fbpx

video visszajelzes banner v2

Magnéziumot pótolnál klorid formában bőrön keresztül? Ismerd meg melyek lehetnek a veszélyei ennek a formának!

Magnéziumpótlás klorid formában.

A magnézium-klorid molekulát úgy lehet elképzelni, hogy van egy magnézium és ahhoz kapcsolódik két klór. Amikor ez a szervezetbe kerül, akkor gyakorlatilag az ábrán látható piros szaggatott vonal mentén fog felhasadni.

A már korábban jó párszor emlegetett értékelési szempontok alapján szeretnék véleményt alkotni. A szempontok: a koncentráció, a biológiai hasznosulás és a molekulaforma.

A jó hír az az, hogy a biológiai hasznosulása ennek a formának nagyon jó, mert könnyen felbomlanak ezek a kötések.

További jó hír, hogy amikor szájon keresztül pótoljuk magnézium-klorid formában a magnéziumot, mert ugye a magnézium pótlása az elsődleges cél, akkor másodlagosan a gyomorsav termelést segíti az, hogy klórt juttatunk a szervezetbe. A probléma viszont az, hogy az ivóvízzel már eleve túl sok klórt juttatunk a szervezetünkbe. Ez azokra érvényes, akik csapvizet isznak, és azért a lakosság döntő részére ez jellemző. A WHO nevű világszervezetnek vannak különböző tanulmányai arról, hogy érdemes lenne a kloridokat minél inkább kiszorítani az ivóvízből. Ezért van olyan víztisztító technológia, ahol aktív szenes szűréssel szűrik a csapvizet. Az aktív szén megköti a kloridokat, hogy ne fogyasszunk belőlük annyit.

A bőrön keresztüli magnézium-klorid alkalmazással kapcsolatban az a véleményem, hogy van a magnézium, ami tök jó, de mi van a klórral? A klórral az a gond elsősorban, hogy irritálja a bőrt. Akiknek bőrproblémájuk van pl. ekcémájuk, azokat én semmiképpen nem bátorítanám arra, hogy magnézium-klorid formában kenjenek a bőrükre bármilyen terméket. Van egy másik klór által generált probléma. Ha megkerüljük a bélrendszert, akkor a szervezetben a klór a jód versenytársa lesz, ráadásul egy erősebb versenytársa. A pajzsmirigy megfelelő működéséhez jódra van szükség és nagyon sok embernek eleve nagyon sok problémája van különböző okok miatt a pajzsmirigyével. Tovább tetézi a problémát, ha beviszünk szándékosan egy jód versenytársat.

Így összegezve az a véleményem, hogy a magnéziumpótlás klorid formában kis mennyiségben (tényleg kicsi!) szájon át jó lehet.

Összességében viszont, mivel magnéziumpótlás lehetőségeit és a vegyületformákat nézve jó pár olyan van, ami sokkal, de sokkal hatékonyabb, mint a magnézium-klorid. Mivel ezek nemcsak, hogy problémát nem okoznak, hanem még előnyösek is, ezért én azt javasolnám, hogy érdemesebb más formát választani, ha valaki magnéziumot szeretne pótolni. Ne magnézium-klorid legyen az lehetőleg.

Köszönöm!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket