fbpx

video visszajelzes banner v2

"A barátcserje használata igencsak felkapott a női körökben. Sokszor viszont nem esik szó arról, hogy kinek és mikor nem ajánlott a használata! Pedig fontos tudni, hogy pl. nem ajánlott a hónap minden napján alkalmazni! A videóban fény derül arra, hogy mikor igen s mikor nem, hogy kiknek igen s kiknek nem ajánlott."

Manapság meglehetősen népszerűek a barátcserjét tartalmazó készítmények és most néhány gondolat következzen arról, hogy miért nem javasolt ez minden nőnek, holott általában erről szól a fáma.

Nagyon kivonatszerűen, annyit érdemes tudni a barátcserjéről, hogy a női hormonális ciklus egészséges működését támogathatja azáltal, hogy stimulálja az agyalapi mirigyet. Az agyalapi mirigy utána olyan parancsokat küld, ami a petefészek működését befolyásolja, illetve a peteérést, az ovulációt segíti.

Tévhit szokott lenni, hogy a barátcserje és a progeszteron az ugyanaz, de ez nem igaz. A barátcserjének közvetve lehet progeszteron hormon koncentrációt növelő hatása, de a kettő az nem összetévesztendő és nem összekeverendő. A barátcserjének az alkalmazása nem ugyanaz, mint a progeszteron pótlása.

Amit fontos megemlíteni, hogy a fő hatóanyaga a barátcserjének ez az agnuzid nevű vegyület. Ez lesz most a kiindulópont, hogy mindenki megértse azt, hogy mit érdemes egy termék esetén nézni és mi az a fő sarokpont, ami meg fogja határozni a minőséget.

Mi van a termékben?

A termékekben jellemzően három különböző barátcserjét lehet megtalálni.

  1. barátcserje őrlet

Ez úgy néz ki, hogy magát a barátcserjét megszárítják és utána leőrlik. Az ebből előállított hatóanyag vagy termék egy teljesen bizonytalan minőséget képvisel. Magának a barátcserjének a minőségére, a benne lévő agnuzid koncentrációra hatással van az, hogy milyen körülmények között termesztették, mennyi csapadékot kapott, milyen éghajlaton termett ez a növény. Tehát van egy csomó apró részlet, hogy hogyan kezelték és ez mind befolyásolja a minőséget. Kétszer ugyanazt a minőséget nem lehet előállítani.

  1. barátcserje kivonat

A barátcserje kivonatnál a kiindulási pont ugyanúgy a barátcserje őrlet, csak ez inkább egy koncentrátum. Mivel az őrletnek bizonytalan volt a minősége, ezért ennek a kivonatnak is bizonytalan lesz. Ez egy erősebb kivonat, jellemzően 10:1, 50:1 jellegű koncentrációkat szoktak előállítani, illetve ilyen töménységű kivonatokat. Ennek ugyanúgy bizonytalan a minősége.

  1. standardizált kivonat

A harmadik kategória az úgynevezett standardizált kivonatok, ahol csak azt nézik, hogy az agnuzid koncentráció garantált legyen. Ebben az esetben is a barátcserje őrlet a kiindulópont, viszont teljesen indifferens, hogy mennyit kell felhasználni ahhoz, hogy a hatás eléréséhez szükséges agnuzid koncentráció garantált legyen. Ebben az esetben minden gyártás esetén ugyanaz lesz a fő hatóanyagnak a koncentrációja, tehát tökéletes a termékminőség.

Hogyha valakit érdekel ez a téma (őrlet vagy kivonat?), készült erről egy külön videó, ahol részletesebben elmagyarázom ennek a lényegét.

Ami még fontos információ, hogy a barátcserje az étrend-kiegészítőben tiltott növényi összetevő Magyarországon. Ennek az a következménye egyrészt, hogy a szürkezónából jön maga a termék, másrészt, hogy soha nincs felelős, hogyha valami baj van. Nyilván mivel nincs felelős, ezért még bizonytalanabb a minőség. Nem lehet tudni, hogy mi van benne, mit titkolnak el, hiszen nincs felelős, mert nem tudjuk, hogy ki az.

Alkalmazása:

Az alkalmazásról ugyancsak nagyon téves információk keringenek, ezért azt gondolom, hogy érdemes néhány dolgot tisztába tenni.

Annak ellenére, hogy azt javasolják, hogy a barátcserjét minden nőnek érdemes használnia, az én szakmai véleményem szerint ez nem így van.

Néhány kategóriát így külön fel is soroltam:

  • változókorban lévő hölgyek: Változókorban már nem szeretnénk stimulálni a petefészeknek a működését, tehát változókorban a barátcserje nem javasolt.
  • fogamzásgátlót szedők: Azt gondolom, hogy ez nem szorul különösebb magyarázatra. Ilyenkor egyébként nincs is valódi menstruációs ciklusa annak, aki szintetikus fogamzásgátlókat szed. Gyakorlatilag semmi értelme nincsen barátcserjét használni, be fog zavarni az egész rendszerbe.
  • 18 év alatt: Ekkor a hormonrendszer még nincsen tökéletesen kialakulva, ezért nem érdemes beleszólni ebbe a finom kommunikációba.
  • férfiak: Szerencsére ezt általában tudni szokták, bár olvastam sajnos ellenpéldát is. Férfiaknak abszolút nem javasolt, sőt nem, hogy nem javasolt, tilos a barátcserje használata!

Hogyan alkalmazható biztonsággal?

Ez is egy megint fontos kritérium. A legtöbb információ nem említi azt, hogy a barátcserje az bizony közepesen erős ösztrogénes hatású. Márpedig, hogyha ez a helyzet, akkor ezt a menstruációs ciklushoz érdemes igazítani. Az a lényeg, hogy a menstruációs ciklus első felében, a vérzés kezdetétől az ovulációig érdemes használni.

Ezt az információt nem szokták említeni, mert ez esetben fele annyi termék fog fogyni egy hónapban. Ideálisan a 0. naptól a 14. napig kell csak használni, nem pedig az egész hónapban. Ez egy nagyon fontos információ úgy gondolom.

Összegzés:

Összegezve a barátcserjével kapcsolatos fontos sarokpontokat, az én szakmai véleményem az az, hogy elsősorban bizonytalan minőséget nem érdemes választani, de természetesen mindenki eldönti ezt magának.

Érdemes figyelni arra, hogy mikor nem javasolt.

Hogyha valaki úgy dönt, hogy barátcserje tartalmú terméket szeretne használni, akkor figyeljen arra, hogy igazítsa a menstruációs ciklusához és a ciklus első felében használja ezeket a termékeket.

És külön kiemelném azt annak ellenére, hogy ez nagyon-nagyon sok helyen előfordul, hogy változókorban a barátcserje használata nem javasolt.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket