fbpx

Progeszteron pótlás természetesen

Progeszteron pótlás természetesen Progeszteron pótlás természetesen

Menstruációs zavarok, depresszió, ingerlékenység, hőhullámok, alacsony energiaszint, alacsony libidó, endometriózis, édesség kívánósság, stb.

Látszólag egymástól független tünetek, de a valóság az, hogy probléma gyökere nagyon is közös:

Az ösztrogén – progeszteron egyensúlytalanság, jellemzően az ösztrogéndominancia!

Ha tapasztalod magadon valamelyik tünetet, akkor neked is szükséged van egy olyan célszerűen természetes megoldásra, mely elősegíti a szervezetedben a progeszteron hiány megszüntetését és természetes formában valósul meg a progeszteron pótlás.

Milyen természetes módszerekkel tudod elősegíteni szervezetedben a progeszteron hiány miatt szükségessé vált progeszteron pótlást? Egyáltalán miért fontos ez?

Nem szabad azonban elfelejteni, - mint minden hormont, így a progeszteront is - szintetikus formában (progesztin) használják sok esetben. Azonban a női szervezetben progeszteronként azonosítódik, ezzel nagy problémát okozva. Tudtunkon kívül létrehozunk egy olyan ördögi kört, melyből nem is olyan egyszerű a kilépés, csak a testi - lelki egészségünk árának a megfizetése esetén.

Progeszteron pótlás – belsőleg vagy külsőleg?

Több lehetőség közül választhatunk, ha a progeszteron pótlás miatt estünk gondolkodóba. Elsősorban azt kell eldönteni, hogy külsőleg vagy belsőleg akarjuk támogatni a szervezetünket?

Progeszteron pótlás étrend-kiegészítők szedésével

Belsőleg történő szedés esetén a progeszteron először a bélrendszerbe kerül. A májat elérve a progeszteron egy része átalakul, glükoronsavvá, majd epeváladékként ürül. Ha valaki a szájon át történő alkalmazást részesíti előnyben, mint a hormon pótlás egyik fajtáját, akkor tudnia kell, hogy magasabb hormondózist kell szednie ahhoz, hogy ugyanolyan hatást lehessen elérni, mint ha külsőleg krémet alkalmaznánk.

Szublingvális progeszteron pótlás

Szublingvális használat esetén a kapszulát kell szétrágni, majd a benne levő folyadékot a nyelv alatt tartani, hogy a benne levő hormon a száj nyálkahártyájáról felszívódva a véráramba kerüljön és kifejtse hatását. Rövidesen érezhető a hatása. 

Progeszteron hüvelykapszulával

Van még egy nagyon érdekes módszer a belsőleg történő hormon pótlás kezelésére, ez pedig a hüvelykapszula. Ennek az az érdekessége, hogy a kapszula hüvelyben történő feloldása után onnan gyorsan fel tud szívódni és azonnal a véráramba kerül a hüvely nyálkahártyájáról. Ez a módszer akkor nyújthat megoldást, ha valakinek ciklussal kapcsolatos panaszai vannak vagy pedig hüvely-szárazságtól szenved.

Progeszteron pótlás külsőleg – a legegyszerűbb megoldás

Külsőleg történő alkalmazás esetén a legelterjedtebb módszer a természetes progeszteron pótlás esetén: a progeszteron krém használata. A krém könnyedén felvihető a bőrre és eloszlatható. A bőrből közvetlenül a véráramba kerül, miután a bőr alatti kötőszövetekben telítődött a progeszteron mennyisége. Ennek kb. 2-3 hónapos átfutási ideje van. A progeszteron krém másik előnye, hogy ahol kenjük a testünket,  simább, feszesebb tónusú lesz a bőrünk.

A természetes progeszteron krém fő hatóanyaga jellemzően a mexikói yam gyökér kivonat.

Progeszteron pótlás életmóddal

Barátcserje is jó szolgálatot tehet, mivel a sárgatest termelődést közvetve serkenti. (Megj.: a barátcserje jelenleg tiltott gyógynövény étrend-kiegészítőben Magyarországon – a szerk.).

Az E-vitamin is nagyon fontos a progeszteron termelődéshez, mivel elősegíti a progeszteron pótlás külsőleg alkalmazott formáját. A kutatók megállapították, hogy a progeszteron termelődés és a szervezet E-vitamin szintje között összefüggés van.

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket