fbpx
A kosár üres!
WTN Ashwagandha komplex WTN Ashwagandha komplex
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Ashwagandha komplex

60 kapszula

6.480 Ft

kb. 2 havi adag, ami havonta mindössze kb. 3240 Ft

15.000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN INGYENES A KISZÁLLÍTÁS!

VÁSÁRLÁSI ÉRTÉKHATÁR SZERINTI AJÁNDÉKAINK

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

Kimerült és stresszes vagy?

Nem pihentető az alvásod?

Próbáld ki a már több ezer éve alkalmazott gyógynövény - az Ashwagandha - természetes hatását a stressz csökkentéséért és a nyugodt alvásért!

Az Ashwagandha gyógynövény nagyon nagy tiszteletnek örvend az Ayurvédikus (jelentése „az élet tudománya”) gyógyászatban. Az Ayurvéda „Rasayana” eljárásmódja alkalmazza előszeretettel, ahol is a terápia célja az ember testi, lelki és mentális megfiatalítása. Nem véletlenül használják, hiszen az Ashwagandha alkalmazása számos egészségügyi előnnyel jár. A belőle előállított készítmények hatásáról azt tartják, hogy elősegíti a testi, lelki frissesség fenntartását és növeli a minőségben eltöltött életévek számát. Az Ashwagandhát az idegrendszer védelmére, valamint a kimerültség és az álmatlanság kezelésére használják. Mindemellett afrodiziákumnak, féreghajtónak, idegrendszeri stimulánsnak, stb. is tekintik.

Az Ayurvéda kiemelt helyen kezeli az alvást, ugyanis egészségünk szempontjából nagyon meghatározó alvásunk minősége. A megfelelő, pihentető alvás regenerálja a testet, lelket, ami szükséges a másnapi kihívások teljesítéséhez. A nem megfelelő alvás növelheti a kockázatát az elhízásnak, a cukorbetegségnek, a magas vérnyomás, valamint a szívbetegségek, a depresszió és a szorongás kialakulásának.

Az Ashwagandhában található hatóanyagoknak nagyon nagy hasznát vesszük a stresszes időszakban, ugyanis kiemelkedő hatással van a mellékvese működésére és ezáltal a stressz szintünkre. Adaptogén gyógynövényként képes a fizikai és pszichés megterheléssel szembeni ellenállóképesség javítására, azáltal, hogy fokozza a test alkalmazkodóképességét a különböző stresszhatásokhoz.

A növény gyökere magas antioxidáns tartalmú, amely csökkentheti a szabadgyökök káros hatásait és lassíthatja az öregedést. Így abban is segíthet, hogy tovább őrizzük meg fiatalos külsőnket!

Segítségünkre lehet továbbá a stressz hatására kialakuló betegségek megelőzésében is!

Az Ashwagandha számos kedvező élettani hatása közül néhány:

 • ellenállóvá tehet a stresszel szemben
 • javíthatja az alvás minőségét, segíthet álmatlanság esetén
 • csökkentheti a mellékvese kortizol szintjét
 • rendezheti a stressz következtében létrejövő vérnyomás-, pulzus-, vércukorszint- elváltozásokat
 • élénkítheti a memóriát
 • javíthatja a kognitív és pszichomotoros teljesítményt
 • jótékony hatással lehet az agyi idegsejtek közötti információátvitelre
 • antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik
 • lassíthatja az öregedést
 • javíthatja az energiaszintet és a mitokondriumok egészségét
 • gyulladáscsökkentő hatása lehet (pl. ízületi gyulladás csökkentő)
 • segítheti a betegségekkel szembeni védekezést
 • az izomtömeg és izomerő jelentős növekedését eredményezheti
 • növelheti a spermiumok számát
 • emelheti a tesztoszteron mennyiségét férfiaknál

Ez a termék vegánbarát?

A kapszulás termékek zselatin kapszulában vannak, így a kapszulás termékek nem vegán barátok.

Mikor ajánljuk az Ashwagandha Komplex szedését?

 • stressz, szorongás, depresszió esetén
 • álmatlanság vagy éjszakai megébredésekkor
 • krónikus fáradtság és fizikai gyengeség esetén
 • hangulatjavítás céljából
 • memória, koncentráció javítására
 • fiatalság, fiatalosság megőrzése érdekében
 • termékenység javítására

Miben teljesen előremutató a WTN terméke?

A stressztűrő képesség javítása és a megfelelő idegi működés érdekében a magnézium és a B-vitaminok pótlása kiemelten kezelendő, ezért fontosnak tartottuk, hogy a gyógynövény hatását megtámogassuk ezekkel a mikrotápanyagokkal is. Kiegészítettük FITOMÁTRIX formulával is, mely még tovább fokozza a készítmény hatékonyságát. Úgy gondoljuk, hogy a különböző hatóanyagok együttesen alkalmazva felerősíthetik egymás hatását.

B-vitaminok

A B vitaminok a szervezet megfelelő működésének fenntartásához elengedhetetlenek. Fontos szerepet játszanak a kognitív funkciók működésében, nélkülözhetetlenek az idegsejtek működéséhez, hiányuk befolyásolhatja a memória működését, depresszió kialakulásához vezethet.

A B-vitaminok segítenek fenntartani az idegek, a bőr, a szem, a haj, és a máj egészségét. Emellett támogathatják az egészséges izomtónus megtartását, a gyomor-bél traktus és az agy megfelelő működését.

A mellékvesék hormontermelésének is fontos elemei, mert a mellékvesék által termelt katekolaminok (pl. adrenalin), illetve a kortizol megfelelő szintjének fenntartásához hozzájárulhatnak. Nemcsak az idegrendszer működésében, de a szervezet energiatermelő folyamataiban is nélkülözhetetlenek, ezért a B-vitaminok pótlásáról napi szinten célszerű gondoskodni! Van azonban néhány fontos tényező, amit érdemes figyelembe vennünk a B-vitaminokkal kapcsolatban:

Egy vitamin neve mögött többféle molekula is állhat

A B12-vitamin esetén leggyakrabban cianokobalamin molekulaformát takarja, melyet a szervezet metil-kobalaminná alakít 4 lépésben, persze csak akkor, ha az átalakításhoz szükséges anyagok rendelkezésre állnak. Hiányuk esetén nem igazán tudja biológiai szerepét betölteni az adott pótolni kívánt B12-vitamin.

Stresszes időszakban, amikor fokozódhat a szervezet B-vitamin igénye, nagyon jót teszünk szervezetünkkel, ha aktív formájú B-vitaminokkal oldjuk meg a pótlásukat!

Számos egészségügyi probléma esetén fontos, hogy a B-vitaminok AKTÍV formában legyenek elérhetőek, mert a szervezet csak így tudja azonnal és igazán jól hasznosítani őket. Az inaktív formában lévő vitaminokkal ellentétben, ilyenkor nincs szükség bonyolult átalakító folyamatokra. Az inaktív vitaminokat a szervezetünk olykor nem tudja megfelelő mértékben felhasználni, hiszen, ha valamely folyamatelem hiányzik, az átalakulás nem, vagy csak részlegesen megy végbe. A szervezetünket tehát tehermentesíthetjük azáltal, hogy aktív vitaminokat biztosítunk számára. Az inaktív vitaminok aktívvá alakításának kritériumai mellett a felszívódás minőségét is szükséges figyelembe vennünk. Egy gyulladt bélrendszer esetén csökkenhet a felszívódása a makro- és mikrotápanyagoknak, ezáltal csökkenhet az inaktív formában szedett vitaminkészítmények alapvetően alacsony hasznosulása is.

A WTN Ashwagandha komplexben használt aktív B-vitaminok, illetve a rendszerint használt inaktív molekulaformák:

Vitamin

Inaktív vitaminforma

AKTÍV vitaminforma

(WTN Ashwagandha komplex)

Megjegyzés

B1-vitamin

tiamin-hidroklorid

tiamin-pirofoszfát-klorid

 

B2-vitamin

riboflavin

riboflavin-5’ nátriumfoszfát

 

B3-vitamin

niacinamid

inozitol-hexanikotinát

 

B5-vitamin

kalcium-D-pantotenát

pantetin

 

B6-vitamin

piridoxin-hidroklorid

piridoxál-5’-foszfát

 

B9-vitamin

folsav

L-5-MTHF, glükózamin folát só

A folsav kifejezetten előnytelen molekulaforma, hazánkban az emberek többsége nem tudja biológiailag hatékony foláttá alakítani.

B12-vitamin

cianokobalamin

metil-kobalamin

A cianokobalamin kifejezetten káros molekulaforma. Szedése nem javasolt.

Magnézium

A magnézium szükséges számos testben lejátszódó folyamathoz és enzim működéséhez, ezért fontosnak tartottuk, hogy ez is belekerüljön az Ashwagandha komplexbe, magnézium-biszglicinát formájában, amely az egyik legjobban felszívódó magnézium forma.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Ashwagandha komplexben lévő magnézium mennyisége nem alkalmas magnéziumpótlásra! Javasoljuk, hogy mindenképpen egészítsd ki a termék szedését Magnézium komplex krémmel!

Fitomátrix formula

FITOMÁTRIX formulával is kiegészítettük az Ashwagandha komplexet! A vitaminokat egy természetes biológiai komplex is körül veszi, így abban a formában lehetnek jelen a termékben, ahogyan a természetben is megtalálhatók. A fitomátrix formula ebben az esetben olyan B-vitaminokban gazdag gyümölcs és gyógynövények kivonatát jelenti, mint a guava gyümölcs, citromhéj, mangó gyümölcs, sétányrózsa virág, szent bazsalikom levél kivonata.

 

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

Szakirodalom lista

[Abu 2019] – Abu B., M., H., Azmi, M., N., Shariff, K., A., et al.: Withaferin A Protects Against High-Fat Diet-Induced Obesity Via Attenuation of Oxidative Stress, Inflammation, and Insulin Resistance, Applied biochemistry and biotechnology, 05, 2019.

[Adrian 2019] – Adrian, L., L., Peter, D., D., Stephen, J., S.: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled, Crossover Study Examining the Hormonal and Vitality Effects of Ashwagandha (Withania somnifera) in Aging, Overweight Males, American Journal of Men's Health, 2019.

[Birla 2019] – Birla, H., Keswani, C., Rai, S., N., et al.: Neuroprotective effects of Withania somnifera in BPA induced-cognitive dysfunction and oxidative stress in mice, Behavioral and brain functions, 07, 05, 2019.

[Biswajit 2008] – Biswajit, A., Jayaram, H., Achintya, M., et al: A standardized Withania Somnifera ExtractSignificantly Reduces Stress-RelatedParameters in Chronically Stressed Humans:ADouble-Blind, Randomized,Placebo-Controlled Study, JANA, 2008.

[Candelario 2015] – Candelario, M., Cuellar, E., Reyes-Ruiz, J., M., et al.: Direct evidence for GABAergic activity of Withania somnifera on mammalian ionotropic GABAA and GABAp receptors, Journal of ethnopharmacology, 02, 08, 2015.

[Fatima 2017] – Fatima, I., Hussain, T., Rfay, M., et al.: Evaluation of antioxidant activity of leaves and fruits extracts of five medicinal plants, Pakistan journal of pharmaceutical sciences, 09, 2017.

[Gupta 2018] – Gupta, M., Kaur, G.: Withania somnifera as a Potential Anxiolytic and Anti-inflammatory Candidate Against Systemic Lipopolysaccharide-Induced Neuroinflammation, Neuromolecular medicine, 09, 2018.

[Hameed 2018] – Hameed, A., Akhtar, N.: Comparative chemical investigation and evaluation of antioxidant and tyrosinase inhibitory effects of Withania somnifera (L.) Dunal and Solanum nigrum (L.) berries, Acta pharmaceutica, 03, 2018.

[Ismail 2017] – Ismail, H., Rasheed, A., Haq, I., U., et al.: Five Indigenous Plants of Pakistan with Antinociceptive, Anti-Inflammatory, Antidepressant, and Anticoagulant Properties in Sprague Dawley Rats, Evidence-based complementary and alternative medicine, 2017.

[Kaur 2001] – Kaur, P., Mathur, S., Sharma, M., et al.: A biologically active constituent of withania somnifera (ashwagandha) with antistress activity, Indian journal of clinical biochemistry, 07, 2001.

[Langade 2019] – Langade, D., Kanchi, S., Salve, J., et al: Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera) Root Extract in Insomnia and Anxiety: A Double-blind, Randomized, Placebo-controlled Study, Cureus, 2019.

[Manchanda 2017] – Manchanda, S., Mishra, R., Singh, R., et al.: Aqueous Leaf Extract of Withania somnifera as a Potential Neuroprotective Agent in Sleep-deprived Rats: a Mechanistic Study, Molecular neurobiology, 05, 2017

[Minakshi 2019] – Minakshi, T., B., Vidyanand, K., T.: Ashwagandha in treatment of insomnia: A Review, National Journal of Research in Ayurved Science, 2019..

[Sachin 2015] – Sachin,W., Deepak, L., Kedar, J., et al.: Examining the effect of Withania somnifera supplementation on muscle strength and recovery: a randomized controlled trial, Journal of the International Society of Sports Nutrition, 2015.

[Singh 2011] – Singh, N., Bhalla, M., de Jager, P., et al.: An overview on ashwagandha: a Rasayana (rejuvenator) of Ayurveda, African journal of traditional, complementary, and alternative medicines, 2011.

[Thurman 1997] – Thurman, R., G., Zhong, Z., von Frankenberg, M., et al..: Prevention of cyclosporine-induced nephrotoxicity with dietary glycin, Transplantation, 1997.

[Usharani 2014] – Usharani, P., Raveendranadh, P., Nishat, F.: Effect of standardized aqueous extract of Withania somnifera on tests of cognitive and psychomotor performance in healthy human participants, Pharmacognosy Research, 2014.

[Wagner 1994] – Wagner, H., Nörr, H., Winterhoff, H.: Plant adaptogens, Phytomedicine: international journal of phytotherapy and phytopharmacology, 06, 1994. 

[Yin 1998] – Yin, M., Ikejima, K., Arteel, G., E., et al.: Glycine accelerates recovery from alcohol-induced liver injury, J. Pharmacol Exp. Ther., 1998.

 • Mikor javasolt a WTN ashwagandha komplex és mikor a WTN rózsagyökér komplex használata?

Krónikus (hosszan tartó) stresszhelyzet esetén az ashwagandha, akut (rövidtávú) esetben rózsagyökér komplex javasolható.

 • A piacon sok termékben együtt van jelen a rózsagyökér (rhodiola rosea) kivonat és az ashwagandha. Mit érdemes erről tudni?

Ennek a két növénynek a párosítása egy termékben nem szerencsés, mert rózsagyökér a normál kortizolszint fenntartását segíti, utóbbi a kortizolszint csökkenéséhez járul hozzá.

 • A magnézium milyen formában van a termékben és miért?

Teljesen elreagáltatott magnézium-biszglicinát formában, ami azt jelenti, hogy nincs jelen káros magnézium-oxid.

A magnézium-glicinát előnyeiről javasoljuk nézd meg ezt a videót:

 

Néhány gondolat a magnézium-oxid káros hatásáról

 • Mi a különbség a magnézium-glicinát és a magnézium-biszglicinát között?

Semmi, mindkét elnevezés ugyanazt a molekulát takarja.

 • Honnan tudom megállapítani, hogy nem teljesen elreagáltatott, hanem rosszabb minőségű, magnézium-oxidot is tartalmazó magnézium-glicinát van a kapszulában?

Szét kell szedni egy kapszulát és megkóstolni a port. A teljesen elreagáltatott magnézium-glicinát keserű és kellemetlen ízű, a magnézium-oxiddal kevert magnézium-glicinát közel semleges ízű és nem kifejezetten kellemetlen.

 • Alkalmas önmagában a termék magnéziumpótlásra?

A termék nem tartalmaz annyi magnéziumot, hogy fedezze a teljes napi magnézium szükségletet.

 • Mit érdemes tudni az aswagandha használatáról?

Az ashwagandha nagyon biztonságos adaptogén hatóanyagnak tekinthető. Általában nem okoz kellemetlen tüneteket a használata. A használatát várandósság során kerüljük, vagy kérjük ki orvos véleményét az alkalmazásáról.

 • Alkalmazhatóak-e az adaptogének (rózsagyökér, ashwagandha, ginzeng, stb) várandósság és szoptatás alatt?

Várandósság és szoptatás alatt az adaptogén gyógynövények használata nem javasolt.

 • Milyen zselatint használunk a kapszulás termékek esetében?

Kizárólag nagy tisztaságú marha zselatinból készült kapszulákat használunk.

WTN Ashwagandha komplex

GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

Összetevők: ashwagandha gyökérőrlet, magnézium-glicinát, zselatin (kapszula), guava kivonat, citromhéj kivonat, mangó kivonat, sétányrózsa kivonat, szent bazsalikom kivonat, rizskivonat, L-leucin (aminosav), magnézium-sztearát (növényi forrásból), tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5' nátriumfoszfát, inozitol-hexanikotinát, pantetin, piridoxál-5'-foszfát, (6S)-5-metiltetrahidrofolát, metil-kobalamin.

Összetevők részletesen

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Ashwagandha komplex).

Aktív összetevők

1 kapszulában

NRV%*

Ashwagandha őrlet (Withania Somnifera)

250 mg

-

B1-vitamin (tiamin-pirofoszfát-klorid)

2,5 mg

227%

B2-vitamin (riboflavin-5’ nátriumfoszfát)

2,5 mg

179%

B3-vitamin (inozitol-hexanikotinát)

2,5 mg

16%

B5-vitamin (pantetin)

2,5 mg

42%

B6-vitamin (piridoxál-5’-foszfát (P5P))

2,5 mg

179%

B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só)

200 mcg

100%

B12-vitamin (metil-kobalamin)

100 mcg

4000%

WTN FitomátrixTM: guava gyümölcs (Psidium Guajava) kivonat, citromhéj (Citrus Limon) kivonat, mangó gyümölcs (Mangifera Indica) kivonat, sétányrózsa virág (Lantana Camara) kivonat, szent bazsalikom levél (Ocimum Sanctum) kivonat

159,4 mg

-

 

*Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

WTN Ashwagandha komplex használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 1 kapszula javasolt a kora délutáni, vagy esti órákban. Érzékeny emésztőrendszer esetén étkezéssel vegyük be.

Figyelmeztetés

 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • Laktáció és terhesség alatt fogyasztása nem javasolt.
 • Gyermekek nem használhatják.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.

Mikor javasolt a WTN ashwagandha komplex és mikor a WTN rózsagyökér komplex használata?

 • Krónikus (hosszan tartó) stresszhelyzet esetén az ashwagandha, akut (rövidtávú) esetben rózsagyökér komplex javasolható.

A piacon sok termékben együtt van jelen a rózsagyökér (rhodiola rosea) kivonat és az ashwagandha. Mit érdemes erről tudni?

 • Ennek a két növénynek a párosítása egy termékben nem szerencsés, mert a rózsagyökér a normál kortizolszint fenntartását segítheti, utóbbi pedig a kortizolszint csökkenéséhez járulhat hozzá.

A magnézium milyen formában van a termékben és miért?

 • Teljesen elreagáltatott magnézium-biszglicinát formában, ami azt jelenti, hogy nincs jelen káros magnézium-oxid.
 • A magnézium-glicinát előnyeiről javasoljuk nézd meg ezt a videót:

Mi a különbség a magnézium-glicinát és a magnézium-biszglicinát között?

 • Semmi, mindkét elnevezés ugyanazt a molekulát takarja.

Honnan tudom megállapítani, hogy nem teljesen elreagáltatott, hanem rosszabb minőségű, magnézium-oxidot is tartalmazó magnézium-glicinát van a kapszulában?

 • Szét kell szedni egy kapszulát és megkóstolni a port. A teljesen elreagáltatott magnézium-glicinát keserű és kellemetlen ízű, a magnézium-oxiddal kevert magnézium-glicinát közel semleges ízű és nem kifejezetten kellemetlen.

Alkalmas önmagában a termék magnéziumpótlásra?

 • A termék nem tartalmaz annyi magnéziumot, hogy fedezze a teljes napi magnézium szükségletet.

Mit érdemes tudni az aswagandha használatáról?

 • Az ashwagandha nagyon biztonságos, adaptogén (környezeti hatásoknak megfelelően tökéletesen alkalmazkodó) hatóanyagnak tekinthető. Általában nem okoz kellemetlen tüneteket a használata. A használatát várandósság során kerüljük, vagy kérjük ki orvos véleményét az alkalmazásáról.

Szedhetem-e/használhatom-e folyamatosan a termékeket, vagy tartsak szünetet?

 • Minden termék esetében javasolt a kúraszerű alkalmazás.
 • A legtöbb esetben 2-3 hónapos használatot majd 1 hónap szünetet javaslunk, ha a kezelőorvos vagy természetgyógyász nem javasolta másképpen. Időnként fontos visszaellenőriztetni vérvizsgálattal, hogy jelenleg milyen a vitamin/hormon/ásványianyag, stb szintünk. Javasolt rendszeresen 3-4, de legkésőbb 6 havonta megnézetni az értékeket.
 • Amennyiben az eredmények azt mutatják, a kezelőorvosunk vagy természetgyógyászunk is azt javasolja és mi magunk is azt érezzük, hogy jól vagyunk, el lehet hagyni a termékeket.
 • Amennyiben azt látjuk és érezzük, hogy még van létjogosultsága a termékek használatának, mindenképpen folytassuk tovább.
6.480 Ft
A terméket az alábbi termékcsomagok részeként is megtalálod:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Kérjük töltsd ki!

Kérjük töltsd ki!

Elolvasás után jelöld be a mezőt!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!

Wise Tree Naturals

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.
Email: info@wtn.hu

1-es mellék:Leadott megrendelések
2-es mellék:Csomagszállítás
3-es mellék:Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Kövess Minket