fbpx

video visszajelzes banner v2

Tanácstalan vagy, melyik B-vitamint válaszd? Szeretnéd tudni, mit nézz a címkén? Fontos, hogy tudd melyik termék a leghatékonyabb és miért? Nézd meg új videónkat, amelyből kiderül, hogy melyik molekulaforma hozza meg számodra a várt eredményt és melyik, az, ami biztosan nem.

Nézzünk egy konkrét példát a piacon lévő nagyszámú B-vitamin komplexekből.

Mindenféle bevezetők és magyarázatok nélkül 3 különböző szempontot a molekulaformát, a biológiai hasznosulást és a koncentrációt tekintve vegyük górcső alá ezt a piacon kapható B-vitamin komplexet.

Majdnem az összes B-vitamin megtalálható benne. A címkén nagyon-nagyon kis betűkkel tüntették fel a molekulaformát, pedig ez a lényeg. Az, hogy ez B2, B3-vitamin, stb. az teljesen mindegy, mert ez önmagában nem mond semmit.

B1 (1,51 mg): A B1-vitamin a tiamin-mononitrát formában van benne. Ez egy inaktív forma, ezt a szervezetnek át kell alakítania aktív formává, ha tudja. Ebből olyan nagyon kicsi koncentráció van, hogy gyakorlatilag ez nem csinál semmit.

B2 (1,69 mg): A riboflavin ugyanúgy inaktív forma, ugyanannyira kicsi a koncentráció, hogy nem csinál ez se semmit.

Az NRV% a napi javasolt dózis. Ne tévesszen meg senkit, hogy több mint 100%, mert ezek a százalékok olyan alacsonyra vannak belőve, hogy az emberi szervezet még éppen életben maradjon, hogyha megkapja a 100%-ot.

B3 (20,1 mg): A niacinamid szintén inaktív forma. A többihez viszonyítva kicsivel több van benne, viszont gyakorlatilag teljesen haszontalan.

B5 (10,2 mg): A kalcium-d-pantotenát inaktív forma, nagyon-nagyon kicsi koncentrációban.

B6 (2,05 mg): Piridoxin-hidroklorid inaktív forma. Az aktív forma a piridoxál-5-foszfát lenne. Olyan kis dózisban van benne, hogy semmire se jó, holott B6-vitaminból különösen nagy dózisra lenne szüksége a szervezetnek, mert a mellékvesék a stresszhelyzet kezelése folytán elég sokat fogyasztanak ebből. Szóval ez is teljesen elégtelen mennyiségű és nagyon nem jó a molekulaforma.

B9 (410 mcg): Folsav. Ez egy sarkalatos pont! Mindig szoktam emlegetni, hogy a lakosságnak kb. a 60%-a nem tudja megfelelően hasznosítani a folsavat, csak az aktív folát formát. A folsav egy nagyon-nagyon rossz forma, úgyhogy ez ugyanúgy egy fekete pötty ebben a termékben.

B12 (6,1 mcg): A B12-vitamin esetén a cianokobalamin forma teszi fel az i-re a pontot. Ezt rendszeresen szoktam emlegetni, hogyha a B12 cianokobalamin, akkor nemcsak a terméket kell otthagyni, hanem a gyártó összes termékének sem szabad bizalmat szavazni. Ez egy kifejezetten káros molekulaforma. A jó hír az egészben az, hogy mindez olyan kicsi koncentrációban van benne, hogy ez végképp nem fog semmit se csinálni.

Összességében ebben a B-komplexben csak inaktív formák vannak olyan kicsi dózisban, hogy ezek nem csinálnak semmit. Mindenki jobban tenné, hogyha inkább egy nagy levegőt venne, mintsem ezt a terméket.

Én a magam részéről a döglött lovamnak adnék csak ilyet, úgyhogy szakmailag semmiféleképpen nem ajánlom az ilyen összetételű terméknek a fogyasztását.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket