fbpx

video visszajelzes banner v2

Milyen testi folyamatokban vesz részt a B1-vitamin? Melyik a legjobban hasznosuló formája? Milyen ásványi anyag szükséges a hatékonyabb felszívódáshoz? Mi gátolhatja a B1-vitamin aktív formává alakulását? A videósorozat legújabb részében minden kérdésedre választ kaphatsz a tiaminnal (B1-vitamin) kapcsolatban.

Néhány gondolat a B1-vitaminról.

A tiaminról van szó, ami különböző energiatermelő és anyagcsere folyamatokban vesz részt. Hogyha valaki kíváncsi a funkciójára, akkor annak javaslom, hogy az interneten keressen és nagyon-nagyon sok információt fog találni. Jelen esetben számunkra most az a lényeg, hogyha valaki terméket szeretne választani, akkor mit keressen a címkén, hogy valóban jó minőséget találjon.

Sok esetben csak úgy szokták feltüntetni, hogy tiamin, ami nem helyes, mert ez csak a molekula egy része és az esetek 99,9 %-ban vagy tiamin hidroklorid vagy tiamin mononitrát formákban szokott a termékekben előfordulni. Ezekről azt kell tudni, hogy inaktív formák és a szervezetünknek aktív formává kell alakítania.

Az aktív forma az a tiamin pirofoszfát (klorid). A klorid itt azért van zárójelben, mert ezt a molekulát (tiamin pirofoszfát) a kloridionnal kell stabilizálni. Azokban az étrend-kiegészítőkben, amelyekben nagyon jó minőségű a B1-vitamin, ott tiamin pirofoszfát klorid formában szerepel ez a vitamin.

Amit érdemes tudni, hogy magnéziumra van szükség ahhoz, hogy az inaktív B1-vitaminból aktív B1-vitamin keletkezzen. A magnéziummal napjainkban elég sok embernek problémája van, mégpedig a folyamatos stresszhelyzet miatt. Stresszhelyzetnek mondható, hogyha valaki nem alszik eleget, ha nem megfelelő ételeket eszik, tehát egy csomó minden. Ilyenkor ugyanis a szervezetünk szándékosan kiüríti a magnézium készleteit. A magnéziumpótlásról egyébként készült már egy csomó videó, hogy milyen formában érdemes ezt megtenni. Hogyha valakit érdekel, akkor nézze meg azokat.

Jelen esetben most csak az a lényeg:

  • Az inaktív formát aktívvá kell konvertálni. A tiamin pirofoszfát (klorid) az aktív forma. A tiamin hidroklorid és a tiamin mononitrát elővitaminnak tekinthető, ami olcsó és inaktív formák. Szeretném szorosan hozzátenni, hogy ez nem feltétlenül rossz, maximum nem működik, tehát teljesen feleslegesen szedjük.
    A tiamin pirofoszfát klorid, az aktív és nagyon drága forma, ezért nem használják jellemzően. Viszont mindenkinél működik biztosan.
  • Szeretném azok figyelmét felhívni, akik sok teát és kávét fogyasztanak - a koffeinmentes is ideértendő -, hogy ez a B1-vitamin készleteiket ki fogja üríteni a szervezetből.
  • Nagyon fontos kritérium és kitétel az is, hogyha valaki B1 szintet szeretne növelni a szervezetében, és ha fennáll magnéziumhiány, akkor először azt kell kezelni és csak utána lehet a B1 szintet megnövelni.
  • Ugyancsak fontos információnak gondolom, hogy az alkohol fogyasztás az kifejezetten gátolni fogja a B1-vitaminnak a felszívódását.

Összegezve a gondolatokat: Hogyha valaki csúcsminőségű B1-vitamint vagy olyan B-komplexet szeretne szedni, ahol a B1 csúcsminőségű aktív formában szerepel, akkor tiamin pirofoszfát kloridot keressen a címkén.

A többi forma (a B1-vitamint illetően) nem káros, maximum nem fog működni.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket