fbpx

video visszajelzes banner v2

Magnézium-citrátot tartalmazó étrend-kiegészítőt javasoltak a bio-boltban. Mit is érdemes tudni az előnyeiről, hátrányairól? Részletesen megtudhatod a már jól bevált koncentráció, biológiai hasznosulás és molekula részek lencséjén keresztül. ÉS így máris könnyebben tudsz dönteni, hogy te ezt szeretnéd-e!

Magnéziumpótlás citrát formában.

Az értékelési szempontok - mint, ahogy a legtöbb esetben: a koncentráció (K), a biológiai hasznosulás (B) és maga a molekulaforma (M).

Magnézium-citrát esetén nagyon egyszerűsítve úgy kell elképzelni, hogy kapunk egy magnéziumiont és citrátot, ami a citromsavat jelöli. Az ábrán látható piros szaggatott vonal mentén szakad fel a molekula. A koncentráció témaköréhez kapcsolódik, hogy körülbelül a magnézium-citrátnak ca. 11%-a magnézium. Tehát ebből elég sokat kell használni.

A biológiai hasznosulást illetően, ez egy remek biológiai hasznosulású, vízoldékony forma, viszont sokaknál hasmenést okoz a túlzott szedése. Ezt mindenkinek magának érdemes kipróbálnia, hogy nála milyen hatása van. Ökölszabályként talán annyi mondható, hogy csak magnézium-citrátból jellemzően nem tudja mindenki fedezni a magnézium szükségletet. Ez esetekben érdemes más magnéziumformákkal kombinálni mindezt.

A szakmai javaslatom az, hogyha magnézium-oxid található a magnézium-citrát mellett egy termékben, azt ott el kell felejteni! A magnézium-oxidnak nagyon rossz a biológiai hasznosulása és a benne lévő oxidgyök miatt kifejezetten rossz molekulaforma. Ezt én, azt javaslom, hogy ezt kerüld el!

Nézzük a molekulaformát illetően a magnézium-citrát esetében a citromsavat:

Szokott egy kis zavar lenni ebben, mert a citromsav nem ugyanaz, mint az aszkorbinsav. Az L-aszkorbinsavat a C-vitaminnal szoktuk társítani.

Nézzük, hogy a citromsav mit okoz a szervezetben, mert ez jelentősen befolyásolja azt, hogy mit gondoljunk erről a molekulaformáról, hogy ez számunkra kedvező-e vagy sem.

Ha valaki rákeres - és itt én nem szeretnék hosszú mondatokat mesélni arról, hogy mire jó a citromsav- citromsavciklus alapján könnyű megtalálni, hogy az energiatermelésben van fontos szerepe, javítja egy picit a vas biológiai hasznosulását, antioxidáns hatású. Tehát ez egy kifejezetten jó forma, mert a magnézium is jó meg a citromsav is teljesen jó.

Tehát összességében az a véleményem, hogyha a sok citromsavat valaki tolerálja, akkor ez egy kifejezetten jó választás lehet magnéziumpótlásra.

Köszönöm!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket