fbpx

video visszajelzes banner v2

Manapság több D-vitamin tartalmú krémet is ajánlanak a kereskedők megvásárlásra. Lehet, hogy te is használtál vagy éppen használsz ilyen terméket? Akkor most több olyan információt is hallhatsz, ami megrengetheti a bizalmad ilyen termékekkel kapcsolatban. De lesznek javaslatok is arra vonatkozóan, hogy mi az, amire a D-vitamin pótlása esetében mindenképpen figyelni kell.

A D-vitamint tartalmazó krémekről.

Ezeknek a termékeknek az elsődleges célja a D-vitamin bőrön keresztüli pótlása.

Kereskedelemben kaphatóak olyan termékek, amiknek a címkéjén az van feltüntetve, hogy D-vitaminos krém. Azok erre teljesen alkalmatlanok, csupán a D-vitamin reklámértékét használják.

Több műszaki probléma is van, nézzük, hogy mik ezek.

Elsősorban az, hogy a D-vitamin együttműködik más vitaminokkal, és ezek egy általam ismert kereskedelmi termékben sincsenek benne. Lehet, hogy ez nem is probléma, de érdemes volna felhívni a figyelmet, hogy mit kell még mellette használni.

Történetesen az K- és a A-vitaminokról van szó. Ezeket valaki vagy táplálkozásból pótolja, vagy szedjen/használjon a D-vitamin pótlására szánt készítmény mellé más étrend-kiegészítőket/krémeket. Ezek nélkül a vitaminok nélkül kifejezetten előnytelen a D-vitamin használata. (Egy másik előadásban ennek a pontos részleteiről szó van.)

Most csak legyen annyi elég, hogy ez mindenképpen egy hiányossága az ilyen jellegű termékeknek, hogy nincsenek benne ezek az anyagok (K és A-vitamin), valamint az ásványi anyagok közül a magnézium. A D-vitamin hasznosulása nagyon sok magnéziumot használ fel a szervezetből, ezért ezt minden esetben pótolni kell.

Egy másik probléma, hogy ezeknél a termékeknél jellemzően nagyon sok egészségre káros összetevőt használnak. Itt most nem megyek bele nagyon a részletekbe, csak a paraffinolajat emelném ki. Az ásványolaj- és petrolkémiai tanulmányi hátteremet illetően ezt a magam részéről nem kifejezetten szánnám emberi felhasználásra.

Harmadrészben, ami vélhetőleg meglepően hangzik, de a D-vitamin egy tiltott kozmetikai összetevő egész Európában. Ezzel az az egyik fő probléma, hogy ezek a krémek mind a szürke zónából érkeznek és gyakorlatilag teljesen ismeretlen a gyártójuk és hamisak az engedélyeik. Hogyha valami probléma van, akkor nincs is felelős. Azt gondolom, hogy ez az egyik legnagyobb gond, hogy nincs felelős, nincs minőségbiztosítás, nem lehet tudni egyszerűen, hogy mi igaz és mi hamis, mi lehet benne pontosan. Lehet, hogy még van egy csomó más összetevő, amiről nem tudjuk, hogy mi, mert nem lehet tudni róla semmit.

Tehát összegezve a javaslatom azt illetően, hogy milyen terméket válasszon valaki, ha D-vitamint szeretne pótolni, akkor az lenne, hogy ne krém legyen, hanem valami étrend-kiegészítő. A D-vitamin étrend-kiegészítőként engedélyezett, így meg lehet találni a gyártót. Figyeljen arra, hogy fel van-e tüntetve a gyártó, mert ha csak a forgalmazó, akkor véleményem szerint ne szavazzon bizalmat a terméknek. Ez a kettő (a gyártó és a forgalmazó) két különböző dolog. Továbbá nagyon fontos, hogy a D-vitamin mellé használjon K- és A-vitamint, vagy étrend-kiegészítőként, vagy kombinált legyen a termék, vagy táplálkozásból vigye be ezeket. Az a lényeg, hogy ezek így együtt fognak jól működni. Nagyon fontos még, hogy magnéziumot is pótolni kell és nagyon-nagyon nem mindegy, hogy a magnéziumot is milyen formában viszi be valaki a szervezetébe.

Köszönöm!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket