fbpx

video visszajelzes banner v2

Rengeteg olyan színes készítményt láthatsz a különböző bioboltok polcain, amelyek a prosztata egészségét hivatottak támogatni. Ennél a kategóriánál sincs másképp - vannak olyan készítmények, amelyek gyenge hatásfokkal bírnak, de esetleg a színes dobozuk és a hangzatos marketing mondatok meggyőzik a vásárlókat, és vannak biológiailag tényleg jól működő termékek is. Ez is egy labirintus, és talán könnyebb lesz a választás számodra, ha megnézed a következő videóban Szabolcs prosztata egészségvédő termékekről szóló gondolatmenetét.

Néhány gondolat a prosztatavédő termékekről.

Ez megint egy meglehetősen nagy kategória és nagyon sok termék található a boltok polcain.

Onnan kezdeném a gondolatmenetet, hogy a prosztataegészség egy összetett, komplex probléma, tehát a megoldás is komplex lesz, egy komplex terméket lesz célszerű használni.

Hogyha megnézzük a boltok polcain elérhető kínálatot, akkor gyógyszereket és étrend-kiegészítőket egyaránt találunk erre a célra. Viszont jobban megnézve az összetételt azt tapasztaljuk - és ezt nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy az összetétel a lényeg -, hogy szinte ugyanazok az összetevők kerülnek felhasználásra. Ebből azt a logikai következtetést lehet egyenes ágon levonni, hogy a különböző gyártóknak azért éri meg gyógyszerré törzskönyveztetni a termékeiket, mert így az emberek jobban bíznak benne.

Fontos megjegyzésnek gondolom - és ez a logikai gondolatmenet elég széles körben alkalmazható -, hogy a gyártók az esetek döntő többségében a fogyasztók vásárló ereje alapján formuláznak. Ez azt jelenti, hogy nem a lehető legjobbat, vagy egy nagyon jó terméket szeretnének létrehozni, hanem visszaszámolnak az alapján, hogy mennyit hajlandó még kifizetni az a célcsoport, akiket ők el tudnak érni. Itt írtam (lásd tábla), hogyha pl. 4.000 Ft ez az összeg, akkor vissza kell szépen számolni, hogy a profitszükségletek alapján mennyiből kell kihozni egy adott terméket.

A marketing rész, a gyártói kommunikáció kifele arról szokott szólni, hogy „aggódnak a vásárlók pénztárcájáért, és ezért kedvező áru terméket tettek le”. A valóság viszont a háttérben az, hogy a gyártók azt tartják legfőbb céljuknak - az esetek döntő többségében -, hogy minél kisebb legyen az önköltség. Még egyszer: nem a legjobb termék kialakítás a cél.

Ha megnézzük a termékeket, akkor 3 kategóriára célszerű osztani.

  1. szabalpálma monokomponens

Az első a szabalpálma, vagy fűrészpálma néven is ismert, amit monokomponensű hatóanyagként alkalmaznak a különböző termékekben. Érdemes megnézni, hogy ez a szabalpálma kivonat zsírsavakra standardizált-e (ez képviseli a legjobb minőséget), vagy egy koncentrátum (pl. 10:1-ben), vagy egy őrlet?

Hogyha valaki ilyen terméket szeretne, akkor gyűjtse ki az összetételt és ez alapján rangsorolja. Miután megvan a rangsor, nézze meg a koncentrációt és utána válassza a legolcsóbbat.

  1. kombinált termékek

Vannak kombinált termékek és ezek is meglehetősen népszerűek. Ezek jellemzően ugyancsak fűrészpálmát, csalángyökér kivonatot tartalmaznak, vagy van a kisvirágú füzike is. Erről azt szeretném megosztani, hogy a gyakorlati tapasztalatok szerint ennek a növénynek a teája már önmagában is nagyon sok esetben javulást okozhat. Meglehetősen népszerű még az afrikai szilva kivonat is.

Hogyha biológiailag nézzük meg ezt az egészet, akkor az a probléma ezekkel a kombinált termékekkel, hogy döntően csak a vízoldékony kivonatokat teszik bele. Persze ide sorolható az alkohol is, de az a lényeg, hogy a zsíroldékony hatóanyagokra is szükség lenne a prosztata egészségének a támogatásához. Gyakorlatilag a vízoldékonynak és a zsíroldékonynak együtt kellene szerepelniük.

Egy példával illusztrálom, hogy ez hogyan szokott megjelenni a gyakorlatban:

Van a likopin nevű anyag, ami nagyon-nagyon kedvező a prosztata egészségét illetően. Viszont nem ezt teszik bele, hanem paradicsom kivonatot, merthogy a paradicsomban van likopin. Az a gyártói kommunikáció, hogy „paradicsom kivonattal készült és a paradicsomban sok a likopin”. Csakhogy ez egy csúsztatás, mert amikor a kivonatolás megtörténik, akkor a paradicsom kivonat már nem tartalmaz zsíroldékony összetevőket, így likopint sem.

Nagyon fontos kiegészítésnek gondolom, hogy tökmagolajat is mindenféleképpen érdemes szedni, azért hogy a zsíroldékony hatóanyagok bejussanak a szervezetbe.

  • emulzió

A harmadik kategória, ami műszakilag és biológiailag is a legjobb. Már a második kategória adja a megoldást, vagyis hogy a vízoldékony és zsíroldékony anyagok együtt legyenek, emulzióba kerüljenek. Ennek a hátránya viszont, hogy drága. Ez nem tud annyira vásárlóbarát lenni a végét illetően.

Egy másik probléma, hogy a nagyon népszerű és olcsónak tekinthető kemény zselatin kapszulákba gyakorlatilag nem lehet betölteni ezt az emulziót, merthogy a víz tönkreteszi.

Összegezve az eddigieket:

Hogyha valaki a prosztata egészségét támogató terméket keres, akkor többféle variáció áll rendelkezésre:

Hogyha a legolcsóbb megoldást szeretné választani valaki - vélhetőleg ez lesz a leggyengébb hatásfokú is -, akkor egy szabalpálma kivonatot válasszon. (I. kategória). Ez lehetőség szerint egy standardizált kivonat legyen és ezt egészítse ki tökmagolajjal. Az viszont fontos, hogy ne kapszulázott tökmagolaj legyen, egyrészt azért, mert a tökmagolajnak nagyon kellemes az íze is, másrészt, mert ugyan lehet kapszulázva is kapni tökmagolajat, de azt több 100%-kal drágább, mintha megvennénk üvegben. (Erről már készült egy videó.)

A második kategória a kombinált termékek. Ezek jellemzően nem tartalmazzák a zsíroldékony összetevőket, ezért mindenképpen azt javaslom, hogyha valaki ilyen terméket választ, akkor egészítse ki tökmagolajjal.

A harmadik kategória biológiailag és műszakilag is a csúcskategória. Ilyen magyar terméket egyébként nem ismerek egyelőre. Ezekről elmondható, hogy jellemzően más zsíroldékony kivonatokat is tartalmaznak, például a lignánokat, vagy a boswelia-t (ami rendkívül jó gyulladáscsökkentő hatást biztosít), vagy a béta sitoszterolt. Ezek a kombinált termékek képviselik a legjobb minőséget.

Köszönöm szépen!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket