fbpx
A kosár üres!

Mit tehetünk a migrén ellen a hétköznapokban?

Annak ellenére, hogy mai napig kutatják a migrén okait, egységes álláspont nincs a témában, ahogyan egységes megoldás sem létezik, hiszen egyéni érzékenységtől függ a fájdalom erőssége, fajtája, hossza, stb. Vajon hol az a határ, amikor már nem egy egyszerű, múló fejfájásról beszélhetünk, hanem migrénről?

Ön is érezte már, hogy a hirtelen lezúduló éles, rohamszerű fájdalom ellen semmit nem tehet?

Csak egy elfüggönyözött, csendes szobára vágyik, ahol nincs más lehetőség, csak tűrni a fájdalmat, amíg az alábbhagy, és Ön újra "működőképes" lesz?

A "rutinosabb" migrénesek már az előjelekből képesek megállapítani, hogy hamarosan számíthatnak az éles, lüktető, féloldali vagy mindkét oldalon megjelenő fájdalomra.

Annak ellenére, hogy mai napig kutatják a migrén okait, egységes álláspont nincs a témában, ahogyan egységes megoldás sem létezik, hiszen egyéni érzékenységtől függ a fájdalom erőssége, fajtája, hossza, stb. Vajon hol az a határ, amikor már nem egy egyszerű, múló fejfájásról beszélhetünk, hanem migrénről?

Ennek megállapítására, ma már egész sor protokoll áll a nyugati orvoslás rendelkezésére, az alap vérvételtől indulva, egészen a komolyabb képalkotó vizsgálatokig. A feltételezések szerint az agyi anyagcserében történő változások okozhatják a migrénes fejfájásokat, ezen belül is az agy kémiai folyamatainak és elektromos aktivitásának felborulása. A agy kémiai folyamatait többek között a szerotonin is befolyásolja. A más néven örömhormon hiányát teszik többek között felelőssé a depresszió kialakulásáért is. Az alacsony szerotonin szint esetén pedig a stresszhormon-szint valószínűleg jóval magasabb a normál értéknél. Tehát megint oda lyukadunk ki, mint annyi más különféle betegség esetén, hogy alapvetően a stressztűrő képesség növelésével már tehetünk is a javulás érdekében. Ez azonban még valószínűleg kevés lesz a tünetmentesség eléréséhez.

A kiváltó okok megszüntetésével tehetünk legtöbbet a migrén ellen

Gondolta volna, hogy a migrén ellen tenni nem azt jelenti, hogy bezárkózunk egy sötét szobába és szó nélkül tűrjük a fájdalmat? Ha tudjuk a kiváltó okokat, akkor könnyebben tehetünk ellenük!

A migrént kiváltó okok között szerepel:

  • vízhiány („szomjaznak” a sejtek)
  • koffein - akkor is szerepe lehet a migrén kialakulásában, ha túl sokat, vagy túl keveset fogyasztunk
  • gyulladásos folyamatok a szervezetben
  • felborult bioritmus - az alváshiány
  • hormonváltozás - menstruáció vagy fogamzásgátlók szedése nyomán megváltozott hormonális állapot
  • ételintolerancia - bizonyos ételek és italok, főleg amelyek ízfokozókat vagy tartósítószereket tartalmaznak
  • utazás, megváltozott klíma
  • stressz, és a stressz megszűnése.

Milyen készítményeket használjunk migrén megelőzésére és a migrén tünetei ellen?

A tudatosan egészséges életmódra törekvő emberek egyik jellemzője, hogy a migrén ellen elsősorban nem a gyógyszergyárak tömegtermékeit részesítik előnyben, melyek többnyire csak a tünetekre jelentenek megoldást, hanem megpróbálják először természetes módszerekkel és természetes összetételű  étrend-kiegészítőkkel elejét venni a kínzó fejfájásnak.

A migrén ellen is, mint a legtöbb egészségügyi probléma esetén, a stresszes élethelyzetek elkerülésével tehetünk a legtöbbet. Ezért a stressztűrő képesség növelésére kifejlesztett étrend-kiegészítők jelenthetik az egyik legbiztosabb megoldást a migrén ellen. A WTN rózsagyökér kapszula 5 aktív  természetes komponenst tartalmaz, ami amellett, hogy megerősíti a szervezetet, és ellenállóvá teszi a stressz hatásaival szemben, még a bőrre is jótékony hatással van.

A WTN rózsagyökér kapszulában olyan összetevőket találunk, amelyek stressztűrő képességünket javíthatják, fizikailag és mentálisan is felfrissíthetnek! Éppen emiatt kiváló segítséget jelenthetnek a migrénes rohamok megelőzésében.

Amennyiben a rohamok rendszeresen jelentkeznek – még orvosi diagnózis mellett is -, érdemes utána járni, hogy mi lehet a valódi ok. Ugyanis a migrén rendszeres kísérője (általános tünete) lehet számtalan gyulladással, lázzal járó betegségnek, fertőzésnek, sérülésnek is. A helytelen táplálkozásból adódó felszívódási problémák miatt is kialakulhat gyulladás a szervezet különböző területein. A gyulladásszint megemelkedésével szabadgyökök keletkeznek, melynek ellensúlyozására a szervezetben antioxidáns védelmi rendszer aktiválódik. Amennyiben ez a rendszer „kibillen” egyensúlyából, úgy szükségessé válhat az antioxidánsok tápcsatornán keresztüli bevitele a szervezetbe.  A fájdalom (migrén) és az antioxidáns védelem ilyen esetekben szinte kivétel nélkül kontrollálható speciális gyógynövények alkalmazásával.

Amennyiben vizsgálatokkal alátámasztva bebizonyosodik, hogy a migrén hátterében hormonális problémák (is) állnak, úgy a legmegfelelőbb választás, ha a rózsagyökér mellett a hormonrendszer támogatását szolgáló WTN ciklusbarát krémet is alkalmazzuk. A ciklusbarát krém fitoprogeszteron tartalmának köszönhetően együttesen járulhat hozzá, hogy hatékonyan sikerüljön fellépnünk a kínzó migrén ellen.

Szeretne kívülállóként tekinteni a stresszes helyzetekre, szeretne végre aggodalom és szorongás nélkül nekilátni a megoldandó feladatoknak, amelyeknek egyenes arányú következménye a visszatérő elviselhetetlen fejfájás?

 

Tegyen a migrén ellen az okok megszüntetésével, természetes készítmények használatával!

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket