fbpx

video visszajelzes banner v2

D-vitamint pótolnál, de nem tudod, hogy a sokféle termék közül melyiket válaszd? Konkrét példákon keresztül most megtudhatod, hogy melyiket érdemes választani és melyiket nem.

Néhány konkrét példa a D-vitamin pótlásra.

A piacon kapható termékeket önkényesen két csoportra osztottam.

  1. Az első csoportban kizárólag D-vitamin, mint hatóanyagot tartalmazó termékek vannak.

Ezeket különböző jelzőkkel szokták ellátni, hogy "szuper", "forte", nagyon nagy hatóanyag tartalom stb.

Vegyünk egy konkrét piaci példát, pl. legyen 2000 NE a hatóanyag koncentrációja. Jellemzően tabletta formában szoktak ezek előfordulni és akkor így mondjuk 5-6 technológiai adalék is kíséri még magát a D-vitamint. Ezek néhány ezer Ft-ba kerülnek. Nem túl drága termékek, de hogyha megnézzük magát a D-vitaminnak a költségeit, akkor egy igen konzervatív becsléssel kijött az, hogy 30 adag, tehát 1 havi 2000 NE D-vitamin kevesebb, mint 6 Ft-ba kerül. A gyártóknak ezért az a célja, hogy csak egy termék legyen és ez az egy hatóanyag kerüljön bele, mert hogyha még különböző anyagokkal kiegészítenénk, akkor nagyon-nagyon hirtelen exponenciálisan megnőnek az alapanyag költségek.

A szakmai véleményem, hogyha csak D-vitamin van egy termékben, akkor azt minden esetben el kell kerülni, kivéve, ha feltüntetik a csomagoláson, hogy K2-vitamint, A-vitamint és magnéziumot is pótoljon mellette a vásárló valamilyen formában.

Egyetlenegy ilyen terméket sem találtam a piacon sajnos, de ezek így együtt működnek jól.

  1. A második csoportba a D-vitamin komplexek sorolhatók.

Mivel a D-vitamin nagyon olcsó, ezért a törvényileg maximálisan előírt 4000 NE D-vitamin szerintem minimum elvárás, hogy benne legyen.

Kb. 100 mcg K2-vitamin legyen mellette, de itt nagyon fontos, hogy a transz forma legyen, mert van egy úgynevezett cisz forma is, ami biológiailag inaktív, viszont nagyon olcsó. A transz K2-vitamin viszont nagyon drága, ezért szokták sokan a ciszt beletenni, tehát erre érdemes figyelni.

Az A-vitaminból mindenféleképpen kevesebb legyen benne, mint 4000 NE. Én egyébként a magam részéről azt mondom, hogy sokkal kevesebb legyen, de ezen lehetne vitatkozni. Azon viszont nem, hogy szükség van A-vitaminra, mert vannak olyan receptorok, amelyet a D-vitamin és az A-vitamin együtt tud aktiválni.

Nézzük a vivőanyagokat is, mert nagyon fontos hatással vannak ezek is, mert ezek mind (D, K, A) zsírban oldódó vitaminok. A biológiai hasznosulást illetően vagy a halolaj, vagy pedig az MCT olaj a legjobb biológiai hasznosulást biztosító vivőközeg. Ezért semmiképp sem javaslom, hogy tablettában vigye be valaki ezeket az anyagokat - a technológiai segédanyagokról nem is beszélve, mert arra nincs szükségünk.

Az egész rendszer akkor fog jól működni, hogyha van elég magnézium a szervezetünkben. Ismerve azt, hogy milyen életet élünk mi magyarok, nem az a helyzet, hogy elegendő magnézium van a szervezetünkben. Ezért tehát magnéziumot mindenképpen érdemes pótolni valami jó molekulaformában és elég nagy koncentrációban.  A magnéziumról készült már sok-sok videó, de azért itt is elmondanám, hogy az én személyes kedvencem a magnézium-biszglicinát, annak is a teljesen elreagáltatott formáját érdemes keresni.

Összegezve tehát a gondolatokat a D-vitamin pótlásról: Hogyha egy valódi kézzel fogható terméket keres valaki, akkor mindenféleképpen olyat keressen, amiben a D, K, A együtt van, valamint lehetőleg magnézium is legyen mellette. Ha nem egyben van, akkor ezeket külön szépen szedegesse össze. A lényeg viszont az, hogy ezeket együtt érdemes szedni.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket