fbpx
A kosár üres!

Növényi kivonatokkal a hőhullám ellen

A hőhullám mint testi tünet (a 40-50 év körüli nők esetén), ma már kb. 80-90 %-ban egyértelműen hozzákapcsolható a változókori tünetegyütteshez.   A menstruáció elmaradása előtti és utáni időszakban, a testi tünetek megjelenése (a hőhullám, a rendszertelen ciklus, és az összes szélsőséges kedélyállapot), akár 10 évig is eltarthat a nők nagy többségénél. Ezt a rendkívül kellemetlen tünetegyüttest ilyen hosszú időn keresztül végig „szenvedve” bizony megsínyli a lélek is.

Hirtelen rád törő forróság!  Verejtékezés! Kipirosodott bőr! Idegesség!

Vajon meddig tart mindez?

A hőhullám csak egy a sok tünet közül

Érdemes tudni, hogy a menopauza egy természetes folyamata a női létnek, ami alól nincs kivétel, mindenkinek át kell élnie, de épp elég, ha mindez csak a biológiai termékenység korának végét jelenti, nem szükségszerű, hogy kellemetlen fizikai tünetekkel is párosuljon.

A változókort kísérő tünetek széles skálán mozognak, hogy csak a legkellemetlenebbeket említsük, ilyen a minden előjel nélkül jelentkező hangulatváltozás, idegesség, alvászavar, szaporább szívdobogás, depresszív hangulati zavarok, de nem ritkák a reumás megbetegedések, és ugye az a bizonyos hőhullám sem.

Mit kell tudnunk a hőhullám fiziológiájáról

A hőhullám rendszerint hirtelen, erős hőségérzetet és kipirulást okoz. Kezdetben az arcon, majd mindez tovább terjedhet a fejbőr hajas részére, a nyakra, mellkasra és a felkarokra. A testhő eközben megemelkedik, a pulzus szaporábbá válik, a vérnyomás is jelentősen megnőhet és mindezek akár szédüléssel is párosulhatnak. Ezután intenzív verejtékezés, egyeseknél hidegrázás is jelentkezhet. A hőhullám tarthat néhány másodpercig, de akár 1-2 percig is, meghatározatlan időközönként jelentkezik naponta akár huszonöt-harmincszor, és természetesen a lehető legalkalmatlanabb pillanatban.

Nagyon röviden, a teljesség igénye nélkül, a következő történik a testben (és főként az agyban), a hőhullám idején:

A hormonális változások következtében a vegetatív idegrendszerben egyfajta működési „hiba” lép fel. (Az agyi hőközpont a neurotranszmitterek (ingerületátvivők) és az ösztrogén mennyisége között szoros kapcsolat áll fenn. A változókorra jellemző ösztrogén-hiány miatt az ingerületátvivő anyagok „fals” információkat juttathatnak az agyi irányító központba!) Emiatt a bőr alatti hajszálerek bizonyos időközönként hirtelen kitágulnak, ezzel fokozódik a véráramlás, ami kipirosodást idéz elő, és hőmérséklet emelkedéssel jár. Ezt a test korrigálni szeretné, azaz megindítja a hűtő hatású verejtékezést.

Hormonális szempontból a hőhullám, mint tünet hátterében a petefészek működésének lassulása áll legfőképpen, ami miatt nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségű természetes ösztrogén a szervezet számára.

Mit tehetsz a hőhullám ellen?

Ha még a változókor előtt állsz, jó, ha nem ér felkészületlenül, és olyan fontos információkat tudsz magadévá tenni, ami segít abban, hogy a menopauza előtt, közben és után is tünetmentesen és jól érezd magad.

A WTN ciklusbarát étrend-kiegészítő hatóanyagai nem csak a hőhullámokat segítik minimalizálni, de a legtöbb kellemetlen tünetet is kordában tartják. Mindenki eldöntheti, hogy a szükséges ösztrogént szintetikus pirulákból vagy gyógynövényekből (fitoösztrogén) szeretné pótolni.

A kínai angyalgyökér, vörös málnalevél, vöröshere, maca gyökér, lenmag, poloskavész aktív kivonatából álló étrend-kiegészítő hatékony megoldást nyújthat minden nő számára.

A WTN ciklusbarát étrend-kiegészítő és a növényi progeszteron tartalmú WTN ciklusbarát krém együttes alkalmazása még hatékonyabban ellensúlyozhatja a külső forrásból bekerülő, xenoösztrogének (ösztrogént „utánzó” anyagok) káros hatásait, mérsékelve ezáltal a nők életét megkeserítő változókorhoz kapcsolódó kellemetlen tüneteket. Az együttes jótékony hatás abból adódik, hogy vannak összetevők melyek bőrön keresztül és vannak olyanok, amelyek a tápcsatornán keresztül bejutva és felszívódva fejtik ki jobban a hatásukat.

Éld át Te is  kiegyensúlyozottan a változókort!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket