hagyományos időszakos böjthöz képest jobban fenntartja mellékvese-funkciókat. Mivel a zsír elégetéséhez mellékvese-hormonokra (katekolaminokra) van szükség, a Bulletproof időszakos böjtprogram mérföldkő a nők egészségében.

Az abszolút hab a tortán az, hogy a hagyományos időszakos böjt során a délutánonként fellépő kellemetlen tünetek (hideg kezek, belassult gondolkodás, ingerlékenység és fáradtság) a Bulletproof böjtöléssel nem jelentkeznek. A testünk úgy épült fel, hogy a működéséhez a zsír szolgáltasson energiát - ha elegendő zsír áll rendelkezésre, akkor jól vagyunk, megfelelően működnek a hormonok és testsúlyunk is csökkenthető.

Termékenység és vonzó külső

A Bulletproof időszakos böjtöt a szervezet nem a termékenységet fenyegető éhezésként érzékeli. Épp ellenkezőleg, azt a jelzést küldi a szervezetnek, hogy bőség van, és hogy rengeteg olyan egészséges zsírféle áll rendelkezésre, amely az egészséges babák megfoganásához és kihordásához szükséges. Így a termékenység is erősödik.

Akár babavállalást tervezel, akár nem, a termékenység és a vitalitás általános külső jegyeit biztosan te is szeretnéd elérni. Ha lerí rólunk, hogy egészségesen tápláltak vagyunk és képesek vagyunk egy erős utód világra hozására, ez az alábbi vonzó tulajdonságokban nyilvánul meg:

 • fényes haj
 • ragyogó bőr
 • egészséges libidó
 • megfelelő testsúly
 • lendületesség, energikusság

Bizonyos külsődleges jegyek jelenléte a párválasztás során a nők és a férfiak részére igazán fontos, és ez egyáltalán nem sekélyesség, mivel a természet így biztosítja a lehető legegészségesebb utód világra jöttét. A vonzó külső a belső folyamatokról és az egészségi állapotról is pozitív képet ad.

A Bulletproof időszakos böjtprogram a férfiak számára is előnyösebb, mint a hagyományos időszakos böjt. Több férfi is arról számolt be, hogy a Bulletproof időszakos böjtprogram segítségével olyan fogyási célokat is sikeresen el tudtak érni, melyekre a hagyományos időszakos böjttel képtelenek voltak.

A Bulletproof időszakos böjtprogram és a mellékvesék

Valós oka van annak, hogy stressz esetén zsíros, sós ételekre vágyunk - ez pedig nem más, mint a mellékvese fáradtsága, alulműködése. Figyelj rá, hogy szervezeted mit kér: fogyassz legeltetett marhától származó vajat és jó minőségű sót, ezáltal a mellékveséket is ellátod a működésükhöz elengedhetetlen erőforrásokkal. A megemelt össz-zsír bevitel némi rózsaszín himalájai sóval kiegészítve csodákat tehet a mellékvese működésével.

Hogyan foglal állást a tudomány a nők időszakos böjtjével kapcsolatban?

Köszönet illeti Stefani Rupert, a PaleoforWomen.com szerzőjét a fantasztikus összefoglalóért, melyben a nők időszakos böjtölését vizsgáló kutatás eredményeit összegzi. Az adatok egyértelműen azt bizonyítják, hogy a nők és a férfiak szervezete különbözőképpen reagál a különféle étrendekre.

Azon feltételezés, hogy az éhezés, böjtölés káros a női szervezetre, csak részben igaz. A szervezet furcsa módokon reagálhat a böjtölésre. Ez teljesen természetes és normális jelenség, ennek evolúciós oka van. A megoldás kulcsa abban rejlik, hogy az agynak megadjuk a megfelelő működéshez szükséges energiát, valamint biztosítjuk a szervezet megfelelő anyagcseréjét, így az nem fog pánikszerű, "segítség-óriási-éhínség-van" üzemmódba kapcsolni.

Bulletproof időszakos böjtprogram - tippek és trükkök

 • Ha 40 év feletti vagy túlsúlyos vagy, akkor 30 napon keresztül adj a Bulletproof kávéhoz egy kis szabadtartású marhától származó kollagént is. Így a nap során hamarabb leszel ugyan éhes, mint a kollagén fogyasztása nélkül, de ezzel kialakítható a megfelelő leptinszint (ez a teltségérzetért felelős hormonok egyike). Az optimális leptinszint eléréséhez az is igen fontos, hogy a fruktóz- és cukorbevitelt minimalizáld.
 • A Bulletproof program zöld zónájában található szénhidrátokkal visszatöltheted a kiürült szénhidrát-raktáradat, de ezeket ne reggel fogyaszd.
 • Ha a Bulletproof kávé megfeküdné a gyomrodat, akkor a kávéivás előtt fogyassz egy teáskanálnyi Brain Octane Oil olajat. Apránként emeld meg ezt az adagot egy evőkanálnyi mennyiségig. A Brain Octane olaj nem helyettesíthető kókuszolajjal vagy MCT olajjal, mert nem azonos az összetételük. Utóbbi két olajféle szintén megfeküdheti a gyomrodat, illetve emésztési problémákat is okozhatnak.
  * Brain Octane Oil: speciális kókuszolajból kinyert kaprilsavat tartalmazó olaj, amelyet nagyon könnyen energiává alakít a szervezet és fenntartja a ketózis (ford.megj)

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket