fbpx

video visszajelzes banner v2

Összehasonlítottunk néhány multivitamin készítményt, amelyek kifejezetten a 20-30-40 és 50 éves korosztály számára készültek, hogy lássuk, valóban van-e különbség az összetételt és a hatóanyag-koncentrációt tekintve. A gyanúnk beigazolódott. Ha érdekel, hogy milyen észrevételeink vannak ebben a témakörben, mit találtunk a termékek részletes kielemzése után, nézd meg a legújabb videónkat!

Néhány gondolat a multivitaminok világából.

A multivitamin egy nagyon népszerű termékkategória. A magyar fogyasztók nagyon előszeretettel részesítik előnyben az ilyen, mindenre kiterjedő vitaminkészítményeket. A gyártók is felülnek erre a vonatra, hogy gyakorlatilag mindenféle nonszensz dolgokkal kiszolgálják a piacot.

Ebben a következő minivideóban egy olyan multivitamin családról fogok néhány mondatot beszélni, ami különböző korosztályoknak szól. 20, 30, 40 és 50 éveseknek szól nyilvánvalóan azért, mert ha valaki pszichológiailag érintettnek érzi magát, akkor felkapja a fejét, jobban odafigyel, könnyebb megszerezni a figyelmét, és hát az ő korosztályuknak speciálisan kínált vitaminkészítményekről beszélünk.

Vettem a fáradtságot és egymás mellé állítottam az összeset. Természetesen össze voltak cserélve a sorrendek, a milligrammok néha mikrogrammokban voltak megadva, hogy minél nehezebb legyen kihámozni és összehasonlítani ezeket a termékeket. Ez azonban nem leküzdhetetlen probléma, hogyha valaki veszi a fáradtságot. Én vettem és hát egy „csomó okos szakmai dolgot tudtam megtanulni”.

Például megtudtam azt, hogy:

  • 50 év fölött nincs szükség jódra. Ez teljesen nonszensz.
  • Ugyancsak 50 fölött kevesebb K2-vitaminra van szüksége a szervezetnek és több kalciumra.

Csak halkan jegyzem meg, hogy a K2-vitamin egyik fontos szerepköre az, hogy a kalcium ne az artériákban kerüljön lerakásra, hanem a csontanyagcserében kerüljön felhasználásra. Ha lecsökkentik a legveszélyeztetettebb korosztálynál a K2-nek a koncentrációját - ami eleve a minimált se érte el a többi korosztálynak kínált termékben sem -, akkor gyakorlatilag itt semmi mást nem fognak elérni ezzel a készítménnyel, minthogy felgyorsítják az érelmeszesedést.

  • Megtudtam azt is, hogy a 20-as, 30-as és 40-es éveiben járóknak döntően mindenből ugyanannyi kell. Biológiai szempontból nüansznyi különbségek vannak, 1-2 mg vagy mcg különbség nem számít, de a papír mindent elbír. Tehát az egész ugyanaz.

Lehetne még folytatni, de teljesen értelmetlen. A lényeg az, hogy ez az egész egy totálisan üres marketingfogás, tudományos háttér zéró, pszichés manipulációra épít. Mondanom sem kell, hogyha tényszerűen szeretnénk értékelni ezt az egész termékcsaládot, akkor megállapítanánk, hogy a lehető leggyengébb molekulaformák vannak - amelyek nagyon gyengén fognak hasznosulni -, és minden csak a minimális koncentrációban van benne.

Csak 3 példa (ezekről már készültek videók):

  • cink-oxid: teljesen kerülendő molekulaforma
  • folsav: rossz biológiai hasznosulás
  • 800 NE D3: kicsi koncentráció (persze ezt is úgy kellett kibogarászni, mert máshogy volt közölve az info)

Összegezve:

Ez egy manipulatív tálalás, ami egy nagyon-nagyon gyenge összetétel előterébe van helyezve. Én senkinek se ajánlok ilyen termékeket.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket