fbpx

video visszajelzes banner v2

Találkoztatok már olyan étrend-kiegészítőkkel, amelyeknél csak összetevő felsorolást láttatok, de hatóanyag mennyiségeket nem? Mi találkoztunk már és arra gondoltunk megosztjuk veletek a nézőpontunkat a témával kapcsolatban. A következő videóban felvonultatunk két lehetséges okot, amely az egyes hatóanyag-koncentrációk elrejtése mögött húzódhat. Ha érdekel a véleményünk, kattints a videóra!

Néhány gondolat a gyártói ködösítések témakörében, amikor a különböző minőségekkel, koncentrációkkal megy a játék.

Konkrét példákat hoztam, amelyek felfedezhetők általában különböző termékek, nagyon gyakran a multivitaminok, kismamavitaminok, gyerekvitaminok esetében.

Így vannak feltűntetve a címke hátoldalán:

C-vitamin: L-aszkorbinsav + bio acerola kivonat

Az szerepel a címkén, hogy aszkorbinsavból és bio acerola kivonatból tartalmaz 500 mg-ot. Igen ám, csak éppen elfelejtik odaírni, hogy mennyi bio acerola kivonatról beszélünk. Ez azért lényeges, mert az aszkorbinsav nagyon olcsó és nem igazán jó, a bio acerola viszont nagyon jó lenne, de nagyon drága.

B1-vitamin: tiamin HCl + tiamin pirofoszfát klorid

A tiamin-hidroklorid (tiamin HCl) egy inaktív forma, komoly átalakuláson kell átmennie a szervezetben és olcsó. A tiamin pirofoszfát klorid ez a koenzim forma, ez jól működik, ezt kéne használni, de ez nagyon-nagyon drága.

Ilyenkor az szokott történni, hogy gyakorlatilag a tiamin pirofoszfát kloridról szól a leírás, hogy ez milyen szuper, de valójában csak nyomnyi mennyiség van benne. 99%-ban tiamin HCl-ot tartalmaz B1-vitaminként a termék.

B5-vitamin: kalcium d pantotenát + pantetin + bio növényi kivonatok

A kalcium D pantotenát helyett sokkal jobb lenne pantetint használni. Itt is sokszor feltűnnek a bio növényi kivonatok.

B9-vitamin: folsav + folát

A személyes kedvencem, a negatív példa abszolút elsőszámú helyezettje, amikor a teljesen rossz formájú folsavat összekeverik a foláttal. Nem lehet tudni, hogy miből mennyi van benne. Abszolút kerülném, hogyha ezt látnám egy terméknek a címkéjén.

Még lehetne sorolni a példákat.Pl. Cink esetében (cink-glicinát + bio növényi kivonatok), jód (kálium jodid + bio moszat), stb.

Viszont élesen elkülöníteném azokat az eseteket - mert nem minden esetben feltételezhető negatív hozzáállás egy gyártó részéről - mikor a B12-vitamin, az adezonil-kobalamin és metil-kobalaminból áll össze. Mind a két forma nagyon-nagyon jó. A vásárló tehát biztos, hogy egy nagyon jót kap, de jellemzően előfordul, hogy a gyártó úgy védi a szellemi terméket, hogy nem árulja el ezek kettő arányát, hogy hogy működnek nagyon jól.

Összegezve:

Hogyha egy adott termék címkéjén nincsen odaírva a pontos mennyiség, akkor a gyártó minden esetben valamit el szeretne rejteni. Itt ugye két opció van:

  • Nagyon-nagyon jó anyagokat használ fel és a saját szellemi termékét próbálja védeni ezzel a módszerrel.
  • Csak egy átverés és a marketingről szól az egész. Sajnos az esetek 99%-ában ez a helyzet.

Nem érdemes ez alapján választani terméket, más szempontokat is figyelembe kell venni.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket