fbpx
WTN Szelén komplexWTN Szelén komplex
GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes

WTN Szelén komplex

60 kapszula

GYULLADÁSOS PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉSRE IS!
5.264 Ft
Futárszolgálat ikon

22.500 Ft felett
ingyenes kiszállítás

Aktuális ajándékaink ikon

Vásárlás értékhatár
szerinti ajándékaink

A törzsvásárlói program
a következő kedvezményre jogosít fel,

ha vásárlásaid összege 2022.01.01.-től:

120e-240e Ft között van - 10% kedvezmény

240e-360e Ft között van - 15% kedvezmény

360e Ft felett van - 20% kedvezmény

Tehát mindig az előző 2 év, és az idei évi
vásárlásaid összegéből számolódik a
törzsvásárlói státuszod.

A termékkel kapcsolatos további, részletes információkért kattints az alábbi fülekre

A szelén hozzájárul a pajzsmirigy normál működéséhez.

Indiai balzsamfa, brokkoli mag és szibériai ginzeng kivonatokkal.

A pajzsmirigyet érintő állapotok közül az egyik leggyakoribb a Hashimoto thyreoiditis. Ez egy autoimmun folyamat, mely során a szervezet antitesteket termel a pajzsmirigy ellen. A gyulladás az egész szervezetet komplexen érinti.

Ebben az állapotban a jód, amely alapvetően nélkülözhetetlen a pajzsmirigy megfelelő működéséhez, illetve a női hormonrendszer, immunrendszer és az anyagcsere egészségéhez, nem javasolt. Hashimoto thyreoiditis esetén a jódpótlást érdemes az állapotjavulás után, tapasztalt szakemberrel egyeztetve elkezdeni.

A pajzsmirigy megfelelő működésének másik nélkülözhetetlen eleme a szelén. Szelén hiányában a szervezet aktív pajzsmirigyhormonokat is nehezebben állíthat elő (különösen pajzsmirigy alulműködés és az említett Hashimoto kapcsán kiemelt jelentőségű az ásványi anyag.)

Ezen kívül hazánk is azon a földrajzi területek közé tartozik, ahol bizonyított a termőföld szelén hiánya, így nagyon könnyen hiányt szenvedhetünk ebből az ásványi anyagból, anélkül, hogy tisztában lennénk vele.

Hiánya immunrendszeri gyengeséghez, hajhulláshoz, termékenységi problémákhoz, lassuló gondolkodáshoz, stb. vezethet. Megfelelő szintjéről érdemes gondoskodni, időszakosan vérvétellel ellenőrizni.

A WTN Szelén komplex, a jódot nélkülözve Hashimoto thyreoiditisben érintettek számára is ajánlható. A WTN Szelén Komplex különlegessége, hogy természetes növényi hatóanyagai a szelén hatását erősítve enyhíthetik az autoimmun pajzsmirigy gyulladást és a pajzsmirigy alulműködésben szenvedők mindennapjait megkeserítő tüneteket!

A növényi kivonatok hatóanyagtartalma állandó, mivel a kivonat előállítása standardizálással történik.

A hatóanyagokra standardizált kivonatok egyik nagy előnye, hogy segítségükkel az egyenletes hatékonyság és minőség mindig biztosítható. Így az adott gyógynövény kivonatának hatékonysága nem függ például az adott év időjárásától, a betakarítás és a feldolgozás körülményeitől stb.

Az összetevők hatásai (néhány kiragadott példa)

Szelén szerves formája (szelenometionin)

 • A sejtvédelem nélkülözhetetlen eleme a szelén, a humán szervezetben antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.
 • A normális immunfunkciók működését is lehetővé teszi, valamint hozzájárul az idegrendszer működéséhez és az oxidatív stresszel szembeni normális védekezőképességhez.

Indiai balzsamfa kivonat, (Guggul extract 2,5%)

 • Az optimális zsíranyagcsere támogatásához járul hozzá, ezáltal pozitívan szabályozhatja a vér lipidszintjét.
 • A szervezet cukorháztartására is pozitív hatással lehet, így a súlycsökkentő étrend, egészséges részét képezheti a guggul használata.
 • A balzsamfa kivonat képes a szervezet szöveteinek megújulását segíteni, vékonybél és vértisztító hatással is rendelkezik.

Brokkoli mag kivonat, (Brassica Oleracea Var. Italica Extract), 100:1

 • Rendkívül gazdag sejtvédő tulajdonságú anyagokban, ezen kívül remek segítség a méreganyagok kivezetésében.
 • A szulforafánban bővelkedő brokkoli, a szabadgyökök okozta ártalmakkal szemben védelmezi a sejteket.

Szibériai ginzeng kivonat, (Eleutherococcus Senticosus Extract), 1.5% eleuterozid

 • A szibériai ginzeng hozzájárul a teljesítőképesség fokozásához, a mentális és a fizikai erőnléthez.
 • A ginzeng a felépülési folyamatot is meggyorsíthatja, így roboráló szerként alkalmazva is kiváló.
 • Az immunrendszer erősítésével, a stresszel szembeni tűrőképességet is javíthatja, így krónikus kimerülés vagy fáradtság esetén is alkalmazható.

 

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

 • Milyen zselatint használunk a kapszulás termékek esetében?

Kizárólag nagy tisztaságú marha zselatinból készült kapszulákat használunk.

 • Szedhetik a pajzsmirigy betegek a Szelén komplexet a brokkoli mag kivonat tartalma miatt?

A brokkoli mag kivonat nem ugyanaz, mint a teljes növény, így a pajzsmirigy betegek is fogyaszthatják.

WTN Szelén komplex

Összetevők (1. táblázat): indiai balzsamfa kivonat, zselatin (kapszula), brokkoli mag kivonat, szibériai ginzeng kivonat, szelenometionin.

A szelén hatása a pajzsmirigy működésre

A pajzsmirigy alulműködés tünetei alattomos módon szivárognak be a beteg életébe, és sokakat kényszerítenek arra, hogy kövérkés, nyűgös, kopaszodó, fásult emberként lássa önmagát. Ne fogadd el ezt az állapotot! A hormonpótlás mellett a pajzsmirigy alulműködés szerteágazó tüneteinek enyhítésében a WTN Szelén Komplexben található természetes növényi kivonatok és a pajzsmirigy autoimmun gyulladásának kezelésében hatékony szelén is segítenek.

Pajzsmirigy alulműködéshez sok esetben társul egy autoimmun eredetű, gyulladásos pajzsmirigy megbetegedés, a Hashimoto thyreoiditis. Azok, akik ezzel a betegséggel küzdenek, nem élhetnek a természetes jódpótlás lehetőségével, mert a jód fokozhatja a pajzsmirigy gyulladását. Számukra is létezik azonban megoldás: a kutatások szerint a szelén, pajzsmirigy gyulladás esetén kifejezetten jótékony hatású lehet. Egyszerű szelén tabletta vagy szelénnel dúsított pajzsmirigy vitamin helyett azonban válaszd inkább a WTN komplex megoldását: a szelén komplexben található természetes növényi hatóanyagok gondoskodnak arról, hogy jól érezd magad a bőrödben és visszanyerd energikusságod!

A Hashimoto thyreoiditis következménye: a pajzsmirigy alulműködés

Az autoimmun eredetű pajzsmirigy gyulladás, a Hashimoto tireoiditisz (vagy Hashimoto thyreoiditis) a pajzsmirigy alulműködés leggyakoribb oka. Megjelenése nőknél és azoknál, akiknek családjában előfordult már ez a betegség, jóval gyakoribb. Jellemzően a nagyobb hormonális változások kapcsán, szülés után, de legtöbbször a menopauza időszakában jelentkeznek a tünetek. Mivel a szervezet hormonháztartásának érzékeny egyensúlyát a stresszhormonok termelődése könnyen felborítja, a tartós stressz is a pajzsmirigy alulműködés, illetve a Hashimoto thyreoiditis kiváltó okai közé sorolható.

A Hashimoto tireoiditisz okozta pajzsmirigy gyulladás következtében a pajzsmirigy fokozatos leépülésnek indul, így nem képes betölteni funkcióját. A betegség korai szakaszában előfordul, hogy a gyulladás kezdetén a pajzsmirigy túlműködés jeleit tapasztalja a beteg. Ezek közé a fokozott izzadás, kimelegedés, idegesség, nyugtalanság, szapora pulzus, alvászavarok, növekvő étvágy mellett is bekövetkező fogyás, hasmenés, menstruációs zavarok, általában egy felfokozott fizikai és idegállapot tartozik. Egy idő után azonban a sorvadó pajzsmirigy egyre kevesebb pajzsmirigy hormon előállítására képes, és ebben a fázisban már a pajzsmirigy alulműködés tünetei jelentkeznek.

A pajzsmirigy alulműködés tünetei:

 • gyakori hidegérzet, fázás
 • hízás a megszokott étrend és mozgásmennyiség mellett
 • sikertelen diéták
 • székrekedés, lelassult anyagcsere
 • puffadás, emésztési problémák
 • száraz, töredezett, elvékonyodó haj, hajhullás, egyéb testszőrzet (pl. szemöldök!) megritkulása
 • száraz bőr
 • depresszió
 • koncentrációs zavarok
 • menstruációs zavarok
 • meddőség
 • fáradtság, enerváltság
 • aluszékonyság
 • alacsony pulzusszám
 • csökkent szexuális késztetés
 • változó ízületi vagy izomfájdalmak
 • vérszegénység
 • gyakori rekedtség
 • ödémás duzzanatok megjelenése, leggyakrabban az arcon, a szemhéjakon

A Hashimoto tireoiditiszben szenvedőknél nagyobb eséllyel fordulhat elő más autoimmun betegségek kialakulása is. A pajzsmirigy alulműködés gyakori szövődménye nőknél a meddőség.

A pajzsmirigy alulműködés tünetei annyira változatosak, hogy a háttérben meghúzódó pajzsmirigy gyulladás megállapítására sokszor csak hosszabb idő elteltével kerül sor. A legtöbben a tüneteket a változókorral együtt járó további nyűgként fogadják el, és nem is fordulnak feltétlenül orvoshoz. Gyakran megesik az is, hogy a betegek csak az őket különösen zavaró panaszokról számolnak be háziorvosuknak, megkezdődik azok kezelése anélkül, hogy a többi, enyhébb, de a vezető tünettel összefüggő eltérés is kiderülne, így nem is az alapbetegségre, hanem csak annak valamelyik tünetére fókuszál a gyógyítás. A meddőség, a depresszió, az elhízás jellegzetesen olyan problémák, melyek a pajzsmirigy alulműködés tünetei is lehetnek, mégis sok esetben különálló problémaként tekint rájuk orvos és beteg egyaránt. A fenti tünetek ismeretében nagyon fontos, hogy minden, akár már évek óta fennálló panaszról számolj be orvosodnak, aki így teljesebb képet és hatékonyabb terápiát tud kialakítani!

A Hashimoto thyreoiditis kezelése: szelén, pajzsmirigy hormon, ásványi anyagok

A pajzsmirigy alulműködés megállapítása vérvizsgálatok révén történik. A Hashimoto thyreoiditis diagnózisát szintén vérvizsgálatok, a betegségre jellemző pajzsmirigy ellenes antitestek kimutatása a vérben, illetve ultrahang felvétel igazolhatja. A gyulladásos folyamat előrehaladtával a pajzsmirigy mérete egyre csökken. A betegség kezelése általában pajzsmirigy hormonok pótlásával történik. A pajzsmirigy alulműködés tüneteinek enyhítésében kiemelt szerep jut az ásványi anyagoknak is. A pajzsmirigy alulműködés sokszor csökkenti bizonyos ásványi anyagok felszívódását, ezért ezeket pótolni kell, másrészt a pajzsmirigyben tárolt ásványi anyagok – a jód és a szelén - befolyásolják annak működését.

Általában a pajzsmirigy hormonok megfelelő működéséhez jódra van szükség. Amennyiben azonban a pajzsmirigy alulműködés tüneteit autoimmun eredetű pajzsmirigy gyulladás – azaz a Hashimoto thyreoiditis - okozza, a jód bevitel kifejezetten ellenjavallt. Legalábbis az első időszakban, amikor még jelentős a gyulladás, mert a jód az immunrendszer erősítése révén fokozhatja a pajzsmirigy gyulladásos állapotát is!

A szelén hatása azonban az autoimmun pajzsmirigy gyulladás kezelése során kifejezetten jótékonynak bizonyulhat!

Ezen kívül a D-vitamin hiánya, ami szintén okozhat pajzsmirigy alulműködést. Gyulladásos eredetű pajzsmirigy alulműködés esetén éppúgy ellenőriztetni érdemes a szintjét, mint amikor gyulladás nem áll fenn.

A pajzsmirigy alulműködés gyakran gátolja bizonyos ásványi anyagok – különösen a vas és egyes B-vitaminok – felszívódását. Ennek a felszívódási zavarnak a következménye a pajzsmirigy alulműködésben szenvedőknél a gyakori vérszegénység és a fokozódó fáradékonyság.

Pajzsmirigy alulműködés esetén tehát mindig gondolni kell a hiányzó ásványi anyagok pótlására is, melyek közül a vas, a cink, D-vitamin, a B6 és a B12 vitaminok, illetve a szelén a legfontosabbak.

A szelén hatása a pajzsmirigy működésre

A szelén pajzsmirigy működésre gyakorolt hatását az utóbbi évtizedekben számos vizsgálat igazolta. Ezek alapján a szelén pajzsmirigy működést támogató szerepe egyre fontosabbnak látszik:

 • A szervezetben jelen lévő szelén jelentős része a pajzsmirigyben található. A szelénhiány – különösen akkor, ha jódhiánnyal is párosul – pajzsmirigy alulműködés kialakulásához is vezethet.
 • A pajzsmirigy alulműködést okozó autoimmun pajzsmirigy gyulladás – a Hashimoto thyreoiditis – kezelése során a szelén tabletta szedése enyhítheti a tüneteket.

A szelén hatása a szervezetre – a szelén tabletta nemcsak a pajzsmirigyre hat:

 • A szelén tabletta szedése nemcsak az autoimmun eredetű gyulladásos pajzsmirigy megbetegedés kezelése során bizonyult jótékonynak.
 • A szelén antioxidáns hatása révén támogatja a szervezet védekezőképességét a szabad gyökök ellen.
 • A szelén tabletta alkalmazása a koleszterinszint csökkenéséhez is hozzájárulhat.
 • A szelén hatása a bőr szárazságának enyhítéséhez, a haj- és a köröm egészséges növekedését is segítheti.

Szelén tabletta vagy szelén tartalmú ételek?

A szelén tartalmú ételek közül nagyobb mennyiségben található szelén a májban, a baromfihúsban, a rákokban, és a halakban is. A szelén a táplálkozás révén kerül a szervezetbe, nemcsak az állati eredetű táplálékok, hanem különböző zöldségek, gabonák révén is. Miért lehet mégis szükség a szelén tabletta szedésére? A szelén tartalmú ételek valójában nagyon változó mennyiségben tartalmaznak szelént, attól függően, hogy az adott termőtalajban ebből az ásványi anyagból mennyi található. A magyarországi termőföldek jódban és szelénben szegények, így mind a közvetlen emberi felhasználásra, mind a takarmánynövényként termelt élelmiszerek szeléntartalma alacsony, a szelénben gazdag tengeri élőlények fogyasztása pedig Magyarországon elenyésző. Azokban az országokban, ahol a termőföldek jód- és szeléntartalma is alacsony, a lakosság nagyobb részénél jelentkeznek a pajzsmirigy alulműködés tünetei.

A jódban és szelénben szegény területeken tehát a jódot pótolni kell, a szelént pedig szükség esetén étrend-kiegészítők, szelén tabletta szedésével érdemes pótolni. A szelén tabletta szedése Hashimoto thyreoiditis esetén számos vizsgálat szerint egyértelműen javítja a betegek állapotát, enyhíti akár a gyulladásos folyamatot is.

WTN Szelén Komplex: szelén pajzsmirigy problémákra - gyógynövények az elhízás, kedvetlenség, erőtlenség ellen!

A pajzsmirigy megbetegedésekben szükséges ásványi anyagok pótlására számos különböző pajzsmirigy vitamin kapható. Ezek között egyszerű szelén tabletta, illetve a szelén, a jód, a cink, a B-vitamin, az E-vitamin, a C-vitamin és a vas különböző kombinációi is megtalálhatók. A WTN Szelén Komplex különlegessége, hogy természetes növényi hatóanyagai a szelén hatását erősítve enyhíthetik az autoimmun pajzsmirigy gyulladást és a pajzsmirigy alulműködésben szenvedők mindennapjait megkeserítő tüneteket!

A WTN Szelén Komplex nemcsak egy egyszerű szelén tabletta vagy pajzsmirigy vitamin! Miben is különbözik ezektől?

 • Nem tartalmaz jódot – így a pajzsmirigy alulműködést okozó autoimmun pajzsmirigy gyulladásban szenvedők is bátran szedhetik.
 • Tartalmaz viszont szelént – szelénes élesztő formájában – melynek szedése kimutathatóan jótékony hatású az autoimmun eredetű pajzsmirigy gyulladás, vagyis a Hashimoto tireoiditisz okozta pajzsmirigy működési zavarok kezelésében.
 • A szelén hatása tapasztalatok szerint a pajzsmirigy alulműködésben szenvedőknél gyakori nyomott hangulat javítására is jótékony lehet.
 • A szelén hatása a pajzsmirigy alulműködéssel sokszor együtt járó hajhullás és bőrszárazság csökkentésében is kimutatható.
 • A szelén antioxidáns hatása révén erősíti a szervezet védekező-rendszerét a káros környezeti hatásokkal szemben.
 • Az indiai balzsamfa (guggul) kivonata a népi gyógyászatban évezredek óta ismert anyagcsere fokozó hatásáról. A pajzsmirigy alulműködés tünetei közül sokakat a diéta ellenére is fennálló súlygyarapodás zavar a legjobban. A guggul kivonat segítségével megállíthatod ezt a folyamatot!
 • A ginzeng kivonat a pajzsmirigy alulműködés okozta kedvetlenség, erőtlenség legjobb ellenszere, fokozza a koncentrációs képességet, a szellemi és fizikai teljesítményt.
 • A brokkoli mag kivonat sejtvédő tulajdonságai révén növelheti szervezet természetes ellenálló képességét.

WTN Szelén komplex használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: 1-2 kapszula, lehetőség szerint étkezések között. Érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben.

Figyelmeztetés

 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • 12 éves kor alatt nem használható.
 • Laktáció és terhesség alatt fogyasztása nem javasolt.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.

Szedhetem-e/használhatom-e folyamatosan a termékeket, vagy tartsak szünetet?

 • Minden termék esetében javasolt a kúraszerű alkalmazás.
 • A legtöbb esetben 2-3 hónapos használatot majd 1 hónap szünetet javaslunk, ha a kezelőorvos vagy természetgyógyász nem javasolta másképpen. Időnként fontos visszaellenőriztetni vérvizsgálattal, hogy jelenleg milyen a vitamin/hormon/ásványianyag, stb szintünk. Javasolt rendszeresen 3-4, de legkésőbb 6 havonta megnézetni az értékeket.
 • Amennyiben az eredmények azt mutatják, a kezelőorvosunk vagy természetgyógyászunk is azt javasolja és mi magunk is azt érezzük, hogy jól vagyunk, el lehet hagyni a termékeket.
 • Amennyiben azt látjuk és érezzük, hogy még van létjogosultsága a termékek használatának, mindenképpen folytassuk tovább.

Ez a termék nem vegán:

 • Mert a kapszula alapanyaga nagytisztaságú marhazselatin.

 

5.264 Ft
A terméket az alábbi termékcsomagok részeként is megtalálod:

Ha értesülni szeretnél legújabb akcióinkról, ajándékainkról

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket