fbpx

video visszajelzes banner v2

Létezik-e olyan multivitamin készítmény, amellyel minden fontos vitamint és ásványi anyagot megfelelő mennyiségben tudunk pótolni? Lehetséges-e multivitaminok alkalmazásával D-vitamint is és magnéziumot is egyszerre pótolni? A következő videónkban a multivitamin kapszulák segítségével történő D-vitamin és magnéziumpótlás kérdését járjuk körbe. Megtudhatod azt is, hogy milyen kofaktorok szükségesek a D-vitamin hasznosulásához és, hogy mekkora szerepe van ebben a megfelelő arányú A-vitamin kiegészítésnek! Kattints a videóra a részletekért!

D-vitamin pótlás multivitaminokból.

A D-vitamin pótlása a jelenlegi helyzetben egy nagyon aktuális téma. Készült már korábban jó pár videó a témában. Most csak kivonatszerűen említem meg az összefüggésrendszert a D-, A-, K-vitaminok és a magnézium között, mert ez nagyon-nagyon fontos. Aki az összefüggések részleteire is kíváncsi, annak ajánlom a többi videót.

A lényeg, hogy a D-, A-, K-vitamin és magnézium így együtt működik.

Szeretném kiemelni a D- és az A-vitamin együttműködését, ami olyan receptorok aktiválásánál kiemelt prioritású, amit ez a kettő együtt aktivál. Ha túl sok A-vitamin van jelen, akkor azok leszorítják a D-vitamint erről a receptorról, és az nem tud hasznosulni.

Az A-vitaminról érdemes megemlíteni, hogy nagyon olcsóak a retinol származékok, ezért általában ezzel a gyártók nem szoktak spórolni a multivitaminokban. A koncentrációk, amelyek a napi dózisokat illetően belekerülnek a termékekbe, jellemzően olyan 5000-10000 NE között szoktak lenni. A magam részéről ezt a 10000-et már túlzóan soknak gondolom, olyan 5000 NE körül van az optimális. Hogyha 5000 NE A-vitamin van egy adott termékben, akkor a D-vitamin mellette biztos, hogy nem fog hasznosulni. Az A-vitamin koncentrációja 2000 NE alatt kell, hogy legyen, hogy a D-vitamin tényleg hasznosuljon.

Olyan multivitamint kellene keresni, ahol 2000 NE alatt van az a A-vitamin koncentrációja. Azok a multivitaminok viszont, amelyek így tartalmazzák az A-vitamint azok egyéb szempontból katasztrofális molekulaformákat használnak, nagyon-nagyon alacsony az egyéb összetevőknek a koncentrációja bennük, hiányosak, mert pl. nem tartalmaznak magnéziumot. Ez alapján elmondhatom, hogy egyetlenegy olyan multivitamint sem találtam, ami alkalmas lenne érdemben D-vitamin pótlásra.

A lényeg:

Amennyiben ezen a szemüvegen és szűrőn keresztül elemezzük a multivitaminokat, akkor megállapítható, hogy ha az A-vitamin koncentráció 2000 NE/napnál nagyobb, akkor nem alkalmas a termék D-vitamin pótlásra. Más szempont alapján kell választani, illetve más termékekből kell összerakni ezt az egészet.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket