fbpx

video visszajelzes banner v2

Multivitamint szeretnél venni és jól akarsz dönteni? Akkor ezt a rövid videót érdemes megnézned! Összeszedtük a legfontosabb értékelési szempontokat, így könnyedén megállapíthatod, hogy az adott készítmény megfelelő-e számodra vagy sem. A legújabb videónk segítséget nyújthat abban is, hogy az általad választott vagy már alkalmazott terméket mivel ajánlott még kiegészíteni, annak érdekében, hogy a szervezeted hozzájuthasson minden szükséges vitaminhoz és ásványi anyaghoz. Sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet?

Néhány gondolat a multivitaminokról és azok gyors értékeléséről.

Ez egy vissza-visszatérő téma és már több videóban foglalkoztunk vele. Már az elején szeretném definiálni, hogy mit értek én multivitamin alatt, mert bevallom én is sokszor belecsúszom abba, hogy nincs pontosan definiálva.

Én azokat a kombinált készítményeket nevezem multivitaminnak, amelyekbe minden vitamin, ásványi anyag és nyomelem benne van, ami szükséges. Természetesen lehetnek kivételek, pl. nincs benne kalcium, vas, réz, vagy jód, de ezeket általában illik feltüntetni, nem pedig elrejteni.

Nem tekintem a magam részéről multivitaminnak azokat a termékeket, ahol két, három, négy, öt vitamin van, vagy mondjuk egy B-vitamin komplex, ahol az összes B-vitamin benne van.  Azokat a termékeket sem tekintem multivitaminnak, amelyek magnéziummentesek, holott az egész szakma egyetért abban, hogy magnéziumpótlásra szükség van.

Hogyan lehet gyorsan értékelni és kiválasztani egy jó multivitamint? Annyi termék van a boltok polcain, hogy ez egy meglehetősen nagy kihívás.

K2: Azt tapasztalom, hogy napjainkban az az egyik legfontosabb kritérium, hogy nézzük meg, hogy mennyi K2-vitamin van benne. A molekulaformát illetően transz menakinon 7-et kell keresni (ezt néha MK7-el is szokták rövidíteni). Fontos, hogy semmiképpen sem összetévesztendő a filokinonnal (K1). K2-re van szükség és a koncentráció minimum  50-75 mcg legyen, de nyilván a 100 mcg sokkal jobb lenne.

B12: A B12 esetén a molekulaforma semmilyen körülmények között ne legyen cianokobalamin és a koncentrációja legyen minimum 100 mcg.

B9: A B9-nél is kizárást használunk a molekulaformánál, tehát semmiképp ne legyen folsav és étrendi folát sem. Ezalatt ezt értem, hogy vannak olyan termékek, ahol növényi kivonatokból előállított folsav vagy étrendi folát van a termékben, ezek sem fognak jól működni. A koncentráció pedig legyen minimum 200 mcg adagonként.

Mg: A magnéziumnál is szintén kizárást alkalmazunk. Oxid, karbonát, szulfát és hidroxid ne legyen, egyebeknél kevesebbet lehet hibázni, az rendben lesz. A koncentrációt illetően pedig legyen minimum 200-250 mg naponta a dózis.

E-vitamin: A molekulaforma kevert tokoferolok legyenek és ideális esetben legyenek benne tokotrienolok is - ez egyébként már hab a tortán.

Összegezve:

Hogyha az a multivitamin, amit Te kinéztél magadnak, az megfelel ezeknek a kritériumoknak, akkor nagy valószínűséggel nem hibáztál. Hogyha nem felel meg, mert észreveszed, hogy valami hibázik, akkor két lehetőséged van:

  • Az egyik az, hogy szedsz egyéb kiegészítés mellé. Ha nincs benne K2, csak K1 - ami a piaci termékek döntő többségére egyégként jellemző -, akkor szedjél mellé kiegészítést. Ugyanez a helyzet a magnéziummal. Ha nincs benne, akkor szedjél extra magnéziumot. Ez a Te döntésed.
  • A másik lehetőség, hogy egy másik multivitamint választasz, mert szerencsére vannak jó termékek is a piacon.

Azt azért szeretném hangsúlyozni, hogy valami nagyon olcsó és nagyon jó, ez így nem fér össze.

Egy jó minőségű multivitaminnak meg kell fizetni az árát, mert nem tud olcsó lenni.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket